Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
Tök felesleges ekkora pufferelés a 7294-nek. Ha nagyon profizni akarsz, a trafó mögött kettéválasztod a két oldalt (ha alacsonypadlós a dolog, két trafóval valódi twin-mono elrendezést csinálj inkább). A szükséges kapacitást nagyjából annyi ezer uF-ra számolod, amennyi a maximálisan elfolyó áram kétszerese (1A esetén 2000uF), a TDA7294 maximálisan, csúcsokban 4-5A körül visz el, így a két végfokra ez 20000uF. Persze ezt mindig érdemes túlméretezni, alkalmazástól függően. Kondiból keress nem túl régi, MM, Sprague, RDE, stb.. böszme kondikat, ne vegyél ilyen miniatürizált vackokat, ugyanis itt nem a kapacitás az, ami lényeges, hanem az, hogy a kondérnak minél kisebb legyen a belső ellenállása, minél nagyobb áramot le tudjon adni, ha szükséges. Én oldalanként 22000zF-ot ajánlok, ennél sokkal többel csak kevésbé érezhető eredményt érsz el, a TDA7294 meg nem kifejezettel igényes erre (jól viseli a tápfesz ingadozását). Az én itthoni végfokomban 10000uF puffer van oldalanként, a 38V-os tápfesze tökig kivezérelve vagy 800mV-ot esik, kb. 40-50W-ot szedek ki belőle, a trafó oldalanként 120W-os.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs