- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
rednifegnar #79947 üzenetére
Leégeti a páka, illetve az ón. A végénél kell támadni, ahol tiszta rezet ér, ónnal megkapatni, míg felfut és ledobja a lakkréteget.
Ezt a módszert kipróbáltam egyre vastagabb huzalokkal is 2,2 mm-ig, mivel nekem az van a lomtárban. Azt is lenyomta. Csak ott már jobban meg kellett fűteni a pillanatpákával, amivel végeztem a műveletet.
Nyilván régebben én is olvastam a rádióamatőr ajánlásokat, litze-huzal megégetése gyufával stb. De később azt a típusú litzét is kipróbáltam, szimplán a pákával leküzdöttem.
Meg ezeket a mai színes lakkozott huzalokat eleve úgy gyártják valószínűleg, hogy leviszi a páka, hiszen a gyári forrasztásoknál sincs idő ezzel külön szórakozni. Megfelelő hőmérséklet és ráhatás kérdése csak, meg természetesen a folyasztószer. De az sem különös, csak a szokásos, nem savas elektronikai akármi gyanta stb.
-
mezis
félisten
válasz
Úgy mint a litze huzalt szoktuk volt anno: nagyon rövid időre öngyújtó lángjába a vége.
Utána lehet még esetleg polírpapírral "smirglizni", de van amikor elég egy jó folyasztószer a grundoléshoz. -
Barret001
addikt
válasz
Öngyújtóval óvatosan leégeted,utána könnyebb kaparni. Pillanatra szabad csak melegíteni,hamar el ég
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HBO Max
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Facebook és Messenger
- SkyShowtime
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó 2 monitor csomagban, de akár külön-külön is ASUS XG438 + Acer B246HYL
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest