Hirdetés

Aktív témák

• Adi

senior tag

válasz McJames #2 üzenetére

Magyarországon gyártották mindegyiket, az annó októberben cseréltet is. 3 év garral meg más nagykernél is láttam, szerintem ez nem jelenti azt, hogy lopott lenne, egyszerűen a biztonság kedvéért csak ennyivel adják el, mert a gyártó ugye a gyártástól számítja az öt évet. Ezt a nagyker úgy használja ki, hogy még ha a 3 év végén is viszik vissza a vinyót problémával, akkor is a gyártónak ezt vissza tudja adni, mert az eredeti öt évben még bőven benne vannak.

A széria- és a sorozathiba amúgy ugyanazt jelenti, csak idegen szóval az egyik. :) Gondolom az érdekel, hogy típus- vagy sorozathiba-e. Ezt sajnos nem tudom, de nálam most az IBM évekig elásta magát.

Kiskeres ismerőst megkérdeztem - a legjobb tanácsadó amúgy a szervízes :) -, nekik IDE vinyókkal szintén volt gondjuk sok IBM-mel, az eddig legkevesebb a Maxtor és a Seagate cumói közül jött vissza.

SCSI-ban esetleg a Seagate termékeit nézd meg, vagy Maxtort. Bár a régi Quantumok nem voltak túl jók SCSI-ban (az IBM-ek jobbak voltak az én tapasztalataim szerint, ezért is vettem azt) és Seagate is halt meg már a kezem alatt Sunban. Persze a dolgok azóta változhattak, nem tudom. A Storagereview fóruma mindenesetre aranybánya ilyen szempontból, azt javaslom egy pár túrás erejéig. :)

Adalék a témához, nem tudom, hogy mennyire ismert: az új, 120GXP típusú vinyóját az IBM bevallottan úgy hirdeti, hogy nem ajánlott napi 24 órában működtetni. :(( Most akkor hogy is van ez? Ne vegyen senki IBM vinyót? ;]

Aktív témák