- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahogy Egon is mondta, illetve még az alábbiakat tenném hozzá.
"dupla-tripla olyan drága a 6+ éves hardver"
Nem dupla-tripla drága a 6+ éves hardver, hanem a fizetésünk illetve a cserébe kapott pénz vásárlóereje hullott le lassan a béka segge alá, amíg a hardver jobban tartja magát (lásd lent). Az utóbbi időszakban tapasztalható ugrás, már csak a hab a tortán.
Lassan 40 éves vagyok, és soha ilyen kevés vásárlóereje nem volt a fizetésemnek mint most. Amikor a Gen6-os Microservert vettem, töredék ennyi volt a fizetésem, mégis egy havi béremből megvettem egy fullos gépet játékra.
"IT területen ez nem is jellemző nagyjából semmire sem"
Szerencsére viszont ez változik. Én még aktívan emlékszem arra, amikor mire a hazai IT-s lapok lehoztak egy hírt a nyomtatott sajtóban, már elavult a hardver. Volt persze egy varázsa, de sose értettem azzal egyet, hogy villámgyorsan dobjunk ki valamit, sokszor mert már "nem elégséges".Ez a Core2Duo alatt / után, de még inkább az IvyBridge-al egyidőben lelassult a technológiai fejlődés, és szerencsére nem tartunk ott hogy az alkalmazások ettől még jelentősen több és több erőforrást használnak ugyanarra.
Nagyon remélem hogy ez a trend folytatódni fog, mert feleslegesen gyártjuk le a sok vackot, amit volt olyan időszak hogy évente hajítottunk a szemétbe, mert "már nem megy rajta ez-az".
De "sajnos" ez azzal is fog járni, hogy hiába elmúlt 6 éves egy HP Microserver, nem egy "doboz cigi" áráért fog gazdát cserélni.
-
Egon
nagyúr
Mindenkinek egyedi szempontjai vannak az igények tekintetében (iLO, méret, stb.), ezek tükrében lehet jó vagy rossz vétel egy használt G8. Az ára meg azért ennyi vélhetőleg, mert egyrészt rettenetesen drága a hasonló funkcionalitású utód, másrészt az az 50K-s ár is illúzió (akció) volt, amihez mérik sokan.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Asztali pc
- Egy szálon csúcs: új Intel 1215U, 6 mag / 8 szál, 16 GB / 1 TB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest