Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz hcl #72632 üzenetére

Jaaa, így értem :) Mondjuk, mint nem szakavatott személy, én sem tudok pontosan kérdezni, szóval valószínűleg katyvasz lehet nektek amit írtam. Bocsánat érte :)

Hát, ilyen dokumentációja nem sok embernek van, netes fórumokat bújtam a témában. Ott lazán veszegetik vissza ezeket az értékeket, pont a felesleges hőtermelés miatt. Sőőt, ha átállnak az adaptív feszültségről a statikusra, akkor lazán visszadobják 1-re, ami 0.01mOhm esetünkben. Mondván, nem kell semmi boost feszültség, majd ők mindent beállítanak.

Esetemben is az a helyzet, hogy a gyári 180-ról 40-re állítva az értéket nagyon kevés plusz feszültséget adhat terheléskor a gép, mert egyrészt sem terhelésnél, sem üresjáratban nem fagy le a -100mV offset esetén a gép, illetve nem is melegszik annyira terhelésnél. Azaz tényleg csak kompenzálja a terhelésnél történő feszültség esést így gondolom nincs nagy különbség az üresjárati és maximális terhelésnél lévő feszültség között. De pontosabbat nem tudok, mert sajnos laptopon nincs valódi vcore mérés.

A 72631-es hozzászólásban linkeltem egy hosszú, angol nyelvű fórum hozzászólást, amiből próbálok magam is használható információhoz jutni. Más, hivatalosabb dokumentumot sajnos nem sikerült eddig felkutatnom a témában.

Új hozzászólás Aktív témák