- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
Kérlek szépen ne bántsd ezt a Level 10-et
Túl szép ez moddingra
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
killergyuszi #51047 üzenetére
Aztamindenségitneki
-
Ger_man
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #50821 üzenetére
Kérlek benneteket ne öljetek meg, de nekem ez már túl rendezett
Mintha nem is kábel lenne. De hogy óriási munka volt így összehozni, az biztos.
-
Ger_man
senior tag
Ő az a srác aki a tavalyi Cooler Master Mod Competion-ön a Thaifarmers-el második lett
Azóta ismerősök vagyunk facen, hát srácok ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy szinte a semmiből, a semmivel hozza létre ezeket a csodákat! Nagy tehetség a srác, és most végre erre az ASUS is felfigyelt!
-
Ger_man
senior tag
válasz
m0h0senator #48526 üzenetére
Teljesen jó!
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom ezért kapok-e a fejemre radi8tor1 moderátortól. De emlékszem én hogy voltak idő mikor terjedtek itt a PC-asztalokról képek…
Én épp ebben a félévben tervezek egyet az O.A.C-hez, bár reményeim szerint mások is szívesen elfogadnák a gépjükhöz.
Teljesen szimmetrikus a dolog, kivéve a gépházat tartó polc, de az meg átrakható a másik oldalra. Vagy anélkül is megállja a helyét az asztal, ha valakinek nem volna elég helye hozzá.
A billentyű alatt egy bőr kárpit van, ami talán puhábbá teheti a felületet az alkarnak.
Az anyagokról, nos az asztallap tömörfa, a többi pedig laminált forgácslap. Csak hogy mérsékeljük az árakat.
Nem tudom sokan, hogy vannak vele, de engem elég bosszant, hogy az asztalokat kénytelenek vagyunk a falhoz tenni, mert annyi kábel fut mindenfelé. Ez próbáltam megoldani, azáltal hogy a periféria kábeleket az asztallapba mart vájaton keresztül levezetem az alatta lévő „polcra”. Ide szánnám a 230V-os hosszabbítót, amit az asztal oldalán lehetne lefutatni. Az oldallapokon megfigyelhető, hogy elhelyeztem kábel levezető nyílásokat (mindkét oldalon – attól függően ki hová rakja a gépét).Sokakban felmerülhet a kérdés miért nem raktam több tárolót. Nos akartam, de a mértekből adódóan nem tudtam – mert sok helyet akartam a lábamnak oldalirányba. Otthon elégé kicsi, olyan 60-70cm. Koliban lévő asztalnak elég széles, de ott nem középen ülök, és a bal kezem az asztal szélén van, ami nem kényelmes, ezért akartam itt hogy középre kerüljön a felhasználó - jobb és bal kezesek miatt szimmetrikus.
A renderen a 24colos monitorom van. A Logitech Z4-em (a polcra kényelmesen befér a mélynyomó, bár valószínűleg nagyobb gumitappancsok kellenek, hogy a rezgést kicsit tombítsam, bár lehet ad egy élményt a játékoknak
). Az egérpad az enyém, de NAOS-t meg sem próbáltam megrajzolni. A billentyű is töltött (GrabCAD.com).
Mit gondoltok? Nektek kellene egy? Javaslatok?
Klikk a képre további képekért!
-
Ger_man
senior tag
Annyira eszementek vagytok
-
Ger_man
senior tag
válasz
Ger_man #46196 üzenetére
N.Ferry: Köszönöm! A profilomban is láthatod nem egy high-end rendszerem van. Az adott hardvereimhez készült a ház, nem fordítva, de remélhetőleg majd egyszer fejlesztésre kerülnek a dolgok
xtevo: Így igaz! Már már szebb képen mint élőben
Cris99:
smiti: Köszönöm szépen!
jhorogh:
miresz: Hát a versenyen lehet nyerni egy TUF-t
viperabácsi:, jones965:, NFree:, Drizzt01: Köszönöm!
kungzi: Alá írom hogy teljesítményben nagyon jók a Noctuák, de a színeivel ki lehetne kergetni a világból
Engineer086: Nagyon szépen köszönöm! Sokan írták már előtted is, hogy egységesebb színnel jobb volna az összhatás. Nem tudom srácok, ha minden barna volna, akkor nem lenne dögunalmas az egész? Én legszívesebben vörös fekete ASUS ROG cuccokkal pakolnám meg.
De hát mindenkinek más tetszik, és ez így van jól
Livio:
Köszi!
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok!
Sokan láttátok már ugyan a gépem, de most történt egy kis változás, végre meg van a plexi oldal! És hála jóbarátomnak, Nagy Attilának, a képek minőségére sem lesz panasz.
Azoktól, akik Logout-on követték a bejegyzéseket elnézést az ismétlésért!
-
Ger_man
senior tag
válasz
hszilard666 #45903 üzenetére
27 colon biztosan
-
Ger_man
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #44740 üzenetére
Mit tettél eme gyönyörű házzal
-
Ger_man
senior tag
Ez annyira jó hogy árulni kellene:
-
Ger_man
senior tag
válasz
viperabácsi #42984 üzenetére
Hát nem olyan biztos az... teljesen lemodellezte, vagyis inkább utolsó csavarig megtervezte, szóval nem csak a gépen múlott... nekem eddig tetszik.
De abból a kariból 2db teljesen felesleges... olyan "csak mert én megvehetem" kitárulkozás nem jön be...
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gerisz #42850 üzenetére
Köszönöm!
Hát igazából eddig még csak akril-plexi árnak néztem utána, mert azt a típust lehet lézeren vágni.
De még nem kérdeztem meg a gyártót hogy lehet-e hajlítani ezt a típust. Úgy, 3-4-5e ft körül mozog ha jól emlékszem. Többen ijesztgettek, hogy ilyen kicsi rádiusz esetén a plexi tömörül, és fehéredik.
Aztán lehet nem is kell a lézer, és kivágom kézzel, de akkor meg lehet más plexi fajta is szóba jöhet, sajnos nem vagyok ismert az anyagban.Aztán van egy olyan verzió is, hogy egy győri cég, elméletileg foglalkozik plexi hajlítással, gyártással... de ezt egy barátomtól hallottam, még nem jártam utána.
Hamarosan utána kell, mert keresztapám külön felhívta a figyelmem, neki a No.2-es úgy nézzen ki mint a renderen
-
Ger_man
senior tag
válasz
Ramses07 #42847 üzenetére
Sok csapot kivettem a véglegesből, a gyártás során, mert nagyon drága volt a lézeres vágás. De hidd el iszony nehéz az egész, nem mértem még le mennyit nyom összesen, de jóval nehezebb mint az előző gépházam
Épp ezért is kell a masszivitás miatt a sok ragasztási felület. -
Ger_man
senior tag
válasz
SkyS1gn #42808 üzenetére
Köszönöm nektek
Cris99: Igazából hozzá a Crosshair Formula IV-es illene, de sajnos nekem ez a használt GA790FXTA-UD5 is valami csoda volt mikor meg tudtam venni.
De most már csak kék kombós lapok játszhatnak, még egyszer ennyit nem tudok kiadni harisnyára, meg ledre
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
Ma megint kicsit módosítottam az OpenAirCase-emet, immár lekapcsolható a LED világítás, elvégre a moziélményt még a gépem sem zavarhatja
Kaptam az alkalmon - így hogy már megint szét kellett kapnom - és próbáltam jobb, részletezőbb képeket készíteni... hangsúlyozom próbáltam
Most már láthatjátok hogyan lehet kivenni, és vissza rögzíteni az alaplaptartót, vagyis remélem.
Remélhetőleg koliban meglátogat barátom, aki professzionálisan fogja fotózni, ígérem azt is megmutatom
Na itt is volna:
-
Ger_man
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #42771 üzenetére
Mit tettél ezzel a gyönyörű házzal...
-
Ger_man
senior tag
válasz
>Deego.. #42736 üzenetére
Annyi észrevételem lenne, hogy a ventik kicsit egymás ellen dolgoznak...
A felsőt kellene megfordítani, hogy befelé nyomja a levegőt a procihűtőnek.
Esetleg maradjon a felső, és a hátsó fújon befelé, és a proci ventije megfordítható, akkor azt is.Az ilyen CPU hűtőknél mindegy hogy push vagy pull...
-
Ger_man
senior tag
válasz
lukaszokni #42636 üzenetére
A gép többi részét is láthatjuk?
Vagy még dolgozol rajta, és majd későbbre tartogatod?
-
Ger_man
senior tag
Szia,
Nem akarok hülyeséget mondani, de azt hiszem Corsair H70 core volt, tehát nem volt hozzá venti.
Szobatársam vette az új gépéhez, egész pontosan egy FX-8120-ashoz. Amit 4,25-4,5Ghz-en akart pörgetni.Na már most vett hozzá 2 db Coolink Swif2-est.
Amiket elég jó kis ventik szerintem, meg az árából ítélve. PWM-es volt, tehát 1700rpm-en pörögtek maxon.A teljesítménye ott volt a szeren mert jól hűtötte, nem tudom pontosan mennyin tartotta, de 60°C-os fok alatt.
Na ami nagyon-nagyon nem tetszett az használat (játék, render) közebeni szélzaj... nekem nagyon hangos volt. Persze ezt valószínűleg az 1700rpmnek köszönhettük, de sajnos kevesebben nem bírta volna.
Nekem addig mindig az lebegett a szemem előtt, hogy ezek a vízhűtések, még a kompaktak is nagyon halkak. Ezt a Corsair és a Swif2 kombója cáfolta.
Ennyi pénzért vehet az ember egy nagyon erős Noctuat ami garantáltan jó és halk lesz.
-
Ger_man
senior tag
válasz
SkyS1gn #42612 üzenetére
Régen nekem is nagyon tetszettek a vízhűtéses rendszerek, de ma már nem is tudom...
Szerintem ez a gép egy szép aktív procihűtéssel szebb lenne
Nekem nagy csalódás volt mikor "élőbe" láthattam, egy kompakt vízhűtést, tudom hogy ezek az egyediek, azért jóval komolyabbak, hatékonyabbak, már csak a méretből adódóan is.
Egyénként maga a ház nagyon megkapó, főleg az alsó radiátorra felszerelt ventinyílással.
-
Ger_man
senior tag
válasz
lukaszokni #42615 üzenetére
Nagyon szép
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #42540 üzenetére
Talán kitartasz velük egy darabig
-
Ger_man
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #42538 üzenetére
Mindig meglepsz minket, mi minden van a tarsolyodban
-
Ger_man
senior tag
válasz
vadallat88 #42444 üzenetére
Szia,
Hát vadállat lett
Mi ez a ház? Nagyon bejön
Ger_man
-
Ger_man
senior tag
válasz
KAMELOT #42329 üzenetére
Szia,
eddig egy ilyen házam volt:
CoolerMaster Elite 331Ha beleszámolom a CPU, VGA és táp 12cm-es ventieit, akkor ezekkel együtt 6db 12cm-es venti volt benne. És az elejében van szűrű ezekben a régi Elite házakban, de mégis minden hétvégén ki kellett fújnom az alkatrészeket.
Tehát én úgy vettem észre, tök mindegy h nyitottan van, vagy nem, a por ígyis, úgyis beszáll.
Így nyitottan kevesebb venti kell hogy hűvösek legyenek az alkatrészek, és a kevesebb ventitől pedig a gép is halkabb. -
Ger_man
senior tag
válasz
Ger_man #42226 üzenetére
Hát végre elkészült!
Ezúton szeretném megköszönni minden kedves fórumtársnak a visszajelzéseket, mind a dicséreteket és jókívánságokat, mind a kritikát!Jó kép böngészést.
UI: Sok kép nem a legjobb, a végső prezentálásnál is siettem, mert már minél előbb be akartam kapcsolni
UI #2: Tegnap Sopronban voltam egy TDK versenyen, és a 2. helyet sikerült elhoznom a géppel. Szóval már díjat is kapott az O.A.C -
Ger_man
senior tag
válasz
kungzi #42167 üzenetére
Szia,
A tervezést egy féléves tantárgy keretein belül végeztem.
Sok időm elment a meglévő hardvereim rajzolásaival. És hát mind minden jó egyetemista, én sem mindennap ezzel foglalkoztamSok verzió is készül.
Hát nem tudnám megsaccolni, de mióta hazajöttem, a CNC-vel és lézerrel kivágott alkatrészekkel, azóta 17napot töltöttem vele a műhelyben, persze nem napi 8 órákat.
A tervezési részt ehhez viszonyítva, azt mondhatom, h az jóval több munkaóra lehetett.
tailor74: Ezen olyan jót nevettem, köszönöm, az ilyen hozzászólások, mindig buzdítanak
Ger_man
-
Ger_man
senior tag
válasz
Ger_man #42110 üzenetére
/az első pár kép nem a legjobb minőség, nem vagyok a fotós, meg benne voltam a munkában, és mindig azon kapom magam, hogy már megint nem csináltam képet/
Hamarosan itt a hétfő, így bele kell húznom
Még mindig hiányzik 2db alkatrész, és azt is fenemód kell majd szögbe csiszolnom... finom lesz -
Ger_man
senior tag
válasz
kungzi #42146 üzenetére
Mivel szinte mindegyik tápnak más-más hosszúságú a vezetékei, ezért ajánlom, hogy mérd meg, és szorozd be 24-el, +1métert számolj hozzá, az esetleges elrontás, elmérés miatt.
A zsugorcsővet, is szintén pl, ha 1cm-es darabokat akarsz rárakni: 24*1cm*2db= 48cm
tatabánya: Ez a hűtő szinte minden kitakar
Durva.[ Módosította: radi8tor ]
-
Ger_man
senior tag
válasz
Ger_man #42040 üzenetére
Ma nem volt valami szerencsés napom, pedig jól indult a dolog, megérkezett Atke-től a harisnyák. de sajnos elnéztem a tüskefajtákat (hosszabbítók készülnének).
Aztán ahogy a képeken is látszik lefújtam fehérre a tápot, de valami ezeréves sprével, amitől iszony csúnya lett a felület, elkezdtem csiszolni erre rájöttem, hogy magától lepattogzik, oké, akkor veszek új festéket, de még segíteni kellett faternak, így késő este fújtam le, miután levakartam azt a kakit róla. Erre túl sokat fújtam, itt-ott megfolyt... ok, nem vészes úgy sem látszik.Aztán jött a harisnyázás, most csináltam először, mondom a 6pinnel kezd Gergő, mert azt még talán elronthatod, az még belefér. Nem rontottam el, nem a legtökéletesebb lett, de a következő már jobb lesz, már ráéreztem az utolsó két kábelénél. Erre nagy örömmel szaladtam le a műhelybe, azért az alkatrészért, amin keresztül húzom a kábeleket... persze túl kicsik a lyukak, és annyira közel vannak, hogy valszeg a fúró megeszi a köztük lévő vastagságot... szuper, holnap megint okoskodnom kell... a végén még a zsugorcső előtt kell áthúznom a kábelt rajta, de akkor meg már nem tudom összepréselni, tehát összeállítás után tudok csak harisnyázni... hmmm, finom.
Na de legyünk pozitívak, megvan szinte az összes alkatész másodszor is kezelve olajjal, tehát már tényleg a vége felé járok... ami nagyon NAGY örömmel tölt el. Gebasz mindig van, de semmi sem megoldhatatlan.
Hétfőn össze lesz rakva, kábel nélkül vagy azzal, de állni fog a saját lábán!
-
Ger_man
senior tag
válasz
PandaMonium #42093 üzenetére
Szerintem sem szól bele számottevően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest