Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: Idővándor
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
dave0825 #47171 üzenetére
Össze kell számolni, de ahogy nézem az ardu és az óra nem eszik szinte semmit.
Valszeg a legtöbbet a ledek fogyasztanak, az meg attól függ mennyire állítod be, milyet raksz bele.
Lassú voltam, de akkuról valszeg ez nem fog sokáig menni, mint előttem is írták. Kis fogyi és kevés led esetén is legalább kell 5+mA, szóval pár napnál többet nem bír. -
fpeter84
senior tag
válasz
Szia!
Ha akkuról üzemeltetnéd akkor szempont a fogyasztás - vagyis a soros ellenállatok általi pazarlás is - ezért elgondolkodnék egy constant current LED driver-en, mint pl a DM163. Bár eredetileg RGB LED-ekhez szánták, de szerintem a 24 független PWM csatornát felhasználhatod mono LED csatornákhoz is. De plussz munkával lehet akár RGB is az óra...
A 128 LED milyen sor/oszlop leosztásban jön ki? Mert ahogy nézem, az eredeti az 16x16=256 LED...
Én a Colorduino néven futó projekt kapcsolását használtam RGB mátrix meghajtására - a DM163 a current sink az oszlopokon, és kell hozzá a soroknak kapcsolható current source, ami lehet a kapcsolásban szereplő M54564, vagy sok kis fet is. Mindkét IC beszerezhető eBay/Ali forrásokból kínából.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
A LEDek, ellenállások, tranzisztorok sorba vannak kötve, ezért ugyanakkora áram folyik mindegyiken keresztül mint a LEDeken. Ami pluszba jönne az a tranzisztorok bázisárama, megközelítőleg (legalább) 100x kisebb, mint a kollektoráram. Eltekinthetsz tőlük, Ugyanúgy a DS3231 fogyasztásától, ami 1 mA alatt van jócskán. Tehát maradnak a LEDek a rajtuk keresztül küldött árammal (amit csak te tudsz egyelőre). Tehát 28xI(led), valamennyi ráhagyással. 10 mA esetén ez kisebb, mint 300mA. 2Ah-s akkukkal valószínűleg 6 órát fog működni. 5mA-nél 12-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Vostro 3560 - i3-3120M I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5520 - i5-2520M I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3437, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest