- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Gurulunk, WAZE?!
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
vicze #108641 üzenetére
Alacsony terhelés mellett azért sok minden van, amit nem fogsz tudni szoftveresen belerakni, ha alapból nincs benne... Pl. a nem használt részelemek áramtalanítása, a csipen belüli buszok fogyasztása óriási jelentőségű, amikor többnyire 2-5W-okat fogyaszt az egész csip, és a komplett gép 10W alatt van. (Én akkuról többnyire így használom, nem árt, ha 3-4 órát elmegy a "használati csúcsokkal" együtt is, nem csutkára töltött akkuból.) AMD-n maga a Zen2-es mag nagyon jó perf/watt arányú (ezt tapasztalom is az asztali Ryzen 5 3600-asom révén), de itt a körítésnek is óriási a jelentősége ilyenkor.
(#108642) S_x96x_S: Köszi a tesztet, eddig ez elkerülte a figyelmem.
Kb. ezekre gondoltam, idle és wifi, az reprezentálja nálam jól, hogyan van használva többnyire akkuról, és itt elég markánsak a különbségek, az Intel javára. Ráadásul itt még semmi "trükköt" nem vetettek be, pl. én akkuról alapból limitáltam a maximális turbó órajelet még a 8250U-n is, mivel 3Ghz felett elég meredeken romlik a hatásfoka ezeknek a 14nm csipeknek, minek menjen el így 3400Mhz-ig, a tesztelt 10210U pedig elmenne 4200-ig is."de az AMD-s is vállalható ... 10 órás Wifi -t tudja"
Azért ne legyenek illúzióink... Az akku nem sokáig marad 100% kondíciójú, és ha vigyázni akarsz rá, alapból nem töltöd 80% fölé, máris elúszott minimum 2 óra.De amúgy a finomhangolt 8250U-val a T480s-ben sem hiszem, hogy meglenne valaha a 10 órás net idő ugyanekkora akkuval, ezeket a számokat én egyből osztani szoktam durván kettővel.
Az erőmű kérdés persze abszolút igaz, tényleg bőven vállalható kompromisszumnak tűnik, ha valakinek kell a nyers erő."a CPU sérülékenység ... a régebbi architektúra miatt"
Nem hinném, hogy ennek az architektúra kora lenne az oka. Inkább a tervezésnél alkalmazott prioritások. Ez amúgy egy elég kiszámíthatatlan terület, bárhol találhatnak réseket, aztán lehet vakarózni."az AMD ZEN2 optimalizálása ( windows ) meg még az elején tart"
A preferált magok, és a CCX-ekre ügyelő ütemezés már megvan, ezen kívül én nem nagyon látok már mást, amivel érdemben teljesítményt tudnának nyerni.Ezt egyébként az asztali 3600-asomon is látom, 1 CCX-ig szinte minden nagyon jól megy rajta, afelett viszont szoftverfüggő.
A verseny azért is jó, hátha Intelék is kicsit jobban rámennek a testreszabhatóságra. Egy jó alap az XTU, de azért igazán kiadhatnának egy gyorsabb, kényelmesebb megoldást erre, legalább a limiteket (max órajelek, és fogyasztási limitek) állítani, főleg, hogy a legtöbb csipjük azért magasabb órajelekre és limitekre turbózik gyárilag, mint amire perf/watt tekintetben érdemes hajtani. Még a legalacsonyabb órajelű 8250U-n is vissza kellett vegyem a gyári 44W PL2 limitet 20W magasságába, mert a 44W csak arra jó, hogy pár másodpercig 35W-on, maximális, 3400Mhz órajellel, rossz hatásfokkal turbózzon, ami érdemben nem ad hozzá a felhasználói élményhez, sőt, én csak azt tapasztalom vele, hogy fellövi pár másodperc alatt 90 fokra, üvölt a hűtő, és nem kellemes. Sokkal jobb egy visszafogottabb 20W körüli PL2 limittel.
(#108647) vicze1: Napokra nem szoktam altatni, így nem tudom. Az asztali szűk 2W-ot kér alvás közben, a régi T420-asomon 1W körüli értékre emlékszem. De még 1W-al is azért elfogy 2 nap alatt 48Wh, az már majdnem egy töltés.
A 8 órás munkanap egy töltésről viszont elég derék.
-
válasz
vicze #108641 üzenetére
Workpad felbukkan időről időre aprókon, a necces a cradle lesz.
Szerintem bal oldalra mehet kb minden, HDD caddy is, sőt van olyan keret, amivel modernebb (de még PATA) eszközök használhatók, tehát akár a T4x-ek HDD caddyje, (ami SATA meghajtót fogad, mert aktív átalakítást használ), akár a DVD írójuk.
Másik ami kéne ugye, a kihúzható numpad, azt se láttam még sehol eladót.Hohó köszi a linket, tényleg nem dobja ki a szenya, ha csak simán rákeresek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Gyúrósok ide!
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SSD kibeszélő
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1245U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Latitude 9420 27% 14" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 7 165U 32GB 256GB NVMe IR kam gar
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 1MII B03PRO+ Receiver, Transmitter LDAC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest