- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz spyduck #3732 üzenetére
SZerdán megnézem egy volt osztálytársam 6510b-jét, azt mondja neki alig kapcsol be a venti és tök halk. Kíváncsi leszek,ha téynleg úgy van akkor dzsihád!!!
Ha gondolod várd meg a szerdát te is, este tudok infót írni, hgoy mi volt. Mit tapasztaltam.
szerk.:mikor nekem zümmögő zaj van csak, én nem érzem a levegő áramlását...
[ Szerkesztve ]
-
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz spyduck #3609 üzenetére
Tehát az lett az eredmény, hogy a hang amit mondtam neked, mégis a venti???
Azért elég nyomorult dolog, hogy erre a gépre gyűjtöttem egy csomót, és kiderül, hogy nem is hallgat el teljesen a ventije(amiért egyébként az előző nagyon jó kis Gericomomat cseréltem le).
Most nagyon szomorú vagyok.
Bios csere után: Kb ugyanannyiszor bőg fel jobban a ventillátor, de talán rövidebb ideig. Az alap halk kis zaj megmaradt.
-
-
czral
csendes tag
válasz spyduck #3515 üzenetére
Köszi szépen!
Még annyi lenne, hogy miután írtam ide a fórumra, találtam ezt az oldalt: [link]
ahol ezt ajánlják a bios-hoz: [link]
Version: F.04 (11 Oct 2007)
Ezt persze fel is raktam és utána sorban a drivereket. Most elsőre úgy tűnik, hogy minden rendben.
Ilyenkor mi tévő legyek? Kell az F.09-es?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz spyduck #3505 üzenetére
Ez egy 2mp-es kutatómunka eredménye: [link]. Nem mondom, hogy minden találat arról szól, amit keresel, de 3-4 nap alatt rettenetesen sok információt ki lehet közülük bányászni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Peter M
tag
-
ABE
őstag
válasz spyduck #3499 üzenetére
Félreértettél, a boltban segítőkész volt a srác, meghallgatta a gépet, és mondta, hogy tipikus hiba, szervizbe kell küldeni, alaplap vagy inverter hibás. Én mondtam neki, hogy most pont nem tudom beadni, mert szükségem van rá (mármint a gépre, nem a srácra ).
A kis műanyag tulajdonképpen csak egy takarólemez, nincs teherviselő szerepe, de szerintem elég méltatlan módon valami bepattanó kötéssel van rögzítve, emiatt nyikorog az illesztéseknél. De lehet, hogy csak az én gépemnél jelentkezik a hiba. Nekem nem kell vázcsere, csak annyi, hogy a gép a besorolásának megfelelően legyen összerakva, ne nyöszörögjön, ne mozogjanak a burkolatok, és ne az legyen az érzésem, mintha péntek délután szerelték volna össze...
Nagyon remélem, hogy nem csak a nevében prémium a gép, hanem a hozzáadott szolgáltatással is meg leszek elégedve. Próbálok szerezni egy gépet helyette, aztán adom is be. -
parandroid
félisten
válasz spyduck #3496 üzenetére
Minőségben ebben a fizikai méretben ennél jobb HP-t nem találsz, ha megnéznéd a termékpalettát, látnád, hogy ez egy üzleti munkaállomás. Hogy a teljesítménye neked elég-e, azt magadnak kell kitalálnod, keress teszteredményeket.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
B.DanY
csendes tag
válasz spyduck #3481 üzenetére
Szia ezt irtam a másik topikba:
Sziasztok! Szeretnék tenni ram-ot a gépembe de nem tudom hogy kell ill hova kell, haverok azt mondták h az uj gépekbe nem nehéz bele tenni, 2 fajta csavarral van rögzitve a gép alja csillag,meg egy másik amihez nincs szerszámom, leszedtem 2 fedelet ami csillaggal van rogzitve /HP 8710w a gép/ és találtam is egy helyet ahova szerintem beillik de nem ment be "koppanásig" , meg nem igazán láttam a másik ramot 1*2giga van eddig benne!
Na eddig tudtam szétszedni [link] ahogy a képen látszik de nekem a kék kör nél amibol piros fekete kábel jön ki az alatt nekem nincs olyanom ami a képen látszik value select van rá irva! Szerintettek ide kell betennem ?THX D.
-
Maxiri
tag
válasz spyduck #3412 üzenetére
Igen, az F.09 -es BIOSt már rég felraktam. Nem olyan rossz a Vista... Az XP miért nem működik SATA native enabled -del, ha felraktam az Intel AHCI SATA controllert? A Vista csak sata native enabled-del működik. Szóval a biosban állandóan állítgathatnám. Egyébként az XP miért nem látja a bluetooth-t? A HP wireless assistant azt írja, hogy az eszközkezelőben kapcsoljam be, de ott nem találok semmilyen bluetooth-ra utaló hardvert. Az egyetlen felkiáltójeles hardver valamilyen Modem on the High Definition Audio bus (asszem így). Minden Help a Vistához van megírva. Ezért kérdezlek benneteket .
Szóval amiben megakadtam az a bluetooth bekapcsolása és a sata native enableddel való nemindulás (jó az a sata driver?). Minden segítséget szívesen fogadok!
-
parandroid
félisten
válasz spyduck #3324 üzenetére
Azért utazás közben már a 15"-es kijelzővel szerelt, 3 kiló körüli gép is elég necces, a 17-es pedig már teljesen használhatatlan. Különösen, ha tömegközlekedésről van szó.
A CoD4 meg érzésem szerint - ha lebutítva is, de már egy X3100-on is el kell menjen. Az asztali GF FX5200-n legalábbis teljesen játszható, teszetkben meg nagyon hasonlóan hoz a két VGA.
p
-
Maxiri
tag
válasz spyduck #3322 üzenetére
Háttt... Játszani asztalin olcsóbb és jobb. Míg egy "jó", "játékra való" asztali konfig monitorral együtt 170e-ből kihozható, addig notiból sokkal drágább a gyengébb teljesítmény. De ha Te notin szeretsz játszani, akkor tedd azt . Én laptopon tanulok, programozok, fórumozok, képet-szerkesztek/rajzolok, zenét hallgatok és néha egy-egy flashjátékot megejtek . Meg még csinálok mindenfélét, amit nem akarok az asztali gép mellett a szoba sarkában csinálni. Inkább irány a friss levegő vagy a társaság. Játszáskor meg úgysem hangol le az egyedüllét . Szóval Nekem bejött az "s" kategória (6720s). Hja, és büszkén mondom, hogy S3 vga van benne (Intel gma x3100). Igen, az Intel az S3-tól vásárolta ezt a videovezérlőt . Sajnálom, hogy az S3 így lecsúszott az idő folyamán, de szurkolok nekik
[ Szerkesztve ]
-
HellTomy
csendes tag
válasz spyduck #3315 üzenetére
Hát mindenre használnám a gépet.....
Kollégista vagyok legtöbbször programozás, weblapkészítés, nezetés de néha ha unatkoznék jó lenne játszani is.
Köszönöm a válaszod spyduck sokat segítettél vele.
Esetleg akkor közel ebben az árban tudnál nekem mondani egy erősebb vga-val szereltet?(látom benne vagy a dolgokban nagyon )Köszönöm.
www.ledpc.hu
-
HellTomy
csendes tag
válasz spyduck #3050 üzenetére
Sziasztok!
Laptop vásárlása előtt állok... és nem nagyon tudok dönteni a laptopok között...
Kérlek segítsetek választani, gondloom nekteknagyobb a tapasztalatotok mint nekem, esetleg jól jönne saját vélemény is a saját notijáról az embereknek amelyik noti megfelel ezeknek:
17" kijelző
Core 2 Duo min 1,6Ghz
2Gb ram
160Gb-tól fölfelé merevlemez230e-ig.
Ti melyik Hp laptopot vennétek ebben az árkategóriában?
A válaszokat és a segítségeket előre is köszönöm.
Üdv.[ Szerkesztve ]
www.ledpc.hu
-
ABE
őstag
válasz spyduck #3264 üzenetére
Érdekes, hogy nekem az nc4400-hoz van Media Card és külön SD Card driver is: [link]
A másik érdekesség, hogy az SD Card driver a magyar HP oldalról nem letölthető.
Vistához nekem sem elérhető, csak a Media Card driver, az előbbi linken XP-s driverek vannak.
Maxiri
Én XP-t használok, lehet, hogy amiatt nem jelenik meg nálad az eszközkezelőben, mert Vistát használsz.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz spyduck #3234 üzenetére
Bementem ma a Notebookstore-hoz, és meg is rendeltem a garanciát. 2 év "pick up and return" garancia 30e+ÁFA, most megrendelik nekem a HP-től, és kb. két hét múlva kell fizetnem. Azt mondták, hogy a HP központi szerviz akkor sem zavar el, ha nincs hozzá kék HP-s garancialevél. Rákérdeztem a kopott csavarokra is, és azt a választ kaptam, hogy hivatalosan akár bele is köthetnek, de ilyen még nem fordult elő. A lényeg, hogy ha memóriát vagy winchestert cserélek, tartsam meg az eredetieket, és úgy kell leadni egy garanciális ügyintézésnél.
-
ABE
őstag
válasz spyduck #3227 üzenetére
Isten vagy!
Én még nem hívtam fel őket, mert be akartam menni előtte a boltba is (most már még inkább). Két dolgot nem értek:
1. A Notebookstore milyen garanciát nyújt, hiszen ők 30e forintért ajánlották a bővítést?
2. Az hogy a csudába lehet, hogy a HP Word nem tud erről a lehetőségről? Akkor ezek szerint ide menjek be: [link]? Mondjuk olyan garijuk nincsen olcsóbban, hogy én vigyem be?
Még egy dolog miatt bizonytalan vagyok: leszedtem már a memóriák és a HDD fedlapjait, ez a csavaroknál kicsit látszik (lehet, hogy már korábban is olyan volt). Emiatt ugye nem utasítják el a garanciális ügyintézést? Gondolom az meg már felesleges parázás a részemről, ha amiatt aggódom, hogy a gép alján lévő matricákat átragasztottam az akku alá, hogy ne kopjanak...
-
Szoki
csendes tag
-
Szoki
csendes tag
válasz spyduck #3177 üzenetére
Hello,
Nekem is hp renew gépem van, amit szintén a notebookstornál vettem. Felhívtam Őket, azt mondták, hogy a HP vállal rá garanciát, és amennyiben ki akarod terjeszteni, semmi akadálya, Ők elküldik a sorozatszámot, tipusszámot, meg még amit kell a HP-nak, akik visszaküldik egy levélben a plusz két év garit amit kinyomtatva lepecsételve odaadnak neked. Én is szeretnék majd gart kiterjeszteni, szal sztem semmi akadálya...
Üdv.
-
parandroid
félisten
válasz spyduck #3199 üzenetére
Figyelj! Én tisztelem a lelkesedésedet, mert nagyon igyekszel, az biztos, de ezek, amiket leírtál, csak az, amit te hallasz - egy-egy gép alapján, amik a kezed ügyébe kerültek. Lehetne esetleg konkrét ACPI adatokkal dobálózni ahelyett, hogy "szerintem csak két állapot van, mert én vagy hangosnak hallom, vagy halknak"? Mert ez így full parttalan, én meg nem fogok a gyártók által amúgy nem (vagy alig) nyilvánosságra hozott, amúgy lényegtelen adatok után turkálni.
BTW: Ahogy részletesen nézem a saját beállításaimat, állítólag ebben is megy a venti folyamatosan valami minimális fordulatszmon, csak nem hallani, úgyhogy ebben a full passzív kérdésben megkövetlek. Azt, hogy a ventilátorsebességnek csak két értéke legyen, azt viszont továbbra is abszolut hihetetlennek tartom.
p
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz spyduck #3200 üzenetére
én a notebookgyor.hu-n nézem és szerintem ott is fogom megvenni...
mutattak sok asis gépet, de komolyan nem tudtam volna eldönteni melyik asis, melyik új, melyik nem...kinézetre nem lestrapáltak.
Ennél a boltnál az eladó nem szidta az asis gépeket (érthető), de nem is tudta elmagyarázni értelmesen hogy pontosan mi is az...na mind1 is.Az ajánlott gépeid közül sajnos sok nincs itt.
Akár Te is megnézheted az oldalon. -
parandroid
félisten
válasz spyduck #3188 üzenetére
Tudod mit? Elhiszem neked, hogy a 6820s hűtése megelőzi a korát, és hogy minden más gépben vagy megy a venti, vagy nem, de a sebessége az állandó, ha megy. Már csak azért is, mert nincs kedvem öszeírni azt a több tucat különböző gépet, amit hosszabb-rövidebb ideig használtam már. Emellett - veled ellentétben -, utána is olvastam a dolognak.
""nem megy a venti"--> jó megy az mindig csak nem lehet hallani, de a lényeg nem itt van hanem a hangosságon!"
Ezt meg végképp nem értem. 40-50 fokos procihőmérséklet alatt (típusa válogatja) konkrétan áll a ventilátor, és csak a passzív hűtés hűti a gépet, e fölött kapcsol be a hűtés - szerinted csak egy, a gyártók szerint több fokozatban.
A linkelt képen az én gépem alapbeállításait látod. A gép ACPI-jában rögzített értékek alapján minden gépé hasonlóan néz ki, és alkalmanként módosítható is (pl a képen is látható NHC-vel).
"Olvass vissza a topikban mert volt már panasz arra, h a 6820s-nek folyamatosan megy a ventije!"
Több HP modell is van (szinte mindegyik), ami alapból olyan ACPI-val jött ki, hogy a userek panaszkodtak, hogy zajos a gép, nagy részüknél egy bios-frissítés módosította ezeket az értékeket, és utána csendesebbek lettek. Hogy téged idézzelek, "olvass vissza a topikban", mert ez egy visszatérő probléma HP gépeknél, már évek óta, több modellnél szisztematikusan.
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz spyduck #3172 üzenetére
"Más notik"
Nem tudom, mennyi notebookot láttál már, de hogy egyetlen normális modellnél sem úgy van hűtés, hogy vagy megy a venti, vagy nem, az is biztos. Úgyhogy ez semmiképpen nem érv a 6820 mellett.
p
-
ABE
őstag
válasz spyduck #3168 üzenetére
Köszönöm!
Nyugodt szívvel vettem meg a gépet, mert azt hittem, a gari bővítése egyértelmű. Aztán örültem annak is, hogy kiderült, nem szükséges 60 napon belül bővítenem. Most meg ott tartok, hogy marhára nem vágom, hogy ki felel a garanciáért, bővíthetem-e, és ha igen, akkor meddig. Mindenképpen felhívom a HP infót, már furdal a kíváncsiság, hátha előállnak egy harmadik verzióval...
-
nfsu17
veterán
válasz spyduck #3170 üzenetére
Jó lenne ha tudnék dönteni, de eddig még csak keresgélek. Mivel ebben a boltban annyi a HP mint a szemét, plusz ma jött egy másik vevő is akinek szintén van 4 gépe cégnél, meg még 50 a családban és soha semmi gondja nem volt vele, ez eléggé megnyugtatott.
Most nézegetem melyiken van s-video (próbálom átalakító nélkül megoldani), meg csak most esett le, hogy csak a 17"-osokon van TELJES billentyűzet, azaz jobb oldalt a számsor.
Jó lenne akkor már hozzá egy eredeti vista, ekkor már mellé kellene a 2GB RAM, min 120GB merevlemez. Amit néztem, ha kell, ha nem, van mellette jó kis videókártya is, csak nem fogom kidobni. De ettől még nem játékra kell.
Na most ezeket elnézve kötöttem ki a 6820s-nél, vagy a DV9000-nél, ami ebben a boltban ASIS, amitől már félek.#3172
Hogyaross..be ne, cuppanok is rá.
Igen, le is esett, csak elsőre volt fura látni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz spyduck #3143 üzenetére
Hali! DV2699SE-m van.
Sajna most derékig állok a gépekben. Visszamondtak megrendelést. Van ACER-em, nagy TOSHIBA, kis HP-C, ÉS A LÉNYEG VAN EGY ASUS W1-n is !!!!!!!!!!!!!!! a feleségemé volt, de építkezés miatt eladjuk a világ legjobb gépe.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nfsu17
veterán
válasz spyduck #3128 üzenetére
ÁÁ, fenét, ezzel sem játszom már.
Én vagy max grafikán szeretek játszani, vagy sehogy. Ilyen vagyok. Ennyi pénzből vehetnék jó kis játékos gépet, de kinőttem belőle.
Egy egyszerű, megbízható, gyors gépet szeretnék. Vagyis ne legyen lassabb, mint ami van, mert ezt már 3 éve nyúzom.
Ennyi lenne. -
-
nfsu17
veterán
-
boldikem
csendes tag
válasz spyduck #3094 üzenetére
A biosz a legfrissebb ami létezik hozzá2004.06.07.),de nem találtam rá lehetőséget, nem hiszem hogy a régebbinél engedéjezné.Mindegy, de a hűtés így sem ártana, mert egy 2 órai használat után már lefagyogat. Köszi!
ASUS M2N SLI DELUXE, AMD Athlon 64 X2 6000+ (2*1M), 2GB 800Mhz Corsair xms2, ASUS EAH4850 Glaciator 512Mb, Chieftec 500W, WD 320+500Gb
-
-
Maxiri
tag
válasz spyduck #3046 üzenetére
Köszi a választ, és Neked is Csabcy . Gondoltam, hogy nem használja ki a 256 MB-tot, vagy a 384-et, de a 8 mega mégiscsak kevés - gondoltam - . Ez megnyugtat, hogy autómatikus, bár sokszor szeretem a saját kezemben tartani a dolgokat. Eszméletlen grafikai teljesítmény így sem várok, de azért fusson már el ezaz rajta . Egyébként 2 giga ram van benne. Azzal a reménnyel vettem, hogy ki tudom váltani vele a vinyó pörgését, és kevesebbet fog fogyasztani, de azért a memóriamodulok is fogyasztanak ám 3 wattot! Ez sok, ha azt veszem figyelembe, hogy az összteljesítményfelvételt örülök, ha 10 W-ig letornázom. Az akksi 46 W-os(átszámítva így szemléletesebb) és látható, hogy igen, akár el lehet érni a HP-honlapon feltüntetett 4,5 óra üzemidőt. más.. A bios-frissítés után dinamikusabb a ventillátor szabályozása az alaplapnak. Kicsit feljebb tolta a határokat és könnyedebben hűt. Ez pozitív, hisz sokáig "be sem kapcsol"(tudjuk, hogy forog mindig ) a venti. Amikor bekapcsol, akkor ~20 másodperc alatt lehűti durván 40°C-ra és megint 10 percig csend van. Megfigyelésem szerint, mostmár 48-50°C körül kapcsol magasabb fokozatra a venti. Eddig csomó pozitív..
Jaa, és mégvalami. Amióta telepítettem az új vga-drivert, azóta akárhogy állítgathatom a képarány-beállításokat, de az mindig azt csinálja, hogy a teljes képernyős alkalmazásokat a saját felbontásában futtatja a képernyő közepén fekete kerettel. Hiába állítom be, hogy ne legyen keret, hanem képarány-tartással nagyítson, nem teszi. Ebben szívesen fogadnék segítséget . Húha, jó sokat írtam, most látom . -
Sipi16
őstag
válasz spyduck #3050 üzenetére
Bocsi, hogy "kukacoskodok", de az 530-as szériával mi a probléma?
Amit szeretnék az a Core Duo, 1giga ram, 120GB HDD és wifi esteleg BT tudsz "jobbat" és árban közelit?Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Csabcy
tag
válasz spyduck #3003 üzenetére
Hi!
Nekem 6720a van T7250-es procival.
Vista HB alatt alap alkalmazásoknál 45-50 C körül van,
a venti lassan mindig megy , néha gyrsit.
Everset stabilitás teszt alatt 70C e fölé nem sikerült még tornázni. állitólag 90C-ig birja a proc.
Otthon éjjel hangosnak tünik a venti ha nagyon teker,
irodában leghangossabban sem halható.
Miközben ezt írom proc 49C venti alapjárton.űdv:
Csabcy
-
a.t.t.i.
senior tag
válasz spyduck #2971 üzenetére
Szia.
ne általánosits.
Nekem is pavilionom van dv 6520as,nem csak szép,de nem is sipol,nem is lötyög a zsanér,és ennél szebb kijelzőt nem is láttam még.ez a 3.notim ,és kb 4éve notikat használok,tehát valami viszonyitási alapom van
Lehet az én hibám de nincs semmi gond a géppel.
Minden tipusból ki lehet fogni rosszat szerintem.
Én mindenkinek ajánlom a gépet,és ha garit kap rá szerintem nyugodtan megveheti. -
teknova
csendes tag
válasz spyduck #2957 üzenetére
Spyduck!
Sikerült megtalálni az 512es gyári memót a gépbe.Annyi volt,hogy a laptop alján 2 csavart kitekertem,majd a billenytűzetnél a 4 pöcköt elhúztam,és ott is volt.kicseréltem az 1 GB-osra,és ugyanúgy kék halál,mint mikor a 2 memó egyszerre ment! úgyhogy nm maradt más,mint visszacseréltetni,de az a baj,hogy nem tudom mi lehet a baj?? vagy akkor milyen memot is vegyek pedig minden adat stimmel (667MHz, SO-DIMM) -
ANT
addikt
válasz spyduck #2947 üzenetére
Nem. Az a jelenség, hogy néha új oldal betöltődése helyett csak kergeti saját magát a karika a Firefox-ban (vagy másképp "homokórázik"). És ha így hagynám, akkor az idők végezetéig csinálná. Ilyenkor gyengébb a vett jel---->kapcsolat bontás, újra csatlakozás, örülés. De van úgy, hogy ezt napokig nem csinálja, aztán rövid időn belül többször is.
Viszont az is igaz, hogy mindig látok 3-4 másik hálózatot is a közelben. Lehet, hogy azok is bezavarnak?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
fpy_
tag
válasz spyduck #2811 üzenetére
No igen, a hangos-halk kérdés elég relatív. Halk alatt értettem azt, hogy csendes környezetet alapul véve csak a géphez közel hajolva hallatszik a venti, hangos, ami a gép előtt normálisan ülve, meg mondjuk 2 méter távolságból is hallatszik.
Tehát hideg állapot, bekapcsol, Vista bebootol. Azonnal indítva az Everestet a proci 45-46 fokos. Ez pont az egyik ventillátor fordulatszám változtatási pont, tehát ha nem terhelem akkor 20 mp. halk venti, 20 másodperc hangos venti (ez a hangos az a hangos, amit felül írtam, tehát nem vészes, de a gép előtt ülve jól hallható.)
Ha terhelem, akkor a "hangos" állapot folyamatos lesz. Everest prociterhelésnél ráerősít,ha csökken a terhelés visszavesz a fordulatból, tehát ez normális szerintem.
Notebook Hardware Controllal az ACPI Thermal Zone hőmérsékleteket nézve, úgy tűnik, hogy a Thermal Zone 3 hőmérsékletének megfelelően változtatja a venti fordulatot azaz váltási pontok:
30 ac4
45 ac3
62 ac2
72 ac1
80 ac0
Ha tényleg ezt jelenti, akkor jó lehet a gép mert 45-46 foknál hallhatóan változik a fordulat, és onnan lesz "hangos", értem ez alatt a fenn leírt hangost, valamint 60 körül is van egy ugrás. A 45 fok alatti hőt meg szinte képtelenség elérni, tehát mindig hallhatóan megy a venti. Ez van, ha még nem unjátok légyszi mondjátok, hogy a tietek is ilyen -e? -
Teemu
tag
válasz spyduck #2780 üzenetére
Aha köszi szépen az infót!
Nekem nagyon tetszik a gép,és remélem nem lesz vele különösebb bajom,de felteszem ezt a kérdést a „milyen notebookot vegyek” toppikban,mert még egy két embernek kéne a szavazta erre a gépre,h megvegyem.
Amúgy ugye az ilyen kategoráis gépeknek nem szokott kopni a burkoltakról a festék? -
fpy_
tag
válasz spyduck #2740 üzenetére
OK, köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat. Csere alatt van a gép. Remélem amit kapok helyette jó lesz.
Még egy érdekesség volt vele különben. A Vista naplózza a rendszerhiba üzeneteket, és találtam ott 2007 Márciusi és 2007 December közepi bejegyzést is. Az elsőnél 3 bejegyzés, a decemberinél nyolc, egy nap alatt, de 6 órán belül. Elvileg első bekapcsolásnál élesedik a Vista..., lehet, hogy ez eleve javított gép volt?
Ezt írja a prospektus a prociról:
Intel Centrino Duo T2310 (1,46GHz, 533MHz FSB, 2MB L2 cache), nem tudom miért emlékeztem Core2Duo-ra, nagy jelentősége nincs, tényleg office gép lesz.
DualCore, CoreDuo, sok a különbség? Inkább szójátéknak tűnik... -
fpy_
tag
válasz spyduck #2731 üzenetére
Igen, Core2Duo, igaz a legkisebb 1,46 Ghz. BIOS frissítés megvolt, nem változott.
Tipikus OFFICE gép lenne, MS Office + Inet esetleg kép + film. (Jóanyám használná, semmi játék vagy warez)Igy akksiról elég gyorsan merül, + zavaróan hangos.
NHC és Speedfan-nal megnéztem, 33 fokos max a proc. Nem tud feljebb menni, mert mindig megy a venti. Viszont egy progi sem tud HDD hômérsékletet kiolvasni. Hitachi...nincs rajt szenzor?
Aláraktam egy coolpadot....már kézmelegnél is hidegebb volt a ház, de a venti csak ment.
Egyedül addig nem megy ill. csak nagyon alacsony fordulaton amíg a bekapcsolástól eljut a Vista Udvozoljuk feliratig. Akkor beindul aztán ha nagy a terhelés gyorsít, ha kicsi lassít, de leállni soha. Nem hiszem, hogy ez így frankó...
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest