- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
LKW
aktív tag
Meghot a totyik
-
nagash
senior tag
-
nagash
senior tag
Az a gond hogy ha saját maga miatt rúgják ki az embert rendkívülivel akkor se végkielégítés se munkanélküli nem jár. Ez akkor gáz ha nem tudsz utána egyből elhelyezkedni.
-
misimagaki
aktív tag
101. § (1) A munkavállaló, ha munkaviszonyát nem a 88. §, 92. §, illetve a
96. § szabályai szerint szünteti meg és ezzel kárt okoz, köteles azt
megtéríteni.
(2) A kár összegének megállapításánál, illetve érvényesítésénél a
munkavállaló kártérítési felelősségére vonatkozó szabályokat kell ? a (3)
bekezdésben meghatározott eltéréssel ? alkalmazni.
(3) A kártérítés mértéke a munkavállaló másfél havi átlagkeresetét nem
haladhatja meg. Kollektív szerződés a kártérítés mértékét ettől eltérően, a
munkavállaló háromhavi átlagkeresetéig terjedően meghatározhatja.
A rendkívüli felmondás a törvényes megszüntetéshez tartozil - lásd feljebb.
Ezek szerint max. másfél havi bér, de ott a fránya koll. szerződés. Ha nem vagy nélkülözhetetlen szerintem simán elengednek.
Beszéltél már valakival, vagy csak a billentyűzetet koptatod?
[Szerkesztve] -
Woodslave
félisten
Ameddig a szerződésed tart. Korábban már írtam, csak a sok hülyeség elvonja a figyelmed, hogy próbálkozz be te egy rendkívűli felmondással. Indokold az számodra lealacsonyító munkakörülményekkel, nem vesznek emberszámba stb. Ha kell fenyegetőzz a munkaügyi bírósággal, hátha belemennek egy közösbe.
-
Thunder78
őstag
válasz
misimagaki #84 üzenetére
Csak az a kérdés, hogy a bíróság olyankor is rám bízza-e a fizetést, vagy letiltásba helyezi az összeget? Plusz perköltség is növeli ilyenkor az összeget, azt ki fizeti? Van azért néhány dolog, ami nehezíti a helyzetet.
-
misimagaki
aktív tag
válasz
Thunder78 #83 üzenetére
Amit most írok, az nem tudom mennyire állja meg a helyét, majd jön valaki és cáfol, vagy erősít.
Rendben legyen mondjuk 6 hónap. 93,300 Ft/hónap. Elméletileg ha nem fizeted be, akkor felszólít, majd feljelent. Bíróságon elmondod, hogy Te ezer örömmel fizetsz, de 93/hó az kicsit erős. aztán a bíróság megállapít valami barátibb összeget. Nem tudom ez működik-e?
Igaz ez a megoldást nekem sem venné be a gyomriom. szerintem a Te barátod úgy hívják: munkajogász. -
Thunder78
őstag
válasz
misimagaki #81 üzenetére
Az a helyzet, hogy volt már ilyen eset, és akkor 6 havi törlesztésben állapodtak meg, de ott lényegesen kisebb összegről volt szó (300 eFt kb.). Nálam ugye hasonló havi részletek esetén legalább 10-12 hónap, amit vagy elfogad vagy nem.
A 30% úgytudom csak a bírói letiltásnál van, meg ha kölcsönt veszel fel, akkor úgy számolják ki, hogy mennyit vehetsz fel. Az én esetemben nem tudok semmiféle szabályról és éppen ez zavar, hogy ki vagyok szolgáltatva a főnökömnek.
Valahol hallottam már olyant, hogy 2 évre lehet kérni a visszafizetést, illetve igazgatói döntés alapján tovább is. Állítólag törvénybe van ilyen leírva. De én nem találtam, igaz nem is vagyok annyira otthon a témában. -
misimagaki
aktív tag
válasz
Tigerclaw #80 üzenetére
Ez nem olyan egyszerű, hogy sehol sem dolgoztál. Nem tudod letagadni, mert több helyen nyoma van. Pl. APEH, TB.
Pl. ha a kolléga nem önadózó, akkor a köv. cégének szüksége lesz évben eddig keresett jövedelmére. Így egyből kiderül, hogy a szemlesütős ártatlánság csak színjáték. szóval csak okosan.
Minden munkaszerződésben szerepel egy olyasmi miondat, hogy a vállalt munkát a legjobb tudásodnak megfelelően fogod végezni. Lehet lazáskodni, meg minden, de mivel tudják, hogy menni akar, meg is szivethetják Őt. A cégek szeretnek egyértelmű feltételeket szabni. Erre azért illik odafigyelni. -
misimagaki
aktív tag
válasz
Thunder78 #78 üzenetére
Szerintem van valami szabály ami azt szabályozza, hogy a munkabér hány százaléka fordítható törlesztésre. Gondolok itt a vásásrlási küölcsönökre, ahol max. a bér 30 %-nak megfelelő összeg lehet a törlesztőrészlet.
A kérdés az, hogy sikerülne-e velük megegyezni ha vállásra kerülne sor?
Meg kell próbálni szimatolni, hogy volt-e ilyen eset korábban, meg ilyesmi, de le lehet ülni beszélni a főnökkel is, hátha meglepetés fog érni, és korrekt lesz.Akár.....
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez tényleg gáz. Egyébként jellemző, hogy az ilyen adatfeltöltő lélekölő szemkigúvasztó munkákért fizetnek a legkevesebbet. Szerintem menekülj mihamarabb. Ha ez az első munkahelyed és még csak januártól dolgozol, úgyse járna végkielégítés. Nekem 10 év után járna vagy 6 hónap. Szóval szerintem rendes felmondással várd ki azt az 1 hónapot, oszt jónapot. Addig pedig lesz időd kiszemelni az új helyet. Strapálni se kell nagyon magad, hiszen úgyis tudják, hogy menni fogsz. Munkakönyv már nincs, így ha a következő helyen kérdezik, hogy merre dolgoztál, te ártatlan kiskutya szemekkel közlöd, hogy sehol.
-
kBagyula
senior tag
Szia!
Nem lógsz semmivel, csak akkor, ha ''kaptál'' tőlük valamit (tanulmányi szerződés...), bár nehezen hiszem el, hogy egy újfelvételes bármit is kapna manapság.
Ha felakarsz mondani, menj oda a helyi hajjakendhez, azt mond meg neki, hogy szeretnél felmondani. Majd elmondja, hogy mi a pálya mivel szerződésed van. De ebből neked is kellene egy példányodnak lenni valahol.
Amúgy meg ne hezitálj, menj oda hozzá és mond meg, hogy elakarsz menni. Ha érdekli, hogy miért úgyis megkérdi. Akkor pedig elmondod, hogy számodra már nem kihívás ez a munka, unod, stb. Persze a kellő tiszteletet add meg neki, végülis még a főnököd, nem mindegy milyen viszonyban válnak el az útjaitok.
Ha holnaptól nem mégy be dolgozni, akkor szerintem a saját lelkiismereted nem fog hagyni, hogy miért nem mentél be. Jobb a rendes utat járni.
Ha megtetted az első lépéseket a felmodás felé remélem tájékoztatsz majd minket itt a topikban az eredményekről/tényekről, mert engem érdekelne. Egy kis tapasztalat sohasem árt.
Sok sikert!
Üdv,
kBagyula -
Thunder78
őstag
válasz
misimagaki #76 üzenetére
Igen, ilyesmire gondoltam én is, csak nálam nem ilyen egyszerű a dolog, mert 560 ezerFt-ról van szó kb. Azért a havi közel 100-at nem tudom bevállalni.
Nincs arra vonatkozóan valami szabály, hogy mennyi idő alatt kell visszacsengetni a lóvét? Mire lehet hivatkozni? Akár egybe is kérheti?
Én annyira nem vagyok a cégnél népszerű, mert elég nagy a szám. Viszont lehet hogy nem találnak helyettem embert sem (ennyi pénzért legalábbis szakembert biztosan nem), tehát valószínűleg minden eszközzel megpróbálnak majd visszatartani. -
misimagaki
aktív tag
A kollektív szerződésben a munkavállaló és a munkaadó munkatörvénykönyvében konkrétan nem szabályozott dolgait állapítja meg. Itt írja le pl. a vállati üdülő használati jogait, a választható bérenkívüli juttaások rendszerét, meg egy csomó olyan dolgot amit szabályozhathat a törvényi keretek mellet, illetve azok betartásával. Vagy valami ilyesmi.
Egyébként az nem Neked van, hanem vállalatnak, de ha kiváncsi vagy rá akkor a rendelkezésedre kell bocsátani azt.
Röviden egy általános szabálygyűjtemény, ami néha negkeserítheti az életed, de más esetben olyan dolgokat szabályoznak benne, amit jó hogy leírtak.
A tanácsom az, hogy beszélj a közvetlen vezetővel. Ha nem fújnak Rád, akkor általában segítenek a dolog emberi elintézésében.
Egyet ne felejts el. Semmi sem kötelező, kivéve az általános iskola 8 osztálya, az is csak az iskolaköteles korig. Utána minden elsősorben Rajtad áll. -
misimagaki
aktív tag
válasz
Thunder78 #65 üzenetére
Szia!
Én hasonló körülmények mellett hagytam ott az előző munkahelyem. Szóltam, hogy mennék, azt mondták: O.K. Ekkor gondolotam megkérdezem, hogy mi lesz a tanulmányi szerződésemmel (333.333 Ft). Ekkor az igazgató azt mondta: Hoppá. Telefon központba, aztán hívtak, hogy vagy megegyezünk, vagy nem mehetek el, amikor gondolom, de fizetnem kell mindenféleképpen.
Megegyeztünk egy 1x63, meg 5x54 be. Elfogadtam, mert nagyon jöttem volna a jelenlegi helyemre.
Sóval ennyi. Szerintem Te is eltudsz érni valami hasonló megallapodást, ha csak ne fújnak nagyon rád a cégnél. Nekem szerencsém volt. Állítólag jómunkásember voltam, és még cégen belül is felajánlottak mást helyet, de akkor én már nagyon mentem volna. -
Thunder78
őstag
Még mindig nincs valami ötletetek, hogy hogyan tudom a főnököt ''rávenni'', hogy alacsonyabb törlesztőrészletekben fizethessem vissza a tanulmányi szerződés összegét?
Törvényi előírás vagy ötlet? PLEASE -
vtechun
veterán
válasz
misimagaki #71 üzenetére
mi az a kollektiv szerződés? nekem az van? mit jelent ez?
-
misimagaki
aktív tag
1992. évi XXII. tv. 101. § (1) bek.
megtéríteni.
munkavállaló háromhavi átlagkeresetéig terjedően meghatározhatja. -
GombócArtúr
senior tag
válasz
agrarfiatal #12 üzenetére
-
LKW
aktív tag
Már ne haragudj. én egyszerűen nem értelek. Én idáig kb 20 munkahelyen voltam rövidebb,hosszabb ideig.
Tudod ha én ugy gondoltam, hogy tele van a tököm, most mindegy, hogy miért, akkor engem maga a Jóisten sem állított meg.
Mi az, hogy nem mehetek el egy munkahelyről. Ha itt jól olvastam, Te Januártól vagy itt, és ugy nyárig van a szerződésed. Ez kb fél év. Ekkora munkaviszonyra a Világ egyetlen ponján sem fizetnek végkielégítést. Tehát ez kilőve. Ha valamilyen tanulmányi szerződés köt ide, az meg nem lehet egy magas összeg, ha csak fél évet irattak alá Veled.
Ne problémáz itt, ilyen hüjjjeségen. Nem vagy Te elitélt, hogy ne mehessél a francba akkor amikor akarsz. Én ebből az ügyböl semmilyen gondot nem csinálnék magamnak.
A problémák az életben nem itt kezdődnek, idővel majd sajnos Te is rájösz.
Egyszerűen fogd magad, és cselekedjél úgy, hogy a Te akaratod, és döntésed érvényesüljön.
Ilyen munkahelyi hülyeségekröl, egy Jókai kötetnyit tudnák irogatni.
Gondolj bele a szituba. Holnap bemész összepakolni a kis motyód. Ki az a ''hatalmas, nagyfönök'' aki megállíthatna, és hogyan. Fizikai erőszakot alkalmaznak, vagy mit?
Legyél már önálló, és próbálj meg határozott lenni, ne hezitálj itt mindenféle apróságon. -
vtechun
veterán
érdekelne, hogy, ha nem menne bele a közös megegyezésbe a főnök, akkor mivel lógok neki max? vagy hogyan van ez szabályozva? és, ha olyat tennék, hogy fogom magam és felállok és holnaptól nem megyek dolgozni, akkor annak mik a következményei?
-
Thunder78
őstag
És arra vonatkozóan nincs valami szabály, hogy a megállapodás milyen lehet? Kérheti egybe, vagy hivatkozhatok valami törvényre, hogy 1 év alatt kell visszafizetnem vagy valami ilyesmi? Én egyszer 2 évről hallottam valahol, létezhet ilyen?
Vagy esetleg mondjam inkább azt, hogy a bíróság havi X forintot ítélne meg, de én vállalom a havi X+10.000 forint fizetését is, ha nem csinálnak belőle hivatalos ügyet? Ha nem akar évekig futni a pénze után, akkor ez a logikusabban járható út nem? Persze ez is a főnökön múlik.
Vagy esetleg mégegy megoldás létezik, hogy veszek fel személyi kölcsönt, kifizetem egybe a lét, aztán tehet egy szívességet. Hm? -
Damage
senior tag
válasz
Thunder78 #37 üzenetére
Egy lányismerősöm ugyanebben a cipőben jár. Nem vagyok jogász, nem értek hozzá, de Ő utána járt. Végülis ott marad a cégnél (egy fővárosi kerület polgármesteri hivatalában dolgozik). Inkább sznved ott még 1-2 évet, csak ne kelljen zsebből fizetni a sulit, és igaza van. Nem olcsó a távoktatás! Amennyiben sikerül megoldanod ezt a helyzetet, velem is oszd meg légyszíves!
-
vtechun
veterán
itt vagyok, csak közben voltam egy állásinterjún a reménybeli, jövőbeli munkahelyemen: Bővebben: link és ide szeretnék táigazolni, a jövőben, de akkor is le szeretnék lépni a jelenlegi helyemről, ha ide nem vesznek fel, mert hálistennek otthon a szüleim vállalkozásában mindig van mit csinálni... az érdekelne még, hogy max mennyit kellene fizetnem, ha fognám magam és nem mennék be többet vagy valami ilyesmi...
-
kBagyula
senior tag
válasz
Thunder78 #37 üzenetére
Szia!
A fizetésed max. 1/3-át vehetik el, de előfordulhat, hogy külön megállapodást íratnak alá veled, amiben kikötik, hogy mekkora részletekben mennyi idő alatt kell visszatörlesztened a tandíjat.
Legrosszabb esetben letiltatják x%-át (1/3-ot) a fizetésednek, ami az új munkahelyeden, viszont rossz pont.
Szerintem bírd ki valahogy amíg lehet, mert előfordulhat, hogy egy összegben szeretnék a pénzüket. Főnöktől függ a dolog, a pénz meg nagy úr, de vannak azért egész humánus főnökök, nem kell egy kalap alá venni mindet.
kBagyula -
LKW
aktív tag
A togyiknyitó, hogy eltünt. Lehet, hogy kirúgta magát.
-
Thunder78
őstag
#37 ... Tud valaki segíteni?
-
kBagyula
senior tag
Csak nem Te vagy a főnöke?
Mondjuk ez jellemzi azokat az alkalmazottakat, akik tartanak valamiért a közvetlen munkahelyi vezetőjüktől. (mondjuk én nem tartok tőle, néha leordítja a hajam, néha fordítva van, egálban vagyunk, de embere/problémája válogatja)
Nekem képviselni kell az üzemrészt ami rám van bízva, és ugyanúgy a cég érdekeit is, betartatva a hatályos munkavédelmi törvényeket. Mondjuk részrehajló vagyok (kicsit), a dolgozók érdekeit jobban szem előtt tartom, nem felejtettem el honnan jöttem.
kBagyula
[Szerkesztve] -
kBagyula
senior tag
válasz
misimagaki #53 üzenetére
''A piás bemenetel, meg a hasonló negatív dolgok nem használnának a kolléga későbbi erkölcsi megitélésében. Nem használna neki előmenetelében pl. egy rendőrségi feljelentés meg ilyesmi.''
Igen, a belépéskor és az első munkavédelmi okítás alkalmával erre felhívják a figyelmet, amit alá is írsz (többnyire).
Nálunk pl. azonnali hatályal felmondanak. ''Megköszönik a munkát''.
kBagyula -
Agyasima
őstag
Megpróbáltál már beszélni 1általán a főnököddel erről? Mert ezzel kellene nyitni, szerintem.
-
misimagaki
aktív tag
Ez is fontos:
1992. évi XXII. tv. 101. § (1) bek.
megtéríteni.
munkavállaló háromhavi átlagkeresetéig terjedően meghatározhatja.
ezek miatt kell elérni a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetetést.
Ha a vezető valamiért nem pikkel a munkavállalóra, akkor ez ált. simán szokott menni. Csak le kell vele ülni és stb... -
misimagaki
aktív tag
Egy biztos kirugni nem nagyon fog, mert:
1992. évi XXII. tv. 88. § (2) bek.
88. § (1) A határozott időre szóló munkaviszony csak közös megegyezéssel
vagy rendkívüli felmondással, illetőleg próbaidő kikötése esetén azonnali
hatállyal szüntethető meg.
(2) Az (1) bekezdéstől eltérően is megszüntheti a munkáltató a határozott
időre alkalmazott munkavállaló munkaviszonyát, ha a határozott időből még
hátralévő időre jutó átlagkeresetét a munkavállaló részére előre megfizeti.
Ezek alapján nincs kizárva a munkavállaló által kezdeményezett felmondás lehetősége...
Hiszen nem írja, hogy ki kezdeményezheti pl. a rendkívüli felmondást.
Max. nem számíthat a munkavállaló a hátralévő időre jutó átlagkeresetére.
Szerintem, szigorúan szerintem...
A piás bemenetel, meg a hasonló negatív dolgok nem használnának a kolléga későbbi erkölcsi megitélésében. Nem használna neki előmenetelében pl. egy rendőrségi feljelentés meg ilyesmi.
[Szerkesztve] -
TheVeryGuest
senior tag
válasz
misimagaki #48 üzenetére
Ja, ha szimplán csak nem járna be még a nyakába varnának valami bazi nagy összeget károkozás címén. Mondjuk ott tartani meg nincs értelme valakit, mert úgysem fog rendesen dolgozni. Mindenképpen valami megegyezés kell.
-
TheVeryGuest
senior tag
Mondjuk ha bemegy az ember mattrészegen, azt biztos nem nézik jó szemmel. Vagy ebéd után fogod az újságot, és beülsz a budiba 2-3 órára.
Ha finomabban akarod csinálni netezz egész nap feltűnően. ha odajön hozzád valaki akkor se hagyd abba, beszélj vele úgy hogy közben nyomsz mondjuk valami fotexnetes játékot. Ha mindenképpen csinálnod kell valamit látszódjon az arcodon a világfájdalom, amivel a határtalanul unalmas és semmitmondó feladat elvégzése tölt el.
Ajánlott irodalom:
Hivatali Patkányok (Office Space)
Bővebben: link
Talpig pácban (Working)
Bővebben: link
Kerge város (Spin City): esténként még ma is megy az ÍriszTVn
Bővebben: link -
sakál
tag
válasz
misimagaki #48 üzenetére
Nono! Határozott tartamú szerződése van.
-
misimagaki
aktív tag
Emberek! Ezt nem értem. A munkahely nem kötelező. A munkaadó kirúghat Téged, de nem mondhatsz fel?!
Egy munkaviszony megszünhet a munkaadó által kezdeményezve, a munkavállaló részéről kezdeményezve, és közös megállapodással.
Írsz egy papírt, hogy megszeretnéd szüntetni a munkaviszonyod. Oda adod a főnöködnek, persze vegye át - írásban, és csá.
Ha fontos munkaerő vagy, akkor vagy kap utánad, és kompromisszumot kínál, vagy így járt.
Egyébként meg kötelessége elengedni. Persze fontos lenne tudni, hogy m i áll a szerződésben. De nem valószinű, hogy valami nagyon más dolog állna ezzel kapcsolatban, mert akkor az már rabszolga tartás..... -
sakál
tag
Akkor csak bosszankodni tudsz. Sajnos a legtöbb szemétség(nem csak munkahelyi) ellen nem védenek a törvények.
Nyáron a Balaton mellett pl. divat lett egyes butikosok között, hogy a Pestről, vagy máshonnan érkező, dolgozni akaró diáklányokat átverik. Több olyan esetet hallottam, mikor 1-2 havi munka után fizetés helyett lopással vádoltak meg egy szegény kislányt, vagy egész egyszerüen nem fizették ki.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
sok mindent nem tudsz.
írsz egy levelet az ombudsmannak amiben leírsz mindent ától zéig.
talán kapsz választ
anno mikor multiztam, a nagyvezér úgy rúgta ki az embereket ahogy akarta, pedig nem volt próbaidő itt a képben.. aztán az egyik nő akit porig alázott elment az ombudsmanhoz és rohadt nagy botrány lett belőle, az osztrák anyacég ezt pedig már nem nyelte le neki és megvált tőle. igaz a nő nem kapta vissza a munkáját, de a csóka repült. most a mol-nál rúgja ki az embereket és keres súlyos milliókat...
ez van, a munkavállalónak sok esélye nincsen -
Sajnos nem tudsz mit tenni, ha a próbaidő alatt rúgtak ki, ugyanis joguk van ez idő alatt indoklás nélkűl, bármikor, egy szó nélkűl kirúgni. Ez a próbaidő. Ugyanakkor te is felmondhatsz bárhol minden indoklás és előre bejelntés nélkűl ez idő alatt (ez után már mindkét fél részéről van felmondási idő).
-
Integra
titán
üsd le a főnököt.
ilyen egyszerű -
Kobe
veterán
párszor játszd el, hogy késve és piásan mész melózni....sztem nem nagyon kell várnod a kiebrudalásra
-
Thunder78
őstag
Nekem is nyugdíjas melóm van ... egy önkormányzat által üzemeltetett intézetben vagyok rendszergazda. De az itt dolgozó embereket valahogy nem tudom elviselni. Most keresek valami normálisabb melót Győr környékén, aztán lécelek ezerrel.
Nálam bonyolítja a helyzetet az, hogy van tanulmányi szerződésem, ami nem járt le, tehát ha lépek, akkor perkálnom kell.
Tényleg ... erre nem tudtok valami jogszabályt? Hogy milyen részletekben kérhetik tőlem a lóvét (félmillás nagyságrend)? A megúszásra nincs sok esély, tehát perkálnom kell, de jó lenne minél kisebb részletekben. Milyen lehetőségeim vannak?
Pls. help! -
ch_m
csendes tag
Nos az én helyzetem ugy magától jött. Tűzoltóságon dolgozom, 12 órás műszakba. Egyszerűen megőrít az itt lét. Van számcsi nettel, unalmamba phpt kitanultam már lassan de ez tiszta stressz, nem történik semmi. Jah igen táppénzen voltam és nem fogadta el a főnök a táppénz papírt. Nem bírjuk mostmár egymást
végülis havi 252 óráért kifizetett 60 000 HUF kezdő bért. Elég vadregényes az egész. JAH és munkaügyön keresztül kerültem ide hosszas kiválasztódás során, mert többen is jelentkeztek ide. Nyugdijas meló, de megőrít. Jövő hónaptól felmondok így vagy úgy de elköszönök innen.
-
kBagyula
senior tag
válasz
Woodslave #28 üzenetére
Hi!
A munkaügyi bíróság mindíg a dolgozónak ad igazat, függetlenül attól, hogy a munkáltató felelős-e vagy sem, van már tapasztalatom (munkavédelem a szakterületem). De ez már a legvégső eset.
Addig:
Orvoshoz elmehetsz még persze, egy hosszabb táppénz lehet megoldaná a gondjaid, azt a cégvezetők/főnökök nem szeretik. Így kapod a fizetésed 60%-át símán akár egy éven keresztül is, és kereshetsz akár polcrakodó munkát addig mellette, ha az jobban tetszik.
Mondjuk amit érdemes tudni az az, hogy a munkáltatók 30 nap táppénzes állomány után kivesznek az állományukból, és amikor visszatérsz a rendes kerékvágásba előfordulhat, hogy felmondanak maguktól, vagy lejár a szerződésed.
Ami gáz az az, hogy 15 nap táppénzt a cég fizet neked, efölött a TB. De még mindíg ez a legjobb megoldás az esetedben.
Ha esetleg bizonyíthatóan ''munkakörrel-munkakör miatt'' összefüggő a betegséged (depi stb...) akkor üzemi balesetnek minősítve kaphatsz 100%-os táppénzt is. De ezt a legnehezebb beadni nekik. Kellenek orvosi szakvélemények, igazolások, jó háziorvos, ''kis'' zsebpénz... bonyolult, nekem nem lenne energiám rá, és a TB is szigorúbban jár el, néha évekig lehet egy egy munkabaleset kapcsán levelezgetni velük.Nem jó sumákolni ezzel.
kBagyula
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
@Töki15
tag
Vagy mond azt hogy van egy jóbb állás jóbb pézé oszt joccakát!
-
Woodslave
félisten
Próbálkozz be Te egy rendkívüli felmondással. Menj el orvoshoz, hogy depressziós vagy, a főnökeid nem vesznek emberszámba, képtelen vagy abban a légkörben tovább dolgozni stb. és add be a rendkívüli felmondást, ha nem veszik be, fenyegetőzz munkaügyi bírósággal, ott az esetek nagy részében a munkavállalónak adnak igazat. (szinte biztos nem mennek el odáig). Ha meg beveszik, akkor már könnyebb esetleg egy közösre megegyezni.
-
vtechun
veterán
engem is az zavar, hogy határozott idejü szerződésem van. Ez az első munkahelyem ezért úgy gondoltam, hogy itt is akármikor felbonthatom a szerződést és akkor a próbaidő letelte után mehetek el, de lehet , hogy nem lesz ilyen egyszerü... bár jó lenne velük megegyezni...
ja! egyébként januártól dolgozom még csak itt, addig tartott a próbaidőm, de ezeknek annyira kell az ember, hogy csak na... irodában dolgozom számítógép mellett, de robotmunka, adatrögzítés, és inkább lennék komolyan mondom polcfeltöltő a Tescoban mint ez, végtelenül unalmas... bár mióta megoldottam, hogy legyen NET-em (persze a rendszergazda nem tud róla) azóta kicsit kellemesebb... és még a fizetés is elég gyenge: 70 000 bruttó...
[Szerkesztve] -
-
ch.peter
aktív tag
Prédikáció ON
Egy csomó ember munkahelyet szeretne, Te meg ki akarod magad rugatni. ejnye ejnye. (peace man, csak humor)
Prédikáció OFF
Baromi egyszerű:
Kezdd el hanyagolni a feladataidat, szerezz be egy két játékot, ami fut a munkahely szgépeden (már ha szgépes a meló), és játssz velük akkor is amikor mondjuk besétál a főnököd, legyél mindenkivel egy kicsit flegma, és éreztessd azt, hogy Te itt félisten vagy, téged úgysem rúghatnak ki a félév vége előtt, és ha sz@rsz is mindenre akkor is megkapod a pénzed. Mindezt ötvözd azzal, hogy rászoksz a későn bejárásra (legalább 20 - 30 perc) és a korán hazamenésre (a munkaidő végén te légy az első aki ellép).
Ha cégem lenne, nem érdekelne semmi, egy ilyen ''munkaerőtől'' úgy megszabadulnék, hogy öröm lenne nézni -
Esmein
nagyúr
válasz
agrarfiatal #15 üzenetére
csak 18 éven felül, ha kérhetem
-
gege71.hu
addikt
-
VladimirR
nagyúr
na, ha mar ebbe az iranyba vittetek kicsit megkerdezem: senik nem latta sem az amerikai szepseget, sem a harcosok klubjat?
elobbiben annak lathatjuk mintajat, hogyan kell felmondani magas vegkielegitessel, utobbiban pedig az otthon torteno munkavegzeshez vezetu ut ajtajat tarjak elenk -
gege71.hu
addikt
válasz
persze..ez nem szex..csak biznic..nem számít
-
Lortech
addikt
válasz
Hát akkor mégiscsak marad a kedves mama, ahogy shift+ő sugallta..
-
WiNZO
tag
LOOOL
-
vtechun
veterán
Hello!
A munkahelyemen július végéig szóló szerződésem van (felmondási idő nincs benne definiálva). Ez az első munkahelyem, de már kissé elegem van belőle, és meg szeretném szüntetni a munkaviszonyomat. De a munkaügyis(a cégnél) nő azt mondta, hogy ez nem olyan egyszerü. olvasgattam a neten a : Bővebben: link -en lévő dolgokat, de nem vagyok valami nagy jogértő. Érdekelne, hogy a rendes felmondást tudom-e eszközölni. Vagy azt csak határozatlan idejü szerződésnél lehet alkalmazni? Legjobb az lenne, ha közös megegyezéssel szakítanám meg a kapcsolatot a munkáltatóval, de nem tudom erre mennyi az esély.... Valaki tud tanácsot adni a fenti kérdésekben? vagy esetleg a topiccímet illetően is, de inkább jogi tanács kellene egy szakértőbbtől...
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- iPhone 13 128gb független
- Lenovo Ideapad 3 14ADA05 20GB RAM 256GB M.2 SSD
- Komplett számítógép // i9-10900K // 64GB RAM // GTX1650 // 240GB SSD // 1TB SSD // WiFi // BT
- 2K Szép és csendes Gamer PC - Ryzen 5/16GB DDR4/1TB NVMe/RTX 2070 Super/BeQuiet Gold/RGB/Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest