Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48
üzenetére
Most lett egy ötletem hírtelen, mi lenne, ha csinálnék egy akármilyen négyszög generátort, amit szerintem meg tudok valósítani az fpga-ban, változtatható frekvenciára mondjuk 20Hz-20kHz tartományban, a négyszög jelet kiküldeném a kimeneten egy Schmitt-triggerre, arról leosztva meg ott lenne az állandó apmlitudójú négyszögjelem, amit már lehet beküldeni egy erősítőbe.
Igazából, csak egy állítható frekvencia osztót kell csinálnom, azt meg szerintem nem lesz túl nehéz megoldani vhdl-ben, mert fix osztókat tök egyszerű.
And: igen, nézegettem ilyen megoldást, de valami szakdogába való dolgot szeretnék csinálni, amihez használom ezt a kis fpga panelt.
-
And
veterán
válasz
Lompos48
üzenetére
"Kapna egy valamilyen jelgenerátort, aminek állítható a frekvenciája de állandó az amplitudója."
Hangkártya + szoftver? Nem ördögtől való, filléres megoldás, persze csak a hangfrekvenciás tartományban. Lényegében bármilyen normálisabb hangszerkesztő program megteszi, amelyikkel tetszőleges paraméterű hullámforma generálható. Kényszerből már használtam ilyesmit, bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Autós topik
- Pánik a memóriapiacon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen videókártyát?
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 4G LTE 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481, 100% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold