- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
razorbenke92 #83124 üzenetére
van ezeknek valami speci tualjdonsaguk? pl hogy gyorsan valt? mert ugye az fontos. de amugy meg egy barmilyen hasonlo labkompatibilis (netan bemadzagolt) rele?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
cinemazealot #83121 üzenetére
nekem is van egy nagyon hasonlo apc-m, mibol tudni, hogy "csere erett" a releje?
nekem 4 db akkut kellene vennem. mert kifingtak a meglevok. honnan erdemes manapsag csere akkut venni? legfontosabb szempont az ar, de azert szunetmentes legyen ne autoakksi vagy ilyesmi (bp-en).
-
rednifegnar
senior tag
válasz
PROTRON #83118 üzenetére
nem tom.
apc-nel van olyan hogy ilyenkor ki kell huzni a konnektorbol (nyilvan bent az uj akksi) es hosszu ideig nyomni az off gombot, az feleleszti.
ha nincs benne aksi akkor nem lehet bekapcsolni meg atengedesre sem (van amit be lehet de az olyankor alig csinal valamit). -
rednifegnar
senior tag
kerdes hany kapcsolgatas lenne egy menetben? van pl pici omron 5v-os rele az siman megy es teljesen levalasztott. cserebe nem szereti ha folyamatosan evekig kattogtatjak.
az 555-nek van egy olyan tulajdonsaga (nem tom szamit e), hogy amikor feszt kap akkor az elso ciklus majd dupla ideig tart mint a normal ciklusok. -
rednifegnar
senior tag
válasz
#85619712 #82875 üzenetére
hat ja vasklorid jo moka, anyamek orultek nekem amikor 15 evesen jopar ruhat tonkretettem vele. legjobb az volt mikor fater kristalyos vaskloridot hozott es kezzel tordeltem. na meg amikor ‘kimaszott‘ a papirjabol es kikristalyosodott masutt. mindent osszefogott, onnantol mar a sufniba voltam szamuzve vele :D
-
rednifegnar
senior tag
jo multkor irtam, hogy a gyerek rgb szalagjanak a szinei "elromlottak" egy tv taviranyitotol.
a tavvezerlo mukodott de tok hulye szineket alltott be, pedig latszolag minden rendben volt, csatlakozok stb, ki be huza se segitett. nyomoztam egy darabig aztan hagytam a fenebe.most vett egy masik szalagot is, aminek a tavvezerloje iranyitja ezt is de nem jok a szinek ezzel sem, viszont a regi vezerloje jol vezerli az ujat. ezek kinai noname cuccok. van egy osram is, az tok ugyan ilyen kinezetre, plusz van rajta felirat (kinin nincs) de az nem zavarja meg se a kinai iranyito, se a tv, szoval jobb.
lenyeg, hogy megint turtam a netet es talaltam egy pdf-et, le van irva benne, hogy ha ez a hiba van akkor mikent lehet helyrehozni, meg resetelni a vezerlot. lass csodat es mukodik, helyreallt a rend
24 Key LED controller Programming:
When the colors do not match the remote buttons, you may reprogram the buttons with a simple procedure.
1. Turn on the RGB LED strip, press the red button with the letter R on it on the upper left-hand corner, more than likely the color will not be red.
2. Press the black off button on the upper right-hand corner.
3. Press the grey smooth button on the bottom right hand corner strips will flash.
4. Press the red on button on the top right-hand side. If the color is not red then repeat, off button, smooth button, on button until red color comes up. Test the rest of the colors to ensure proper colors and functions.
When remotes do not function at all on Color Adapt Systems.
1. To begin programming unplug module to cycle power.
2. Press red on button then black off button repeat until LEDs respond. You may have to repeat a few times before it functions properly. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #82005 üzenetére
a sztem csak a belyeggyujtemenyedt akartak megnezni
mi is szineztuk filccel, de az lejott (alkoholos filc meg meg akkor a nyugat opiuma volt). kesobb jartunk be a majakovszkiba a tungsram markaboltba, ott volt mar lakkozott szines izzo is csak penzunk nem nagyon volt.
kicsit illuziorombolo mikor vege a zenebonanak akkor ket szam kozott is ugyanugy villogott.
amugy amikor szol a zene akkor teljesen olyan mintha arra villogna. plane ha szinenkent tobb fele patron volt es nem szinkron villogtak (ma mar be merem vallani, a suliban a hatso folyosokon kiszedtuk a neonok alol a patronokat mert valogatni kellett melyik a tuti). -
rednifegnar
senior tag
lehet kicsit off leszek, szoval kipunnyadt a gyerek laposaban a gyari akku. nem akarok en ilyeneket szerelgetni, nem is ertek hozza, gondoltam veszek. beirtam a keresobe es kidobott gyarit meg utangyartottat. nem tudom eldonteni szabad e utangyartottat venni, gyarinak a dupla kapacitasat irnak, de talaltam majdnem haromszorosat is. az egyik greenre azt irja hogy samu cellas. vagy megis inkabb a gyarit?
-
rednifegnar
senior tag
hi, kekü meg minden
szoval egybol egy karacsonyi ajeszes kerdes. gyerek kapott egy minecraftos ebreszto-ora+lampa kombot. ilyen kinai tejfolos doboz kvality iszonyat tularazva, nyilva nem en vettem.szoval az egesz usb-rol megy, de csak annyiban, hogy onnan szedi a tapot. viszont semmibackup nincs benne, kihuzasnal azonnal elfelejt mindent.
gondoltam teszek bele egy nagy kondit, ha par percig birja mar jo. hely van benne.
ami a nehezseg, hogy van benne ez a lampa funkcio, egy ledes cucc. a kondit ez gyorsan leszivna ha nem kapcsolja ki kihuzas elott.
masik opcio, hogy teszek bele par cerka elemet. mikent lehet azt megoldani hogy amig fel van dugva addig ha lehet ne meritse az elemeket. nyilvan egy dioda kell ele, hogy ne kapcsoljam szembe.
a kondi annyibol szimpibb hogy kell szetszedni ha lemerul mint az elem eseten.
mikent lenne erdemes bekotni, ha nem akarom hogy az usb aljzatot nagyon lekuldje egy nagy aramfelvetel. az elem meg azert lenne jo mert elmegy szoloban is egy jo darabig.
barmi otleteles/tanacs jol jonne, amivel nem kell tul sokat melozni -
rednifegnar
senior tag
válasz
tordaitibi #81203 üzenetére
arra gondoltam h ha citerahur+meg hosszu is akkor eleve azon nem tudd nagyobb aram folyni es az korlatoz.
en probabol tekernek egy masik sontot parhuzamossan ezzel, ugy mit mutat.(nem tom, hogy valoban hibasan mer e, ki kene probalni valami rferenciaval biztos ami biztos, nehogy az legyen, hogy valoban sokat vesz fel...)
-
rednifegnar
senior tag
válasz
DonThomasino #81199 üzenetére
otleteles: masik combosabb/rovidebb vezetekelessel egy proba? sontre parhozamosan egy masik sontot, akar diy probabol?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Stylewars_kp #81185 üzenetére
en leragasztanam, mesteres az mekkmesteres
de legalabb egyszeru es mukodik.
nekem is utangyartott riasztom volt, baromi idegesitett az allando csipogasa a nyitasra/zarasra is tolta.
egyszer visszavittem, "atprogramoztak" magyarul kikapcsoltak ezt a funkciot. lehet tiedbol is ki lehet vetetni. nekem a New Duett Kft.-nel csinaltak obudan. sajnos a riaszton semmi felirat, jeloles nem volt, hiaba kerestem a neten, nem leltem semmit. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Azharel #81177 üzenetére
sztem az van hogy a kapcsolod labkiosztasa nem azonos ezekkel a rajzokkal. ezert sikerult zarlatot csinalni mert osszekapcsoltad a fazist a nullaval. ezert kellene multimeterrel kimerni mely labak kapcsolnak, aztan az egyszerusitett rajz alapjan bekotni. mar az is eleg ha lampa nelkul kotod es melegit, ha ugy mukodik johet a lampa, akkor mar nem sok lehetoseg marad.
ugy erzem a gari mar elment amugy is
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Azharel #81168 üzenetére
ne szinekben meg labakban gondolkodj mert az ilyen kapcsolonak letezik tobb fele labkiosztasa. neked kellene ezt kisakkozni, nyilvan egy multimeterrel lenne a legegyszerubb.
imigyen kellene bekotni, csak ugye ezt a logikat at kell forgatnod a kavefozo belinek a vezetekelesere:
https://www.hobbielektronika.hu/forum/alavilagitott-kapcsolo-bekotese-hogyanez meg pont 1 eve
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_76152-76152.html -
rednifegnar
senior tag
válasz
pataslogeza #81156 üzenetére
nem tom milyen motor ez, de nekem volt olyan hogy egy allando magnosu motor alloreszeben levo magnesek lemagnesezodtek aztan annak is volt minden baja, lassult zorgott szikrazott.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
terapeuta007 #81075 üzenetére
sztem ez a kapcsolo nagyon hitvany, azt megkinalod ketszer, xarra szeteg. nem ilyet kellene hanem valami ipari kategoriast.
pl ilyesmit, sztem van dobozolt verzio is belole.gondolom a bojleren van lampa ami mutatja hogy fut e, olyankor kell kihuzni mikor nem fut.
egyebkent az se ertem minek kihuzgalni? nalunk ket bojler van az egyik aljzatos, az kisebb teljesitmenyu konyhai, a furodszobai az nagy az fixen kotott. persze le tudom kapcsolni azt is, egyreszt van kulon megszakitoja, masreszt van egy ipari kapcsolo is elotte. -
rednifegnar
senior tag
-
rednifegnar
senior tag
válasz
johniee #80689 üzenetére
en nem betont de teglat csinaltam. eredetileg bevakolt katranyos rongyszigetelesu alu vezetekek voltak amiket a falba szegeltek majd ugy levakoltak (eleg regi haz).
kicsereltem csovesre, raadasul duplara hogy kulon legyen a lan es a delej, persze ehhez a teglaba be kellett vagni a csovezest.
azt mindenkepp nezd meg, bontsd ki par helyen nincs e megis cso valahol mert a betont vegigvesni eleg nagy szivola. eleve inkabb vagni szoktak es ugy kivesni. hazi megoldas sikitoval vegigvagni es azt kivesni, de irtozat por es melo egy ilyen. nem tudom panelban ez egyaltalan legal e igy vegigbontani a falakat (nekem mondjuk fura hogy panelba ne lenne valami alapcsovezes). -
rednifegnar
senior tag
válasz
tordaitibi #80600 üzenetére
nalunk volt olyan meg lakasfelujitas elott mikor bekoltoztunk, h bedugtam a nyomtato parallel kabelt a gepbe es szikrazott a kulseje. ramertem 40v volt a ketto kozott.
-
rednifegnar
senior tag
holgyekurak, van par elfekvo cuccom, nem szivesen dobnam ki de en mar biztos nem hasznalom fel es csak kerulgetem oket.
6 db mutatos muszer, nem sokat tudok az allapotukrol, meretuk a kepen latszik. van egy nagyon kicsi, meg egy él mutatos. a barnakhoz van egy skala es az egyiknek lejott a mutatoja ,de megvan vissza kell poccinteni egy kis ragasztoval.
aztan itt van ez a 400VA-os 24V-os trafo, eleg nagy es nehez.
a cuccok bp-en belbudan vannak, nem nagyon tudom/akarom vinni messzire, foleg a trafot nem. ha valakinek kellenek jelezze, sokaig nem tartogatom (muszerek egyben, de legjobb lenne ha minden kellene egybe).
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #80505 üzenetére
hat en se ertem, vacsi uj grillt lehet venni garanciaval. 8-9e-tol 2 csoveset, 4 csoveset meg 12e-tol. innentol fogva nem annyira vagom mi ertelme ezzel copni, de persze mindenkinek joga van hozza...
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Beni2360 #80495 üzenetére
olvastam es ezert se jatszanek vele. en meg a nem gyari cekasz csere hive se vagyok, plane ilyen szetbontott formaban. foleg akkor nem ha nem csak en hasznalom hanem pl a csalad is.
nalunk a szendvicssutot is kapcsolo orara tettem, semmikepp ne fordulhasson elo hogy hosszabb ideig magara hagyva mukodik.
off:
egyszer egy kolleganom vett a melohelyre magank egy kenyerpiritot. amint meglattam egybol mondtam neki hogy soha eszbe ne nyuljon belenyulni barmivel pl kipiszkalni a beszorult kenyeret. ha beszorul szoljon. huzza ki majd en kiszedem, nem eleg kikapcsolni ki is kell huzni.
egyik nap megyek es ott all halalra valt arccal, nez ram egy villaval a keziben. mondom belenyultal ugy hogy be volt kapcsolva ugye. hat igen, mert nem jott ki a kenyer es mar nagyon egett. es persze szikrazott nagyon, hat elegge megijedt. lecsesztem pont ezt mondtam ezt ne. szerencsere elszakadt benne a cekasz, nem bakkta agyon. kenyerpiritot azonnali hatallyal megszuntettem, zsinort levagtam, eszebe se jusson hasznalni a masik oldalat, kuka. -
rednifegnar
senior tag
válasz
tordaitibi #80484 üzenetére
ilyenem van:
Kaposvari villamossagi gyar: T400, 220/24V, 400VA, 1 fazis
Eleg nehez, bar anno en is gyalog vittem haza
Bp-en, budan a belvarosban van, nemileg tudom mozgatni de sokat nem hurcolnam, kell e? -
rednifegnar
senior tag
válasz
tordaitibi #80484 üzenetére
nekem van valami elasva a cuccaim koze, delutan meg tudom nezni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #80384 üzenetére
mondjuk ha 20 percig megy a venti attol nem tudom mitol lesz jobb a 21. perctol? mert a macskacucc az attol meg ott marad...
allat nem valo lakasba barki bermit is mond, engem is mar ketszer becopattak. mert ugye a gyerek rimankodik, eskudozik, mindent megiger, de aztan a piszkos resze neked jut, meg aztan az egesz marad a nyakadon.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
razorbenke92 #80161 üzenetére
egy jo kis vaku kondi az azert jol oda birja az embert csapni ha nem vigyaz, pedig az se egy nagy mertu valami
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #80149 üzenetére
idokozben sikerult szereznem egy tantalt, osszesen egyet talaltam bp-en az altalam ismert boltokbol (arwill,lomex,mikronika,stb), ez 6v-os de sajnos meg ez is nagy nagy. e mellett sikerult vennem egy hengeres elktrolitot, hasonlo meretu de ugye az szabalyos henger es hajlitgatassal meg csavargatassal bepasszitottam a helyire. persze nem javult meg tole
kenytelen voltam szetbombazni jobban. kimostam sebbenzinnel mar amennyire hozzafertem. egybol jo is lett, most majd az a kerdes hosszu tavon is birja e magat. az jo jel hogy elotte abszolute nem mukodott, a mosas utan meg azonnal. most varas lesz par napig aztan megnezem jo e.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #80146 üzenetére
ez nem tapegyseg en ilyet nem irtam sehol.
elemes cucc, raadasul 3v, az biztos nem sipol hallhatoan raadasul tized mp-es tartomanyban uzemel es azt o maganak meri be hogy a tekercset mennyi ideig huzgalja. siman lehet, hogy a tekercsnel koszolodott el a magnes, de nem tom, ezert eloszor azt bontom es cserelem ami hozzaferheto. ilyen most ez a kondi. de persze van meg benne tobb is de azok kisebb kapacitasuak (15,0.22,uF stb). ez a nagy gyanus, kicsit rucskos a kulseje nem sima, megprobalok szerezni 1et. -
rednifegnar
senior tag
válasz
ecaddsell #80143 üzenetére
itthon kene. nyilvan lehet kapni ebayrol meg kinabol de honapokat varni nincs kedve az embernek mikor itt van darabokban a cucc. kb 7mm magas cseptantal, nyilvan a kapacitasahoz kepest kicsi. ara az meg ezres felett ami nyilvan nem drama csak minek ha nem ez a baja. regi panel nagyon (ezert is hullanak benne a kondik) 90-es evek technika abbol se a top, kinozni minel kevesebbet kellene, szuk is minden, alkatreszek egymasra hajtogatva, csak ugy fer be az ontveny feszkibe, ezert nem nagyon tudok forrasztagni benne vagy nagyobbat betenni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
ecaddsell #80139 üzenetére
hat elvileg egy muszerben, de 3v a tapfesz es a kondi is nagyon pici (tantal) ezert is marha draga, meg kapni se nagyon lehet, ezert lenne jo megbizonyosodni rola hogy abban van e a hiba. netes irmanyok alapjan az szokott elhasalni, egy apro relet rangat de a kapcsolas meg minden ismeretlen (van hogy a rele szar). mar annak orulok hogy sikerult kiszednem egyben a 3 retegu nyakbol. gondoltam beforrasztok a helyire egy normal elektrolitot egy proba idejere, csak olyan hulye kis szuk helyen van es a nyak is eleg ergya igy inkabb nem kinoznam tovabb...
-
rednifegnar
senior tag
egy 20uF-ig mero multimeterrel lehetseges megtrukkozni, hogy merjen tobbet?
(egy 150-est szeretnek megmerni hogy mennyi nagyjabol mert eleg draga csak ugy kicserelni biztos ami biztos alapon)
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Barret001 #80091 üzenetére
van usb-c - jack kanoc lehet azzal menne, igaz azon meg tapfesz nincs.
nem tudom az a kolonc erdemben csinal e valami hasznosat (tucctucc novelesen kivul), en levagnam a ..csaba es ra egy sima kanoc jack-el.
amugy ahogy neztem nem egy nagy kincs ilyen 60 dolcsiert lattam eladottat, az nem egy nagy penz ennyiert kerdes erdemes e kuzdeni vele. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Babetta-X #80038 üzenetére
nem tudom mit ertesz a valtokapcsolon de itt van jonehany megoldas:
https://megaohm.hu/villanykapcsolo-bekotes -
rednifegnar
senior tag
válasz
#85619712 #79957 üzenetére
jo dolog a 90 fokos is, sony-aim olyanok voltak. amiota masik telot hasznalok azota nem tul praktikus, a telo tetejen es bal szelen van az aljazat, igy allandoan beakad, ehhez jobb az egyenes (regi telomhoz jobb volt a 90-fokos mert annak meg az aljan volt a csati).
-
rednifegnar
senior tag
válasz
#85619712 #79953 üzenetére
en is ezert hagytam kilogni lazan zsugort raadasul ugy hogy legbelul volt egy hosszabb vekony zsugor aztan egy kicsit nagyobb atmeraos es meg egy, kvazi lepcsozetesen hogy a tove fele kemenyedjen be mint egy rugo. de valoszinuleg nem igazan tuti ez a drot mert megtort, nem a vezetek hanem a kulso anyaga. ez ilyen fura gumi szeru vezetek.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #79951 üzenetére
valoszinuleg gyarilag is jol megkinaljak mert le tudtam szedni a gyari raontott gumirozast nagyjabol serules nelukul es az latszik hogy combos cin gumokkal van rapoccintve a dugora.
amugy a sony jobb, az nem szokott megtorni. nem tudom lehet e szerezni sony vezeteket csatival egybe ontve, mert legjobb lenne arra kicserelni. az se annyira jo ebben a sennheiserben hogy tobb vezetek van benne mint ami kellene, total feleslegesen egy sztero fulesnel 4-5 is van benne, sot amiben mikrofon van abban meg egy kulon selyem szigetelesu szal is van neki, plusz benne vannak az erosito selyem szalak de abbol is van meg ketto pluszban. nem tom minek ennyis, de lathatoan nem lett tartosabb tole. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Barret001 #79948 üzenetére
hat eleve tizedmm-ekrol van szo a vegin. mas kerdes hogy mikent lehetne megakadalyozni hogy megtorjon, pedig jo minosegu sennheiser de fel evente megtorik a csati folott. igaz nagyon sokat hasznalom. probaltam rahuzni zsugort hogy legyen egy rugalmas atmenet sot meg ossze se zsugoritottam hogy legyen helye lotyizni de vegul megtort a cso veginel. szep lassan fogynak a vezetekek mert mindig le kell vagnom a veget.
-
rednifegnar
senior tag
fules kabelben levo vekony kis sodrott vezetekeket hogy erdemes megtisztitani hogy forraszthato legyen? kapargatni szoktam pengevel de attol inkabb csak toredezik.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #79772 üzenetére
nem ertek hozza, mi van ha a hegy veletlenul hozzaer a fem hazhoz (vagy a rugeszhez ha olyan)? vagy a hegy az teljesen le van valasztva?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
tordaitibi #79611 üzenetére
5e penzert itt van egy:
https://www.jofogas.hu/somogy/Gold___mikrohullamu_suto_115726382.htm -
rednifegnar
senior tag
válasz
Goldstar ER-654MD
-
rednifegnar
senior tag
válasz
nekem is volt ilyen folia tasztos goldstar mikrom, meg eletunk elso mikroja volt, eleg jo volt, pici es sokaig ment (bar mar reg nincs meg es a tasztja is mas volt). en kicserelnem igenyesen mikrokapcsolokra
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Spancer RE #79607 üzenetére
-
rednifegnar
senior tag
-
rednifegnar
senior tag
off: szuksegem lenne egy kicsi es lehetoleg csondes fagyasztora. sztetek letezik olyan ami csondes, motor (kompresszor?) nelkuli? nem vagyok kepben a temaban. nem kell nagy teljesitmeny de 0C ala menjen azaz fagyasszon.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Skillet #79495 üzenetére
fel nem foghatom miert ilyen ez a szar, miert kell ennek bekapcsolaskor uvoltenie??? es millioszam gyartjak az igy hasznalhatatlan vackot mert a harmadik bekapcsolas utan kivagod a pitsaba.
nekunk is van 1, gyerek is eleg csalodott volt es felt is tole, hogy igy uvolt maxon. en eloszor azt hittem hibas mert ilyen nincs, de ra kellett jonnom hogy de.megoldas az lett hogy egy jackszli kapcsolot (korkapcsolot) tettem az oldalara, erre egy ellenallas sort a hangszoroval sorba. azota jol hasznalhato. nem ertem miert kell elrontani ilyen nulla dologgal ezt az egyszeru es igazabol nem is olyan rossz cuccot.
-
rednifegnar
senior tag
nem probaltam meg ki, de hatha valaki igen. sima multimeterrel el lehet donteni egy pohar vizrol, hogy csap v ioncserel?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
ElektrikusDE #79345 üzenetére
es ha egy diodan (v hidon) keresztul fogna cerkat?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #79316 üzenetére
amugy eleve egy led-es halozati feszes izzonak szamit ennyi feszultsegeses? gondolom valamifele kapcsolouzemu cucc van benne, azoknak eleg nagy a bemeneti fesztartomanyuk.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #79312 üzenetére
de hazba ahol bejon az elmu ott egy pontrol megy le a nulla mindenhova, nincs kulon nullaja a fazisoknak. az hogy a lakasokba kulon fazisok vannak kotogetve hogy szetoszoljon a teljeseitmeny az ilyen szempontbol mindegy. persze en a hazon belul nezek mindent, mert kifele mar az elmu problemaja miert nincs meg minden fazis.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
tordaitibi #79310 üzenetére
akartam is irni, hogy ezmi, mert nem kozos nulla van ilyenkor?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
ElektrikusDE #79308 üzenetére
nincs az epuletben 3 fazist igenylo cucc (motor). a tobbi lako kb azt se tudja mi az a fazis, egyedul nalam volt anno 3 fazisu bekotes a hotarolos kalyha miatt. nyilvan nem egeszseges ez igy, de ez egy ilyen muszaly/ideiglenes megoldas, csak mar 10 eve tart
iden mar eljutottak addig, hogy a masik iranybol megcsinaltak a foldmunkakat bent vannak a leagazo csovek a gerincrol. nalunk meg mar ott a falban az uj kotodobozok, sinek meg merohelyek csak uresek. egyebkent a bekotes ingyenes, persze a benti szerelvenyek az a mi hazunkat terhelik, de pl. a foldmunkak, lezarasok, aszfaltozas milliok lettek volna, de nem minket terhelt. talan par even belul lesz is belole valami... -
rednifegnar
senior tag
válasz
ElektrikusDE #79306 üzenetére
en nem ertek hozza de gondolom idoszakosra is ra lehet akasztani valami log-olo monitorozo cuccot amivel utolag lathato a dolog.
nalunk is volt ilyen fesz eses bar 207v nem tunik olyan nagy esesnek, nalunk 200 alatt volt. itt 3 fazis van de 2-ot osszekotott az elmu meg az orak elott. igy oldottak meg hogy nem tudjak hol tunik el az egyik fazisbol a delej mire eler a hazunkig (foldkabel). ez mar 10 eve igy van, min egy eve epitik at az egeszet, nem kapkodjak el.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
baly81 #79246 üzenetére
hat nalunk ott allt ket pofa aztan mindenki szatyraba beneztek, pofara motoztak.
mas kerdes hogy ha valaki ki akart vinni valamit, sokkal egyszerubb volt letenni a pakkot barhol a kerites mellett aztan mikor kimentel akkor kivulrol kiemelni. ha volt haver akkor meg egyszerubb mert o kiadta/kidobta. nyomtak az oregek a fusit nagyuzemben..
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #79211 üzenetére
ez eleg regen volt, akkor meg ebay kb nem is letezett. a biztije nem igy nezett ki, tarcsa alaku rugesz volt benne. de gondolom funkcioban hasonlo. ennek ellenere markaszerviz nekem ne ugy javitsa meg hogy megpatkolja es becsevarja papirba. lehet hogy nem gyullad fel a konyha meg fembol van a nagyja de akkor se.
a masik meg hogy az a biztosito kiolvadt, nem az a megoldas, hogy cserelgetjuk hanem hogy az okat keressuk. lehet, hogy nehez megkeresni, nem ertek hozza, nem en vagyok a szerviz, max mondja azt hogy javithtatlan. de azzal ne vedd, oket hogy milyen szakszeru volt egy rezdrottal atpatkolni egy kiegett biztositekot. -
rednifegnar
senior tag
válasz
sztanozs #79207 üzenetére
hat en jartam ugy hogy volt egy markas mikronk, jo volt szerettuk, ment sokat aztan egyszer csak megnyekkent nem melegitett. szetszedtem, lattam az a marha nagy fura spiralos bizti kiolvadt. hat mondom az nem jo, ezt inkabb nem buheralom vigyuk szervizbe.
markaszervizbe be, jo sokaig ott volt (kulon jo hogy kozben elkoltozott a markaszerviz de nem szoltak).
visszakaptuk, mukodott, hepiseg.
fel ev mulva megint pukk nem mukodik.
szetszedtem ujra.hat a biztit kivulrol egy szal drottal megpatkoltak es becsavartak prespan papirba meg szigszalagot ra.
az alatt elolvadt a rapatkolt szal. na es ez egy markaszerviz volt, nem keves varakozas es penz utan. vegul inkabb kidobtuk, igy nem akartam "megjavitani", mert ez valoban tuzveszely meg minden.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #79133 üzenetére
de ha egy tetoantennaba beleut a villam es az arrol lejovo koax ezt levezeti akkor sztem a lejovo koax az fossa eg, meg minden korulotte.
egyszer katonasagon belevagott a villam a tornyomba es a tavbeszelo kabele az ~10 centis darabokra szetcsattant, mintha felapritottak volna. raadasul az a kabel acel szalas volt. a tornyon volt eleg komoly villamharito cucc, a tavrecsego drtoja az meg a vaslepcsore volt tekerve es ugy ment a kozpontba foldvezeteken.
Új hozzászólás Aktív témák
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest