Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
szőröscica #39001 üzenetére
Kackac
Vegyél már egy rendes japant (angolt
) az ál-japan francia helyett
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Kornel #38996 üzenetére
Azért érzed melegnek, mert a kipufogó leömlője közvetlenül előrefelé néz, és rögtön utána (menetirányban, lefelé) ott van a katalizátor is. Ez azért van így, hogy azonnal átforrósodjon, és rögtön hatásos legyen a károsanyag szűrés. A kettő együtt már sok hőt sugároz.
A dugóban meg normális, hogy bekapcsol. Én ha 15 fok fölött van, és megállok a garázs előtt 3 perc múlva már nekem is bekapcsol. -
Flashback
addikt
válasz
Kornel #38996 üzenetére
Na azt nekem is kell idén még cserélnem. Te honnan vetted? A biztonsági adatlapja alapján -26C-on már kristályosodik.
-
Kornel
veterán
No.
Úgy néz ki nem jött le a fagyálló cserekor csak a régi cucc 2/3-a kb.
Okozhat-e valami gondot, hogy ez így sikerült most?
Eddig valami zöldes lötty volt benne, most narancssárga eneos ment bele.
Hagyjam így következő olajcseréig, vagy kezdjek aggódni?Ami továbbra is zavar, hogy dugóban kapcsol a venti, suzukinál sose kapcsolt, illetve nagyon melegnek érzem a motort, felnyitva a motorháztetőt...
A mutató továbbra is beáll közép alá egy picivel, ami elvileg pont normális.
1.8 R18A2 -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Kell félni a demo gumitól?
-
bbubby00
őstag
Itt is felteszem a kérdést, talira érkező márkatársak, van aki tud gázpalackot biztosítani számomra?
Persze ő és a barátai falatozhatnak az elkészült gulyáslevesből -
Elmör
őstag
válasz
DeathAdder #38983 üzenetére
Szerencsére azért egyre inkább eltűnnek akár Lacházáról akár másik nagyobb Honda taliról azok a kocsik amik állapotúkat tekintve nem épp megfelelőek, de rajta van a nagy dob meg a 200 matrica.
De tényleg. Nem tudom idén kijutok-e az évadnyitóra, de az évadzárón tavaly láttam talán 4-5 ilyen autót, a többi mind megfelelt a szememben. Az, hogy valakinek pont ott törik el a gyári féltengely gyári VTi-n meg benne van a pakliban, attól még lehet a kocsi szinte patika, hogy valaki nem nézegeti 2 hetente a futóművet vagy a féltengely gumiharang alatti elvékonyodást.
Az viszont igaz, hogy ha nem tudom tartani a normál állapotot tuninggal akkor inkább legyen gyári vagy ne legyen semmi.Tsebacsi: szerintem a hétvégi Kiskunlacházán megrendezendő Nemzetközi Honda találkozóról van szó.
-
válasz
DeathAdder #38988 üzenetére
Mikó milyen tali lesz ez? Lemaradtam?
-
hülyegyerek
addikt
válasz
-cobra- #38985 üzenetére
Ne legyen nagyon lelakva, meg főleg műszakilag legyen rendben. A km állást kérdezd le a kekkh-ból, meg lehetőleg vidd el szakszervizbe átvizsgáltatni, meg a hibakódokat kiolvastatni. A váltógomb, meg a plüsskárpit nagyon hamar kopik mindben, szóval ezektől ne ijedj meg, és attól sem, ha a lámpák mellett valamelyik oldalon nagyobb a rés, mint a másikon. Az csak a lökhárító elállása miatt van, mivel a Honda frenetikus mérnökeinek sikerült az első lökhárító alá még egy plusz lefelé lógó műanyagot szerkeszteniük, ami garantálja, hogy minden kisebb padkán felakad az autó, és elcsúszik az egész lökös. A fordulatszámmérő előtti plexi nagyon hamar karcolódik, de ettől se kell megijedni. Ajánlom figyelmedbe a civinfo.hu-t, az teljesen típusspecifikus fórum.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Enyémen sincs sajna egy ép elem se... Most menjek talira?
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
8gen 5 ajtós 1.8-as Civic-kel kapcsolatban mik az általános tapasztalatok? Hétvégén megyünk nézni egyet, mire érdemes figyelni? Köszi!
-
z123456789
addikt
válasz
Én sem voltam még sosem.
-
DeathAdder
veterán
válasz
hatpersze #38979 üzenetére
Szép darabok
Emiatt meg ne legyen álmatlan éjszakáid.
Az ilyen találkozók több mint 90%-a sufnituning bontószökevény, ami 200 db-vel ordít, szét van matricázva de nem tud egyenesen menni az úton, és egy ép elem nincs rajta. Ilyenek miatt inkább szégyellném hogy hondás vagyok.Ezt azért mertem most leírni, mert ebben a topikban nincs ilyen user ha nem tévedek
Egyébként meg többen akik inkább "törődnek" az autóikkal ki sem mennek, pl én sem voltam még soha, de ha egyszer megyek is biztos nem saját autómmal fogok.
-
hülyegyerek
addikt
Meg tudná adni valaki Tóth Imi telószámát privátban ?
-
hatpersze
tag
válasz
bbubby00 #38964 üzenetére
Üdv
Nem félek a harapástól. Csak mindig elbizonytalanodom, amikor itt a fórumokon látom a rengeteg módosítást, fényezést, "törődést" a verdák kinézetével, stbstbstb... Én másképpen fogom fel ezeket a dolgokat. Én a Hondát azért szeretem, mert megbízható igénytelen, a világból kimegy, nem kell gondolkodni hogy elinduljak vele akár külföldre egy pillanat alatt, öröm ránézni, igazi autó forma, lassan lekopik róla az agyatlan sztrítrészer fogalom. És nekem az újabbak nem is tetszenek... A jelenlegi is már annyiba van, amiből vehettem volna két generációval fiatalabbat (de ez kívülről nem látszik rajta...). Szóval nem nagyon tudok azonosulni (: Még azt sem tenném meg, hogy gyáritól eltérő felniket (enni se lehetne róla...) rakjak fel, vagy bármi ilyesmi... A külső is olyan, hogy a jelenlegi Hondámat cirka két hónapja használom, azóta van rajta két új horpadás, és kismillió karc. Pedig nem utál senki, és próbálok diszkréten, félrehúzódva parkolni. Ha még négy kilót ráköltök annó a fényezésre, már biztos agyérgörcsöt kaptam volna... (:
Azért látszódjon, nem most kezdtem Hondát használni, itt vannak az elődök, ez mind az enyém volt, évekig használtam őket:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
z123456789 #38976 üzenetére
Van itt a fórumon több srác is aki polírozással foglalkozik. Egyiküket személyesen is ismerem és nagyon szépen dolgozik.
Az alváz és üregvédelem az már kényesebb, sokan tényleg csak rátaknyolják a bitumenes cuccot és szevasz.
-
z123456789
addikt
válasz
demars #38947 üzenetére
(#38947) demars
Igen, több sebből vérzik nekem is PH után.(#38953) DeathAdder
Jól néz ki ez a felni.És meggyőző ez az EGP is.
(#38962) SzalaiG
Pont hétvégén beszélgettem egy jó cimbimmel ,aki autófényezős cuccokat árusító cégnél dolgozik már 15 éve kb, meg egy ismeretlen taggal (túrázás közben), és a haverom azt mondta, hogy amiket szeretnék csináltatni (polir, karcok eltüntetése, üregvédelem, alvázvédelem), pont olyan folyamatok amiket mindenki rühell csinálni, ezért kérdéses a munka minősége.
Az autószerelő tag meg azt mondta, hogy bár maga ellen beszél, de az alváz és üregvédelmet annyira trógerul csinálja mindenki, hogy csak pénzkidobás. Jobban járok, ha magam befújkálom otthon alulról a kocsit.
Szóval ezen hsz-ed, és a többiek reklámja miatt, lehet hogy azon kellene gondolkoznom, hogy Tóth Imihez vinném el ezekre a folyamatokra...(#38974) Dashes
Welcome! -
Dashes
őstag
átlépnék read only-ból
'97 Honda Civic 1.5ILS EK3/D15Z6
-
Kornel
veterán
tyű.
ennyit csalna a 8 gen BC-je fogyasztásban?BC szerint 7,8 valóságban 8,4
BC szerint 6,5 valóságban 7,2ez így két tankolásra vetítve +7 deci / 100 km csalás
-
LógaGéza
veterán
Kezdi elhagyni magát a bal első gátlóm... Alsó porvédő lyukas, és ha mozgatom akkor elég nyekergős hangot ad. Olajfolyást még nem találtam rajta, de ha megcsinálják a falunkba vezető utat (nyárára ígérik), akkor úgy is tervben van egy futóműfelújítás, addig meg félrerakok rá.
Szóval milyen gátlót keressek? Milyen márka az ajánlott? Később valószínű tervben lesz egy -30/30mm-es ültetés is, azt jó lenne ha bírná -
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Jelentem a Tóth Imi a legjobb autószerelő akivel eddig találkoztam. Szakmailag és emberileg is maximálisan a Best! Még a hülye kérdéseimre is türelemmel válaszol. Még este nyolckor is fogadja a kisgyerekes anyukát, majd 2perc alatt cseréli a Jazz gyújtástrafót és szereli a Civic-em tovább....
Műszakiztatást is vállal. A fényezés-alvázvédelem az egyetlen amire inkább nem ajánl senkit.
Aki esetleg nehezen találná meg: a Gizella utca bal oldalán egy sárga épület boltíves kapuján belül az udvarban van a műhely. Hangulatos és vidám.
Csak ajánlani tudom, mert "Ő ismeri a nyomaték kulcsot!"
-
>>>W!nman*
tag
válasz
DeathAdder #38953 üzenetére
Komolynak tűnik!
Köszi a tippet, valamikor szerintem én is kipróbálom!Bár egyelőre sok dolog felhalmozódott a Civic kapcsán (is).
Ja igen, hogy legyen visszacsatolás (és ha valaki még esetleg emlékszik is
: az ABS para bal hátsó jeladó probléma volt nálam. Csere következik bontottra, mert a gyári új 119e Ft.
Itthon már a bontott 15e Ft-ért.
Néhai alapjárat gonddal továbbra is szívok. Ha lesz e tekintetben is előrehaladás, jelzek, hátha valakinek jól jön majd...
-
hatpersze
tag
Helo
Bocs hogy így bekérdezek a nagy "tisztálkodós" témába, de szeretném megkérdezni, a jövőheti találkozóról van valahol a neten bővebb információ, esetleg bennfentes köztetek? Milyen érdekességek, programok lesznek? Vannak "bandák", akik együtt járnak ilyen rendezvényekre? Titeket meg lehet majd valamiről ismerni, egyhelyre táboroztok? Szokott lenni alkatrész börze, "kirakodó vásár" szerűség?
Utoljára tizen(huszon...) éve voltam találkozón, akkor is motoroson... (:Már annyira "fényezitek a verdákat", lassan szégyellem az enyémet... Lehet inkább a hétvégi autóval megyek, igaz nem márkatárs, de legalább puccos. (:
-
Snoop-y
veterán
válasz
Ez engem is erdekelne. Mi ez es ki gyartja?
Mar gyujtom a cuccokat a draaaagaszaghoz
-
Peter.70
addikt
válasz
DeathAdder #38952 üzenetére
mi ez az egp?
-
demars
addikt
válasz
Ez a hátránya a fehér felninek... Amúgy meg nagyon jól néz ki!
-
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #38952 üzenetére
-
DeathAdder
veterán
válasz
>>>W!nman* #38915 üzenetére
+ z123456789
Magamtól nem vettem volna, de a haver kölcsönadta hogy ugyan próbáljam ki milyen fasza és akkor már a felnit is levédtem vele télen.
Fehér felnin releváns összehasonlítási alapom van, a héten utaztam kb 250 km -t és semmi megragadt fékpor nem volt a küllők között. Meg is lepődtem mert előtte elég volt pár km-t megtenni, hogy látsszon (a dologhoz hozzátartozik hogy a hátsó fékbetétjeim eléggé porolnak)
Amióta felvittem az EGP-t egyszer sem mostam meg samponnal, mert nem vettem még ph semlegeset, de nem is tudom hogy lenne-e értelme a samponnak
Augtoglym letöbb cucca tényleg perverzióbár van egykét haszontalan dolog is.
Amit Tboy mutatott az belsőre, illetve fényezetlen anyagokra tökéletes, meg gumira persze.
Kerámiát nekem "sikoly" ajánlotta amikor privátban beszéltünk, szóval én lehet nem is SRP + EGP-zek vagy hd waxozok majd, csak egy gépi polír után bevonom kerámiával, amit idővel csak frissíteni kell, nem olcsó de utána 10 évig nyugodt vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest