Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
McDuglas
aktív tag
-
McDuglas
aktív tag
válasz Bicskás #100994 üzenetére
Legegyszerűbb egy bluetooth hangfalat szerezni. Vagy belebarkácsolsz valami telefonhangszórót...
-
McDuglas
aktív tag
Sziasztok!
Van egy x230-am, amit még 2 éve vettem, s egészen kb. november közepéig hibátlanul működött. (Igaz, egészen Októberig amikor elkezdtem egy sulit, nem volt sose napi használatban, inkább alkalmi munkagép volt)
A hiba ott jön ki, hogy a gép nem képes leállni rendesen. Win 10 alól, ha leállítást indítottam, (eleinte csak néha, majd egyre gyakrabban) valahol megakadt a folyamat - A kép elment, de a bekapcsológomb körüli fény nem aludt ki, hanem lassabban vagy gyorsabban (mikor hogy) villogott, mintha csak aludna. Sokszor a ventillátort még hallani lehetett, hogy megy illetve a billentyűzet világítás / thinklight is reagált. Más megoldást nem találva, jellemzően a bekapcsoló gomb lenyomva tartásával ilyenkor ki lehetett kapcsolni a gépet. A Windows rendszernaplójában semmi más tünetet nem láttam, csak hogy ilyenkor állítgatja a rendszeridőt kb. 2 órával...
(Néha a jelenség Standby-ba tételnél is fellépett, nem volt hajlandó belőle feléledni)Januárban a gép kapott egy mSata SSD-t, mert elkezdtem Linuxos irányba tanulni, s nem akartam a Wines ssd-t kettészedni. Eleinte megörültem, hogy Linux alól a probléma nem jelentkezett, de mostanában ott is elkezdett fura tüneteket produkálni - néha nem tud leállni és az alábbi képernyőnél megáll/lefagy, s amikor megunom a várakozást ugyanúgy a bekapcs gombbal kell kinyomni...
A Win10-et újrahúzva sem szűnt meg a hiba, próbáltam Biost frissíteni (most 2.74-es van rajta) de a wines programmal nem tud megfelelően újraindulni hozzá, ugyanúgy üres fekete képernyővel áll, (akár órákig) mintha win alól próbáltam volna leállítani.
Ha van valakinek ötlete, hogy lenne érdemes nekiállnom ennek a problémának, azt szívesen látom. Gondoltam az alaplapi elemre a Windowsos óraállítgatás miatt, de ahogy néztem azt jó mélyre tették a gépben, s mielőtt szétkapnám gondoltam megkérdem itt, hátha van valami más irány is amerre elindulhatok...
-
McDuglas
aktív tag
válasz FoxiestFox #101881 üzenetére
A Hibrid alvás ki volt kapcsolva, kikapcsoltam a fast-startupot és a 30 napos alvást is, de nem segített, sőt most annyi a különbség, hogy nem villog a bekapcs gomb, mintha aludna, de ugyan úgy nem áll le. (Venti morog, a némítás gombok világítanak, meg a thinklight + bill is állítható)
Driver rollbacket majd megpróbálom, ha találok korábbi verziót. PM alatt konkrétan melyik eszközét érted?
(#101882) Tikakukac:
Win 7-el nem tudom mit érnék el, így hirtelen - engem inkább az aggaszt, hogy Linux alól is előjött, igaz picit másképp. Grátisz, most megpróbáltam a Bios frissítést pendrive alól (geteltoritoval), addig tök jól megy, amíg újra nem akarja indítani a gépet hozzá, aztán puff, se kép se semmi, csak világít minden led...(#101883) Silenc3Hun:
Kösz a tippet, most már tudom miért ugrott néha 2 órát a windowsom - de nem ez volt a gond, hanem hogy a rendszerlogokban ilyen 2013.01.01-ről meg hasonló kerek vagy épp relatíve random dátumokról állítgatta át magát a rendszer... -
McDuglas
aktív tag
válasz McDuglas #101889 üzenetére
És a 2.73-nál is ugyan az a jelenség. (mármint, hogy nem tudom ráfrissíteni a gyári eszközökkel, mert nem indul újra) Úgy néz ki tényleg valami hardver jellegű gond van. Majd még valamikor szétszedem a gépet, hátha csak az alaplapi elem merült le és attól vannak ilyen random fasságok, de félek valami komolyabb probléma van. Esetleg korrupt BIOS okozhat ilyet? Ahogy láttam 230-at lehet Corebootoltatni, az segíthet? Vagy méginkább, árthat?
-
McDuglas
aktív tag
válasz FoxiestFox #102148 üzenetére
A microSD -> SD adapterek ilyenek. Előbb utóbb lutri lesz az összes. Egyszer egy drónos kolegától kellett átmásolni képeket a laposomra, s körülbelül 5 adaptert próbáltunk végig mire lett egy olyan, amit megevett az x230. A legtöbb in-camera fotós adatvesztés is ezek miatt van. (mert a tulaj spórol azon, hogy nem SD kártyát vesz, hanem microSD-t, mert azt több mindenben is lehet használni s ingyen van hozzá az adapter)
-
McDuglas
aktív tag
válasz krisz77 #106379 üzenetére
Ha a játék szempont, igp-s gépnél 20-as szériájú gép helyett mindenképp legalább 30-asban gondolkodnék - igp-ben volt egy komolyabb ugrás a generációváltással.
Pár saját tapasztalat x230-al (i5, 8gb, 1366x768)
Warframe - elfut, dinamikus felbontással, 30 körüli fps-el (+-50%)
Factorio - elég jól van optimalizálva, megfelelő beállításokkal fix 60 fps
AOE2 Definitive - fps passz, de simán játszható
SWTOR - fps passz, full minimumon játszható voltdGPU-s gépekkel nincs tapasztalatom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest