- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doosa
aktív tag
[Pipo X7]
Valaki tapasztalt már olyat, hogy 2-3 perc film nézés után elkezd torzulni a hang HDMI-n? Először azt hittem, hogy a melegedés miatt van, de jack-en teljesen normális.A hűtés moddinggal kapcsolatban pár tapasztalat:
Tegnap volt egy kis időm méricskélni. Ennek már rég itt volt az ideje, mivel az én gépem, szvsz az átlagnál jóval kevésbé bírta a terkelést. egy 720p-s film kb 3-5 perc után kezdett el akadozni (a már fent említett hang torzulással fűszerezve), a nem youtube-os online videók (480p) 5-6 percig futottak szaggatás nélkül.
Gyári állapot:
AIDA64-el kezdtem el terhelni a gépet 100%-on. 2,5-3 perc alatt érte el a proci a 80-85°C-ot, addig 1,57GHz-n forogtak a magok. 80°C felett az AIDA 20-50%-os throttling-ot mért, az órajel 1,2GHz- körül járt többnyire. A magok hőmérséklete 74 és 86°C-között ugrált. Ez az állapot állt fent a mérés kezdetétől eltelt 6. percig.Ezután következett a feketeleves. A throttling szépen 0-ra csökkent és a magok hőmérséklete is elkezdett csökkenni, igen ám de milyen áron. Annak ellenére, hogy az AIDA 100%-osan pörgetné a processzort, throttling nélkül 20 mp-s ütemekben elkezdett csökkenni az órajel 5-5 századdal. A mérés kezdete után 20 perccel, a processzor kihasználtság 15-20%-volt 0,2GHz-en, miközben az AIDA még mindig 100%-on futott és nem érzékelt throttling-ot. A magok 65°C-ra hűltek vissza. Ameddig nem zártam meg az AIDA-t kb egy ablakot nem lehetett váltani, annyira fagyott a gép. Ezt a jelenséget nem igazán tudom sajnos hová tenni.
E-bay-es hűtőborda:
Ebben a tesztben szereltem fel, a 1,5$-os e-bay-es zsákmányomat (nem vittem túlzásba, simán ráragasztottam a takaró lemezre), és megismételtem a tesztet a gyári körülményekhez hasonlóan. Sajnos nem sok vizet zavart, az eredmények pár perc eltéréssel megegyeztek .Indokolatlan hűtési állapot:
A következő tesztben, leszedtem, a gép alját, elforgattam 90°-al és egy nagyobb álló ventilátor maximum fokozatával kínáltam meg, és ismét AIDA-val teszteltem. Az eredmény meggyőző. 35 perc perc után is 100%-on pörög a processzor 1,57GHz-en stabil 65°C-on. (Film nézésnél a hang így is torzul pár perc után). Az állandósult állapot, amúgy kb 5 perc alatt beállt.Kompromisszumképes megoldás:
Végül egy olyan csellel éltem, hogy 180°C-al megforgattam az eszközt és eltávolítottam a fedőlemezt. Az eredménnyel elégedett vagyok. 25 perc AIDA-val végzett terhelés után az órajel 1,5GHZ-en van, a magok pedig 80°C-ra álltak be. Van még pár megoldásra váró probléma pl az esztétika és a porosodás, de és jack-en használva tökéltessen működik az eszköz.Még egy fontos adat: A mérések alatt a szoba hőmérséklete 27°C volt.
-
Doosa
aktív tag
Valakinek nincs esetleg megmarad 5mm-es thermal pad-je Budapesten?
Csak mert gondolom a 100x100-as méretet senki se használja fel teljesen, én meg arányosan megvenném a maradékot, ha abból még kijön annyi, hogy nekem is elég. -
Doosa
aktív tag
Tegnap beüzemeltem egy Pipo X7-et. Jó sokat elszöszöltem vele, de most már alakulgat.
Amit egyenlőre még nem tudtam megoldani, hogy HDMI-n és jack-en is egyszerre adja ki a a hangot. A win8.1 képes lenne rá elméletileg sztereó hangkeverővel, de nekem valamiért az nem jelenik meg.(igen megjelenítettem a letiltott eszközöket) Valaki próbálkozott már hasonlóval? -
Doosa
aktív tag
Üdv!
Erősen elgondolkodtam egy PIPO X7 beszerzésén. Pontosabban X7S nem tudom, hogy a dualboot-on kívül van e valami különbség. A kérdésem az lenne, hogy ti honnét ajánljátok a beszerzését?
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy szerintetek mi a különbség az X7 és az X8 között (a kijelzőt leszámítva
)? Mert ugyan nincs igazán szükségem a kijelzőre, de azt néztem, hogy árban meg nincs igazi különbség.
Amúgy most már, hogy egyesek lassan fél éve húzzák a vasat, mik a tapasztalatok? Én főleg média lejátszásra használnám hálózatról (kábelen
). Kibír a cucc 1 hónapot újraindítás nélkül?
Előre is kösz a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock Rack EPC621D8A Intel LGA3647 foglalatú ATX-es szerver alaplap CPU coolerrel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest