- Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Okos Otthon kezdőknek
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
válasz
FireKeeper #41196 üzenetére
Régebben én is magamnak akartam készíteni vezérlőt modell bldc motorokhoz, de hamar letettem róla.
Az IC ként kapható bldc vezérlők csak az általános és kis teljesítményű motorokhoz valók.
Modellezéshez való vezérlők mind valamilyen mikrokontrollert általában AVR-t használnak, speciális programmal, amik egyéb modell és motor specifikus beállítási lehetőséget is tartalmaznak, pl. motorfék, időzítés a magas vagy alacsony forulatú motorokhoz, stb.
Itt van egy pl.Na most ha magad akarsz megcsinálni egy ilyen vezérlőt amivel négy külön motort lehet vezérelni akkor úgyis négy külön egységet kell csinálnod, hacsak nem vagy profi a programozásban és megtudod oldani egy mikrokontrollerrel. És ha már ugyis 4szer kell megcsinálni a vezérlőt akkor szerintem idő és pénzpazarlás az egész. Pár ezer forintért már 20-30 A-es vezérlőket lehet venni, a nagyobbak sem sokkal drágábbak, úgy rendezed ahogy akarod őket, ha leszeded róluk a burkolatot egy üvegszálas panelre rögzítheted őket, hasonlóan mintha egy nyákon lennének az alkatrészek, kábeleket is átforraszthatod/ rendezheted neked megfelelőre.
Ha saját magad csinálod biztos drággábban is jönnél ki, szerintem ilyen feltételek mellett nem éri meg saját vezérlőt csinálni csakazért, hogy egy nyákon legyenek. -
darvinya
titán
válasz
FireKeeper #41196 üzenetére
Kefe nélküli motornál mit akarsz vezérelni, mert az fix fordulaton megy egyirányba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3131, 94% Akkumulátor
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest