- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
nem tudom hogy jott elo ez az ar kerdes. nem szamit mennyi, ez lenyegtelen.
pic nekem azert egyszerubb mert van programozom es gyakorlatom is benne.
de egyszerubbnek gondoltam venni egy egyszeru kesz bigyot mint most nekiallni es feltalalni a spanyolviaszt. nem gondolnam hogy egyomorult homero ne lenne keszen megvehetoen amikor annyi xirxar modul van mint a tenger.. -
aujjobba
addikt
Ha mar feljott a PCB temaja, lenne itt egy kerdesem, most kezdtem el ismerkedni vele.
Alapvetoen through-hole komponensekben gondolkodok.
Most fedeztem fel, hogy a PCB tervezoben lehet kitoltott zonakat bevezetni.
Hogyan erdemes ezeket jol hasznalni?
Peldakepp a top layer-re feltettem egy GND zonat, nagyon tetszik, nem kell vezetekekkel osszekotogetnem a GND-ra meno agakat.
Nade, gondoltam az also retegre felviszem a VCC-t, a KiCad-ben szep is, de a gyakorlati megvalositas elbizonytalanito, ha egyaltalan lehetseges.
Pl. ha egy kondi negativ labat GND-re akarom kotni, akkor felulrol kellene beforrasztanom?
Mert ha alulrol forrasztom VCC-re kotom azzal.
Vagy ha valamit VCC-re kell kotnom es alulrol forrasztok, de megszalad az on es atmegy a tuloldalra, azzal rovidzarat kepzek.Szoval, mik itt az alapveto szabalyok, amiket tartani kellene?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!