Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsuszka
aktív tag
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
KaraDani
üzenetére
RAM alap feszen, FSB 333 * 10,5.
Ahány program annyiféle feszt ír ki. A biosban 1,25125-re állítottam, de a CPU-z-szerint 1,232V. A CPU javasolt feszültsége 1,28575, úgy hogy még ez nem nagy gond 3,5Ghz-nél.
Mióta rátettem a +0,0125V-ot még nem produkálta a visszaállást a BIOS (Giga G31) -
-
South Velen
addikt
válasz
KaraDani
üzenetére
Úgy néz ki, hogy nekem 1,4V-től is degradálódott, mert mióta annyi valóst kapott, hogy beinduljon 4Ghz-n, már alapfeszen be se indul 3,8 Ghz-n, pedig addig beindult a Win7, csak a Prime-nál fagyott, most bootkor eldob, és a 3,6 Ghz sem stabil minden beállításon alapfeszen, holott eddig betonstabil volt. Elvileg pedig 1,4-től nem szabad degradálódnia, és lehet, hogy más tényezők játszottak közre, de ez van. Pedig le sem terheltem. Lehet, hogy más az oka, de azóta inkább nem próbálkozom.
Intel határérték egyébként 1,3625V, de sokan írták, hogy nem lesz bajuk 1,45V-tól sem... (ha megfelelően le van hűtve.) De 1,36V tényleg oké jó hűtéssel.
-
macgyver01
csendes tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Köszi akkor beállítom a procit állandó 2.93 ra.
A táp a házzal együtt volt, így lett ez. Tudod én még nem keresek és megvolt egy keret amin belül ki kellett jönni mindennek.
A szünetmentes meg a tulfeszvédő pedig már jóval ez előtt a gép előtt megvolt.
Ha lesz majd sporolt pénzem, vagy húsvét meg ilyenek akkor először veszek még 2 giga ramot utánna pedig egy 500W os chieftec vagy FSP tápot.(de eddig a codegen jeimnek se volt semmi baja- és mindent csak alapon hajtok (procit is ezért kérdeztem) kopp-kopp-kopp)
-
macgyver01
csendes tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Üdv én is múlt héten vettem egy e7500 as procit
a helyzet nekem is az hogy alapból 1.60Ghz en megy ha terhelés alatt van akkor 2.20Ghz re ugrik(csak) mert elvileg 2.93Ghz en kellene mennie. A biosban a szorzó min. 6 - max 11. Nekem 8 on van (igy 2.2ghz) alap hűtővel feltehetem nagyobbra(csak a szorzót)? és hogy tudom beállítani hogy mindig 2.93 mon vagy nagyobbon menjen(ha lehet alap hűtővel)?
És lehetséges hogy emiatt hogy a jelenlegi 2.2Ghz es órajel miatt mennek rosszul a játékok?
A config:
C2D E7500
Gigabyte EP43-UD3L
Gigabyte 9600GT
Kingston 2giga 667mhz
400W-os Codegen tápKöszönöm.
-
UrAnus
csendes tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Kössz, hát végeztem vele.
1. legfeljebb 3300Mhz-ig bírta gyári hűtővel ( és be kell valljam szar táppal ) egyébként okos kis lapról van szó és visszalép biosba ha bibi van.
mindent úgy csináltam ahogy írták itt fórumon és jelenleg 412-n van az FSB, ennyit bír. 10 Percig teszteltem LinX-el ( nem tudom mennyire jó progi ) nem volt hiba és 67 fok felé nem ment a CPU.
2. Mellékelek egy kis képet. Gondolom az érdekességet észreveszitek, kíváncsi vagyok hogy ez miért van. ( a bios 3.3Ghz-et ír, és teszt alatt is annyin megy.)
-
petard
csendes tag
válasz
KaraDani
üzenetére
3.8 - 3.7 körül állt meg, pontosan már nem emlékszem - ennél a pontnál kezdet reboot-olni, szerencsére a PW5 tuning barát és szépen visszarakta az előbbi állapotra. Max VID tudtommal 1,3625V, ahogy az 1hijjanhusz emlitette - vagy keverek itt valamit? Max VID = max core voltage? Gondolom még lehetne lecsípni a feszből, ezzel növelve a CPU élettartamát. Mit javasoltok? 4GHz fölé nem akarom vinni, ezzel már bőven boldog vagyok.
-
lizakattila
senior tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Hál' Istennek ezt nem viselte meg a dolog, azóta is ugyanazokat az eredményeket hozza (sőt, 1,2v-on szépen tudtam primeolni 7,5*500-on is).Azért az ilyen dolgokat próbálom "ésszel" csinálni. Igaz léggel készült, de kinn a teraszon, -12fokban és a proci sem volt melegebb az egész próbáltatás alatt 40foknál.
Mert ugye nem csak fesszel lehet degradálni/"kinyírni" egy procit. -
Robi BALBOA
őstag
-
Syracusa17
tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, hogy alap órajelen egy E7600 processzor milyen Ati ill. Nvidia kártyát hajt még ki amit érdemes lenne vennem a proccesszor mellé? Játékra szeretném természetesen a dolgot. (Ár/érték arány is számít ) Én Ati -nál egy 4850 esetleg 4850 Toxic ra gondolnék. Nvidiánál GTS250 re.
Köszi előre is a segítségeteket srácok. -
c41r0^
őstag
-
c41r0^
őstag
válasz
KaraDani
üzenetére
de ha megnézed a linkelt képet, ott 1.312V csak a valós feszültsége és úgy látom ráadásul load nélkül (vagy legalábbis nem látszik semmi stress program, hogy futna éppen), tehát igen nagy a vdroop értéke ennél a lapnál (gondolom 3 CPU fázis van csak), ha 1.35V-ot állított a BIOSban és Winben már csak 1.312V load nélkül...loaddal akkor meg kb. 1.295 körül lehet, ami annyira nem vészes de határeset gyári hűtővel
de az tény, hogy gyári hűtővel már én sem mennék tovább, sőt, egy IntelBurntest már így is biztosan vígan nyaldossa nála a 80-85 fokot, egy Prime95 vagy Orthos FPU stress meg kb. a 70-75öt
-
Ateszzero
őstag
válasz
KaraDani
üzenetére
Most valami gond lett.Ma már egyszer csinálta.
Kivettem az elemet és újra beállítgattam a biost.
Egyszerűen elkezdi figyelmen kívül hagyni a beállításomat.Beállítottam a feszt 1.325V-ra és újraindítom, erre a CPU-z kiírja hogy 2.4GHZ-en (9*266) 1066-os FSB-n fut a rendszerem.
Pedig csak a feszt emeltem 2század volttal.
Miért csinálja ezt?Most megint vegyem ki az elemet?
F13-as Bios van fennt.Nem béta.
Most alul van hajtva a procim?Szerk.:Most akármit állítok rajta nem változik semmi.
.Rám se hederít. -
-
stikyo
tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Egyébként baromira olyan látvány volt, mint ha a VGA hibázna, de az egyáltalán nincs húzva.. se a PCI-E sem túlfeszezve.. Meg hát most csinált ilyet először, pont egy tuning után, úgyhogy szerintem amiatt lehetett. Közben hallgattam zenét is, és az folyamatos volt, nem szakadt meg asszem de erre nem mernék esküdni, beszartam kissé.. érdekes..
A táblázatban lévő értékek helyesek? Van 2,5x szorzó a memória sebességéhez? -
stikyo
tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Ja, úgy értem, hogy tuning közben 1280 rated FSB volt a maximum eddig, és már annál csinálta a fagyást. 1600-ra nem állítottam egyszer sem. Sajnos a lapon csak 3 lehetőségem van a memória arány változtatására: 667-800-1066. Ha visszaveszem 667-re, akkor tudok 320-as FSB-t megadni, úgy, hogy a memóriák a hivatalos órajelet kapják. Ekkor gondolom 2,5-ös szorzóval számol a mem-ek esetében. Csináltam egy táblázatot, amiben összefoglaltam az eddigi tuning okoskodásaimat-elméleteimet.
[link] -
stikyo
tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Köszi! Most megen teszteltem, de a rohadt képeket otthon hagytam.. a lényeg:
10x320-ban futtatva a RealTemp-ben nem volt gond a 10-min-es tesztben, azonban a Photoshop CS3 összefingta magát, miután bátorkodtam megmozgatni benne a rajzot...
Ö...ÖIgaz, visszajött pár másodpercnyi elsötétülés után... A szorzó értéke számít valamit stabilitás szempontjából, ha az eredmény ugyanaz? Tehát ha egy adott sebességet több különböző FSB / szorzó aránnyal érek el, lehet instabil a szorzó értéke miatt? (tegyük fel, hogy az FSB nem túl magas sem a memóriának, sem a többi eszköznek)
-
stikyo
tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Köszi! Gondolom azért a 4,2 GHz-et csak elvben érted.
Ahhoz sok mindennek össze kell jönnie nem? Értem ez alatt a lap minőségét, a proci steppingjét, a BIOSZ beállítások lehetőségeit.. Pl. én nem tudom a feszt állítani 'nemtomhány' mV-onként, ahogy a gyártó ígéri (ASUS P5QL-CM), hanem csak 50, 100, 150 mV pluszt tudok adni neki. Igaz az jódarabig elég kell, h legyen. A CPU hűtőm asszem jónak mondható tuninghoz is: Arctic Cooling Freezer 7 Pro. A mostani hűmérsékletek nevetségesek, főleg az előző D930-as procim értékeinek tükrében.. Mondjuk azt nem értem, hogy miért állandó az első mag hőmérséklete és miért csak a másodiké változik. Pontosabban az a fura, hogy egyáltalán nem változik az első hőmérséklet: 49 C folyamatosan. Soha nem megy se fel, se le egy fokot sem, akármilyen a terhelés. Ez azt jelenti, hogy rosszul mér a szoftver (Real Temp, és SpeedFan)? Vagy a Core2 Duo kialakítása miatt lehet ez a jelenség? -
stikyo
tag
-
-
Hunyus
senior tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Szia!Köszi a választ
.Az a baj hogyha emelem a procit órajelét,akkor viszi ugye a ram fsb-t is,és ezek a ramok nem nagyon mennek 1066-1100mhz-nél többet,de így csak 2.8ghz körül van a cpu.A másik meg hogy nem nagyon vágom a tuningot
.A primeal vmi progi?Gyári hűtésel érdemes próbálni a tuningot,vagy várjak vele míg lesz másik hűtésem?Illetve hogyan álljak neki a tuningnak,vegyem vissza a ramok fsb-jét és kezdjem el húzni a procit hogy meddig indul el fesz adás nélkül?Vagy nincs valami konkrét adat hogy mondjuk 9×....=?Ghz cpu plusz xfesz. 
-
Lawboy
tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Sziasztok Van 1 nagyon nagy gond a procimmal cpu-z Rosszul írja ki és teljesítményben is kevesebbet nyújt játékokban+3DMark 06 ban.
Itt van róla 1 sima kép
3.5GHZ ig megy fel a proci stabilan de mostmár 3.5 helyett is csak 2.2ghz-t ír ki és 3DMarkban vagy 4k 5k val csökkent a pontja is.
Pls segítsetek.
És a Szorzó is 9.5x re van állítva de azt csinálja hogy váltakozik vagyis néha olyan mint a képen néha meg olyan mint ha normális lenne.Ezt csak a tuningnál csinálja.
A cuccaim ott vannak fent az adatlapomon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anime filmek és sorozatok
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Új, Aktiválatlan iPhone 16e 128GB - (rendelhető)
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)sikerült 2.9bol 3.9et kihoznom megfelelő max 60fokkal, csak kellene még néhány finomhangolás mert még ha 100%on megy ujraindulgat...)
De ezt nem csak én mondtam, hanem nálam okosabbak is. De a tuning minden esetben csak sajátfelelősségre.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hál' Istennek ezt nem viselte meg a dolog, azóta is ugyanazokat az eredményeket hozza (sőt, 1,2v-on szépen tudtam primeolni
( csak szar a pasztám, meg a hűtőn a venti
)