- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- body007: # Raspberry Pi Zero W + Alpine Linux Wi-Fi Telepítési és Konfigurációs Útmutató
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizimento
senior tag
válasz
Kernel #54844 üzenetére
És PWM-el vajon mekkora max fesszel próbálkozhatok?
(#54843) SchumiBácsi
Nyilván nem autóban üzemel, hisz akkor minek kisérleteznék a feszültséggel, az ott adott, ahogy te is írod, a töltőfesz (ami max 14,4V ha emlékeim nem csalnak)...Az ablaktörlő rudazat helyén egy hajócsavar szerű kihajtás van, sűrű folyadékot/masszát kever egy hordóban. Elindulásnál kell a nyomaték, de utána ha az egész anyag kering már, nyilván sokkal kevesebb kell a keringés fenntartásához.
Akkus fúró/csavarozót próbáltam gyárilag 18V-ost, de én 12V-al tápláltam, mégis túl nagy volt a fordulat (kb 200/perc) és zavaróan hangos volt.
Aztán jött ez az ablakmosó, szintén 12V-al, hangja sokkal elviselhetőbb, de a fordulata meg túl alacsonynak bizonyult (kb 60/perc)
Valahol 100-120/perc körül lenne szerintem ideális a keverés sebessége, a kérdés hogy hogy érjem el.
Lehet megpróbálkozok egy kis akkus csavarbehajtóval... Arra 200/perc van írva üresjáratban, nem tudom hogy terheléssel mennyi lesz... Illetve az 3,7V-ról üzemel, nem tudom azt honnan fogok szerezni fixen (lehet bepróbálkozok az 5V-al, nem tudom bírni fogja-e). Meg persze kérdéses, hogy elég nyomatéka lesz-e!
Ezért lenne jó inkább az ablaktörlő motor fordulatán emelni valahogy...
Új hozzászólás Aktív témák
- Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest