- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- No Voice in the Galaxy
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tasunkó
őstag
Nem tudom hogy az aránytalan esetleg értelmetlen költekezés a fura benne, vagy a félreértett marketing, esetleg a csimpánzkolónia legszínesebb faágát látják benne, de ezek olyan gyöngyszemek, ha valaki 4x annyit túlórázik ilyen szarért a gyártósoron. A gazdag ember az csak szimplán irritáló.
-
Sinesol
veterán
Mindig megjelenik valamiert ez a tema, de vajon miert jo mas penztarcajaban kutakodni, miert fáj ez annyira? Az alacsonyabb jövedelmü talan ingyen kapja, nem fizeti ki?
Ez pont ugyanaz a f.szsag, amikor egy gazdag ember vesz mondjuk egy G Mercit es megy a szofosas, hogy ezt meg azt kellene inkabb vennie, jotekonykodnia, stb.Gondolom ez is a savanyu a szolo jelenseg egyik vallfaja, mindig kell valami önigazolas, hogy te miert nem veszel meg x targyat?
-
Busterftw
nagyúr
Igen, egyenlőek, sőt soha nem volt ilyen egyszerű dolga a konkurenciának. Olyan hardvert emelnek le a polcról amilyet akarnak, ott az ingyenes Android amit úgy módosítanak ahogy nekik tetszik.
Nem kell a hardver/szoftver kifejlesztésére 10+ évet meg dollárszázmilliárdokat elkölteni, amit az Apple megtett.Aztán lehet versenyezni a szupi saját OS-al meg saját alkalmazás áruházzal és úgy adják át a konkurenciának ahogy akarják.
Ezek nem pontokat akarnak szerezni, hanem a meccset nyerő csapattól a nyereményt.
-
Sinesol
veterán
válasz
Busterftw #60 üzenetére
Na és végül az user sziv majd, mert tönkreteszik azt, ami eddig hibatlanul működött.
Egyébként az is aranyos, hogy megy az indoklás, miszerint szegény user milyen rosszul jár az aktualis helyzettel, miközben szinte mindig minden akkor lesz sz.rabb, amikor perrel szetb.sznak mindent...
Kicsit olyan ez, mint amikor az USA elviszi ide-oda a szabadságot... -
Reggie0
félisten
válasz
A Molyember #58 üzenetére
Passz, amikor en utoljara probaltam, akkor minden felcsatlakozott, samu is, csak eppen korlatozott volt a funkcionalitas, mert nem mindenrol volt hajlando az ios ertesitest kuldeni(pl. uzenetek tartalma).
-
Reggie0
félisten
válasz
A Molyember #56 üzenetére
Az mondjuk pont az apple hibaja, kb. semmi sem mukodik egyutt az ios-el, csak az apple ora.
-
A Molyember
tag
En a Samsungot is buntetnem. Tetszett az orajuk, de sajna az nem mukodik egyutt az iOs-szel. Igy bezartak az Apple okoszisztemaba, kenytelen voltam az Applenel elkolteni a penzem.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Raysen623 #51 üzenetére
De ez is egy nagy marhasag am.
Az Android mindig is nyitott, volt ott a konkurencia meg a fejlesztok nem nagyon tortek magukat, hogy sajat appstore-t csinaljanak. Epices Appstore 2019-ota "fejlesztes" alatt allt, holott pereskedes helyett reg kiadhattak volna a piacot uralo Androidra. -
Busterftw
nagyúr
válasz
janeszgol #50 üzenetére
Az Epic szandekosan, nagy dobra verve store szabalyt szegett, ezert kerult le a Fortnite.
Ezt koszond az Epicnek, nem az Apple sara.Az Apple vilagosan megmondta az elejen, hogy a Fortnite mehet vissza, ha betartjak a szabalyokat. Ennyi ido utan nyilvan nem erdeke, mert az Epicet nem a "joindulat" vezerli, egyertelmu celja az Apple megkarositasa, semmi keresnivaloja nincs egy ilyen fejlesztonek iOS-on.
-
Raysen623
addikt
Köszi az érthető indoklást, így már értem mi a probléma tárgya. Az érvelés első felét el tudom fogadni, a második felével már csak részben. A forráskódmegosztást értelmetlennek tartom, de többi szerintem tiszta sor. De ezeket majd a bíróságon tisztázzák a felek.
Másik olvasata ennek a témának nálam, hogy úgy tűnik ebből betelt az android piac és szeletet akarnak hasítani maguknak az Apple piacából is, ami eddig tetszik-nem tetszik zárt megoldásokkal tudott dolgozni.
-
janeszgol
félisten
Hát igen. iOS-en szerintem a kutya nem akarna alternatív alkalmazas boltot telepiteni. En sem. En egyet varok el, hogy ne fordulhasson elo az, amire a Fortnite a pelda (pedig nem is jatszom vele), hogyha valami nem tetszik az almanak, akkor csak ugy kitiltja az aruhazbol az appot leszarva azt, hogy jatszottak vele az emberek, penzt is koltottek ra, amibol kapott az alma is.
-
Sinesol
veterán
Egeszitsuk ki azzal, hogy ebben a vasarcsarnokban talalhatoak a legjobb minosegu termekek, melyek gondos minosegellenorzes utan kerülnek csak a polcokra, ha itt veszel valamit, a legnagyobb bizalommal teheted.
Na most esetünkben a gagyi termekekkel seftelök szeretnenek bejutni a premium vasarcsarnokba, mert ott van a jo love, de vajon miert jarna ezzel jol barki, aki ott lakik?
-
Reggie0
félisten
válasz
Busterftw #45 üzenetére
Hogy pontositsuk ezt a vasarcsarnokos peldadat: Csak most egy olyan vasarcsarnokrol beszelunk, amin belul a juzerek lakast kell vasarolniuk es ki van kotve a juzereknek, hogy ha itt laknak csak ebbol az egy vasarcsarnokbol vasarolhatnak kivulrol nem hozthatnak haza semmilyen portekat es nem jarhatnak masik vasarcsarnokba se. Ha nem tetszik vegyenek masik lakast es koltozzenek el.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #46 üzenetére
Hát, egyelőre ott tartunk, hogy mindenki perre megy annyira iOS-on akar lenni, a Google meg évente 18-20 milliárdot fizet azért, hogy Safarin default search engine legyen.
Látod az Epic is a nagy PR stunt hős kidobatta magát, aztán nem győzte égetni a Fortnite lóvét a perekre, miközben az AppStore több száz millió dollár bevételt hozott neki évente.
Nem találom, de van egy interjú, ahol épp Sweeney ajnározza az AppStore-t, mert milyen könnyen elérik az usereket, régebben ez sokkal többe került volna a fejlesztőknek, meg milyen nehéz volt a más disztribúciós környezet.
Csak aztán vérszemet kapott. -
Busterftw
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #42 üzenetére
Mindenki elott ott a lehetoseg, hogy csinaljon piacteret Androidra, vagy sajat platformon.
Persze, hogy ezt nem tiltja az Apple. Nincs hatranyba hozva senki.
EU-ban sajnos mar iOS-on sem, de USA-ban jelenleg igen.Mert itt arrol van szo, hogy a szoftver zart, csak akkor ugye ezt a logikat ervenyesiteni kellene mindenkire. Jelenleg az Epic is tiltja, hogy az Epic Store-n belul en nyissak egy aruhazat. Az Epic azt is tiltja, hogy a sajat skineimet aruljam a Fortnite-n belul.
Tehat azert kerdem, hol fogunk megallni, es miert csak az Apple-rol van akkor itt szo?
Reggie0
Pontositva ez egy disztribucios platform, annak minden feltetelevel.
A vasarcsarnokba se mehet csak ugy senki arulni a legjobb helyen, az ostermelonek fizetni kell helyi jegyet meg mittudomen miert.
Oda se mehet az, aki akar es itt arrol van szo, hogy a konkurencia ingyen akar a vasarcsarnokban lenni, kihasznalni a fizetokepes vasarlokat, ingyert, mikozben hasznaljak a helyet, az aramot, meg mindent. -
Depression
veterán
válasz
Raysen623 #34 üzenetére
Már ne haragudj! Mi az, hogy TI !!!??? Évek óta van iphone-om, de ha másképp gondolkozom, mint te, akkor rögtön ellenség vagyok?
Semmit nem tudsz rólam, de ha a szent cégedre bármi rosszat merek mondani, akkor azonnal kiközösítesz, lealacsonyítasz???TI a magas lóról igazán leszállhatnátok, amikor egy vacak telefonról van szó!
Szerencsére én hiába szidom, TI meg hiába véditek, ez úgyis a bíróságon dől el, és nem itt a fórumon. -
Reggie0
félisten
válasz
Busterftw #38 üzenetére
Az a piac amit piacnak megnyit. Tehat, ha azt mondja a fejlesztoknek, hogy gyertek programozzatok az en rendszeremre es probaljatok ezen penzt keresni, az konkretan egy piacnyitas.
Mint amikor a vasarcsarnok kinyit es azt mondja az ostermeloknek, hogyertek hasznaljatok az en epuletem/infrastrukturam, hogy itt aruljatok a portrekatok, keressetek vele penzt.
Szoval ez egy piac barhonnan is nezzuk.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Busterftw #41 üzenetére
Rosszul érted, az Apple jogilag nem teheti meg hogy tilt egy màsik céget abban hogy indítson egy app áruházat, hiszen az is egy piac, ugyanis megjelenik a klasszikus kereslet és kínálati rész.
Mint ahogy az is szabálytalan lenne ha a Gizike app áruház bármilyen formában hátrányba hozná az Apple app store-t. -
Busterftw
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #39 üzenetére
Nyilvan, errol irtam fentebb, hogy USA-ban 58% koruli talan, ami viszont nem meglepo, ez kb olyan, hogy azon csodalkozunk Japanban a PS5 nepszerubb, mint barhol mashol.
58% sem egy "monopolisztikus" arany am.
A gond meg mindig azzal van, hogy bizonyos dolgokbol csinal a konkurencia "piacot".
Az Apple Calculator app piacan Apple monopolium van, mert masnak nincs hozzaferese.
Agyrem, amikor ezzel a logikaval kb minden ceg monopolium. -
aprokaroka87
nagyúr
Megkérdeztem a chat gpt-t
mert pontosan én sem tudtam.
Ez egy zseniálisan fontos kérdés! 🎓
A monopólium és a verseny korlátozása olyanok, mint a főgonosz és az árnyéka: nem mindig járnak kéz a kézben, de egyikből következhet a másik. Nézzük őket játékosan, de érthetően!---
🎭 A két szereplő:
🦍 Monopólium – az egyeduralkodó
Ez azt jelenti, hogy egy cég uralja a piacot, nincs érdemi versenytársa.
Klasszikus ismérvei:
Egyetlen nagy szereplő van.
Ő diktálja az árakat.
A fogyasztók nem tudnak hova menni máshoz.
Új cégek nehezen tudnak belépni a piacra.
🧊 Példa: Képzeld el, hogy egy városban csak egyetlen pék árul kenyeret. Ha ő úgy dönt, hogy mostantól csak kék kenyeret süt 3x áron, mindenki rá van utalva. Na ez a monopólium.
---
🧨 Verseny korlátozása – a játékszabályok elcsalása
Ez akkor történik, amikor egy cég szándékosan akadályozza másokat, hogy szabadon versenyezzenek.
Nem kell egyedül lennie a piacon, elég ha trükközik a szabályokkal.Lehet például:
Elzárja a hozzáférést a fontos piachoz (pl. App Store)
Diszkriminálja a versenytársakat (pl. más fizetési megoldásokat tilos használni)
Összejátszik más cégekkel (kartell)
Kizáró megállapodásokat köt („csak velem dolgozhatsz” típus)
🧊 Példa: A pékség még nem egyeduralkodó, de megvesztegeti a lisztbeszállítót, hogy mással ne szerződjön – így a többi kis pék nem tud sütni. Ez versenykorlátozás, még ha nincs is egyedül a piacon.
---
⚖️ Jogilag a különbség:
Fogalom Monopólium Verseny korlátozása
Van más szereplő a piacon? Nincs Van, de hátrányban
Önmagában tilos? Nem! Csak a visszaélés vele tilos Igen, ha szándékosan korlátoz
Mi a lényeg? Egyedül vagy és uralkodsz Másokat akadályozol a versenyben
Példa az Apple-nél 100% kontroll az App Store-on belül Tiltja más fizetési megoldások használatát az alkalmazásokban---
🧠 Fun Fact:
Az USA jogrendszerében nem tilos monopólium lenni.
Csak az a gond, ha ezzel visszaélsz.> 🗣️ "Ha egyedül vagy a hegy tetején, az nem bűn. De ha elásod a felvonót, hogy más ne juthasson fel, na az már baj."
---
🤹♀️ Egyszerű metafora:
Monopólium = Te vagy az egyedüli bolt a városban.
Verseny korlátozása = Van más bolt is, de te bezáratod a hirdetéseiket, megfenyegeted a szállítóikat, vagy csak te használhatsz közutat.
Itt igazából nem monopóliumrol van szó az Apple részéről sem.
-
Busterftw
nagyúr
Ezt jelenti a monopolium:
"A monopoly is a market in which one person or company is the only supplier of a particular good or service."
Mobil OS-t nem csak az Apple szallit a mobil OS piacra, mobilt sem a mobil piacra, az alkalmazas aruhazak piacan szinten van tobb valasztek.Mind a hardver/szoftverben van verseny, a gond az, hogy a konkurencia mindenre ramondja ami Apple fejlesztes, hogy az piac.
Mert ha ez a logika, akkor kb az osszes ceget meg lehetne vizsgalni, mert csak az Epic szallitja a Fortnite-ot, a Bosch mosogepen csak Bosch szoftver van esatobbi esatobbi."Mi itt most versenypiaci viselkedesrol beszelunk, nem dologi kerdesrol."
Azert kerdezem, hogy milyen jogai vannak annak aki iPhonet vesz? -
Busterftw
nagyúr
válasz
Depression #32 üzenetére
Szerintem meg pont az ellenkezoje folyik.
Globalisan 75-80% koruli az Android userek aranya, szoval nem ertem a gondolatmenetet, akinek nem Apple kell tobbsegeben nem azt vesz, de megis a az Apple user van csesztetve.Ez az, en soha nem hasznalnek iphonet, de azert csinaljunk Androidot az iOS-bol, kicsit bicskanyitogato, nem gondolod?
-
Reggie0
félisten
válasz
Raysen623 #34 üzenetére
"Ugyanez mobiloknál is, elvileg semmi nem tiltja, hogy más gyártók saját applikációt fejlesszenek iOS-re, hogy tudd telóval párosítani."
De, tilt is es korlatoz is, mindezt ugy, hogy a sapot ok szedik erte. Es pont ez a vizsgalat targya, hogy ez igy mennyire legalis. Ha en irok fuggetlenul egy alkalmazast iphone-ra, akkor azt nem tudom elinditani rajta, csak, ha az apple cucait hasznalom hozza, az apple boltjaba teszem es az apple altal kerek erte penzt. Raadasul ehhez az appleval meg kell osztanom a forraskodomat es az apple mindenfele onkenyes szabalyainak es eloirasainak is meg kell felelnie az appnak.
-
Reggie0
félisten
válasz
Raysen623 #34 üzenetére
Lenyegtelen mi van az EULA-ban, ugyanis az a piaci magatartasra nem jelent mentseget. Microsoftot is elmeszeltek, pedig nekik is volt EULA-juk. Az EULA csak arrol szol, hogy a vegfelhasznaloval miben allapodik meg a ceg. A torsztellenes hatosagok meg azt vizsgaljak, hogy a piaci versenyben a ceg megprobal-e meg nem engedett eszkozokkel elni(pl. versenykorlatozo magatartassal), hogy a monopoliumat fenntartsa, megerositse, novelje. Ehhez nem kell az EULA-nak torvenysertonek lennie. Meg maga a monopolium sem torvenytelen, csak a monopolium eleresenek es fenntartasanak egyes modjai.
-
Raysen623
addikt
Android nyílt OP rendszer volt, elvileg még az is. iOS meg nem. Ez mindent elmond, és valóban ott van az EULA, még droidon is, amit el kell fogadnod.
Én azt tenném almáék helyében, hogy adok egy másik alkalmazásboltot, de akár többet is, oda olyan szutykot töltenek fel, amit akarnak, aztán legfeljebb azért fog menni a sírás, hogy hát nem működik, meg bughalmaz. Valószínűleg ez is lesz a vége, de ettől még más farkával akarják verni a csalánt.#32Depression: "Egyszerűen nem értem azokat az apple rajongókat, akik meg vannak győződve, hogy ha már egyszer iphone-t vettek, onnantól kezdve mindennek apple-nek kell lennie, mert csakis az a jó, és mindenkinek az kell, hogy tetszen."
Megnyugtatlak, ilyeneket csak ti gondoltok. Apple filozófia még Steve Jobs korszakból származik, mikor a többi gyártó még sehol nem volt. Aki almát vesz, az azért teszi mert azt akarja használni és az ahhoz kialakított ökoszisztémát és integrált megoldásokat.
Más példával élve, ha veszel egy BMW-t, akkor azt nem Skoda motorral akarod meghajtani. Ettől még a Skoda jó autókat gyárt. Ugyanez mobiloknál is, elvileg semmi nem tiltja, hogy más gyártók saját applikációt fejlesszenek iOS-re, hogy tudd telóval párosítani. -
Reggie0
félisten
válasz
Busterftw #31 üzenetére
"Mi az idevonatkozo torveny? Az Apple EULA/TOS publikus, hol utkozik torvenybe?"
Nem tudom, hogy hol utkozik torvenybe, ha egyaltalan az utkozik-e torvenybe, ez a te tipped. A vizsgalat a ceget vizsgalja, nem csak egy EULA-t.
Ilyen torvenyeket pl. EU-ban az EUMSZ 101. es 102. cikkben talalsz peldaul. USA-nak is megvan a kulon szabalyozasa."Dehogynem. Barhova nezel, nem csinalhatsz a szoftverek tobbsegevel azt amit akarsz.
Tehat monopolium, mert az azt kifejeleszto cege."
Nem ettol monopolium a monopolium, mert a monopolium nem azt jelenti, hogy a vevo mit tehet meg az elado termekevel. Amit te leirsz az a tulajdonlas. Mi itt most versenypiaci viselkedesrol beszelunk, nem dologi kerdesrol."Jelenleg igaz, mert nem tudok usert csinalni ilyen nevvel, monopoliumod van."
Az nem monopolium, hiszen a forumon en nem elado vagyok es mi kommentelok nem versenytarsak vagyunk, akik egy piacon vevokert versenyeznek. -
Depression
veterán
válasz
tha_answer #1 üzenetére
"miert kellene buntetni?
engedni kene a piacot mukodni...."Szerintem is. Nem kellene büntetni, ha szabad piac lenne. pl. nem lett volna kötelező az apple pay, vagy szabadon használhatnék hozzá akár egy samsung/xiaomi okosórát, mert az tetszik.
Egyszerűen nem értem azokat az apple rajongókat, akik meg vannak győződve, hogy ha már egyszer iphone-t vettek, onnantól kezdve mindennek apple-nek kell lennie, mert csakis az a jó, és mindenkinek az kell, hogy tetszen.
-
Busterftw
nagyúr
Mi az idevonatkozo torveny? Az Apple EULA/TOS publikus, hol utkozik torvenybe?
"Nem igaz."
Dehogynem. Barhova nezel, nem csinalhatsz a szoftverek tobbsegevel azt amit akarsz.Tehat monopolium, mert az azt kifejeleszto cege.
"Ez sem igaz."
Jelenleg igaz, mert nem tudok usert csinalni ilyen nevvel, monopoliumod van."Hogy ne lenne monopolium" vs "vizsgaljak" azert nagyon ket dimenzio am.
Szoval, nem, nincs monopolium. -
Reggie0
félisten
válasz
Busterftw #29 üzenetére
Lenyegyelen. Az EULA nem irja felul a torvenyeket, mert alacsonyabb szintu.
"Pontosan, ami igaz kb minden cegre. "
Nem igaz."Neked is monopoliumod van az user neved miatt a forumon."
Ez sem igaz." Miert az Apple van eloveve? "
Mert gyanus, hogy nem tartotta be a torvenyeket es ezt vizsgaljak."A zart szoftver nem illegalis, a mi cegunk is zart szoftvert kinal a piacon."
A zart szoftver nem, viszont a monopolium fenntartasanak erdekeben az ezzel torteno visszaeles igen. -
Busterftw
nagyúr
Igen, azoka a jogok le vannak irva az TOS/EULA-ban, amikor bekapcsolja az iPhonet.
Benne van, hogy ezeket elfogadja, ha nem, akkor visszaviheti a boltba es visszakapja a penzet.Mifele jogokrol van szo?
"Hogy ne lenne, iphone-ra csak apple altal engedelyezett es csak apple eszkozok altal letrehozott, apple alkalmazasbolton keresztul terjesztett alkalmazasok kerulhetnek fel. 100% monopoliumuk van."
Pontosan, ami igaz kb minden cegre. Neked is monopoliumod van az user neved miatt a forumon. Miert az Apple van eloveve? A zart szoftver nem illegalis, a mi cegunk is zart szoftvert kinal a piacon. -
Reggie0
félisten
válasz
Busterftw #26 üzenetére
Nem, nem ugyanaz.
Kotelezonek nem kotelezo, viszont aki iphone-t vesz annak is vannak jogai, amelyet az Apple-nak tiszteletben kell tartani."NIncs monopolium": Hogy ne lenne, iphone-ra csak apple altal engedelyezett es csak apple eszkozok altal letrehozott, apple alkalmazasbolton keresztul terjesztett alkalmazasok kerulhetnek fel. 100% monopoliumuk van. Ezt arukapcsolasnak is hivjak. Ez a monopolium peldaul tisztessegtelen mas fejlesztokornyezet/alkalmazasbolt keszitokkel szemben.
-
-
Busterftw
nagyúr
Nem, ugyanaz verseny.
Senkinek nem kotelezo iphone-t venni, iOS-t hasznalni, apple orat venni.
Van alternativa ezekre, lehet szabadon valasztani."Ebbol jon a monopoliummal visszaeles is."
NIncs monopolium, USA-ban 58% az iOS reszesedese, globalisan meg ennek a fele kb.Raysen623
A problema az, hogy a konkurencia hasrautve mindenre piacot kialt.
Lasd az Epic, mikozben a sajat piacuk szinten zart, nincs megnyitva, hogy en ott nulla fee mellett aruljak Fortnite skint. -
Raysen623
addikt
Továbbra is zavaros a megfogalmazás. Eddig mindegyik platformnak megvolt a saját alkalmazásboltja. A vásárló azt használta, amelyiket megvette. Voltak olyan app-ok melyek mindkét oldalon meg voltak fejlesztve, volt ami meg nem. Mi itt a probléma? Lehet rosszul értelmezek valamit, de nekem ebből nem világos mit akarnak elérni.
-
Reggie0
félisten
Nem az a baj, hanem az, hogy nem hagyjak, hogy a sajat hardverukhoz mas is fejlesszen szoftvert. Ebbol jon a monopoliummal visszaeles is.
#22Raysen623:
Mert az iphone-on futo alkalmazasbolt egy kulon piac arra a hardverre. A piaci versenynek pedig megvannak a torveny altal meghatarozott szabalyai.#23Busterftw:
"A verseny az, hogy van nem zart alternativa, ahol valthatsz szabadabban hardvert/szoftvert."
Az egy masik verseny, nem azt serelmezik. -
Raysen623
addikt
Valaki indokolja már meg nekem miért az Apple készülékein kellene versenyeznie más piaci résztvevőknek? Aki iOS-re akar fejleszteni, annak adott keretrendszer keretei közt kell azt megtennie. Az anyagi része még elfogadható volt, mert sokba került, illetve kevesebb volt rajta a nyereség.
Egyébként meg nincs elegendő másik készülékgyártó? Az indoklást elég zavarosnak találom. Lehet saját platformot is fejleszteni...
Továbbá semmit nem kötelező megvenni, mindenesetre úgy tűnik szépen felszámolják a saját cégeiket ha így haladnak tovább. -
Kaiku
senior tag
válasz
LosBlancosRM #18 üzenetére
Köszi a példát! Nem bírjátok ki, hogy mint egy NGO ne akarjatok mindenkinek mindenébe beleszólni és bíráskodni felette.
-
Kaiku
senior tag
Én olyat még nem hallottam, hogy egy iPhone felhasználó azért sír mert az Androidos telefonra, nem lehet pl iTunes Store-t rakni.
Ellenben az iPhone-ra állandóan köpködőknek mindig mindennel bajuk van pedig elvileg soha nem vennének iPhone-t, mert az Android milyen jó.
Én meg azt mondom, hogy savanyú a szőlő!
Az Apple termékek túl vannak árazva és aki nem tudja megvenni az minden létező helyen köpködi.
Kb ugyan az amikor egy férfi nem tud szép és normális nőt találni magának ezért minden jó nőt le kurváz meg ribancozik.
Ja és ha megint nincsenek érvek, akkor saját hozzászólásaira válaszolgat! -
Kaiku
senior tag
válasz
tha_answer #10 üzenetére
A Nokiát pl az a fővezető tette tönkre aki azt monda az érintő kijelzőre, hogy az embereknek nincs ilyesmire szüksége. Pedig kb mindenki előtt már megvolt a koncepciójuk. A vásik végzetes hiba a Symbian nem fejleszése és elmaradottsága okozta. A harmadik hiba, hogy egyszerre rengeteg féle telefon készült és a minőség borzasztóan leesett!
-
Kaiku
senior tag
válasz
tha_answer #1 üzenetére
Azért kell, mert nem engedi, hogy mindenki könyékig turkáljon az telefonban és azt csináljon amit akar.
Érdekes, annó amikor az M$ ellen indult tröszt ellenes per, hogy 3 részre szedjék, akkor azt rekord sebességgel el is ejtették.
Biztos véletlen, hogy nem is sokkal később meg is jelent a diákoknak/tanároknak szánt verziók amelyek már 20+ éve is lopkodták az infókat. A helyzet azóta csak rosszabb lett! -
Tasunkó
őstag
válasz
tha_answer #10 üzenetére
Nokiát az tette tönkre, hogy a mobiltelefonokból számítógépek váltak. A hardwernek meg már megvoltak a monopóliumai, oda nem engedték be csak bemondásra, hogy van egy éneklő pontyos kütyüje. Szabad verseny LoL, dumával 2025-ben még érdemes próbálkozni?
-
cami][us
senior tag
válasz
tha_answer #7 üzenetére
ezek a nagy monopoliumok azert alakulnak ki mert hatekonyabba teszik a hasznalojat.
[link] btw az miért jó a júzernek, hogy tök alap funkciók nem működnek egy okosórán, ha nem almásat vesz? Há' persze! Vett volna almásat a marhája. Akkor felétek a sunk cost fallacy már előnynek számít? Cupertinóban biztos, de nem erről volt szó.
-
Busterftw
nagyúr
Egyenlőek a feltételek, mindenki olyan telefonnal versenyez a piacon amilyennel akar. Ezekre a példa a több tucat elérhető telefon márka.
Ja hogy a marketsshare nem lesz koppra egyenlő, mert csak?
Most azon csodálkoznak, hogy "otthon" az IPhone népszerűbb?
Globálisan csak 25% kb. -
tha_answer
őstag
válasz
A Molyember #8 üzenetére
aha, persze.
a nokiat a sajat hoppal kozepmenedzserei tettek tonkre, nem az elso ipone. -
Sinesol
veterán
Furcsa azért az is, hogy ma mi szamit nem megengedettnek. Meg az is, hogy mit kellene engedniük más cégeknek, csak hogy azok termékeit is használja valaki, mivel extra segítség nélkül kalap sz.rt nem érnek...
Épp a zárt, ellenőrzött rendszer az óriási előnye az Apple ökoszisztemanak, majd ezt most jol sz.tbasszák, csak hogy ők is a konkurrencia szintjére süllyedjenek. Éljen...
-
A Molyember
tag
Lmao. Megint dollarjegyek lebegnek a szemek elott. Meg kene nezni az iPhone tortenetet, es megerteni, miert dagadtak ekkorara. Lenyegeben az elso iPhone padlora kuldte tobbek kozott a Nokiat is.
-
tha_answer
őstag
ezeknek a cegeknek a hatekonysagat nem gatolni kell hanem a javunkra hasznalni.
senki sem kenyszerit senkit h iphonet vegyel. azert vesznek mert legkevesebb szarakodassal mukodik.ezek a nagy monopoliumok azert alakulnak ki mert hatekonyabba teszik a hasznalojat.
miert kell ezt szetverni?
-
Aucor
senior tag
Nem értem a problémát. Aki más alkalmazásboltot akar használni, az vesz Androidot. Aki más digitális tárcát akar használni, vesz Androidot. Akinek pedig megfelel az "it just works" filozófia, az vesz iPhonet. Mindenkinek saját döntése. Nem kötelező megvenni. Mindenki azt használ, amit szeretne. És félreértés ne essék, nem vagyok fan.
Szerintem nem kellene akadályozni a szabad versenyt, majd ha nem tetszik az embereknek az Apple sok kötöttsége, akkor váltanak másra. Az ilyen beleavatkozások a piac működésébe sosem sülnek el jól szvsz.
-
Reggie0
félisten
válasz
tha_answer #1 üzenetére
Mert nem megengedett eszkozokkel akarja ezt fenntartani.
-
Z_A_P
addikt
válasz
tha_answer #1 üzenetére
Na maris itt az elso
-
tha_answer
őstag
jo termekeket csinal, persze h piacvezeto.
miert kellene buntetni?
engedni kene a piacot mukodni....
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest