- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
moha21 #83907 üzenetére
Vannak oszcilloszkópok amelyeknél hátlapi csatlakozón keresztül lehetséges a fényerőt is modulálni (az oszcilloszkóp is kioltja az elektronsugarat az x visszafutásakor, tehát belül ki van alakítva a lehetőség).
Amiből még el lehet indulni esetleg, hogy régebbi VGA kártyákon volt videojel/s-video kimenet, ilyesmi jó lehet kiindulási alapnak.
Tizensokéve még nekem is a CRT TV volt rákötve a PC-re, másodlagos monitorként, azon néztem a letöltött filmeket időnként. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
moha21 #83907 üzenetére
Komplett TV-ből lehetne éppen, csak még azzal is meg kellene küzdeni (illesztés, jelformálás) de nem világos, hogy a világosságjelet (az elektronágyú intenzitását moduláló videojelet), hogyan gondoltad?
Az oszcilloszkópon a fényerőt manuálisan tudod állítani, vagy bele kell barkácsolni, ha modulálni szeretnéd. A számítógépes trükköknél viszont az eltérítőjel sebességével operálnak, ha jól sejtem, az eredeti videóból állítanak elő olyan H és V jeleket, ami ennek megfelelően torzított (ld., amit a pásztázásról írtam előbb).
Egyébként képcső nélkül, a szabadon maradt nagyfeszültségű gumisapkából fenyegetően sziszeg a 20-30 kV (koronakisülés, ózonillat), bármihez áthúz, ami a közelébe kerül. Légzáróan szigetelni szilikongumival lehetne éppen (Gumiám / FBS), az elvágott kábelt is, de ez is inkább érdekesség, sok értelme nincs. (Szigetelőszalagot "kiröhögi", áthúz előbb-utóbb).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged