Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
Új hozzászólás Aktív témák
-
pumukli23
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Első körben, ami biztos, hogy kb 298 gigánál nem lehet több.
A gyártók nem 1024-gyel osztják a bájtokat, hanem ezerrel. Szóval van egy 320 000 000 000 bájtos vinyód, osztogatsz, kb 298 jön ki. Ebből még lejön valamennyi a fájlrendszer okosságainak, bár azt biztos hogy nem 20 giga
, szóval biztos van még valami..
Konkrétumot majd mondanak az okosabbak
Saccperkábé jó érték

Szerk:
Nekem a 160as vinyóra szinte tizedre pontosan kijön a 149,01, recoveryt is bele számoltad? -
pumukli23
senior tag
-
adnoctum18
senior tag
-
HaKo
aktív tag
-
-
fkenny
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Nem is arra kell, hanem mennyiség számít nekem jelenleg. Van mikor 3-4 virtual os-t használok, és minimum 1-1GB-t megesznek fejenként így lépnem kellett. Kövi lépés majd az ssd lesz, de az majd csak télen.
szerk:
A kis Szaros Eee pc 701-ben nekem 2GB ram van de még az is kevés..., de sajna nem fér bele több. -
pumukli23
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Ha nem használod ki a 8 gigát, nem is fog

(Esetleg a dual channel miatt lehet kis gyorsulás, de annyit meg nem ér, mint amibe a ram kerül.. Persze ha kihasználod, akkor hasznos, minél kevesebbszer kell a vinyóhoz nyúlni az oprendszernek a virtuális memóriával, annál gyorsabb.) -
-
Z86
őstag
válasz
koshmar
üzenetére
Ott írja, hogy:
"Utilizing Lenovo RapidBoot technology, Enhanced Experience 2.0 PCs have optimized system files, processes and hardware settings to achieve quicker boot and shutdown times compared with non-optimized PCs.
With optional Lenovo RapidDrive technology available on certain models, some of our PCs feature an SSD (solid state drive) instead of, or in addition to, a traditional hard drive. Combined with Lenovo RapidBoot technology, these models offer even faster boot and shutdown, along with dramatically improved application performance."
Ennyi
-
Bobyjack
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Az, hogy világos színű az oldala is, számomra piszkosul rontja az összképet. Az összes illesztésihézag iszonyatosan látszik (nem úgy mint egy fekete oldalú gépen), egyszerűen baromi nagy a kontraszt az alumínium és a lyukakban található sötétség között. Ez a különbség a majmolt Apple-höz képest. Ott a DVD ajtaja nem nyílik ki, nincs mozgó alkatrész, csak beszívja a dvd-t. Az expresscard bemenetnél is ugyanilyen csúnya... Egy kivehető dolognál nem lehet tökéletesre gyártani semmit, mindig lesz egy illesztési hézag ott... Az első videóban 3:53-nál, az utolsó képkockánál figyeljétek a gép oldalát (expresscard, dvd olvasó, oldalt). Mi ez az ótvar összeszerelési minőség?? Ez a gép nem egy 10Ft-os kínai noname masina... Hihetetlen...
A túloldalán a jack-dugóknál is piszok csúnya... Mintha egy ukrán favágó tervezte volna és faragta volna baltával...
-
-
-
válasz
koshmar
üzenetére
Sorry, nem voltam gép előtt pár napig. Ez a gép már nem mai darab, tehát régebbi design. A CQ61-eshez hasonlít a színvilága, pontosabban az hasonlít ehhez

T9300, 4GB, 500GB + 640GB HDD, GeForce 8800M GTS VGA, és kb. minden extra a világító billentyűzeten kívül, ami egy notebookban benne lehet.
-
pumukli23
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Ha a szenzoroknál látod a venti fordulatszámát akkor kijelölöd a sort és begépeled hogy fancontrol. Egyből előugrik egy ablak.
Gondolom, ha nem szabályozható a venti, akkor nem hozza elő (és persze akkor sem, ha nem tudja mennyivel forog).
Régebbi 6735 compaq-n próbáltam, ott pl nem működött, elitebookon megy rendesen. Asztali gépen még nem próbáltam.szerk: 3.65ös hwinfo
-
t-bali3
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Acer és MSI laptopoknál is tapasztaltam már ezt a jelenséget (igaz ott inkább hibernálás után), azoknál a megoldás az volt, hogy visszahajtottam a fedelet, megvártam míg újra elalszik, akkor kinyitottam -> visszajött sleepből és újra lett kép.
Legközelebb próbáld meg hátha bejön.
Szerintem nem laptop függő, inkább win7 sajátosság...
-
rekid
addikt
válasz
koshmar
üzenetére
Az egy dolog hogy consumer vonalon elmennek a "divat" felé na de könyörgöm business vonalon miert? Volt egy egyertelmu jolfelepitett vonaluk amit bealdoznak a marketing oltaran.
Kivancsi leszek azert majd a felepitesere.Charlie: Azon tul hogy a régi billentyuzetuk etalon volt semmi.. hacsaknem hogy gyakorlatilag semmi elonye nincs a hagyomanyossal szemben kiveve hogy apléék találták ki és mindenki majmolja. Nem mellesleg a nagy szigetes van hely bőven stratégia mellett nezd meg a le fel nyilakkal mit csináltak... egy 15"-os laptopon mert hogy meg a netbookomon ilyen az egy dolog de az 10"...
-
adm
őstag
válasz
koshmar
üzenetére
az régen rossz ha így számolod a teljesítményt.
saintnek meg igaza van, az órajel csak adott architektúrán belül ad támpontot. ráadásul egy ht-s intellel nem tud mit kezdeni az amd egyik szegmensben sem...a notit pedig utazás közben rendszeresen használom 135foknál nagyobb szögben, valószínűleg a méretei miatt is. vonaton, repülőn, vagy ahol kevés a hely nagyon jól tud jönni, hogy akár állítva is használható.
-
fkenny
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Nekem elég a 3x 1.8-as Phenom Am. meg ha nagyon akarom feltolom magonként 2.4-re ami csöcs
Az új dizájnja az én nézőpontomból nézve FOS, hamarabb látszódnak a karcok, meg a kopások mint a miénken az tuti. Nah igen sajnos nem 180fokban lehet kihajtani a kiejlzőt, de lássuk be ez mégis csak egy belépő kategória, csoda hogy van e-sata expcard, meg MATT kijelzőnk 
szerk:
Am a speckó nem is rossz, csak mi nem fogjuk tudni megfizetni
-
fkenny
senior tag
-
grex4
aktív tag
válasz
koshmar
üzenetére
Nemrossz gép ez, nekem egyre jobban tetszik. Mediamarktba elmentem megtapizni akkor elment tőle a kedvem de lóvé hiányában és Hp-t akartam, igy ezt vásároltam meg.
dobozból mikor kiemeltem akkor már láttam hogy nem vmi recsegős gép lesz ez, jól összerakták, halk a hűtése (alapon persze), szép kép (bár fényes...), billentyűzete is bejön, tapipadot nem használom hogy utáljam, akksi is birja jól. Egyedül a vinyót utálom ugyanis a WD valamit nagyon elszúrt ezzel a szériával ugyanis hangokat ad ki... másik problémám is van de azt feltettem kérdésként párral lejjebb. Dehát tisztában voltam vele hogy belépőszinten, olcsón nem lesz problémamentes az élet.
-
pumukli23
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Vistát nem használnék, mert a 7 szerintem jobb.
Egyébként mielőtt kijött volna a 7es, csináltak egy "vaktesztet", megkérdezték a felhasználókat egy teremben, hogy mi a véleményük a vistáról. Mindenki szidta.
Utána leültették őket egy "win 7es" géphez, hogy próbálják ki, mondják el a véleményüket.
Mindenki odáig volt meg vissza..
Valójában azokon a gépeken is vista futott.
-
pumukli23
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
OSx.. Este összeállítassz egy prezentációt amit másnap bemutatnál, közben megjelenik egy új frissítés amit pl reggel telepítessz. Délután a meetingen indítanád a bemutatót, és szól a szoftver, hogy nana, nem fog futni, mert kompatibilitási hiba van. Ejnyeejnye, nem kellett volna frissítani, lehet downgradelni, mert a prezi szoftvere még nem támogatja az új frissítést..
Persze ez nem törvényszerű, de előfordul, hogy gyártón belül kompatibilitási problémák vannak.
-
-
válasz
koshmar
üzenetére
Hát, ez jó nagy darab. Itt a méret a lényeg, a 20,1" TFT. Nincs LED, meg ilyenek, de bármelyik ledes mellé odatenném, megverné.
Volt már itt mellette jópár, az Envy 17 FullHD Radiance az nagyon rendben volt képileg. Bizonyos paraméterekben megverte a Sárkányt, de összességében mint képminőség, nem. Fehérebb volt a fehér, erősebb volt a fényerő (az envy új volt, a sárkány 1,5 éves), de valahogy mégis a sárkány volt a jobb. Jók között is jobb volt.
A hangról nem is beszélve, ez valami brutális. Amióta megvan, nem kell külön hangfalszett. Pedig van egy elég jó Altec Lansing 2.1-es, olyan meg-lehet-vele-csinálni-a-házibulit fajta, tényleg. De nem kell, mert a sárkány hihetetlenül nagyot és jól szól. Anno jópárat a hangja miatt adtam el, mert aki meghallotta, kellett neki.
Amúgy itt van egy kép, és egy egy link a többihez.

-
válasz
koshmar
üzenetére
A rendszeredet, mint egészt nézd, ne mint komponenseket. A használati értéke úgyis az egésznek van, nem csak a CPU sebesség-táblázatának.
Ha tetszik a géped, akkor jó neked, és nekünk is, akiknek szintén tetszik a miénk.
Nem véletlenül trónolok itt az őskövület Sárkányom mellett fullos dv7-esek, Envy17-esek, 8740w-k és stb-k helyett, amikre már le akartam cserélni, itt voltak többen is, megtehettem volna. Ez gyengébb és régebbi mint a legújabb csodák, mégis olyanokat tud, amiket azok nem. Itt jön be a teljes rendszer teljesítménye (mer' azér' az nem rossz
) és a használhatósági érték.Jó a géped, hello! A HDD ugyanaz, csak 320-asban!

-
-
válasz
koshmar
üzenetére
Sokkal hűvösebb volt, mint a Core i7-720qm. Persze ez egy nagyon meleg (45W TDP) CPU, de az AMD a középkategóriában és efelett szerintem nagyon jó mostanság (1-2 éve). Roh*dtul nem melegszenek, a régiek tényleg melegedtek, de ezek már nem!
A tesztekből általában kihagyják, hogy "ugyanabból a pénzből" mit hoz ki az AMD és mit az Intel. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy A vagy B a jobb. Mert pl. egy rendszer hőteljesítménye nem csak a CPU-tól függ.
Nekem pl. a 7200-as TOSHIBA HDD a legkomolyabb le nem hűtött hőtermelő a gépemben amióta benne van. Ez a komponens nincs lehűtve rendesen, mert ezt a gépet nem a 7200-as HDD-k hőleadására tervezték.
-
válasz
koshmar
üzenetére
Nem csak az órajel, hanem a műveleti memória, azaz a cache is sokat számít. Ha nem többet. Ebben az AMD más úton jár, mint az Intel. Nem azt mondom, hogy rosszabb úton, de más úton. Az Intel CPU-k jóval drágábbak az AMD-nél. Ez általánosan igaz, de nem feltétlenül jelenti, hogy jobbak is. Sok múlik azon ,hogy mire használod, és melyik Intel vagy AMD CPU-t. Én a P520-szal nagyon elégedett voltam, az N620-as szériával is. Sőt, erre át is váltanék a T9300-ról, ha csak ezen múlna, és nem a gép összteljesítményén és használati értékén. Ezzel a CPU-val EZ a dv7-es (már nem árulom, nem reklám) akkorát virított ,hogy nekem is leesett az állam. Core i5 és Core i7-tel versenyzett, ATI HD5650-nel, és ez nyert!!!
Ettől függetlenül: sokan írták már a PH-n, hogy az i3 vagy az i5 ugyanolyan teljesítményű, pedig ez nem igaz. Az i5 jóval erősebb, ami a rendszer sebességén, illetve a játékoknál is észrevehető.
-
-
pumukli23
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Hwinfo-val lehet, persze csak akkor tudod szabályozni, ha látod a venti fordulatszámát.
Mikor kiváalsztod a szenzoroknál a ventit, írd be csak úgy a semmibe, hogy: fancontrol
előugrik egy ablak, itt tudod manuálisan szabályozni.
Csak saját felelősségre, mert kényelmesen megfőzheted a gépet (leszabályozásig), vagy megengedhetsz neki olyan meleg állapotot, amit hosszú távon nem fog meghálálni stb stb...
Játszani jó, de a gyártók nem véletlenül állították olyanra a venti szabályozását, amilyenre.ui.: Állítólag a még újabb hw-infonál már egy táblázatban meg tudod adni, hogy milyen celsius értékhez milyen RPM tartozzon, ezt még nem próbáltam. Persze itt se nagyon célszerű nagyon eltérni a gyári értékektől.
-
koshmar
veterán
válasz
koshmar
üzenetére
Na elolvasgattam őket.
Hát figyelj, az SSD egy elektronikus cucc (mondjuk ilyen alapon a HDD is).
A röntgen is, így elképzelhető, hogy emiatt van.
Vagy esetleg interferencia?
Neeem, az valami egész más. 
Ilyet még az életben nem hallottam.
Ilyen alapon az telefonokat, Ipod-okat, meg minden ilyesmit is elb*szhatna a röntgen sugár.Mindenképpen egyedi esetnek tartom.
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz
koshmar
üzenetére
Tibii91
nem riogatásképpen, de ha valaha is utazol repülővel akkor felhívom a figyelmed erre mielőtt SSD-zel.
Olvasd el ezt a posztomat az SSD topickban.
[link]
meg az utána lévő válaszokat.Nem tudom mi lesz a vége, most gariztatom a Kingston-t és kíváncsi leszek majd a story végére
Hamarost megint utazom, ha akkor is elszáll a SSD ..
Nem mondhatom, hogy az átvilágítás okozta, de nincs más magyarázat.
Előző este még tökéletesen üzemelt a szerkezet.Mindenképpen kíváncsi vagyok valakinek van, volt-e hasonló jelensége, van-e infótok erről?
Üdv a HP-Csapatnak
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- World of Tanks - MMO
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Formula-1
- Autós topik
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- iKing.Hu - Honor 400 Pro Black Stílusos csúcsteló, nagy tárhely 12/512 GB,3 hónap gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jobb lenne ha nem felejteném el bezárogatni a tabokat tudom.

)? Elvileg ez felel a megjelenítésért is. Esetleg próbáld ki egy frissebbel, hátha

akármennyire melegszik, nem tesz jót neki az, ha elzárják a szellőzőket.
Neeem, az valami egész más.

Pyttawrx