Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
tobias40 #22592 üzenetére
MAK = magyar allamkincstar, nyitsz [uj szemelyi + ugyfelkapu kombonal otthonrol online 5 perc] allamkincstari szamlat, es kartyas vasarlassal veszel minel kozelebbi [jelenleg marc 9, szerdatol - talan delutan zarastol - csak marc 16] lejaratu diszkont kincstarjegyet [10e-esevel lehet].
Amikor eljon a lejarat napja, a kincstari penzszamlan forintta valik, atutalod onnan ingyen az uj szamladra.
Kartyatranzakcio miatt vszinu az elozo bank csak 2-4 het mulva zarhato. -
axioma
veterán
válasz
sajtos365 #22595 üzenetére
Elvileg lenne, gyakorlatban 1 honapon belul csak tobbmillional van annyi kamat [diszkont veteli arfolyam es a nevertek kozti kulonbseg ami a toke jovedelme es mint olyan adokoteles], h az szja nominalisan elerje az egesz forintokat. A tobbinel megeszi a kerekites, vagyis nem nyersz azon hogy kolcsonadod a penzed az allamnak, es 0 nyereseg adoja is 0.
-
RR-13
őstag
válasz
tobias40 #22589 üzenetére
A Partner Aktív Zéró csomagban lévő díjmentes kedvezményeket (kivéve a MC Debit kártya, ami folyamatos) mindig egy meghatározott ideig adják minimum, a most szerződést kötő ügyfeleknek jelenleg a számlanyitás évét követő harmadik év április 30-ig, amit jelenleg 2025. április 30.
A hirdetményben benne van, hogy a díjmentes időszakot a bank meghosszabbíthatja, tehát a lehetőséget fenntartják, míg pl. a CIB Bank ezt egyből kizárja, ott ugyanis a 2 év díjmentes időszak után a kedvezmény nem hosszabbítható.
Tehát valószínű, hogy a bank a kedvezményes időszakot hosszabbítani fogja, ha a Partner Aktív Zéró csomagot meg akarják hagyni, annak ugyanis az a lényege, hogy díjmentes legyen kb. minden.A Takarék Bankot nem ismerem, de egyelőre csak a havi 150 ezres ATM kivétet tudom javasolni, hogy minden hónapban vegyél ki annyit díjmentesen, csak elfogy egyszer majd a pénzed
És ha elfogyott, akkor szüntesd meg a számlád, de ha ez így marhaság, mert sok a pénz, és nem éri fenntartani még hónapokig, akkor meg csak az eseti átutalás, vagy ha az állandó átutalás olcsóbb ott, akkor beállítod állandó átutalásnak az egész pénzt egy adott napra, és akkor átutalják.
Jellemzően az állandó átutalás díja minden banknál olcsóbb szokott lenni (ahol nem díjmentes, mint pl. az UniCredit Zéró csomagban), mert az tervezhető utalás a bank szempontjából.
Illetve azt nézd meg, hogy a Takarék Banknál az egyszerre max. 20.000 Ft-os utalás díjmentes-e, mert, ha igen, akkor lesz egy pár utalásod, ha ezt a megoldást választod
-
tobias40
veterán
Köszi,akkor ez lesz a megoldás!
Mi lesz haletelik a 3 év amit vállal a bank,újra kell kötni vagy mi a lehetőség?
Csak azt nem értem hogy pl. Takarékbank miért nem "becsüli meg" annyira a régi ügyfeleit(kb 20-25 éve voltam) hogy hasonló feltételekkel adjon számlát és kártyát?
Kb. havi 1500-2000 ft volt a havidíjam attól függően hogy mennyi pénzt utaltam..Azt hogy tudom megcsinálni hogy a Takarék Bankos számlámról a pénzem átkerüljön az Unicredithez,minél olcsóbban!
(ha lehet akkor ingyen,tudom ez nem létezik)
-
RR-13
őstag
válasz
tobias40 #22587 üzenetére
Azért van első helyen az UniCredit csomagja az ÖF-ban, mert jelenleg az a leghosszabb ideig tartó - kb. minimum 3 évig - 0 Ft-os számla, a minimális feltételek mellett.
A tranzakciókról, és jóváírásról jön Push üzenet, sms-t csak a netbank belépéshez "kell" addig, amíg nem aktiválod az alkalmazásban az mTokent, mert akkor ott tudsz belépő jelszót generálni szintén díjmentesen.
Netbankos tranzakció jóváhagyást is mTokennel érdemes jóváhagyni, mert az díjmentes, de az sms-el történő netbankos tranzakció jóváhagyása 36 Ft lenne, de kiváltható az mTokennel díjmentesen.
Igen az eseti utalás csak az appban díjmentes, de ezen felül az eBanking felületen (netbankos) a csop. beszedés, állandó utalás díjmentesen megadható (ezek persze az alkalmazásban is díjmentesek).
Miért ajánlanék másik bankot, ha szerintem ez a legjobb választás
A mobilappos utalási stb. tranzakciókat azonnal jóvá tudod hagyni biometrikus azonosítással, vagy a mobilapp belépőkódjával.
A külső pl. Revolut egyenlegfeltöltés, és internetes vásárlási tranzakcióknál pedig Push jóváhagyó üzenet érkezik, amiben szintén jóvá lehet hagyni biometrikus azonosítással is. Nem sms érkezik ilyenkor. -
-
RR-13
őstag
válasz
tobias40 #22585 üzenetére
Szia.
A külső számlát úgy értettem, hogy nem saját számláról, tehát bankon belüli átvezetést nem fogadnak el (pl. megtakarítási számláról), de a munkabért, ha UniCredit-től érkezik, akkor az teljesen jó, és nem baj, hogy azonos a bank.Jól értetted, nincs díja a kártyás fizetésnek, és a kártyának sem, és a kártya pótlásnak sem, ha pl. elveszett, és tiltottad.
A MC Debit kártya a csomag része, és "örökre" díjmentes a Partner Aktív Zéró csomagban, "sosem" lesz éves díja, és semmilyen költsége, ezért érdemes kérni.Virtuális kártya nincs az UniCreditnél, de én nem tapasztaltam ennek hátrányát.
Az UniCredit kártyát az alkalmazásból indítva lehet digitalizálni GPay-ben, és a Revoluton valóban elég a virtuális kártya, ha pl. az UniCredit kártyával díjmentesen rátöltesz vásárlási tranzakcióként az egyenlegre.
Az UniCredit Debit kártya adatait a telefon NFC érzékelője beolvassa a Revolut feltöltésnél, amikor a kártya adatokat be kellene írni.A mobilappból minden utalási, csop. beszedési tranzakciót díjmentesen lehet indítani.
A mobilapp szolg. díja 150 Ft/hó, de díjmentes az is, ha minimum 1x belépsz havonta az alkalmazásban, így minden díjmentes lesz, és a havi 75 ezres utalási elvárás meg könnyen teljesíthető.
Nincs olyan, amit ne tudnál teljesíteni, alig van feltétel. -
tobias40
veterán
Sziasztok!
Ha ez a csomagot választom akkor ha a fizetésem ide érkezik az elegendő?Ha a munkáltató is Unicredites az nem kizáró ok?(mi az a külső bankszámla?)
Innentől ha jól értettem az ÖF-t akkor minden utalás,kártyás fizetés ingyenes.Mi lehet a "buktató"?
Most takarék Bank-os vagyok és kicsit bosszant hogy mindenért fizetnem kell ,eddig nem is tudtam vannak ilyen ingyenes számla lehetőségek!
Rendszeresen érkezik fizetés a számlámra,van 4-5 utalás egy hónapban,2-3 megbízás(csoportos beszedés) és a revolut kártyámat szeretném még használni vele,érintéses módszerrel,telefonnal-okos órával!Van amit nem tudok megcsinálni ezzel a csomaggal és fizetni kell érte?
Külföldi utalás egyebek nem nagyon érdekelnek,plasztik kártya sem feltétlen kell nekem ha a virtuálissal működik a revolut,Google pay-el vagy a Garmin Pay-el!Vagy melyik ingyenes csomag lenne nekem a legmegfelelőbb?
-
axioma
veterán
válasz
merqree #22579 üzenetére
Nyugi, en gazora-allast meg napkoll-szivattyu idotartamot irtam egy idoben naponta(!), aztan elmult ;-) Ha mar tervezni tudod az eleg tudatossag. Most mar nem diktalok, aram nincs, gaz jobb simitva atalanyban, vizet jonnek olvasni maguktol parhavonta, tobbi kb. fix.
De persze nyitsz egy unicredit-et aztan van 3 eved ingyen jatszani ;-) -
RR-13
őstag
válasz
merqree #22573 üzenetére
Szerintem esetedben jó az UniCredit Bank Partner Aktív Zéró csomag, és így elég, ha a 75 ezres minimum utalási feltételt bármely külső bankszámláról teljesíted, nem kell munkabér jellegűnek lennie, és teljesen nullás így a számlavezetésed, ha havonta 1x minimum belépsz az alkalmazásba is.
A csoportos beszedéseket is díjmentesen meg lehet adni az alkalmazásban.
Negatív tapasztalat csak a panaszkezelő osztály egy részével volt.
A bankfiókban kiemelkedően kedvesek.
Az alkalmazás gyors, és a netbank is, lassulás, leállás nem volt 5 hónap alatt mióta náluk van számlám. -
merqree
őstag
-
axioma
veterán
válasz
merqree #22577 üzenetére
Ez esetben targyho 5-n siman utalnek fix osszeget mindnek, ha tul koran van akkor is, aztan idonkent ha a szolgaltatoi szamlan tulfiz vagy hiany van, akkor 1x korrigalni - ha egyben lenne egy kulon szamlan akkor talan kisebb esellyel de ugyanez a figyeles-korrekcio szukseges lenne, miert ne csinaljak ezt ok... de ha fix havonta szummaval szamolsz akkor gondolom a tobbseg evente 1x valtozik csak.
-
axioma
veterán
válasz
merqree #22575 üzenetére
Valami gyanus volt de nem kerestem vissza
Amugy ha ennyire kulon kell kezelni, gyanitom amit csopbesz ki lehet fizetni azt neten kartyaval is... ha ugyis nezegeted azzal az erovel akar ki is lehet fizetni. En pont azert csopbesz-elek hogy ne kelljen figyelni. Multkor sok hetszentsegeles utan hogy nem talalom oket leptem be dijnetbe, ahol me'g 2 digitalis szamlam rendszeresen landol, mintegy 2 eve nem jartam akkor mar arra... -
axioma
veterán
válasz
merqree #22572 üzenetére
Raiff Gold 2.0. Bankon kivulrol 400e. Kartya emlekeim szerint nem kotelezo, de mivel jar hozza kp-felvet (talan egyre kevesbe, de me'g szamithat pl. videki uton hogy hanyfajta lehetoseged van), en kertem. Ha vasarolsz kartyaval naluk eleget, akkor az is ingyen van. Beszedes rakhato hitelkartyara is, de mar nem ad visszateritest (csak az elelmiszer).
Push nincs, csak sms, de szamlaforgalomrol ebben a csomagban ingyenes (mondjuk pont a beszedesirol nem kuldenek... legalabbis az ingyenesben tuti nem).
Az unicredit is elfogad barmit, de naluk nincs csopbesz tapasztalatom. -
merqree
őstag
Létezik olyan bankszámla/megoldás, ami teljesen nullás, és a jóváírásnak nem kell munkabér jellegűnek lennie?
Mire gondolok, miért kérdezem:
szeretném különválasztani a csoportos beszedéses dolgaimat, és arra gondoltam, hogy nyitnék egy számlát, amire havonta teszek összeget, és onnan lenne kifizetés, kizárólag csoportos beszedéssel.
Nem kell bankkártya, de kell applikáció, ahol láthatóak a beszedésre váró tételek, vagy valamiért elutasított/elutasyításra kerülő tételek.A CIB ECO BM pár hétig volt nálam, de akkor abszolút nem nyerte el a tetszésemet.
-
RR-13
őstag
válasz
bopeti98 #22570 üzenetére
Akkor miért nem kérsz postai utánküldést?
Annak a díját kb. jobban megéri kifizetni akár negyed évre is, mint a CIB 2.801 Ft-os díját főleg, ha más levelet is inkább Budapesten kapnál már meg. -
bopeti98
őstag
A CIB Banknál lehet kérni, hogy a lejáró bankkártya miatti új kártyát ne postán küldjék, hanem személyesen bankfiókban lehessen átvenni?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
CIB mobilappot nyomkodtam, és találtam egyszer használatos virtuális kártya lehetőséget. Ez mennyibe kerül, nem tudjátok? Neten csak arról találok infót, amihez műanyag kártya is jár.
-
Ijk
nagyúr
Most raktam be 500 ezret Raiffeisen automatán a bankkartyammal, ki is nyomta a bizonylatot. Viszont nem jelent meg a bankszámlan a pénz, létezik hogy nem irja rá hétvégén?
-
hablatyka
csendes tag
Premium Gold 2.0-nál milyen trükkök vannak, hogy a 400.000-es jóváírást megoldjuk házilag, ha éppen nem jönne egy adott hónapban fizu? Feleségemmel meg tudjuk oldani egy oda vissza utalással, pl Revoluton át? Olvastam visszább egy havi állampapír vásárlás trükköt, van esetleg még valami a tarsolyotokban?
-
dptrsk
addikt
Attól függ hogy érkezik az utalás.
Küldheti HUF vagy USD.
Ha HUFként jön, akkor azt kapod meg.
Ha USDként jön, akkor az Erste váltja át a hirdetményi szabályok szerint.
A költségeket vagy te fizeted, vagy a küldő átvállalja.Az, hogy mik a költségek, a számlacsomagod szerinti hirdetményben találod.
-
Mcray
senior tag
Sziasztok!
Abban tud nekem valaki segíteni, hogy nekem számlázásra kerül-e bármilyen plussz költség, az Erste Banknál, ha külföldről utalnak nekem kb 6000 Ft-ra átváltott US Dollárt?
A bank automatikusan átváltja az összeget, vagy az befizető Amerikában élő személynek kell jelezni, hogy 6000 Ft-ot kell, hogy megkapjak és nála terhelik meg az átváltást?
Bocs, de nem találtam erről érthető leírást. -
RR-13
őstag
válasz
tukko1 #22547 üzenetére
Szia.
A számlacsomagok alapból tartalmazzák a felsorolt tranzakciós díjmentességeket.Amennyiben pl. az UniCreditnél nincs meg a minimum 75 ezres utalás az adott hónapban, akkor az 1.166 Ft-os számlavezetési díjat - amit hónap végén terhelnek majd a számlanyitást követő harmadik hónaptól - azt nem írják jóvá a következő hónap 5-én.
A CIB-nél meg csak akkor terhelik a számlavezetési díjat, ha nincs meg az utalási feltétel az adott hónapra.
A CIB-nél havi 400 ezret tudsz kivenni saját ATM-ből díjmentesen (akár egy napon, egyszerre), ha nem vetted igénybe előtte az adott hónapban már a törvényi 150 ezret.
Az UniCreditnél díjmentesen csak a 150 ezres törvényi kp. felvétet veheted igénybe, bármely ATM-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest