Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thgergo
tag
válasz
barnam_ #78762 üzenetére
i7-2960XM-et (55W) próbáltam az T420-ban. Tapasztalatok:
- 2Ghz 4 magon ~30W körül, 60-70 fok
- 2.5-3 Ghz-nél átlépi a 45W-ot. 80-95 fok. (Ebben az az érdekes hogy a 2 magos 2520M is ilyen 80-90 hőfokokat produkál 3Ghz-en, de csak 35W-ot fogysztva.)
- Sima 1 hőcsöves hűtő. Nvidiás hűtőből van teljesen réz verzió, szerintem érezhető lenne.
A négymagos variánsok nagyobb méretűek, emiatt úgy tűnt hogy jobban hűthető mint az eredeti 2520M. Sima 45W-os QM még talán mehet is throttling és minden egyéb nélkül. Gond lehet abból, hogy a 45W-os cpuk ~30 másodpercig 55W-ot is felvehetnek, amely túlfogyasztás miatt letilthat és lockolhatja a szorzót 800Mhz-re amíg újra nem indítod a gépet.Kikapcsolt turbóval 4 magon, vagy 2 magot letiltva a 4 ből szerintem minden további nélkül belerakható.
(Ezt feloldható ha kikapcsolod a speedsteppet, és beállítod egy tetszőleges szorzóra. Lehetséges hogy elértem a 60W feletti fogysztást is a XM-el amikor már ki is kapcsolt a gép. Nem jöttem rá mi okozta, mivel maga a cpu hibás is, instabil.)
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #78762 üzenetére
Megy benne, csak a hűtés nem igazán bírja (ugye a négymagos +10W), és ezért hamar visszavesz az órajelből, és végeredményben elvileg nem sokkal gyorsabb, mintha egy fullon szaladó kétmagos lenne benne, cserébe rossz nézni a hőfokokat.
Sokan visszatértek négy magról a kettőre emiatt. Hivatalosan sem véletlen csak kétmagosokat támogat. A négymagos proci inkább a T520-ba való emiatt.
Ha érdekel a téma, keresgélj rá, sokan próbálkoztak ilyesmivel, bőven vannak eredmények is fenn, úgyértve sebesség, hőfokok, minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Építő/felújító topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Lexus, Toyota topik
- Packeta
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad V15 G2 I5-1135G7/20 GB/256 NVMe /14" FULL HD laptop
- Lenovo Thinkpad E14 G4 I5-1235u/40 GB/256 NVMe /14" FULL HD magyar bill/10 magos
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9: i7-1185G7/32GB/1TB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Hibátlan Lenovo P14s Gen5 AMD Ryzen 5 8540U /16GB 512GB SSD/HUN BILL
- HP USB-C Dock G5 (HSN-IX02) ÁFÁ-s
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES ASUS Vivobook 17 X712EA-AU737W Notebook
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest