- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
Azoknak a szalagoknak még abszolút jó tárolás mellett is volt kb 6-8 év élettartamuk, de 15 nagyon maximum.
Nagyon nem ezt tapasztalom.
Anno nekem félbemaradt a Sony deck tornyom (rögtön az erősítő és a gyári hangfalak után...), pár éve amikor megszületett a fiam, akkor egyeztünk meg a párommal, hogy lesz folytatás. Aztán a lemezjátszóból lett még Sony lemezjátszó+tuner+MD+CD+kétkazettás deck, kazettát meg minden létező helyről szereztem. Otthoni "elfelejtett" készlet, hozzá bolhás holmi. Aztán a hab a tetejére egy árverezett családi ház műhely szerűségéből jött, ahol tippre több mint 10 évig senki nem járt a lelet környékén. Nyáron bitang hőség, télen fűtés nélkül, iszonyat mennyiségű porral betemetve egy kb 70 rekeszes kazetta tartó fal volt valami deszkára szerelve, egy nagy halom kazettával megpakolva (150-200db között volt valahol). Elsőre megfordultam volna, a sírás kerülgetett, aztán belenéztem a tokokba, és akkor még jobban. Elég sok Type II volt köztük, olyan (kazetta)márkákkal, amikről anno nem is hallottam, olyan szalaghosszal, amiről szintúgy nem hallottam. Aztán csak győzött a kíváncsiság, a tokon belül végül is nem volt akkora káosz, mint azon kívül. Elhoztam, bevállaltam (szigorúan) az ára miatt, aztán 3+1 nap alatt lesikáltam, kitakarítottam mindent, csak az a hátfájás ne lett volna utána.
A lényeg az, hogy amilyen brutál körülmények közül került ide sok szalag, mindegyik tökéletesen üzemel. "Sajna" elég sokra undormány minőségben került a zene, attól persze nem lehet azt várni, hogy 10+ (vagy éppen 20+) év múlva szépen szól. Viszont ha tol az ember rájuk normális minőségben felvételt, akkor gyönyörűen szólnak. A (régi) sajátjaimról tudok nyilatkozni, azokat a 90 -es években vettem fel egy Aiwa AD F-260 deck -el, ami CD -ről került oda, az ennyi állás után is gyönyörűen szól. -
Nem akarlak megbántani, előre is elnézést kérek a clickbait megfogalmazásért, de ez MARHASÁG
Tele vagyok régi analóg technikával, pl. százas mennyiségben ilyen 45 éves TDK kazettákkal, vagy többek között pl. ilyen 50 éves kazettás magnóval, de hidd el, hogy teljesen alkalmasak napi rendszeres használatra, se a kazetta nem tesz kárt a magnóban, se a magnó a kazettában
De ez semmi, van többek között pl. ilyen 50 éves szalagos magnóm hozzá való szalagokkal, tökéletesen működőképesek.
De ugyanezt elmondhatom az analóg lemezjátszómról és a hozzá való analóg bakelit LP-kről is.
Annak idején nem ismerték a tervezett avultatás fogalmát, mai szemmel nézve meglepő módon tényleg az örökkévalóságnak készítették a termékeket
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mikrotik routerek
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- Google Pixel topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest