Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Az egyik első Logout postom az volt, ahogyan haver MP4 lejátszóját összegányolták garanciában
Letört jack aljzat mellett hajszálvékony dróttal átkötve 
-
törölt tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Az valóban tré, hogy egy márkaszervíz így gányol, de a többiben én igazat adok szilikon dokinak. Teljesen felesleges oda az a bizti, és javarészt ok nélkül olvadnak ki, már-már tervezett elavulás szagúan.
Anyámék mikróját kb 20 évvel ezelőtt hefteltem meg a mai napig teszi a dolgát, igaz már a nyári konyhába száműzve, popcornt készítés csak a dolga, de azt elég sűrűn. A sajátunk valami noname, ellőtte a biztit, csere majd megint vagy 3x, meguntam, patkolás óta kb 10 éve megy, napi használatban, anomáliákat egyiknél sem tapasztaltam. Én nem azt mondom, hogy ez így jó, és bárki így oldja meg, de működhet mint megoldás, házi körülmények között. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
de azzal ne vedd, oket hogy milyen szakszeru volt
Ha ezt olvastad ki, az valami értelmezési zavar lehet.
Pont arra utaltam, hogy teljes rövidzár, teljes kiiktatás annyiból jobb, hogy akkor már többet nem olvad ki és mivel régen ez egy bevált rendszer volt (gyárilag is hiányzott), annyira azért nem ördögtől való.
Ezen felül szokott lenni még hőkioldó, illetve primer olvadóbiztosíték, azaz nem védtelen az eszköz.
Az meg magától értetődő, hogy megnézik ilyenkor, volt-e valami oka a kiolvadásnak, ami legegyszerűbb esetben próbaüzem, illetve rendellenesség megfigyeléséből áll (pl. indokolatlan melegedés stb.), esetleg áramot is lehet mérni, bár egy probléma anélkül is kibukik.
Mindamellett, te azt meg láthatóan nem tudod, hogy ilyen olvadóbiztosítékok szimpla anyagfáradása mennyire gyakori probléma, amit mögött egyéb ok nem áll, persze az még nem jelenti, hogy ilyen "érdekes" módon kellene megoldani.
Már csak azért is, mert soha nem tudhatja az ember, utólag ki néz bele, legjobb gyári állapotba állítani mindent.
Mindennek tetejébe, ilyen témába én nem azért szoktam írni, hogy szakszerűtlen megoldásokat védelmezzek, bármit is látsz bele. Csupán megpróbáltam rávilágítani más szemszögből is, ha valaki esetleg hasonlóan járna, hátha leszűr valami tanulságot.
Mint pl. lehetőleg ne dobd ki a mikrosütőt egy 200 forintos alkatrész miatt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- World of Warships
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- SZÉP! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Corsair Vengeance 64GB (2x32GB) DDR5 6000MT/s CL40 XMP black kit - ÚJ, bontatlan, garis - ELADÓ!
- Garanciával, Számlával! Logitech G29 Driving Force Racing Wheel
- Asztali PC , i5 8400 , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Felkonfig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Casio férfi karóra ECB-950DB-1AEF
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Letört jack aljzat mellett hajszálvékony dróttal átkötve
Anyámék mikróját kb 20 évvel ezelőtt hefteltem meg a mai napig teszi a dolgát, igaz már a nyári konyhába száműzve, popcornt készítés csak a dolga, de azt elég sűrűn. A sajátunk valami noname, ellőtte a biztit, csere majd megint vagy 3x, meguntam, patkolás óta kb 10 éve megy, napi használatban, anomáliákat egyiknél sem tapasztaltam. Én nem azt mondom, hogy ez így jó, és bárki így oldja meg, de működhet mint megoldás, házi körülmények között.
ekkold