Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- potyautas: Levél gyermekemnek
- localhost: Hatvan időegység. [Update 65]
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Lompos48
üzenetére
Erre durva példával tudok válaszolni: amit otthon nem használnak fel a bekapcsolt fogyasztóid (TV, rádió, hűtő, cirkó, pirító stb) a hálózat kapacitásából, azt el kell fűtened? Nem. A 300mA marad pendrivenak, nyomtatónak meg mittoménmégminek, vagy semminek, ha nem kell.
Nemrég még azt írtátok, hogy elé kell tenni, mert a ledek folyamatosan veszik el az áramot...
Nagy vonalakban így néz ki a rajzom, ezek szerint elveszik a ledek a 3.5V-ot és a 200mA-t (10*20mA). A maradék 300mA meg megmarad. Akkor kérdem én minek ez a sok felesleges ellenásozás? Ha sorba kötök 1-1 ellenállást a ledekkel, akkor még az áram ugyan az marad vagy nem? Ohm szerint a sorban folyó áram azonos, csak a feszültség változik az ellenállások mértékében.Senki nem tett oda 10-20 könyvet elolvasni/megtanulni (lehet annál többet is lehetne ). Amire felkaptam a fejem (legalábbis én) az volt, hogy kijelentetted: nem akarod megtanulni az elektronikát, csak építeni akarsz.
Rosszul fogalmaztam, elnézést. Nem az a célom, hogy elektrotechnikus, vagy villamosmérnök legyek. Ha van egy dolog amit meg szeretnék építeni vagy érdekel akkor természetesen utána járok annak amit nem tudok. De! "Feleslegesen" nem akarok mindent megtanulni, csak éppen annyit amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy részben megértsem a logikáját az egésznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen SSD-t vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- Proxmox VE
- Yettel topik
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- új iPhone 17 Pro 512GB cosmic orange kozmosznarancs független Apple 1 év garancia
- új iPhone Air 256GB space black asztrofekete független Apple 1 év garancia
- újszerű MacBook Pro M1 256GB SSD Apple magyar space gray
- újszerű Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple 2 év garancia
- Dell Latitude 7490 14" i5-8250U / 16 GB DDR4 / 256 SSD / 60 WHR excellent akku / Dell WD15 dokkoló
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sony MHC-V43D Aktív hangfal, party hangszóró
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold