Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: A sor végén
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Chrys_
üzenetére
Amit And ajánlott az felejtős, az a nokedli IC van a szivargyújtós töltőkbe, hát ha az kiköhög 3 ampert akkor én bíboros vagyok és épp misét celebrálok a vatikánba.
A Barret féle van nekem, 2 is, ha valóban kell a 3A akkor ragassz az ic-re egy mini hűtőbordát és a nyákra alul a padra forraszthatsz egy pár cm2 nagyságú elálló rézlemezke darabot mivel gyakorlatilag a padon keresztül hűl, ahol a sok furatgalván van, azok viszik el a hőt az egész nyákra. akkor egész elviselhető hőmérsékleten fog maradni a 40 fokos autóba is.
NiMh szerintem lejárt lemez, ha van otthon 2 marékkal akkor természeten használható, a memóriaeffektusa sajnos valós, létező.
A korrekt töltésével lesz a gondod, vagy vállalod a 20-30 ciklusonkénti teljes kisütést és az előírt töltési görbét, ezt nehéz mert a csúcsérték utáni minimális cellánként néhány 10mV esés jelzi hogy kész a töltés.
Ennek megvalósítása otthon nem egyszerű, peak hold level módszerrel szokás.
Vagy hagyományos módszer, 0,1,C de itt ugye 14 óra feletti a töltési idő és amit nem visel el hosszútávon, a nicd-vel ellentétben az a folyamatos csepptöltés vagy túltöltés.
Ezzel hamar ki lehet nyírni.
Ha teheted valami litium alapú tárolóba gondolkozz.
Megtérül, 2-3x tovább fog tartani mint a nimh.
Vagy, eldugsz a kocsiba egy 7-10Ah zselés (oppardon, AGM mert az igazi zselés már kifutóba van) akkut, annak a töltése egy diódával ejtve 13,8 V lesz, és ez pontosan az ajánlott állandó töltési feszültség és utána akasztod a konvertert.
A többi maradhat, az autóakkura átállási és vészkikapcsolási elektronika.
Ez utóbbival óvatosan, egy indításnyi szuflát az akkufeszből nagyon nehéz korrekten megsaccolni, pláne télen. -
Dr.Szilícium
csendes tag
válasz
Chrys_
üzenetére
Egy érdekes videó a LiFePo akku képességeiről:
https://www.youtube.com/watch?v=X8HoW-qmxnU
https://cdn.datasheetspdf.com/pdf-down/A/N/R/ANR26650-A123Systems.pdf
Magam részéről DC-konverterként az XL4005 / XL5015 modulokat részesítem előnyben, ami megfelelő tartalékkal kiszolgál sok mindent.
#75766 carl18
Csupán feltöltve maradt a primer puffer, ami egy figyelmeztető impulzus arra, hogy javítás előtt legközelebb ki kell sütni, ennyi csak. Csavarhúzóval csattogtatni mondjuk nem szoktam a nagyobb kondikat, inkább 10 k ellenálláson keresztül, ami kíméletesebb. Kisebb kapacitásoknál nem olyan vészes a szikráztatás sem.
-
válasz
Chrys_
üzenetére
Ennek a tervnek szerintem van egy gyenge pontja: nem tudom, hogy ezt a típusú NiMH akkumulátort mennyire érinti a memória-effektus. Elég gyorsan be fog következni szerintem az akkupakk kapacitásvesztése a folyamatos rátöltögetéstől.
Azt a helyet talán jobban ki tudnád használni egy hagyományos lipo powerbank-kel, 5cm hőszigetelő anyagba alaposan beburkolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 15 PRO MAX 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Thinkpad X1 Extreme 2nd 15.6" FHD IPS i7-9850H GTX 1650 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold