Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• makkmarce

őstag

gondoltam egy merészet, és kitaláltam, hogy jó lenne egy új kazán a 30 éves ÉTI helyett.
    Csináltattam gáztervet, mert az jó, meghívtam egy szakit, hogy a terv alapján adjon árat.
    A feladat a következő lett volna:
    1 db kazán (semmi flanc, semmi okos, 350k-ért kinéztem egyet).
    1 db hőcserélő, hogy a régi padlófűtés vize ne keverjen bele a kazánba
    1 db iszapleválasztó a régi rendszerhez, ha már úgy is megbontjuk
    1 db nyílegyenes cső a kémény belsejébe belső csőnek
    esetleg 2 db új keringető az 1 régi helyett, hogy a 2 szintes háznak külön szabályozható legyen, de ezt már ő ajánlotta plusszba. (így is be tudtam állítani csapokkal a réginél, szóval mindegy).

Mikor 1.2 m-nál tartott, akkor leállítottam. Értem én a viccet, de ezt azért így nem kicsit sokallottam.
    Azon eldurrant az agyam, hogy építsünk fém lépcsőt és
    kilátót a tetőre, hogy a kéményseprő le tudja mérni a tömítettséget egy gumilabdával.
    Namost a tető 30 fokos, a napelemes srácok napelem táblával rohangáltak rajta, én nem vagyok egy nagy mászó, de még én is simán fel merek rá menni, annyira lankás.

Két kérdésem van:
    1. át akartak verni, vagy ez tényleg normális? mert ha ez a normális, akkor előbb bontom le a kéményt, minthogy új gázkazánt tegyek bele.
    2. nekem most a szigeteletlen 2 szintes ház éves fűtése kb 240.000 a régi kazánnal(21 fokos termosztáttal ETI 25kw-os 30 éves kazánnal, padlófűtéssel), 180nm-re. Van esetleg tapasztalata valakinek, hogy mennyi a "normális" fűtési költség egy ilyen háznál, és hogy mennyire jöhetne ki ha ez kondenzációs?

Új hozzászólás Aktív témák