- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Austin F.: Appok teljes képernyőn – immerzív mód [Android]
- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
ebben a topikban amúgy nagyon régóta 90%-ban 3-4 éves konfigokról és azok hegyezéséről folyik a csevegés, és az új thinkpadek fikázásáról. és ez valahol gáz...
Erről csak annyi jut eszembe, hogy az angol nyelvű thinkpads.com-os fórumon meghúzták a határt, hogy x20 szériáig "classic Thinkpad hardware", utána már nem. A Reddit-en rendszeresen felmerülő téma, hogy szar a x30/x40 széria a korábbiakhoz képest, a kedvenc sztorim onnan az out-of-box nem működő kijelzőjű T540. A kínaiak saját TP-fórumán indított kezdeményezésből nőtt ki az előbb említett projekt (T43 házba Core i alapú hardvert).
Természetesen ez a topik az, amelyik "valahol gáz".
-
Francia91
veterán
Ne röhögtess már, hogy olyan rohadt nehéz lenne egy Haswell generációs hardvert összerittyenteni egy T500/510/400/410 kuckóba
. Kis kreativitás, meg kézügyesség. Főleg ha hozzávesszük, hogy valaki már otthon csinált T42/T410 hibridet (itt volt is kb 2-3 hónapja belinkelve a topikban)... Ha házilag megoldotta valaki, akkor egy teljes gyár, mérnöki csapattal miért ne tudná? Nem akarja, és kész. De egyáltalán nem lehetetlen!
Csak a világ minden téren korcsul elfelé, TP vonalon is.... -
HSM
félisten
Bőven vannak itt friss gépek is, de tény, a "keménymag" inkább a kicsit régebbi gépekkel foglalkozik, az ember azért szívesebben bütyköl/moddol garancián túli gépeket, mint egy vatta újat, szóval nincs is itt gond.
A Lenovo tudna T500 házba röhögve Haswell procit rakni, és ez itt a lényeg, még csak fel sem kéne találnia semmit, csak picit módosítani az alaplapon, és szépnapot.
Ez itt a ciki.
Abban teljesen egyetértünk, hogy a T500 elavult hardveresen, vitán felül áll, lassúcska már manapság komolyabb feladatokra. A Tx10-es sorozat már egy jó nagy fokkal jobb, egy Tx20-as pedig szerintem már teljesen korrekt a mai Haswell-ekhez képest is, nincs lényeges difi a sebességükben, és egy T420 is elmegy egy délutánt egy jó akksival egy töltésről. Van egy sanda gyanúm, ha lenne egy erős T520-ad, eszed ágában se lenne a T540p-den szívni a kompromisszumokkal.
Egyetlen kivétel talán, ha non-stop a számbillentyűket használod, abban jobb a T540p.
Az a vicces, nekem a "minőségükkel" még nem is lenne lényeges bajom az újakkal. De az ergonómia nagyon fontos lenne....
(#72277) dying_star: Pontosan. A régi Lenovo jó volt akik dolgoztak a gépen, a Macbook meg azoknak, akiknek csak a nagy touchpad kell, me menő megjelenés. A Lenovo meg összegyúrta a kettő hátrányait egy gépbe. Zseniális.
(#72278) Sensei: Így látom én is. A Lenovo öngólt rúgott az új iránnyal.
Én mindenesetre vettem nemrég egy full-fullos T420-at, szerintem addig fogom nyúzni, amíg csak találok hozzá bontott alkatrészt életben tartani.
-
Sensei
aktív tag
"ebben a topikban amúgy nagyon régóta 90%-ban 3-4 éves konfigokról és azok hegyezéséről folyik a csevegés, és az új thinkpadek fikázásáról. és ez valahol gáz..."
A 40-es széria egy rakás k@k@. Mondom ezt úgy, hogy volt T420s-em, most pedig egy T430s-t nyúzok. A T420s sokkal szerethetőbb gép volt, önmagával a billentyűzettel kinyírják az újabb szériákat. Megtehettem volna, hogy T440s-t veszek a 430s helyett, de ez már végképp nem ThinkPad, csak egy silány utánzat. Köszönöm, nem. Hogy mi lesz a következő gépem, az egy jó kérdés.
-
Én ugyan nem engedhetek meg magamnak egy új business gépet, de csak megkérdezem.. biztosan meg lehet szokni, de miért kéne?
A produktivitás szenvedett bazi nagy ütést a generációk során közel tökéletesre csiszolt ergonómia elszarásával.
Ezért nem értem, miért vesz valaki új TP-t.
Ha a céged adja, hogy dolgozz azon, még félig megértem, de én inkább vennék saját költségen egy használható gépet, minthogy ezzel szenvedjek:Esetleg rádugnék egy USB-s Ultranavos motyót a régi szériából.
Nemrég linkelt valaki egy összehasonlítós videót, szerepel benne egy gondolat, amivel tökre egyet lehet érteni: a Lenovonak sikerült összegyűjteni a TP és a Macbook hátrányait, és tálalni azokat, mint business gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- Dell Latitude 5300 Touch / i7-8665u
- Lenovo T470 / T570 bontás!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest