Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Skywalker: Revealed
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sörösló
aktív tag
Nem vagyok star a gyengeáramban, de a PLC technikában bevett eljárás, hogy a bizonytalan bemeneteken "felhúzó" ellenállásokat alkalmazunk. Lehet "lehúzó" ellenállásról is szó, a lényeg hogy legyen egy biztos potenciál. Jelemzően 10 Kohm. Ez az érték az általában használt 24 V DC vezérlőfeszültség mellett minden bizonytalan eszköznél kényszeríti a választ: igen vagy nem! Vagy nulla, vagy tápfesz. Hezitálás nincs, ha mégis akkor az illetékes alkatrész megy a levesbe. Esetedben ha jól értem, a tranyó vagy nyit vagy zár. Köztes állapot nem lehetséges.
-
zka67
őstag
Az 555 kimenetén hány voltot mérsz, amikor a tranyónak zárva kellene lennie?
Azért kérdezem, mert az 555 kimenete ellenütemű tranyós megoldás, szóval ha magas, akkor közel 4V-ot kellene mérned 4V-os tápnál. Ha nem annyi, akkor valami gyíkja van az 555-nek, lehet, hogy földre kötötted, amikor magas volt a kimenete és kipurcant a felső tranyó.Megpróbálhatod, hogy beteszel egy 1K0-s ellenállást az 555 kimenete és a táp közé (nem a tranyó bázisa és a táp közé!), így ha ki is purcant, akkor is le fog zárni a tranyó.
Ha 4V-ot mérsz az 555 kimenetén vagy így sem működik, akkor tranyócsere, mert ennek így működnie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Fachixy FC-100 fejhallgató mikrofonnal / 12 hó jótállás
- Bontatlan DJI OSMO Mobile 6 - ez elbírja a 16 pro max-ot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold