Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baly81
aktív tag
Mondjuk HDMI-m pont nincs mert eddig nem volt rá szükségem...
Én a szakadást, nyaki kábeltörés okozta hibák felderítését egy digitális, LCD-vel rendelkező UTP kábel teszterrel végzem. Vásároltam egy rahedli rövid (30cm) toldó kábelt szinte minden típusból (mindenből kettőt, hogy párban legyenek, így van apa és anya is párban). Ezeket középen ketté vágtam. Ami 8 eresnél kevesebb, mindre krimpeltem egy RJ45-öt. Amik többel rendelkeznek mint 8 ér, azokat meg csak megblankoltam.
Egy csupaszított, egyik végén csatlakozófejjel ellátott UTP-re raktam 8-as sorkapcsot (mint a wago), és ehhez csatlakoztatom a blankolt kábeleket. Így ugyan több lépcsőben, de minden kábeltípust le tudok check-okolni.
Ezek az átalakítók vannak a teszter és a tesztelendő kábel között. A kijelzőn pedig látom, hogy melyik szál szakadt, sőt a felcserélt szálakat is kirajzolja a kijelző.
A teszterem típusát most nem tudom megmondani, mert melózok, az meg otthon van. De, ha a google-be beírod, hogy Gembird NCT-3 tester bohozza, hogy néz ki. Ugyan ilyenem van, csak más néven.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Ultra GPS + Cellular 49mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iBasso DX180 2025 DAP fekete, 1 hónapos, sok Muzix garanciával eladó
- Új iPad Mini 6 Gen. 256GB Wi-fi Starlight 3év garancia!
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pink Super Retina XDR, 5G, dupla kamera 128 GB Használt, karcmentes 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest