Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: Idővándor
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xantomas
őstag
válasz
ENERGYa #4601 üzenetére
Lévén hogy kandós vagyok, jah. Szakmai ártalom. Csak saját kútfőből még nem terveztem kapcsolást meghatározott célra.
Citroen Xantia az érintett jármű, a kihangosító meg egy Nokia CK-1W.
A papír forma szerint egy olyan ágra van kötve, ami még indítózás közben se veszi le a feszültséget. Ha egy izzót figyelünk, akkor tényleg nem, de valójában indítózás közben gyönyörű kis impulzusokat produkál. Sajnos a kihangosító meghülyül, hiába van bekötve elé egy kondi simítani. Ledobálja a rácsatlakozott eszközöket, és nem lehet rácsatlakozni. Motor leállít, gyújtás le majd fel, közbe telefonon bt kikapcsol, majd járó motornál csatlakozás -
didyman
őstag
válasz
ENERGYa #4597 üzenetére
Hogyne, a gyújtáskapcsoló mögött szinte bármi ilyen, az indítás csak nem tart el fél percig. Ha precíz időzítést szeretnél, akkor 555, ha meg nem, akkor egy egytranzisztoros monostabil flip-flop a megoldás, 0,7*R*C az időzítés, R=100-470k és a kondit számold hozzá. Megfejeled egy esetleg darlington tranzisztorral, aztán a relével, teszel rá kondit-diódát védeni és menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest