Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
válasz
Tony21
üzenetére
Ez például csereszabatos:
OMRON G5LE-1 12VDC
Más gyártóktól is vannak hasonlók, + máshol olcsóbb is lehet.
adatlap
A te reléd. -
Kernel
nagyúr
válasz
Tony21
üzenetére
Az IC adatlapját kell keresni és megnézni a lehetőségeket, vagy a relé előtt be lehet iktatni egy tranzisztoros fázisfordítást, akkor fordítva fog működni.
Relécsere sem nagy kaland, véletlenül pár napja csináltam hasonlót. Felváltva melegítve ki lehet fordítani előbb egyik, majd másik oldalra. Vagy pillanatpákára lehet hajlítani olyan rézhuzalt, ami egyszerre átéri a forrpontokat (mármint nem az összeset, csak egy-egy oldalt).
Nekem 24 V-ost kellett 12 V-osra cserélni, mert egy ilyen egységet kötöttem be TV stb. indítására és leállítására, ami a számítógépből kap 12 V-ot. Az RF-részt kiiktattam, adó nincs is hozzá, így vettem az ócskapiacon, önmagában.
-
mezis
félisten
válasz
Tony21
üzenetére
Ahhoz kellene a korrózió előtti átmérő. A környezetet szeretik kímélni a gyárak úgy, hogy a szabványban megengedett minimumra állítják be a gépeket. Vagyis azzal lehet számolni, hogy a rézszálak átmérője = névleges átmérő - megengedett tűrés. (Tömör vezetékkel ezt egyszer megmérettem egy jobb nevű szakáruházban. Csodálkozott az eladó.
-
mezis
félisten
válasz
Tony21
üzenetére
Üdv.!
A felületi oxidáció nem akadálya az áram vezetésének. (Talán mg a nagyfrekvenciásnak sem. A rézoxidnak két fajtája is van, egyenirányításhoz meg trükközni kell vele.)
Ellenőrzés: az egyik végén rövidre zársz két eret, amásik végén meg ugyanezen erek ellenállását méred. Ha meg teljesen biztosra akarsz menni, akkor akkuról vagy 230V-ról teszteled 10 - 20 A-el.
Amire számítanod kell: Nincs vége a korróziónak, elképzelhető, hogy idővel átrágja az összes elemi szálat.
(Volt már esetem szerelt, 230V-os tápkábel egyik erét rágta el a korrózió. Nedvesség semmi, gyártáskor maradhatott benne egy mákszemnyi maró anyag.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Formula-1
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE, Új, Bontatlan, 1 Év Garanciával
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Pro 2019 // i7 // 16/512GB // Számla+Garancia //
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
ekkold