Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
Tapasztalat, 1-esen ment talán 5 órát, majd játék alatt eldobta magát a gép. Akkor írták hogy tegyem 9-esre és érdekes, akkor már 5 perc alatt pirosra futott. Ha megnézed a tuningolós topicokat, a legtöbben ez olvasható. De ha tévedtem szívesen venném, ha felvilágosítanál.
-
szilva01
őstag
1.50 V mellett a hűtésnek annyi a szerepe hogy ne süljön meg a proc, mert ilyen magas feszen nagyon rövid idő alatt elhasználódik...
Heteken belül tönkremenne ha mondjuk kompresszoros hűtéssel ilyen feszen használnád...zippofcy: "Szal én még nem láttam tuning miatt tönkrement procit."
örülj neki

-
zippofcy
senior tag
Nyilván hogy az 1.5v extrém magas, de az is nyilvánvaló hogy ha ekkora fesz mellett működő procit akarunk kapni akkor a hűtésének is legalább annyira extrémnek kell lennie.
Persze van egy határ ahol már semmilyen hűtés nem segít (hogy az 1.5, 2.0 stb az most mindegy) de ott már be se fog indulni a processzor. Az meg már nem nevezhető használatnak szvsz.Másfél évig használtam egy 166mhz-es MMX procit 300mhz-en.
Max volton amit az alaplap adni tudott neki, és nem is volt stabil. Naponta 2x-3x lefagyott ... vagy a túlmelegedés (akkoriban még nem voltak "tuningos" coolerek, vízhűtésből is csak házit lehetett venni méregdrágán amikről független tesztek se voltak ezért nem is vettem rá soha) vagy a túl kevés feszkó miatt.
Aztán mikor eladtam az új tulaj visszajumperelte 266mhz-re és még évekig hiba nélkül ment.
Gondolom egész addig míg a kukában nem végezte az elavultsága miatt.Szal én még nem láttam tuning miatt tönkrement procit.
Az AMD XP / Duron sorozatában nem volt hővédelem ... de azokat nem CSAK a tuning nyírta ki, hanem az is ha pl. rárakott hűtő nélkül (vagy nem eléggé rászorított hűtővel) megpróbáltuk beindítani őket. Akár alapórajelen.
Nyilván ezek akkor is tönkrementek amikor a mostani (és az azelőtti) procik a túlmelegedés (nem elég nagy teljesítményű cooler) miatt lefagynak. Szal ezekre halálos lehetett a tuning.
De az összes többi procinak tök mind1 hogy 1.1 vagy 1.5 volton hajtjuk-e, feltéve hogy ez utóbbin működésre tudjuk bírni. Mert amikor túlmelegszik akkor lekapcsol. (ez független az alaplapi procivédelemtől)
Lehet hogy csökkenti az élettartalmot .... de nem úgy hogy feszemelés nélkül elmegy 10 évet, azzal meg csak 1-et.
Hanem kb így: feszemelés nélkül elmegy 50 évet, azzal meg 30at.
Vagyis nem számít semmit.(Szemben pl. a PDTDI motorok ÁTLAG 150-200 ezer KM-ert bírnak menni 1 millás motorfelújítás nélkül. Mégis mennyien megveszik az ezekkel szerelt autókat használtan Németországból, pedig ott kb. ekkora futásteljesítménnyel adják el őket. Ha nem tuningolunk az élettartalom csökkenés miatt, akkor a benzines autónkat is max 2000-res fordulatig húzassuk csak, mert a motor élettartalma valóban csökken, minden egyes megtett főtengelyfordulattal. De le se hajoljunk, mert a csigolyáink is kopnak ... és 110 éves korunkra esetleg csak az állunkat a földön húzva fogunk tudni járni ... stb)
Én inkább arra lennék kíváncsi mekkora fesz kell ahhoz egy C2D procinak hogy szétégjen ... elvileg a BIOSokban nem lehetne már beállítani akkora feszültséget. De ki tudja, lehet hogy ami a 65-ös csíkszélességű procinak még elmegy az a 45-öst már tönkrevágja, és a BIOS engedi ez utóbbinál is beállítani ... nyilván van akkora feszkó aminél nem számít már a hővédelem ... ha más nem hát a 220
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KaraDani
addikt
Jogos, csak nincs köztük árdifi, így célszerűbb az alapból erősebbet választani, ha boltból újat vesz az ember, mert nagy átlagban azokat kicsit tovább lehet, húzni, mivel gyárilag jobban válogatott chipekből vannak.
Amúgy egy kitesztelt példánynál mind1, a tied pl tényleg jó
-
pakai93
csendes tag
öhm nemtudom mikori a bios rajt mert múlt hét kedden vettem a gépet én nem nyúltam hozzá semilyen téren... de amikor új lett nem lett újrarakva a windows... aztmondták a boltba ahol vettem h nem kell újrarakni mert nem volt rajta semmi csak a windows... meg h elötte lett újrarakva ugyhogy nemfontos... de ezek szerint lehet h fontos lett volna... jah és sp3 van fenn
-
brd
nagyúr
3800 MHz, 1.264 V (ritkán egy pillanatra felugrik 1.280V-ra), a BIOS szerint 1.337 V. Én itt megállok, mert melegszik, nyaldossa a 70 C-t, és gyári hűtővel próbálkoztam.
-
nem sajnáltad tőle a tesztet.

ment a gép rendesen .mindegyik teszt másképp szereti a ramokat.
van ahová szoros időzités kell,és van aahová magas ram órajel kell.
24/7 használatban, szerintem a minnél magasabb stabil ram órajel ami kell.
akkor minden pörög,gyorsan olvas,ír,stb...
5-5-5-15 1200MHz környékén,dob a gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Apple iPhone 16 - Black - 128GB - Akku: 100% - ÚJ - BONTATLAN - 1 ÉV APPLE JÓTÁLLÁS - FÜGGETLEN
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az lett voln a lényeg h ilyen feszen akár meg is sütheted a proct mer úgyis hamar elhasználódik.

Enyém ennyi fesszel 3400 en nem megy