Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thgergo

tag

válasz barnam_ #78762 üzenetére

i7-2960XM-et (55W) próbáltam az T420-ban. Tapasztalatok:
    - 2Ghz 4 magon ~30W körül, 60-70 fok
    - 2.5-3 Ghz-nél átlépi a 45W-ot. 80-95 fok. (Ebben az az érdekes hogy a 2 magos 2520M is ilyen 80-90 hőfokokat produkál 3Ghz-en, de csak 35W-ot fogysztva.)
    - Sima 1 hőcsöves hűtő. Nvidiás hűtőből van teljesen réz verzió, szerintem érezhető lenne.
    A négymagos variánsok nagyobb méretűek, emiatt úgy tűnt hogy jobban hűthető mint az eredeti 2520M. Sima 45W-os QM még talán mehet is throttling és minden egyéb nélkül. Gond lehet abból, hogy a 45W-os cpuk ~30 másodpercig 55W-ot is felvehetnek, amely túlfogyasztás miatt letilthat és lockolhatja a szorzót 800Mhz-re amíg újra nem indítod a gépet.

Kikapcsolt turbóval 4 magon, vagy 2 magot letiltva a 4 ből szerintem minden további nélkül belerakható.

(Ezt feloldható ha kikapcsolod a speedsteppet, és beállítod egy tetszőleges szorzóra. Lehetséges hogy elértem a 60W feletti fogysztást is a XM-el amikor már ki is kapcsolt a gép. Nem jöttem rá mi okozta, mivel maga a cpu hibás is, instabil.)

• HSM

félisten

válasz barnam_ #78762 üzenetére

Megy benne, csak a hűtés nem igazán bírja (ugye a négymagos +10W), és ezért hamar visszavesz az órajelből, és végeredményben elvileg nem sokkal gyorsabb, mintha egy fullon szaladó kétmagos lenne benne, cserébe rossz nézni a hőfokokat.
    Sokan visszatértek négy magról a kettőre emiatt. Hivatalosan sem véletlen csak kétmagosokat támogat. A négymagos proci inkább a T520-ba való emiatt.
    Ha érdekel a téma, keresgélj rá, sokan próbálkoztak ilyesmivel, bőven vannak eredmények is fenn, úgyértve sebesség, hőfokok, minden. :R

Új hozzászólás Aktív témák