Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32098) RR-13 válasza Angie™ (#32096) üzenetére


RR-13
őstag

Nyilván nem trükközni akartál. :N

Egyébként meg a fentebbi Hsz-ben írtaknak (Erste szabályzat) nem sok köze van az MBH Hitelkártya Kedvezmény Szabályzatához.

Megjegyzem:
Az Erste fentebb idézett szabályait egyébként ismerjük, de sosem alkalmazták a 6 év alatt nálunk sem a családban, mert senkit nem kötelezhetnek arra, hogy ezzel foglalkozzon (plusz időt elvéve), és akár hetente bejelentgesse nekik. Ez főleg csak a notórius visszavivőknek szól.

Az MBH visszatérítéssel kapcsolatos lényegi része a következő:

"A hitelkártyát az Ügyfél csak valós vásárlási tranzakciók ellenértékének kiegyenlítésére használhatja.
Valós vásárlási tranzakciónak azon vásárlások minősülnek, amelyeket a Bank - a tranzakció gazdasági tartalma alapján - annak minősít.
Nem minősülnek valós vásárlási tranzakcióknak, különösen a jelen szabályzat egyes rendelkezései által a kedvezményre való jogosultságból kizárt vásárlási tranzakciók, továbbá a hitelkeret összegén felül végzett (a hitelkeret összegét meghaladó összegű) vásárlási tranzakciók, továbbá a ténylegesen fennálló hitel-/kölcsöntartozás hiányában kezdeményezett törlesztésre (visszafizetésre) irányuló tranzakciók"

Ez alapján a visszavitt áru után jóváírt összeg nem szabályellenes, mert attól, hogy visszavitted, eredetileg valós vásárlás történt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.