Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
viraga #88138 üzenetére
milyen szkenner ez? legjobb lenne ha tipust irnal. tobb baj szokott ezekkel lenni, nem mindegy hogy ledes vagy csoves a megvilagitas. a piros savrol is ha teszel be kepet mar az is sokat mutat, mert el lehet donteni, hogy erzekelo vagy megvilagitas hiba. eles szelu csikok altalaban erzekelo, atmenetes az inkabb megvilagitas.
altalaban ezek bekapcsolas utan csinalnak hw kalibraciot, lehet hogy a megvilagitas egyenetlen es az elhuzza a kalibraciot. de meg olyat is lattam amiben elgyengult a cso es sokkal halovanyabb volt mint a gyari allapot. igy is mukodott csak annyira sokat huzott a kalibracioval a kepeken hogy attol lett xar az eredmeny.
ha film nelkul szkenneled akkor is rossz a kep? (a csiktartosok szkennelnek film nelkul, de a behuzosok nem szeretik).
milyen szoftverrel hasznalod? gyari vagy kulso gyarto? pl vuescan, silverfast. vuescan kepes csodakat mutatni, legjobb a gyarival nekimenni. -
válasz
viraga #88138 üzenetére
Mérjél feszültségeket, a stabok után is. Jellemzően 5V a szokásos és a ledsor, már ha ledes a levilágító akkor 20-30 akárhány volt. Ezt jó lenne tudni de esélytelen. Ha ezek kevesek, akár 0,3 vagy 2-3 volttal, pontosabban az áramgenerátor miatt passz, akkor csíkoz és elmegy a színhűség.
Ha a stab. melegedése okozza váltsd ki azonos feszültségű külső stabival, lehetőleg álíthatóval és menj feljebb a névlegesnél 5-6%-al. Ez elég szokott lenni, a ledsor meghajtás áramgenerátoros ott nem tudom hogyan lehetne bármit is variálni.
Vagy hűtsed, kis alubordák, hővezető lapok, gap pad segítségével, az IC thermal padok meg a via miatt a nyák másik oldalát érdemes hűteni.
Pár puffer cseréje is esetleg játszik.
Ha ezek eredménytelenek, már szerintem ennyit sem érdemes ezzel vacakolni akkor elektronikai hulladékudvar. -
válasz
viraga #88138 üzenetére
Attól félek, hogy a szkennerben lévő levilágító ledsor egy része phingott ki, csak a piros ledek maradtak működőképesek azon a részen, ahol csak pirosan fog. Lehet, hogy a meleggel összefügg, de ezt csak cserével fogod tudni orvosolni.
Szkenneld be a képet mindkét irányból, hogy a hiba a másik oldalra kerüljön és szerkeszd össze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Windows 11
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Apple Watch
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- További aktív témák...
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design R5 FSP 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest