Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
A két ország érvényes útlevéllel vagy személyazonosító igazolvánnyal rendelkező állampolgárai az utas- és áruforgalom számára kijelölt határátkelőhelyeken vízum nélkül léphetnek be a másik állam területére.
Magyar állampolgárok valamennyi forgalomban lévő érvényes magyar személyazonosító igazolvány birtokában – ideértve a régi típusú, füzet alakú igazolványt, valamint az ideiglenes kártya formátumú igazolványt is – utazhatnak Horvátországba. [link]
Vagyis a végleges személyi kiállításának idejére adott ideiglenes igazolvány elég kellene hogy legyen. Remélem az legalább kéznél van
Tudomásom szerint a jogosítvány nagyjából nemzetközi formátumú, vagyis mindenhol el kell ismerjék vezetői engedélyként, és személy azonosításra alkalmas ugyan, de nem helyettesíti a személyi azonosító okmányokat.
De persze lehet, hogy rosszul emlékszem.De nem: [link]
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz concret_hp #745 üzenetére
Német márkával...visszahozzák, nem tudtad?
konyi79: útlevél sincs?
-
BlacKSouL
addikt
válasz concret_hp #739 üzenetére
Én még soha nem fizettem szállást Kunában, csak EUR-ban Sőt, Boszniában is és Montenegroban is EUR-al fizettünk.
Sőt, az idei szállásfoglalásunkhoz a foglalót is EUR-ban utaltam át...Szóval nyugi elég standard
-
konyi79
addikt
Hali,
Jogosítvánnyal ki tudok menni horvátba, ha le van járva a személyim, és nem jön meg addig?
Köszi! -
törölt tag
válasz concret_hp #739 üzenetére
Kicsit lejjebb kellene tekerni az oldalon,amúgy is ez a gyakorlat ált. ( bár lehet euroban is fizetni sok helyen. )
A fizetés a szálláshely helyi pénznemében (HRK) történik. A(z) EUR pénznemben megjelenített ár a foglalás napján érvényes árfolyamon alapszik, és csupán tájékoztató jellegű.
(#741) concret_hp Akkor viszont nem értem a kérdésedet,nem tudom logikailag levezetni.
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Már mindenki elutazott, vagy mindenki tud mindent?
-
concret_hp
addikt
-
fokukac
nagyúr
válasz concret_hp #734 üzenetére
nem vagyok mentalista, de szerintem én jobban tudom, hogy mire gondolok.
több magyar banknál is él ez a 20 db bankjegyes limit, így 20 ezressel 400 ezer Ft a max. felvehető összeg.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
válasz concret_hp #732 üzenetére
Az ATM-ek gyártói általában 20 bankjegyet határoznak meg max. egyszerre kiadható lóvénak. Tehát ezt kell megszorozni a legnagyobb bankjeggyel.
És ez általában országfüggetlen.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
concret_hp
addikt
mennyi a max kess amit kiadnak az automaták? ~10 000 kuna lehet a limit?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
BlacKSouL
addikt
válasz vadászcsiga #730 üzenetére
A korábban említett 12 alkalomból egyetlen egyszer volt, hogy nem pontosan adtak vissza, de miután megszámoltam és szóltam, rendesen visszaadtak. Egy 5 Kunás hiányzott.
Szóval az arány az én tapasztalataim szerint nem rosszabb, mint itthon bárhol.
Noha 2005-2006-ban még én is többször azt hallottam, hogy nagyon meg kell nézni.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
vadászcsiga
félisten
Friss árak gorican-split-brac viszonylatban:
95-ös benzin 10,32-10,60kn-ig. Olcsóbban nem láttam.Kapuknal egyáltalán nem vágnak át, sokszor nem voltam Ho-ban de ez régebben sem volt jellemző.
Parkolás altalaban 10kn/óra.
Kávézók, ettermek wifiben gyengék, írjak hogy van de iszonyat lassú. Inkább ne is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
tegnap 387ért láttam egy olyan kúton, aminél ~2vel olcsóbb a legtrógerebb lukoil amit tudok a környéken, de annál már volt, hogy 5-6ft-al olcsóbban tankoltam bp szélén valami ipartelep oldalába csinált kúton
szóval mondhatjuk sztem, hogy most olyan 384 az alja, de biztos linkel valaki valami világvégi helyet úgyisvagy fullba vagy sehogy :D
-
BlacKSouL
addikt
Melyik szabolcsi faluban? Mert itt nálunk a legolcsóbb Lukoil tegnap 400,9 volt, a MOL ugyanekkor 403,9
Vagy ha Pest, akkor hadd ne mondjam megint amit gondolok...Amúgymeg, aki már idén volt ott, az fogja be Augusztusban megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz BlacKSouL #722 üzenetére
én voltam ott, vagy Te voltál ott? (én totózom???? )
megnéztem, 10,44 kunáért tankoltam május 6-án.
Az 41-es árfolyammal 428 Ft/ liter, tehát legalább 50 Ft volt a különbség literenként.
Mivel azóta tényleg emelkedett az olaj ára, felteszem, ez emelkedett.Ui. én tegnapelőtt tankoltam MOL-kútnál 387-ért, ha a horvátknál nem emelkedett, az még mindig 40 Ft különbség.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
BlacKSouL
addikt
-
fokukac
nagyúr
válasz concret_hp #716 üzenetére
EU-tag, semmiben nem különbözik attól, mintha Ausztriába mennél, én még sosem szaroztam ilyen nemzetközi zöld kártyával.
A benzin nem kicsit drágább, mint nálunk - én utoljára május első hetében voltam, akkor Magyarországon ilyen 365 Ft körül volt a benzin, a horvátoknál pedig olyan 420-ra jött ki. Szóval Kanizsán érdemes tankolni, igen. Vagy Boszniában.
Pénzt én a helyedben még itt váltanék. a Marzs ott is akkora, mint itt, de ha előbb eurót veszel, majd abból kunát, akkor kétszer bukod a marzsot. Az ottani kp-felvétel pedig a bankok nagyszerű eladási árfolyama miatt nem túl rentábilis, nem ajánlom. (ui. nem középárfolyamon számolnak el, ez gyakori tévedés!)
Ha már kártya, akkor inkább fizess azzal mindenhol.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
olcsii20
újonc
Sziasztok! valaki tudna segíteni?
12 főre szeretnénk apartmant Horvátországban..aki tud valami bevált apartmant, annak címét, elérhetőségét azt megköszönném
-
BlacKSouL
addikt
válasz concret_hp #716 üzenetére
Szerintem más nem nagyon kell autó- és iratügyileg. Engem/minket az elmúlt 9 évben (12 alkalommal) mindösszesen egyetlen egyszer állított meg horvát rendőr. 2006 augusztus 16-án, hajnali 3 körül asszem a zágrábi körgyűrű volt, vagy már Karlovác környéke. Két autóval mentünk, ők az út szélén álltak, kijött, integetett az elsőnek, az első autó után kiálltunk a másodikkal is, meglátta a rendszámot, és hogy ketten vagyunk, aztán intett is hogy menjünk-menjünk tovább.
A határon eddig soha nem történt semmi, a forgalmit néha elkérték, de nem mindig jellemző, megkérdezték hova megyünk, mondtuk az úticélt, aztán visszaadták és mehettünk is. Sokszor csak a kis fülkéből az ablakon át adogattuk a dolgokat.Igen, a benzin valamivel drágább, autópályák mellett főleg hasonlóképp, mint nálunk, a tengerpart környékén meg valamennyit rátesznek mint mindenre. Nem egetverő különbség, de pártíz forintnak megfelelő különbség szinte biztos van. Mi is úgy szoktuk, hogy még a határ előtt megtankolunk, és ha sok kirándulás nincs, akkor még visszafelé is kifutja kb. Balatonig.
A váltást passzolom.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz BlacKSouL #711 üzenetére
no adom az értetlent, de még nem voltam autóval arrafele
szóval igényeltem nemzetközi zöldkártyát (ez ugyanaz, mint a sima remélem, mert csak azt lehetett választani a biztosítónál, hogy zöldkártya igénylés). pótkereket megnéztem, irataink jó sokára járnak le. ezen kívül kell még bármire figyelnem?
most úgy tervezzük, hogy vas reggel megyünk, hétfőn jövünk vissza 8 nap múlva, így talán elkerüljük a nagy sorokat.az az infó helyes, hogy picit drágább a benya náluk, tehát megéri teletölteni Kanizsán / Letenyén?
eurót milyen marzzsal váltják?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vadászcsiga #714 üzenetére
Nem mondom,hogy nem szép nagyon. De azt igenis állítom, hogy Dalmácia déli része még annál is nagyságrendekkel szebb. Aki meg esetleg nyár végén,szeptember környékén megy,az délen még simán fürödhet, akkor is amikor az Istrián szar az idő és már ródliznak a strandokon .
-
vadászcsiga
félisten
-
törölt tag
Nem kell hozzá valóban általában semmilyen más azonosítás,elég a kártya.Szerbiában se kell a tankoláshoz.Épp ezért elhagyni még annyira sem annyira érdemes a kártyát, mint máshol. Amúgy meg nem cseszegetés ,de nem értem ezt az isztria dolgot.Pár száz kilométerrel délebbre,nagyságrendekkel szebb minden,kb arrafelé kezdődik az igazi mediterránum.
-
fokukac
nagyúr
válasz concret_hp #710 üzenetére
Persze, hogy lehet bankkártyával fizetni a kapunál. És úgy nem is vernek át a visszajáróval.
ui. Mondjuk nem tudom hogy csinálják, ugyanis nem kérnek pin-kódot, és van, hogy a terhelés sem azonnal, hanem csak egy nappal később jelenik meg a kátyán. Mint kártyás fizetés fura, mintha offline fizetés lenne.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
BlacKSouL
addikt
válasz concret_hp #710 üzenetére
Rendszeres Horvát utazóként nálunk szinte mindig marad annyi apró, amiből majdnem pöccre ki lehet számolni előre a kapunál fizetendő összeget. De ha mondjuk adott összegre adsz valamennyit, akkor már előre tudod, mennyit kell visszakapnod. És igen, szerintem jobb emiatt is itthon váltani talán. Bankkártyás kapufizetést nem tudom. Valószínűleg lehet, de nem mondanám biztosra.
Pula
Nemcsak Zágrábig, de még Karlovácon túl, egész Bosiljevoig olyan laposkás. Vannak a határ és Zágráb között is alagutak, meg 1-2 dombocska, Varaždin, Novi Marof meg Breznicki hum környéke, de az még messze nem megerőltető. Aztán a nagyobb dombocskák Karlovác után Bosiljevonál kezdődnek, és emelkedik szinte végig az út, aztán a csúcs valahol a Tuhobić alagút környékén van. Onnantól meredeken ereszkedik, hosszú íves kanyarokkal le egész Rijekáig.Zadar felé rég jártam, de ott is kb. Bosiljevonál, azaz a déli elágazónál kezdődnek a dombok, ott kicsit hosszabban megy végig a hegyen, aztán egész sokáig megy magasabban, és az utolsó nagyobb hegyet Sveti Roknál már csak annyira mássza meg, hogy az alagutat ne a hegy tövében kelljen átszelni. Onnan meg szépen lekanyarog a partig kb.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz BlacKSouL #708 üzenetére
az árakat má' kikerestem, köszi
ott terveztem felvenni kp-t, de akkor ezekszerint az a legtutibb, ha leglaább annyit szerzünk itthon, hogy az autópályát ki tudjuk fizetni kp-val pontosan (vagy bankkártyával lehet fizetni?)mennyire dimbesdombos a terep? Zágrábig sík azt vágom de viszonylag hamar szét tudnak szaladni a lovak a verdámon
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz concret_hp #707 üzenetére
Goričan - Sveti Helena 42 Kuna. A határátkelő után kb. 1 km-el van egy sorompós kapu. Sorbaállsz, odaérsz, kapunál bal tükörrel szorosan az automatához állsz, de ez kevés, úgyhogy derékig kihajolsz a lehúzott ablakon, gombot nyomsz, kis kártyát elveszel, zöld lámpa sorompó felnyit, kilősz, padlógáz. Majd x km után elérsz a Zágráb elkerülő körgyűrűhöz(az ottani M0, ami ott kifejezetten ingyenes, mert ők ortodox hülyék), ott ismét van egy kapu, ahol sorbaállás után tükörrel szorosan a bódéhoz állva, ablakon derékig kihajolva átadsz a fülkében lévő bácsinak/néninek 42 Kunát, vagy amennyi nálad van, majd elveszed a visszajárót, a sorompó kinyílik, a lámpa zöld, de te még az ablakon kihajolva lassan szépen megszámolod. Ha stimmel, elköszönsz, padlógáz. Ha nem stimmel, reklamálsz, ő visszaad normálisan, megköszönöd, padlógáz.
Kb. így.
Körgyűrű végén a Lučko kapunál ismét húzol egy kártyát, ha szerencséd van, kijön a 21
Ezután attól függően, hogy Zadar A1, vagy Rijeka A1-A6 pályákon 121 Kuna(Zadar), vagy 70 Kuna(Rijeka) lehajtóknál adott összeg fizetésére felkészülsz. Adott kapunál lásd előző pontbeli tevékenységek.
Rijekánál elmész a "körgyűrűn", ami ingyenes, mert ortodoxok, hülyék, majd Pula felé az A8-A9 utakon húzol egy kártyát ismét az Učka alagútnál, ami alapból 28 Kuna, de ha továbbmész Pula felé, akkor asszem a Vodnjannál lévő lehajtónál fizetsz ismét 53 Kunát.
Zadar felé meg szerintem már csak a Zadari lehajtónál fizetsz ismét a kapunál 121-et.Magyarul Pulába 3 kártyahúzás, 3 fizetőkapu, Zadarba pedig kettő.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
hogyan van ez a fizető kapus téma? a cél Zadar v Pula , akkor a határtól hányszor kell megállni emiatt? úgy nézem bp-ről ugyanolyan messze vna nagyságrendileg, melyik a tutibb?
-
busman
veterán
-
busman
veterán
válasz vadászcsiga #702 üzenetére
El lehet kerülni ,én is most néztem .
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Új hozzászólás Aktív témák
- Tanuljunk angolul!
- BMW topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- eBay
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...