Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DBob

őstag

válasz dchard #5177 üzenetére

Ahogy Egon is mondta, illetve még az alábbiakat tenném hozzá.

"dupla-tripla olyan drága a 6+ éves hardver"

Nem dupla-tripla drága a 6+ éves hardver, hanem a fizetésünk illetve a cserébe kapott pénz vásárlóereje hullott le lassan a béka segge alá, amíg a hardver jobban tartja magát (lásd lent). Az utóbbi időszakban tapasztalható ugrás, már csak a hab a tortán.

Lassan 40 éves vagyok, és soha ilyen kevés vásárlóereje nem volt a fizetésemnek mint most. Amikor a Gen6-os Microservert vettem, töredék ennyi volt a fizetésem, mégis egy havi béremből megvettem egy fullos gépet játékra.

"IT területen ez nem is jellemző nagyjából semmire sem"

Szerencsére viszont ez változik. Én még aktívan emlékszem arra, amikor mire a hazai IT-s lapok lehoztak egy hírt a nyomtatott sajtóban, már elavult a hardver. Volt persze egy varázsa, de sose értettem azzal egyet, hogy villámgyorsan dobjunk ki valamit, sokszor mert már "nem elégséges".

Ez a Core2Duo alatt / után, de még inkább az IvyBridge-al egyidőben lelassult a technológiai fejlődés, és szerencsére nem tartunk ott hogy az alkalmazások ettől még jelentősen több és több erőforrást használnak ugyanarra.

Nagyon remélem hogy ez a trend folytatódni fog, mert feleslegesen gyártjuk le a sok vackot, amit volt olyan időszak hogy évente hajítottunk a szemétbe, mert "már nem megy rajta ez-az".

De "sajnos" ez azzal is fog járni, hogy hiába elmúlt 6 éves egy HP Microserver, nem egy "doboz cigi" áráért fog gazdát cserélni.

• Egon

nagyúr

válasz dchard #5177 üzenetére

Mindenkinek egyedi szempontjai vannak az igények tekintetében (iLO, méret, stb.), ezek tükrében lehet jó vagy rossz vétel egy használt G8. Az ára meg azért ennyi vélhetőleg, mert egyrészt rettenetesen drága a hasonló funkcionalitású utód, másrészt az az 50K-s ár is illúzió (akció) volt, amihez mérik sokan.

Új hozzászólás Aktív témák