Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
Kedves fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Tervezgetek egy kisebb moddolást, és nagyon megtetszettek ezek a kábel "harisnyák"
Hol tudok ilyet beszerezni? Tudtok-e ilyen online weboldalakat?
Illetve bárminemű moddinghoz való ketyeréket is szeretnék beszerezni, mint kapcsolók, kábelek, ventiszabályzók, stb.
Nagyon szépen köszönöm, bárminemű segítségeteket, ha nagyon rossz helyre írtam szóljatok, hová posztoljak legközelebb
Köszönet!
Ger_man
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz Engineer086 #40164 üzenetére
Itt is van:
Sajnos képet nem tudok készíteni, de google se ad olyat, ahol lehetne látni... :S
-
Ger_man
senior tag
Hogy is néznek ki a gépeink? Kicsit másképp
AMD Phenom II 720BE @ X4 3.5GHz + Gigabyte GA-790FXTA-UD5 + G.Skill Ripjaws 1600mhz CL7 + Sapphire HD6850 (AC S1)
A 3D nem csak azért készült mert túl sok az időm, hanem mert házat szeretnék készíteni, legfőképpen fából, mert van az egyetemnek egy pöpec lézervágó gépe, amit úgy érzem ki kell használnom
Az ötlet a következő a Thermaltake Level 10-es házát venném alapul, de valami hasonló megoldással alakítgatnám át, mint amit a In Win H-Frame-nél láthattok (sík metszetek), illetve nem takarnám el az alkatrészeket.
Na majd kiderül mi lesz, de most 1 hétig pihentetnem kell a munkálatokat.
/Tehát a modell csupán a legvégső renderhez, illetve a méretezéshez kellett, tehát koránt sem tökéletes minden részletében, elvégre nem is az a cél./
Ger_man Out.
-
Ger_man
senior tag
Köszönöm válaszaitokat! Mondhatni ez felért egy közvélemény kutatással
A lapot azért forgattam így, mert egyrészt veszettül tetszik hogy a ventik előre néznek, illetve mert engem mindig is bosszantott hogy sokat kell szerencsétlenkedni a pendriveokkal, így pont a tetején lesz.
A kábel elvezetés valóban necces lesz, de a terv még koránt sem a végleges terméket mutatja, lesz még itt változtatás. Mindenképp akarok még egy I/O panel lapkájának helyet csinálni, illetve a VGA-t is rögzítenem kell valami úton módon. Sőt az esetleges bővítőkátyáknak (audió) is meg kell csinálni a csavarosrögzítő helyét, és ezt mind valamivel el kell takarnom. A takarást valószínűleg olyan lamellákkal oldom meg, mint amivel a tápot takartam.
A másik probléma a szerelés megoldása, mert ügyelni akarok arra, hogy nem csak ezekkel a hardverekkel lehessen szerelni... pl az alaplaptartón ott vannak a más méretű lapok csavarhelyei. Egyébként azt a lapot, amin az alaplap van, oly módon akarom kivitelezni hogy kevés csavar (max 4db) vagy csavar nélkül le lehessen venni a függőleges oldalról (megkönnyítve így a szerelést)
Illetve valahová el kell rejtenem még egy vagy kettő SSD helyet... ugyan még nincs, de remélem hamarosan be tudok szerezni egyet.
A kábeleket a függőleges oldalak között futtattom fel, és lyukakon vezetem majd ki, és persze harisnyázom.
Köszönöm!
Ger_man -
Ger_man
senior tag
válasz fatal1ty1984 #40738 üzenetére
Szia,
egyébként pont a Level 10 volt az ami az ötletet adta, talán a legszebb ház a piacon... azon a nagyon vékony piacon.
-
Ger_man
senior tag
válasz fatal1ty1984 #40757 üzenetére
Hogy a fenébe? Remélem nem teljes áron vetted
Képet majd kérnék ha bent lesznek a hardverek
[ Szerkesztve ]
-
Ger_man
senior tag
válasz fatal1ty1984 #40759 üzenetére
Basszus...
Hát nem semmi!
-
Ger_man
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Ger_man
senior tag
válasz DiceBlade #40963 üzenetére
Szia,
A kábelek a függőleges oldalban lesznek felvezetve... van egy példa, az egyik képen, ott van lent a 24-es pin kivezetve, hasonlóan lesz a 8pin és a 6pin a CPU-hoz, és VGA-hoz is. Meg persze a Sata-ák fognak látszani, de csak egy pici szakaszon, máshol nem lesz kábel (leszámítva a két venti).
Köszönöm szépen
-
Ger_man
senior tag
Ó most esik le hogy te a perifériákra gondolsz!
Való igaz, de a felső lamella sor még az IO panelnél is végig fut majd, nem takar nagyon de a azért valamicskét, a VGA-nál nem fog látszódni, mert arra van már egy ötletem... a lamella elég magas hogy egy DVI kábel véget bekebelezzen, utána meg a kábelrészét egy vájatba vezetem hátra, amit a lamellákba vágok végig... szóval meg lesz oldva.
-
Ger_man
senior tag
válasz DiceBlade #40967 üzenetére
Sopronban vagyok egyetemen, és van egy pöpec lézervágó gép, azzal fog készülni!
Rétegelt lemez lesz az alapanyag. Csak a modellen ilyen puritán fehér-fekete a színezet, olajjal lesz kezelve, sötét fekete (wenge), és világos fehér páccal. Szóval látszódni fog az erezete (Nem volt kedvem még beállítani egy ilyen textúrát SolidWorksben, majd ha minden meglesz)
A széleket megégeti, de szerintem szép úgy. Az ötlet onnan jött, h épp ezért nagyon pontos elemeket tudunk vágni, amit kézzel nem volna egyszerű megoldani. Így meg ez lesz benne a figyelemfelkeltő.
[ Szerkesztve ]
-
Ger_man
senior tag
válasz KAMELOT #40978 üzenetére
Jobb hardvereket? Nekem ezek tökéletesek, a pénztárcámhoz mérten
Kínlódni, nekem ez már-már szórakozás, plusz betudtam tenni egy féléves feladat közé, szóval kreditet is kapok.
Ezzel csak saját képességeimet, és tudásomat gyarapítom, hogyha majd végre munkát keresek, jól néz majd ki a referenciáim között.
Nagyon szépen köszönöm azoknak akik szavaztak melyik a jobb megoldás
-
Ger_man
senior tag
Köszönet!
tatabánya & KAMELOT: Egyébként, hardvert, mint támogatást örömmel elfogadok
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz mrterminator #41604 üzenetére
Holnap remélem a 10mm-es rétegelt elemeket is sikerül majd kivágni, most már CNC-vel.
Sajnos a Lézerhez is vissza kell mennem, mert egy alkatrész kimaradt, egyet meg elmértem, szóval ma reggel "újratervezés" volt. Szét is ment minden kényszer a modellen, de majd kijavítom, lényeg hogy a valós dolog jó legyen
Aztán kénytelen leszek tartani egy hetes kényszerszünetet. Addig meg el kéne intézni a plexit.
Tényleg van valakinek tapasztalata plexi hajlításban? Hőlégfúvóval menni fog? Esetleg nem is jó a plexi (akril)?
Köszönet mindenkinek aki írt
Ger_man
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #41630 üzenetére
Igen-igen. Azt hittem magam is, hogy ennyi rajzolás után már ránézésre megmondom mi hova kerül... no ez nem így van
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz jones965 #42045 üzenetére
és N_A_S, Codiac: Köszönöm! Igen, ahová be tudom nevezni, menni fog
Az anyagköltségről és vágásról röviden: 18e ft. (1 db-hoz)
Nekem ez is nagyon sok... épp ezért választottam a fát, mert azt a szükséges és költséges vágás után itthon is tudom bűvölni. A termék, ha nagyközönségnek gyártanám, egész biztosan fémből készülne, mert nagyüzemben könnyebb megmunkálni, mert most 2db készül, de a rengetek alkatrész miatt nagyon lassan haladok, a felületkezeléssel (csiszolás, festés, csiszolás, festés, polír) nagyon sok idő és energiám megy rá
De a saját példányom egész biztosan fából készült volna, így is, úgyis túlságosan szeretem, meg hát gépház nem sok van fából ez benne az exkluzív
Talán majd a fémre és nagyüzemi gyártásra majd az MSc-s diplomadolgozatomban fejlesztem tovább.
-
Ger_man
senior tag
Srácok,
honnan tudok venni valami frankó kapcsolót? És nem valami nagyon drága kellene
Ger_man
-
Ger_man
senior tag
válasz PandaMonium #42093 üzenetére
Szerintem sem szól bele számottevően.
-
Ger_man
senior tag
válasz Ger_man #42040 üzenetére
Ma nem volt valami szerencsés napom, pedig jól indult a dolog, megérkezett Atke-től a harisnyák. de sajnos elnéztem a tüskefajtákat (hosszabbítók készülnének).
Aztán ahogy a képeken is látszik lefújtam fehérre a tápot, de valami ezeréves sprével, amitől iszony csúnya lett a felület, elkezdtem csiszolni erre rájöttem, hogy magától lepattogzik, oké, akkor veszek új festéket, de még segíteni kellett faternak, így késő este fújtam le, miután levakartam azt a kakit róla. Erre túl sokat fújtam, itt-ott megfolyt... ok, nem vészes úgy sem látszik.Aztán jött a harisnyázás, most csináltam először, mondom a 6pinnel kezd Gergő, mert azt még talán elronthatod, az még belefér. Nem rontottam el, nem a legtökéletesebb lett, de a következő már jobb lesz, már ráéreztem az utolsó két kábelénél. Erre nagy örömmel szaladtam le a műhelybe, azért az alkatrészért, amin keresztül húzom a kábeleket... persze túl kicsik a lyukak, és annyira közel vannak, hogy valszeg a fúró megeszi a köztük lévő vastagságot... szuper, holnap megint okoskodnom kell... a végén még a zsugorcső előtt kell áthúznom a kábelt rajta, de akkor meg már nem tudom összepréselni, tehát összeállítás után tudok csak harisnyázni... hmmm, finom.
Na de legyünk pozitívak, megvan szinte az összes alkatész másodszor is kezelve olajjal, tehát már tényleg a vége felé járok... ami nagyon NAGY örömmel tölt el. Gebasz mindig van, de semmi sem megoldhatatlan.
Hétfőn össze lesz rakva, kábel nélkül vagy azzal, de állni fog a saját lábán!
-
-
Ger_man
senior tag
válasz kungzi #42146 üzenetére
Mivel szinte mindegyik tápnak más-más hosszúságú a vezetékei, ezért ajánlom, hogy mérd meg, és szorozd be 24-el, +1métert számolj hozzá, az esetleges elrontás, elmérés miatt.
A zsugorcsővet, is szintén pl, ha 1cm-es darabokat akarsz rárakni: 24*1cm*2db= 48cm
tatabánya: Ez a hűtő szinte minden kitakar
Durva.[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs