- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19717 üzenetére
A műveleti erősítőkét a szűrőből. Ott van az, hogy 1mA kimeneti áramnál H állapotban 4.96V-ra, L állapotban 0.04V-ra lehet számítani. Tehát a végfokozat nem "eszik meg" majdnem semmit az amúgy is kis kilengést megengedő 5V táphoz képest. Tehát torzítás (limitálás) nélkül képes 5.0-0.08V= 4.96Vpp-et átvinni. Ha emlékszel ez az érték az LM324-nél sokkal kisebb volt a bipoláris végfok miatt. Ez pedig nagyon fontos amikor kisamplitúdójú jeleket akarsz mérni.
engem megvisel az időváltozás...
Engem is, főleg ha a használt mértékegység az év...
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19706 üzenetére
A 40mV és az 1mA arról akart szólni, hogy rail-to-rail erősítő lévén 1mA-es terhelésnél nem kell (marad) nagyobb fesz. tartalék sem a plusznál, sem a földnél, mint 40mV. Tehát csupa dícséret volt az erősítőnek és választásnak egyaránt. Nem voltam elég explicit, mert átolvasva az adatlapot ez egy komoly tulajdonságnak tűnik, gondoltam félszavakból is megérted, amit dadogok.
A másik megkavart gondolat - ami rág - a szimpla táplálás és a mért jeled viszonya. Nullára szimmetrikus színusznál asszimetrikus táplálása az erősítóknek. Én itt érzem a baj okát, de még nem tudom magyarázni.
Bocs' hogy/ha nyakatekert voltam. -
válasz
CPT.Pirk #19710 üzenetére
Az elébb szívtam meg egy xBox vinyó miatt.Megakartam nézni egy xBox-ból származó vinyó állapotát és rutin szerűen az USB-s IDE/SATA átjátszómra kötöttem és természetesen a külső tápra.20-30mp után lefagyott a Win és újra indult a gép de akkor már nem volt meg a boot sectora a vinyónak...
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19622 üzenetére
Próbaképpen megnéztem az ellenállásokat, egyik 8uF, másik meg 3.7uF kapacitással rendelkezik (már ha ezt meg lehet nézni, bedugva a multiméter kapacitás mérő foglalatába).
Ha egyáltalán beszélhetünk parazita kapacitásról (van nekik azért ilyen), az pF töredéke lehet mindössze. Hetekkel-hónapokkal korábban már írtam, hogy a kéziműszerek (tisztelet a kivételnek) kapacitásmérése egy hatalmas blöff/átrázás, mindössze valami orientatív információ szerzésére jó. Kapacitást nem úgy kell/lehet mérni.
Egy jobb szkóp függőleges bemenete 1MΩ/14pF impedanciájú, ha jól emlékszem. Az pedig a te szűrődet nem tudja befolyásolni.
Valami más gubanc van ott.100kHz-en egy 4,7uF kondi impedanviája olyan 0.3Ω körül van (ha jól számoltam
) és ha ez a soros R párhuzamos C szűrőben van olyan 500x-os osztást kellene végezzen.
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #19580 üzenetére
Nem akarok szarakodok trafó tekergetéssel szopni, meg egy épkézláb trafó 5-15k anyit meg nem ér hogy hajtsak róla egy TDA1558-at. Eddig is kapcsoló üzemű tápról hajtottam (csak annak az átalakítása nem volt probléma) amíg véletlen rövidre nem zártam és valami elszált benne azóta egyre jobban sípolt össze szedett minden hálózati zajt majd tegnap elnyekkent és ennyi.
-
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #19545 üzenetére
Hát, ha megfelelő dobozok is vannak hozzá. A múltkori lm1875 építésekor nagyon sokat tanultam.
Közben rájöttem, hogy az eddigi kis pc-s, milyen rossz volt.
Múltkor haver átjött, megkérdezte mekkora a teljesítménye, mondom neki 2*10W. Erre azt mondta, hogy az nem lehet, sokkal többnek kell lennie.
Pedig ez az lm1875 sem egy hájgend. -
Zewa
senior tag
válasz
CPT.Pirk #19526 üzenetére
Egy elosztón volt laptop, hangcucc és az asztali PC ami alkottak egy földhurkot.
Köszönöm szépen a segítséget! Magamtól soha nem gondoltam volna ilyesmire.
Itt kicsit utána olvastam és húzogattam ki a csatlakozókat és kiderült az asztali PC volt a hunyó.
Egy-két sört bármikor megért ez a tipp. -
lapa
veterán
válasz
CPT.Pirk #19494 üzenetére
na ja, akkor eszerint még akkor se.
mindenesetre ennyi elég volt felmérni a szükséges megoldást. most turkáltam egy kört és úgy néz ki van egy lehetséges ér, amit el tudnék vinni a célba egy külön +5v-nak. ilyen +5v meg elvileg van a bus masteren. először összerakom helyben ezzel a külön betáppal, aztán ha az nem megy akkor utána esetleg nekifutok a spock diódáknak. de ha a másodlagos betáppal nem megy akkor szerintem sehogy nem fog.
ja, köszönöm az útmutatást.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19489 üzenetére
megpróbálom programból megoldani
Igen, pozitív és negatív csúcs méréséből ki tudod számolni azt, hogy hol van (mekkora feszültségen) a színusz x tengelye. Aztán a mért értékekkel együtt számolod, amit kell.
...ezt konkrétan hogy érted?
Nem tudom mi mindent kell megépítened. De nulláról indulva a táprészben a trafót ellátod egy dupla szekunderrel, előállítod, ahogy kell a 2 szimmetrikus tápot. Kezedben van 3 drót, ami galvanikusan független bármitől. Ezzel csak a mérőáramkört táplálod, aminek a nulláját egyetlen pontban kötöd össze a közös (mérendő áramkör) nullával. Megint nyakatekerten írtam?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19480 üzenetére
...legalább is a mérő panelt külön tápról járatni.
Persze. A földhurokért pedig ne aggódj. Ha külön szekunderről táplálod és végig lebegteted, csak a mérésnél kötöd össze, akkor nincs honnan kialakuljon.
Dolgozatban elméleti változatnak pedig megemlítheted az Isolation Amplifier-t, például Burr-Brown gyártja és nem tudom a pontos magyar nevét. -
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19477 üzenetére
Igaz, hogy az adatlap azt írja, hogy 3-32V táppal működőképes, de még ezt is:
Operation from split supplies also is possible if the difference between the two supplies is 3 V to 32 V (3 V to 26 V for the LM2902), and VCC is at least 1.5 V more positive than the input common-mode voltage.
Ez pedig nagyon limitálja a lehetőségeidet a pozitív értékek felé is.
Végül csak annyit, hogy ez a "minden 3.3V-ról van táplálva" nagyon megköti kezed-lábad.
Ha perverz szadista lennék azt írnám, hogy MAX4321, De itt is el lehet olvasni, hogy a kis táp esetén csak valami .6V kilengést engedélyez (tud).
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19474 üzenetére
Azt én nem is tagadtam. A gond az, hogy az LM324 kimeneti fokozata így néz ki:
Ha pedig figyeled a bekarikázott tranzisztort, akkor tiszta kell lennie annak, hogy a kimenet nem mehet le a GND-ig miatta. Mindig ottmarad egy VCEsat feszültség, ami gondolom a te esetedben pont az a .5V. Ugyanez a jelenség megtörténik egy nagy kimeneti jel esetén is a felső tranzisztor miatt a Vcc közelében.
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19452 üzenetére
Ha a színuszt akarod mérni, minek kell a 2-es szorzó?
A lopást pedig arra értettem, hogy egy műveleti erősítő (kivétel a rail-to-rail kategória) nem képes a kimenetével a tápok szintjéig kilengeni, tehát lehet a kicsi amplitódójú jelek elvesznek ha csak a félhullámod van a kimeneten a nulla közelében.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19444 üzenetére
Gondolom, hogy egy mérőerősítő kapcsolással egy egyszerű 3.3V-ot felező osztó közepéhez képest kellene mérni. Ahhoz lehet kellene valami kis táppal megelégedő opamp (pl. OP290), bár lehet, hogy ez túlzás.
Ha levonnám a szinusz minimumánál mért értéket, akkor elvileg megkapnám a szinusz amplitúdóját.
-nak a dupláját talán.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19389 üzenetére
Ez így ok. Kerülgettem, mint macska a forró kását... A'sszem a helyes magyarázat a különbségre, hogy a Tina ideális kondenzátorral számol (mint én is papíron
), azaz 4.7μF és annyi. Ehhez ellenben hozzáadódik egy csomó egyéb. Próbáld ki (ha van) egy néhány nem elkókból összerakott kapacitással, hogy igazam van-e az ESR meg egyebekkel.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19374 üzenetére
Hangolt erősítők: nem hiszem többet várnának el, mint az alapelvet, ami egy bármilyen erősítő visszacsatolásába kötött szűrő. (sokkal inkább, mint "Pl. ha a bemenetet ilyen - olyan szűrőkkel lekorlátozzuk").A szűrőket részletezheted. Az egész áramkörről pedig elmeséled, hogy mit csinál, mire való és mik a jellemzői, például az alsó és felső frekvnciahatár bizonyos csillapításszinten (lásd analógiaként egy audióerősítő 3dB-es pontjait).
Frekvenciaváltók: itt egy jó kis leírás, gondolom elégséges.
Hmm, majd az alapkapcsolásokat feldobom elektroncsővel. Szerintem kivágnának azonnal.
Ez a bizottság átlagéletkorátől függ.
Lehet épp ellenkezőleg, megtapsolnának, ha ezt plusz dokumentálásként értelmeznék.
-
DarkByte
addikt
válasz
CPT.Pirk #19361 üzenetére
Jingle Bells?
Másoltam, nem tudom miért hívja Ő ígyGondolom a JLT02-ből hozta össze valahogyan.
Egyébként Szegeden nem találtam Solomon-t sem Fahrenheit-et. Vagy nem jól keresem.
Köszi a javaslatot egyébként.
Annyit hozzátennék hogy atom kezdő vagyok, szóval ez is szempont hogy ezen fogok megtanulni.3 tábla Milkáért adok egy használtat ha megtalálom
Azt hiszem ez eldöntötte a minőségét. -
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19292 üzenetére
Igazából erősítőnél gyakran opcionális a földelés, egy hátlapi kézzel tekerhető csavar szokott lenni.
Nagyon soknál egyáltalán nincs.
...de ha valamiért igen, akkor nem vagyok benne teljesen biztos, hogy mi fog történni....
Fog rázni mint az istennyila ha hozzáérsz és vele egyidejűleg egy földelt tárgyhoz is (gázcső, vízcsű, fűtőtest stb), aminek az esélye minimális. Még veszélyesebb, ha az erősítő a fürdőben van.
Komolyra véve: erre minimálisak az esélyek, csak hálózati kábel csupaszon sasszihoz, kapcsoló belseje ugyanoda, trafó primér fázisfelőli vége ugyanoda vagy a vamaghoz ér. Gyakorlati esélyek nullák.
Ha a szóban forgó erősítő a (#19285) képe, abba bele se megy a hálózat. Én annak a sassziját biztosan nem kötném földre. A lánc elemei közötti kábelek összekacsolják a testeket, pluszba nem KELL.
-
MasterMark
titán
válasz
CPT.Pirk #19286 üzenetére
Tehát akkor optika kábellel kössem, rá? Mert az van.
Közben szétszedtem az erősítőt, levegyem a földelést?
szerk: Ha minden ki van húzva, és csak a dekóder és az erősítő van összekötve, akkor is van zúgás. De nem olyan hangosan mintha be lenne kötve a PC. Ha egyáltalán nem kötöm össze, egyáltalán nincs semmilyen zaj.
-
MasterMark
titán
válasz
CPT.Pirk #19281 üzenetére
vHopp, ha kihúzom a PC-t, akkor viszonylag csöndes.
Van egy koaxiális digitális bemenet, oda van bekötve a PC spdif-en. Ez hatalmas alapzajt csinál.
Akkor van még egy sztereó RCA bemenet, az is csinál ilyen alapzúgást de közel sem akkorát.Ha jól láttam, az erősítőben belül le lehet venni a földelést. (Ezen a képen látszik: [link])
[ Módosította: #65675776 ]
-
MasterMark
titán
válasz
CPT.Pirk #19253 üzenetére
A hang akadozik is egyébként ezzel a kondival.
Ha kézzel fogom meg a kábel végét, akkor is elkezd zúgni.
Ez egy ilyen házi-mozi rendszer szerű. Úgy működik, van egy dekóder, abba kel bedugni a hangot (PC-ből, XBOX-ból, stb.) (Földeletlen adaptere van.). Ennek van egy G9 nevű kimenete, ami az erősítő G9 bemenetébe megy. (Ez az a kábel ahova forrasztottam, a kondikat. (Az erősítőnek földelt kábele van, mint a PC.) -
DonThomasino
veterán
válasz
CPT.Pirk #19200 üzenetére
Igen 21V AC kéne.
Akkor hogy állt elő a mikróban a 21V AC?A "találni " t úgy értettem, hogy milyen otthoni lim-lomokban van ilyen,
mert első körben nem adnék pénzt érte. Azért köszi a LINK et.Az lenne még a kérdés, hogy mi van ha 21V DC t adok neki?
Szerintem azzal is kéne neki menni. -
válasz
CPT.Pirk #19182 üzenetére
Bevállalnék egy ilyet is csak ne haragudnék annyira az Asus-ra.
Egy SSD-vel meg egy passzív táppal nagyon is tudna tetszeni
Régebben így oldottam meg egy kisgépnél a hűtést.(igaz egy VGA hűtő bánta aminek a tömbje még mindig a szekrényembe pihen)de csendes lett nem úgy mint az 5000-es fordulatú 4x4cm-es ventivel. -
válasz
CPT.Pirk #19180 üzenetére
Én is """tervezek""" majd egy gép fejlesztést de lehet először egy Brazos lesz az ugró deszka.Most épp 1kg kenyér megvásárlása is gondot okozna de álmodozni még üres zsebbel is lehet.
Nálam is sokat megy a gép de szinte csak netezésre használom így nem feltétel a "komoly" prociba épített VGA.
Mellettem egy Csigabyte EP35-DS3 lap+E6300 C2D procival dolgozik és a szoftveres energiaszabályzó program szerint 11-14W-al beéri a CPU(az más kérdés,hogy hiteles az eredmény vagy csak vakítás az egész) -
yohnsee
tag
válasz
CPT.Pirk #19172 üzenetére
140A...Hmm. Régen azzal kísérleteztem, hogy hány farádos kondit kell az AT tápegység 12 voltos ágára rakni, hogy a LADA lemerült akksija helyett azzal indítózzak. Ma meg mi megy? Veszek egy 600-800 wattos tápegységet és vígan bebikázom róla az autót. Na jó, ez kis költői túlzás, de remélem értitek, mire akarok kilyukadni.
-
-
moha21
veterán
válasz
CPT.Pirk #19123 üzenetére
Hát öö izé nem tudom.
Ez az elméleti része. Én még nem próbáltam ki, hogy más kondit rakjak oda ahova elméletileg nem való.
Egyébként meg meg kellene mérni az ESR értéküket.
Kondi dolog azért izgi amúgy , mert a gyári elvileg alacsony soros ellenállású kondik is megmakkanak elég hamar _:-)
-
moha21
veterán
válasz
CPT.Pirk #19120 üzenetére
Az élettartam miatt. Oké, hogy megy sima kondival is, a kérdés meddig. Nagyfrekvceniás áramnál a mezei kondi jobban melegszik.
(#19121) PH-User: Nézd meg első körben, hogy nem lett -e valamelyik nagyobb tranzisztor zárlatos. Ha azok rendben vannak, akkor van 50 % esélyed :-)
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19101 üzenetére
Úgy nézem, "digitális wobbler szkóp", mint önálló műszer, már nem igazán készült soha.
Tényleg nem. Valamikor egy szkóp meg egy tracking generátor voltak a lelkei egy wobblernek. A tracking azt jelentette, hogy a vízszintes eltérítést a generátor frekvenciamenete vezérelte. A függőleges pedig a vizsgált (al)egység átvitelét mutatta.
A mintavételező (sampling) szkópokkal egyidejűleg még éltek a wobblerek, de a DSP-k megjelenésével értelmüket vesztették. Mindamellett a külső generátorok használata a mai napig szokásos főleg a magas frekvenciákon. Nem könnyű egyszerűbb szkópba azt is beleépíteni. A bonyolult digitális spektrum analizátorok ellenben már "default" funkcióként rendelkeznek wobbleres tulajdonságokkal.
-
mezis
félisten
válasz
CPT.Pirk #19064 üzenetére
Egy tapasztalat: Talán 20 évvel ezelőtt, amikor még nem volt HD, UPC koax-ot osztottam kétfelé valami nagyon kicsi műanyag dobozba zárt, nagyon olcsó bolti elosztóval. (Valamikor itt a fórumon közzé tettem a fényképét a belsejének. Volt aki "kapcsolási" rajzot is kért
.
Szóval 0 Ohm-al volt "összehegesztve" a három csatlakozó (indukció szegénnyel).
A meglepő számomra az volt, hogy nem láttam minőségi különbséget, szellemképet a TV-n, - -pedig kerestem- e csoda dobozzal meg nélküle.
Később aztán olyan felirattal láttam ezt a csatlakozót egy jobb nevű áruházban, hogy rádió vételhez való.Esetleg próbálj ki egy ilyen "kapcsolást". (És írd meg, mit tapasztaltál
)
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Szétszedni én se szedtem szét egyet sem, de annál többet raktam össze.
Az egyszerű rezisztív splitter konstrukciója a következő (hármas és kettős osztó):
A lényeg a "karakterisztikus" vonalimpedancia betartása az illesztés helyessége miatt. Természetesen minél többfelé osztom, annál kisebb jeleket kapok, de az illesztés biztosítva van. Fogalmam nincs ez hogy sikerülhet (
) a ferritgyűrűs konstrukcióval.
Az üresen maradt kimenetet kötelező lezárni a Z értékű terminállal, ellenkező esetben a többi vonal illesztését is elcseszi.
Bonyolultabb a helyzet ott, ahol különboző csillapításúak a kimenetek. Azt nem tudom hogy csinálják.A rezisztív változatot használtuk a kábeltévézés hőskorában, amikor egy kábelen közlekedett több csatorna az ~50-300MHz-es sávban.
Amikor a parabolaantenna jelét kellett osztani, ott már a microstrip-es konstrukciót használtuk, csak ott minden az 1GHz körül mozgott és a df/f arány kicsi volt. Ez a konstrukció egyszerű rajz volt, kizárólag a NYÁKvonalak hosszából/szélességéből hangolva. Esetleg majd előkaparok valahonnan egy rajzot kiváncsibbak számára. -
válasz
Nem tudom én még 1-et sem szedtem szét.Viszont nálam 2db CRT TV és egy kis LCD van rákötve+a modem így semmi gond de amikor a műhelyembe lévő kis LCD TV helyére kötöttem egy asztali rádiót na akkor nem kellett bent TV-t nézni(no meg a rádióra is csak a meleg eret köthettem rá)
Nagyot csalódtam a szolgáltató által fogható rádió csatornákba mert több adót tudok fogni egy fél méteres RoHS forrasztó ónnal(mert erre legalább "lehet" használni) mint az ő jelükből -
And
veterán
válasz
Ha valóban diódák voltak benne, azok nem igazán a jel osztása miatt kellettek oda (nemlineáris elemek ilyen áramkörbe maximum védelemnek valók, de emlékeim szerint egyszerű splitterekben ilyesmi nincs). Lehet teljesen rezisztív, pl.: [link], aminek a 6 dB-es ágankénti csillapítás a hátránya (miközben az elméleti minimum a teljesítmény felezése okán ugye 3 dB körül van). Ezért inkább "hibrid" osztókat használnak, amelyeknek kisebb a vesztesége, pl.: [link]. Az elvét lásd itt: [link].
-
válasz
CPT.Pirk #19062 üzenetére
Üdv
A szolgáltatód valamelyik "értelmes" szerelőjével vedd fel a kapcsolatot.Nálam is egy koax jön be a lakásba (ami KTV és netet szolgáltat).Amikor kötötték be akkor kérdezgettem a szerelő srácot és mondta,hogy az oszlopon lévő szűrő határozza meg a szolgáltatásokat.
-
zolisx4
őstag
válasz
CPT.Pirk #19059 üzenetére
Szépen kiforrasztottam a csatlakozót ,ha lesz rendes dugós adapter hozzá akkor vissza csinálom ,Sikerült bele forrasztanom elég érdekes a panel nem látom hogy külön lenne a 2 forrasztási pont ,de működik
Attól hogy nem látom ,nem biztos hogy úgy van ,pont valaki már szétkapta itt a Ph van panel kép is ez az. -
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #18971 üzenetére
Ez így érdekes.
Egy kerítést általában a földben rögzítenek. A másik: nagy teljesítmények csak az MW és LW adóknál van (akár MW nagyságrendű). Ha pedig azt is figyeleme vesszük, hogy a kerítés magassága legfeljebb pár méter, akkor pl. a Kossuth esetében (Lakihegy) a kb 555m-es hullámhossznál nagyon nehéz nagy feszültséhgez jutni a kerítéssel, mint antennával, mert ugye a λ/4, ahol a maximum lenne az 140 méternél lenne.
UKW esetén a pár méteres hullámhossznál már lehetséges lenne, de ott a kisugárzott teljesítmény általában legtöbb pár kW (ha van annyi), tehát a térerő sok nagyságrenddel kisebb.De ha mondjuk mégis lehetséges, a szikrázás "hangja" már talán magyarázható lenne AM esetén (LW, MW, KW) de kevésbé FM (UKW) esetén.
-
válasz
CPT.Pirk #18966 üzenetére
Növényről jut eszembe...
Régen egy alkalommal el lopták a Simómról a gyújtó kábelt és fűszállal tettem meg 20km-t szám szerint 3db kellett.Gyufaszálakkal beleszorítottam a gyújtó trafóba a másik végét meg rákötöttem a gyertya végére.Úgy 7-8km-t ment a Simó mire cserélni kellett a fűszálat. -
DarkByte
addikt
válasz
CPT.Pirk #18923 üzenetére
Köszi. Szétnézek a neten építési infók után és meglátom hogy össze tudnám-e hozni.
Ha jól értem akkor az UV levilágításhoz vagy készen veszek olyan NYÁK-ot amin már van ilyenre érzékeny bevonat, vagy utólag is felvihetem egyszerű NYÁK-ra. Jól gondolom?
Kicsit leegyszerűsítve a témát. Ha csinálnék egy UV LED mátrixot próbapanelen, akár egy cipősdobozban is levilágíthatom a panelt?
-
!wannabe
tag
válasz
CPT.Pirk #18918 üzenetére
Igazad van, a töltőn tényleg csak W jelzés van. Tehát akkor butaság azt gondolni, hogy azért nem tölti fel mert 15W-al kevesebb a teljesítménye a töltőnek mint amennyi Wh az új akksin van feltüntetve?
Hát felhívom Őket, de csak szerdán tudom. Nem tudjátok, hogy ha netről rendel valamit az ember futárszolgálaton keresztül akkor hány napon belül kötelesek visszavenni a terméket reklamáció esetén. 8 napot hallottam valakitől ezt meg tudja valamelyikőtök erősíteni? Illetve a 8 napban benne van a hétvége ls a május elseje is?
Soha nem gondoltam volna, hogy a töltőelektronikával is gond lehet
Az ilyesmi csak drágán javítható? Nincs már gari a gépre. -
Latency
senior tag
válasz
CPT.Pirk #18913 üzenetére
Ha egyszer sikerül kitapasztalni a levilágítási időt (be kell áldozni pár kis darab nyákot), akkor egyenletesen jó eredményt lehet elérni vele. Beleraktam a ledeket egy scannerbe, de nem az igazi, mert túl alacsony, valami dobozt kell majd összeütni hozzá azt hiszem.
Én gyárilag fényérzékeny nyákot fogok egyenlőre használni, ez egy kicsit drágább, mint a sima, de mondjuk a P20 sem olcsó és így egy hibalehetőséggel kevesebb. Jövő héten talál el is készítem az első nyákot a cuccal.Amúgy erre valaki?
-
Latency
senior tag
válasz
CPT.Pirk #18908 üzenetére
Az UV sem olyan drága. Én most vettem 20db 5mm Superflux UV led-et. 5 chip egy tokban, 100mA áramot bír folyamatosan, 17$ ebay-ről. 6x3-as mátrixba rendeztem, max. 20x15 cm-es nyákot akarok levilágítani, kb. 10 cm-ről már egyenletesen bevilágítja a kellő felületet. Az előhívó mosószóda (nátrium-karbonát, kb. 400 Ft 0,5kg nálunk és évekig elég). Maratás, ónozás meg ahogy tetszik.
Azért választottam ezt, mert lehet tintasugaras nyomtatóval is csinálni, igaz a hozzá való írásvetítő fólia drága (én 125 Ft/db-ért vettem párat), de cserébe finomabb rajzolat is elérhető vele, mint vasalással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Szép állapotú Xbox Series X konzol csomag, gyári dobozában, minden tartozékával.
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest