- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
llaszlo #44716 üzenetére
Én sem ezekről írtam egyébként, hanem amit először linkeltél, 75 W-os.
Az égető hatást úgy is lehet csökkenteni, hogy valamivel hosszabb hegyet rakni rá, de akkor viszont nehezebben melegít olyan tárgyakat, ami jobban elvezeti a hőt. Továbbá az sem mentesít attól, hogy a hőfokot ki-be kapcsolgatással kell szabályozni. Aki ezt megszokta, az már észre sem veszi. Folyamatosan nyomva viszont égetni fog, ez ilyen.
Egyébként az előírt "alapértelmezett" pákahegy 1,5 mm2 keresztmetszetű és 40 mm hosszú, ez rá van írva a fémkivezetés oldalára.
A képen látható is szakszerűtlenül rövid szerintem (túlhevít), bár nem tudom, annál mi van ráírva.
-
törölt tag
válasz
llaszlo #44716 üzenetére
Szerintem ezek egyszerűen idejétmúlt dolgok. Aki ezen szocializálódott, annak még rááll a keze, nem pergeti le a bakelitos panelről sem fóliát, de én nem szívatnék egy "újoncot" már ilyenekkel. Mondjuk azzal a 3ezer forintos conrados izével sem. És a wellertől sem azért vagyok hanyattesve, mert hogy az weller, hanem egyszerűen nagyon jó a hegye. Könnyű tisztán tartani, jól nedvesít és jól adja át a hőt; és ilyenkor kezesbárány akár 0603 alatt is, de a 2.5 kvadrátos sodrott réz sem ellenfél.
És mint már említették, használt kattogóst elég olcsóért lehet venni...Persze ha mindenféle egzotikus dolgot kell cserélni egy panelon, akkor jól jöhet, egy a hegyét szabadon formázható cseh csoda, de ezenkívűl még mit tudunk felhozni mentségére?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest