- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #75050 üzenetére
Ez nem olyan nehéz. Szerintem inkább motor lesz, s akkor a tulaj egyben fogja cserélni.
A kábel nem tűnik hibásnak, viszont a deszkával mentek esőben -> simán lehet, hogy elrozsdált valami.Köszi!
-
-
Jött hozzám egy elektromos gördeszka (Yuneec EGO2) . Nehezen indult el, gyenge volt, most már nem megy. A tulaj cserélt akkut, de nem lett jobb.
Szétszedtem. Az elektronik jónak tűnik, legalábbis látható baja nincs. A mechanika (a motorról fogasszíjas hajtás a kerékre) jó, legalábbis kézzel forgatva nem szorul (csak baromi retkes).
Valami 10 eres csatlakozója van a motornak... Esélytelen mérnem rajta, pláne más motort bekötni.
A motor ugyanis, ha bizonyos pozícióban áll, simán elindul, eléri a 20km/h végsebességet (persze felfordítva néztem, lefogni nem próbáltam). Más pozíciókba forgatva nem indul, vagy ciripel, esetleg recseg.
Mi okozhatja ezt? Inkább motor, vagy inkább a teljesítményelektronika?Köszi minden tippet
-
-
-
válasz
rednifegnar #74731 üzenetére
Én sem értem. 10-12V-on az 100-120W. Amúgy szerintem a melegtől mehetett le. Asszony gépe, azt mondta, hogy napon volt + ráült a macska, utána kezdett sárgán villogni az akku LED-je. Az akku másik gépben jó.
-
válasz
neophyte79 #74728 üzenetére
Nem ártasz. A kapcsolóüzemű is úgy kezdődik, mint egy sima táp, csak utána van námi feltranszformálás és kapcsolgatás, hogy ne legyen 1kg a trafó egy tápegységben
-
válasz
neophyte79 #74726 üzenetére
Az mindegy neki, hogy veszel-e ki belőle teljesítményt, vagy nem. Igazából ha terhelés alatt van, azt bírja kevésbé, üresjáratban nem melegszik, stb.
-
válasz
neophyte79 #74723 üzenetére
Alapvetően a router is úgy működik, hogy nem nagyon kapcsolgatják le, szóval a táp szempontjából kb. mindegy, hogy mit lát el árammal
-
-
Hello,
Valaki ismeri az SMD biztosítékok jelzéseit?
Van itt egy, amin "10" van... Lenovo T410 töltőáramkörében található...
-
-
-
-
-
-
...egyre jobb. Visszatettem a saját puffereit. Azzal is ugyanígy lekapcsol, de sokkal gyorsabban.
A 10000uF-osokkal be tudom nyomni a "Muting" gombot, úgy megy rendesen. Ha kikapcsolom a "Muting"-ot, akkor azonnal lekapcsol. Tényleg végfok lehet.
A rajza (http://sportsbil.com/sony/STR/STR-D/STR-DE245_DE345_v1.0.pdf) szerint a védelem a végtranyókat figyeli. De mi a franc lehet a végtranyókal, mit okozhat ott a puffercsere? -
Most tovább bekapcsolva marad, a "Protect" felirat írja ki... De mi védelem lehet az? Melegedés? Zárlat?
-
Van nálam egy Sony DTR-DE345 5.1 erősítő. Az volt a baja, hogy torzan, és nagyon halkan szól. A 220 pufferek rossznak tűntek (8000uF 70F) , ezeket cseréltem 10000uF -re. Azóta állandóan lekapcsol, azaz indulás után pár másodperccel off. (Kijelző pl. elindul, kiírja a forrást, hangerőt is lehet állítani...)
Valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt? A torz hangot és a lekapcsolást sem igazán tudom mihez kötni... -
-
-
-
Van benne, egy nem létező IC (kajak semmilyen találat nincs a rajta levő feliratokra). Viszont most már akármibe fogadok, hogy TX-2 alapú a cumó.
És hát ebay-ről komplett TX-2 4 csatornás adó-vevő 1000Ft alatt van...
Van még 2 ilyen alap itt, csak lusta vagyok mint a föld Arduino alapon építeni hozzájuk valamit (adó-vevő-vezérlés-stb) -
Hello,
Lett ide hozzám egy kommersz játékbolti RC autó, aminek nincs távirányítója. 27.145MHz-es elvileg. Kérdés, ezekhez csak a sajátjuk jó, vagy tudok venni olyan 27Mhz távirányítót, ami ezt a kínai akármit képes elirányítani?
-
-
válasz
#85619712 #74158 üzenetére
Biztos, hogy nem, hiszen nem is ehhez a TV-hez való
Ugyanakkor egy eeprom-nak ök mindegy, mit írsz bele; a formátummal volt gond, meg a programmal.
Közben ugyanis megjavult a TVAz a lényeg, hogy a Postal2 Auto módban nem jól ismeri fel a Wt61p805. Így nem is tudja írásvédtelen módba tenni... De ha kiválasztod neki, akkor rendben megcsinálja
De hogy hogyan kell kiválasztani...Vannak a programnak beállításai a Settigns gomb mögött. Na nem ott kell.
Tehát hogy az Out ISP / Set ISP gombbal kiveszed ISP módból, majd a Status gombbal lehet típust váltani, az az utolsó gondolatod sem. És ha ISP módban van, akkor ugyanez a gomb a flash méretét váltja (ami meg procitípushoz kötött lenne...)
És ha ki volt választva neki a 805-ös, akkor volt a kimenetben egy "unprotect" sor is. Ugyanis akkor leveszi az írásvédelmet. És jól írja fel, lemegy a verify is.
És a TV bekapcsolása előtt ki kell venni ISP módból, mert ugye abban nem bootol.
Amint fent volt a procin a más típusú(!!!) tv-hez való flash, azonnal beröffent a TV. Azóta is azzal megy, mert a gyári frissítés nem akar felmenniSemmi anomália nincs. Nyilván ez mák, hogy a Samu nem készít minden TV típushoz külön billentyűvezérlést, hiszen ugyanazokat a távokat, ugyanazt a 4 irányú gombot használják több TV-ben
-
válasz
#85619712 #74155 üzenetére
Bingó! Valami a programmal nem jó. Kiolvasom a procit, felétől üres. Ez volt az eredeti tartalom (egy címtől kezdve FFFFF van benne, aztán 00000).
Felírom a hexesített más típusú fw-t, verify fail.
Visszaolvasom, ugyanattól a címtől FFFFF és 0000.
Mintha írásvédett lenne, de miért csak a fele? -
válasz
#85619712 #74155 üzenetére
No para, köszi a segítséget - amúgy oda is írta, hogy ha máshoz kell, akkor szóljunk neki, megoldja. Ezt már a TV tulaja intézi (én a procicserét sem nagyon vállalom el neki, 8 lábút még simán de ilyen PQFP dolgokat inkább nem
)
Meg mivel írni-olvasni már tudom, lehet egyszerűbb lenne egy fw-t kunyizni
-
-
válasz
#85619712 #74149 üzenetére
Samsung UE32ES5700
Véletlenül Micom update-t nyomott a szervizmenüben. Régebbi Samukban van ilyen bug, hogy ha nincs ott a Micom file egy drive-n, akkor is felupdateliA terv most az, hogy felírok neki egy hasonló Micom tartalmat, ha azzal be tud kapcsolni, akkor felszívja a gyári szoftvert pendrive-ról.
Annyit kiderítettem, hogy Intel hex formátum, amit keresek.
-
-
Vajon ki tudhat segíteni bin file -> hex konverzióban?
Konkrétabban Samsung TV-re kéne eeprom-ot írnom (haver elrontotta a Micom proci tartalmát). Van működő íróm, meg egy hidegrázós minőségű orosz progi (Postal2), ami tudja írni azt a procit. Írja is, de a tartalom csak .bin-ként van meg.
Amit nem értek :
- felírom a .bin -t, persze közli, hogy nem lehet visszaellenőrizni, de mondjuk felírja (és nem működik vele a TV)
- a korábban kiolvasott eredeti tartalmat ha visszaírom, azon végigmegy a verify is, csak ugye azzal sem működik a TV, mert az a tartalom részben törölt
Amit a progi olvas .hex kiterjesztéssel, az így néz ki :
:020000040000FA
:100000000204EC0206A0002200000002200B000007
:10001000000000022013000000000002201B00006EEz milyen formátum? Hogyan lehet egy natúr .bin file-t ilyenre alakítani?
Sajnos a TV gyári szoftveréből nem tudom kinyerni azt a file-t, mert még csak hasonló sincs. Valószínű az a szoftver nem tartalmaz Micom upgrade-t.
Köszi minden segítséget
-
-
válasz
MasterMark #73955 üzenetére
Nem feltétlenül fogsz. Ha látsz, akkor tuti megpusztult, ha nem, akkor nem tuti. Biztosítékcsere, és egy feláldozható lapban + táppal elindítani
Bár akkor sem valószínű, hogy bárminek baja lesz, de jobb az óvatosság.
-
válasz
MasterMark #73952 üzenetére
Lehetett. VGA-n valami a melegtől bezárlatosodott, vagy csak megszaladt az áramfelvétel, és kiolvadt a bizti. Nem nehéz kicserélni, ha nagy mákod van, megy tovább a kártya, amíg legközelebb el nem durrantja.
Általában nem "túlfeszültség" öli meg a dolgokat, hanem meghibásodnak, zárlatra megy valami az adott eszközben, ettől olvad le a biztosíték. Ritka az, amikor a tápfesz emelkedik meg, és az okozza (kb. hibás táp, vagy villámcsapás szokott ilyet).
-
válasz
MasterMark #73950 üzenetére
Sanszos, hogy azok biztik elhaltak (amúgy azok). Viszont biztosíték nem hal el magától. Általában.
-
Van egy Whirlpool AWE 6416 mosógépem, aminehezen kapcsol be (villognak a LED-ek, aztán elindul, és működik szépen).
Szerintem kondenzátor gondja lesz. Valaki szedett már szét ilyet? Nehéz levenni a tetejéről az elektronikát? -
Köszi!
-
Hello,
Milyen alkatrész jele egy Z (függőlegesen áll a rajzjel, és egy Z van a "vezeték" közepén)? Tippre dióda vagy hőbiztosíték, de biztos akarnék lenni benne... Külsőre üvegből van, két piros, és egy lila csíkkalKöszi a tippeket...
-
válasz
Zoli-bácsi #73695 üzenetére
Teljesítményellenállás...
-
Köszi!
Nem megoldhatatlan. Meglátom, mire jutok
Mondjuk nem hiszem, hogy abban a mérlegben 5V előfordult volnaSzokásos CR2032-ről működött a mérleg. Most majd kap egy 18650... 3,3V-os Arduino remélem jó lesz oda. Van opamp is itthon, csak annak meg +- kéne... Viszont akad pár A/D IC is, csak fogalmam nincs a használatukról.
Amúgy cella...?
-
Kaptam egy mérleget. Nem működik.
Úgy vagyok vele, hogy fel kéne éleszteni, mivel a lényege, a nyúlásmérő bélyeg teljesen jó. Bele egy Arduinot, és hajrá.
A bélyegnek 4 vezetéke van. Valaki látott már ilyet, hogy hogyan kéne bekötni...? -
válasz
Zoli-bácsi #73679 üzenetére
Hát hogy nem gondolnád, mennyit merült, aztán mérsz, és tényleg
-
válasz
Zoli-bácsi #73677 üzenetére
A terheletlen kimeneti fesz érdekes dolgokat tud csinálni
-
válasz
Zoli-bácsi #73670 üzenetére
A legtöbb esetben 4,2-ig töltődik
@Razorbenke92 : OK, sejtettem, hogy valamiért kell - csak annyira emlékeztem, hogy az OC nagyobb terhelhetőségű, ez eszembe sem jutott, hogy az visszafele is adat
Köszi!
Volt egy láda diszkrét IC-m, nagy részét eladtam, 05 meg pont nem került a megtartottak közé
-
válasz
Zoli-bácsi #73666 üzenetére
Eeee, ha szikráztattad, akkor ott folyt áram
-
válasz
Zoli-bácsi #73663 üzenetére
Akkor viszont lehet csak lemerült. Ennyi tud meríteni rajta. Töltsd fel
-
válasz
Zoli-bácsi #73661 üzenetére
Az akkukról mennyi jön?
Nem lehet, hogy elkötötted, és azért nem lát minden cellát? -
Hello,
Meg kéne építenem ezt a programozót :
Viszont csak 7414 meg 7404 van itthon. Vajon működne a 7405 helyett ezekkel is? :S
-
-
-
Hello,
Fel kéne írnom egy SPI flash-re némi hexet... Tud valaki olyan megoldást, ami PL2303 vagy CP210x -el is működik?
Néztem az Arduino-s megoldásokat is, de nem tudom, mennyire működne... Soroson egyszerűbb lenne, de csak FT232-ről szól minden, az meg nincs itthon.
Köszi -
-
válasz
Attix70 #72814 üzenetére
Most gugliztam, hogy 70mV körüli a gitár, akkor tesztként beküldhetem egy bármilyen zenelejátszó zaját, az 25 körüli. Nem a CD bemenetre próbálok gitárt, mert a CD-t tudom, hogy jó rajta : a gitár bemenet a kérdéses.
@mezis : Nem tudom, milyen gitár, most kérdeztem...
@Darvinya : Hmmm, ezt kipróbálom
Végülis a pickup is tekercs.
-
Hello,
Hülye gitárerősítős kérdések. Haver hozott egyet, ami nem szól. ZAR E-10. Valami 5 lábú kis végfok van benne, 16W. A CD bemenetre jelet adva szépen szól, a hangszóró és a füles irányába is, szóval a CD-in előfok és a végfok jó. A gitárbemenetre viszont nem tudom, mit kéne beküldeni, mert gitárom nincs. Ha tapizom a jack-jack kábel végét, akkor nem búg, viszont néha halkan reccsen. A csati nem kontaktos.
Mi lesz vele, ha telefonról küldök a gitár helyére valami zenét?
Ahogy néztem, a gitár felől jövő jel egy 4560-ra megy. A tippem, hogy valamit kapott kintről, ami megölte a 4560-at, de amíg nem tudom a gitár jelének nagyságát, nem tudom kipróbálni sem.Köszi minden ötlet
-
-
-
válasz
totya694 #72759 üzenetére
Amikor csak kondit kell cserélni, az nem érdekes, pláne egy drágább tápban. Én neki szoktam állni a nehezebb hibáknak, is, csak általában béna vagyok
Nem egyszer volt kirohadt forrasztás, meg a hűtőborda valami miatt elrángatta a TO-220 tokos tranzisztort, annak meg kitört a forrasztása.
A fizikailag nem beférő elkó meg azért általában megoldhatóNem éri meg - neked. Valaki másnak (nekem) megérheti. Nem beszélve arról, hogy amit megjavít az ember, az később lesz e-hulladék.
-
-
válasz
tordaitibi #72724 üzenetére
"És igazuk van valahol, aki nem a gyári adapterrel próbálkozik az magára vessen."
Szerintem nincs, pláne ha a gyári adapter noname Sony dugós vacak. USB esetén még megérteném.
Az a 15Ft-os dióda meg akkora tételben inkább 5Ft. -
Tök akkutól függ. Ha kívülről polaritáshelyesen adsz neki feszkót, akkor valami lesz. Általában megy bele valami töltés, de nem fog jót tenni neki. De az is lehet, hogy nem (mérni azért lehet a kimenetet). Ha sokáig tolod neki, akkor bármi lehet, el is durranhat. Ha utána még a normál töltőelektronikájával (ami azt jelenti, hogy csatlakoztatod ahhoz a laposhoz, amihez való), használod, akkor is számíthatsz rá, hogy romlott az állapota.Szóval nem igazán érdemes.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
KFORboy #72671 üzenetére
" Hééé nézd már, kicsi ZSÁRGA spórolt egy AND gate IC-n és megépítette BJT-kből mert kiszámolva ez nem 0.2 hanem 0.15Ft..."
Azaz, csak 1 millió darabnál az már nem kevés.
De különben ja, ez már egy szint. Ugyanakkor aki ilyen szinten specializált, az másból nem fog tudni. -
válasz
KFORboy #72667 üzenetére
Azám, csak ő nem alulfeszelni akar.
Azt akarja állítani, hogy amikor a felpörgő proci hirtelen megszívja a tápot, akkor a tápvezérlés ne adjon annyi plusz feszt, a feszültségesés kompenzálására, mint adna.
A FET-eken ez valami minimális többletterhelésként jelentkezhet, de nem rettenetesen szerintem. -
válasz
#68216320 #72647 üzenetére
Az tuti, hogy a Clevo/Gericom/Kapok/Albacomp nem csak desktop lapokat rak össze, nemrég volt nálam egy Pentium M-es darab
Meg volt D410-es Alba is, amiben asztali P4 volt
De akkor ez jó hír, hiszen nagyon elrontani tényleg nem tudod a dolgot
BTW igen durva az a lapos...
-
-
válasz
#68216320 #72633 üzenetére
Én sem tudtam volna pontosabbat, de azt tudom, hogy anélkül, hogy pontosan tudnád, mi mit csinál, és miért van úgy, ahogy, lutri.
"Hát, ilyen dokumentációja nem sok embernek van, netes fórumokat bújtam a témában"
Néha egész könnyen találni egyes alaplapokról rajzotMeg szoktam lepődni. Mondjuk sikeres javítást egyet csináltam eddig az alapján, ami abban volt.
A leírás egy sima load line leírás, nem kifejezett laposról szól. Különben milyen gép ez?
Amit írtál, én is arra gondoltam, hogy OK, a proci nagyobb áramfelvétele megrántja a tápot, amitől lejjebb esik a tápfesz, és annak adna többet a VRM. Na most alapból van egy feszültségtűrése a procinak, ami fölé amúgy sem hiszem, hogy mehet, csak nem olyan hülye a gyártó, hogy kinyírja a procit.
Ha meg nem kompenzál a tápáramkör nagyobb fesszel, akkor már csak az Ohm-törvény miatt sem lesz nagyobb terhelése a tápnak,VRM-nek. Az persze benne van, hogy akkorát esik a feszültség, hogy megfagy a gép, de ha másoknak nem, akkor neked sem valószínű. (Esetleg majd nyáron, ha 40+ fokban ülsz vele a napon, és szénné terheled. Volt ilyen asztali lapom, 42 fokos procinál fagyott, ha tuningoltam... télen, nyitott ablaknál 46-nálMindezt azért, mert nem lehetett feszt emelni, ugyanis olyan lapban, amibe lehett, kis túlfesszel 60 fokig ment. )
Meg ha instabil lesz, akkor teszel bele neki nagyobb ellenállást.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
KFORboy #72542 üzenetére
Relé már így is akad benne, mert azzal kapcsolom az akkut (direkt azért, hogy a teszt kezdetéig ne folyjon semmi, a tesztet meg ne zavarja).
Még tényleg azt lehetne, hogy +1 relé, ami helyes polaritás esetén meghúz... nem is hülyeség...
Amúgy az akku kapcsolásához egy 5V-os kis Hamlin relét használtam, az igen jó kis cucc, beépített védődióda, kis áramra meghúz, IC foglalatba megyAz Arduino minden további nélkül elbírja.
A kínai csoda egy akkuteszter, nem töltő. Az USB a teszter tápja, hogy ne a mért akkut zabálja. Terhelőellenállást kell neki adni, meg egy akkut, és az előre beállított végfeszültségig meríti, közben írja az aktuális feszt, kapacitást mAh-ban, meg az aktuális kisütőáramot.
Amúgy még kicsit olvasgattam, és valószínűleg a számításban is van hiba, mert nem az összegzett, másodpercenként mért áramot kéne osztani 3600-zal. Így persze, hogy többnek mérte. Hamarosan tesztelem. -
Még ami eszembe jutott. A mAh mérésnél mennyire fontos az állandó áram?
Ami kölcsön volt nálam kínai teszter, annak sem volt állandó az árama (ugyanúgy egy ellenállás volt a terhelés), de vannak cikkek, amik állandó áramot javasolnak.(Ilyen volt :
)
-
Ért. Az IRF9540-em, amivel próbáltam, talán 0,2ohm-os Rds értékű, de ez a kisebb gond : ha ezt tudná már 2V-on, egy szavam nem lenne. Az 1N5822 -t 1...0.7ohm-ra számoltam-mértem, de az legalább kb. ugyanannyi 3 és 4V között, így arra már egy "mért feszültség %-os korrekciója" jellegű korrekció elég volt, hogy egy akkucella feszültségtartományában egy tized V-on belül legyen az eltérés a valós akkufeszhez képest.
Az a meredek, hogy most már 1-2ms pontosságú az idő mérése, pontos az árammérés, pontos a feszültség, és a kínai teszterrel 330mAh -ra mért akkucella most nyal bele a 600-ba(Közben néha nézem a feszültséget multiméterrel is.)
-
-
-
Mit értesz idegen feszültség alatt? Én úgy értelmeztem, hogy ha a táp kimenetére adsz valamit.
Én nyilván a terhelést akarnám védeni, mert az érzékeny a fordított, bármilyen feszültségre. A biztosíték tiszta sor, hogy hova kell, nem értem, miért oda rajzolták a rajzon, de a kérdés részemről inkább a dióda irányára és elhelyezésére vonatkozott - inkább soros diódát szoktam látni.. -
-
-
-
-
válasz
KFORboy #72520 üzenetére
Nem vagyok otthon FET-ben
. Nem akkutöltő, hanem merítő, és nem akartam feszültségesést a védelmen védelmen (vagy ha van, akkor mindig ugyanannyt). Na ezt a FET sem tudja, ezen is esik hol 0,2 , hol 0,9V, 3-4V körüli betápoknál - gondolom 4-5V körül már tényleg 0,1V körüli, csak nekem bőven ez alatt kéne. Szóval visszatettem a diódát :S
-
válasz
tordaitibi #72518 üzenetére
Csak kimaradt...
-
Hello,
Csináltam egy ilyen fordított polaritás védelmet. Simán átmegy rajta a fordított 5V.... Mi a franctól lehet? És hogyan lehetne úgy megoldani, hogy működjön is?
IRF5940 a FET. -
válasz
Meggyi001 #72509 üzenetére
Úgy hívják. A 820 2,5V az 820 mikrofarad , 2,5V-os kondi, a 16V az 16V-ot jelent.
Lehet kapni, elektronikai alkatrészboltban, csak nem feltétlenül így fog kinézni (pont ilyet elég macera lesz beszerezni, talán ebay-ről).
A feszültségtűrése lehet nagyobb (tehát 16V-os mehet a 2,5V-os helyére is), mivel ha nem kap akkora feszkót, az nem baj, csak az, ha nagyobb kerül rá, mint amit kibír. A kapacitás az kb. legyen ugyanakkora (de inkább nagyobb), azaz a 820 mikro helyére 1000 nem gáz, 470 már nem olyan jó. (Ekkorák általában valamilyen táp-pufferek szoktak lenni, ott nem az az érdekes, hogy pont annyi legyen, hanem hogy jó nagy kapacitás legyen.) A 820 meg elég kevéssé gyakori érték, de 1000-est mindenhol tartanak.
Arra kell figyelni, hogy amikor felforrasztod, akkor a polaritása egyezzen azzal, ahogyan az eredeti volt (ha fordítva rakod fel, elfüstöl). A polaritást a kondenzátoron jelölik valahogyan (csík, itt a képen a - van jelölve feketével, amit a boltban veszel, azon valószínű az oldalán lesz), a kártyán meg a + van jelölve, a képen látható módon. Szóval a csík ne nézzen a + jel felé. -
válasz
tordaitibi #72501 üzenetére
Na jó, de eddig nem szikrázott, tegnap óta meg igen?
Amúgy olyan a kontakt, mintha megégett volna, azért csiszoltam.
Nem ám rendes hőkapcsoló van benne, valami egyedi műanyag vázra felépített, lemezekből álló áramkör, benne két, pár mm-es lemez a bimetallSzóval ezt senki nem fogja cserélni.
-
Hello,
Van egy hősugárzónk, asszony panaszkodott, hogy szikrázik. Valóban, néha egy-egy méreteset villan, kb. azon a környéken, ahol egy bimetál van benne, ami valószínűlg a fűtőszálat kapcsolgatja. (Mindig a meleg-hideg levegő váltásnál villan, azaz nem folyamatosan tolja a meleget, hanem szakaszosan, gondolom hosszabb fűtéstől túlmelegedne a fűtőszál.) Pucoltam az érintkezőit, nem lett jobb.
Mit lehetne ezzel csinálni?
Köszi minden ötletet -
Ja, én is méregettem még az éjjel pár feszültségesést. De kicsit több kéne, mint 2 érték, majd jövő héten felveszem (akkor lesz pár napom itthon)
@weiss : Köszi! Az adatlapja alapján, ami nekem kell most, az ilyesmi lesz.
De egyre kevésbé biztos, hogy ez okozza az eltérést. Jövő héten visszatérek rá, adok neki állítható feszültséget, és meglátjuk.@And : Ja, amit még nem említettem. Ez az ebay-es Max471 modul feszültségmérős is, értsd, van egy osztó a betápról, amit az Arduinoval mérhetsz. Na, ha sikerül megfordítanod a tápot, akkor az Arduino ADC-jének is annyi (az előző modullal sikerült, igaz, azon fordítva tették fel az osztót, de már nem kockáztatok).
-
Minek oda dióda : védelem fordított bekötés ellen. Olyan ugyanis se az Arduinoban, sem a 471-ben nincs.
Illetve nem tudom, hogy ez-e a gond, mégsem (reggel esett le, hogy a korrekció is rossz helyen volt, azt most javítottam).
A Max471 igen, magáról a mért forrásról táplálkozik, de hirtelen jobb megoldás nem voltHa van itthon megfelelő MOSFET, akkor átmókolom azzal a védelmet, mert azon nem esik semmi.
-
Megvan, mi baja
A dióda szívat. A Max471 bemenetére tettem diódát, védelemnek, ugye 0,5V-t ejtő Schottky (1N5822).
Aha. Terhelve 0,3-at ejt, terhelés nélkül 0,1. Hát, ezt így nehéz lesz kikorrigálni, tehát fel kell venni a dióda karakterisztikáját az áram függvényében, mert valamilyen feszültségnél/áramnál 0,5V is láttam rajta. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest