- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Próbáltam megtudni, de nem kapok választ egyelőre.
Közben sikerült még azt is kiderítenem, hogy ez a gyári 180-as AC/DC LoadLine érték az Intel Cofee Lake processzorokhoz. Ez nagyjából igazodik a legtöbb desktop és laptop cpu-hoz.
Továbbá azt is sikerült kiderítenem, hogy miért nincs az én laptopomnál akkora esés, mint a többi laptopnál.
Ugyanis az MSI G szériás laptopokban van egy a desktop alaplapokon lévő hagyományos LLC (Load Line Calibration) is, amit ki sem lehet kapcsolni a laptopomon, sem fokozatot állítani. Ez ugyebár a tényleges VCore értéket korrigálja, amit akkor szoktak desktop gépeken használni, amikor túlhajtanak egy cpu-t. Akkor az adaptiv vcore állítást statikusra kapcsolják és manuálisan kezdik adagolni neki a feszültséget.
Namost az én laptopomban ez fixen egy standard fokozaton van (mondjuk 55W-hoz elég is) ami eleve stabilizálja valamennyire a VCore értéket. Gondolom emiatt van az, hogy fórumokon a hasonló laptopokban az AC LL / DC LL értéket simán 180-ról 1-re állítják és mégsem fagynak a laptopok terhelés alatt sem. Más gyártók gépeinek viszont kell a magasabb VID kérés terhelésnél a ténylegesen szükséges eléréséhez. Nálam egyszerűen nincs akkora vdrop mint más laptopokon. Ott ezt az értéket levéve lefagynak terhelés alatt a laptopok. (kivéve Clevo, de azok desktop szintű alaplapokat raknak laptopokba, desktop chipset-el)De a lényeg, hogy hiába van az enyémben még ez a minimális LLC is, állítani nem tudom a fokozatot, szóval ezzel sem tudom tönkretenni a laptopom VRM-jét.
Gondolom amiatt, hogy eleve Unlocked BIOS-al árulják a G series laptopokat MSI-nél, tettek bele védelmet is. Egyet magam is találtam. Amíg más laptopoknál (még a legolcsóbb konzumer gépeknél is) windows alatt a tdp limitet 28mp helyett ki lehet tolni több szézezer másodpercre, addig nálam csak bios-ban lehet max 128mp-re. Szóval ezzel sem tudom kinyírni a VRM-etUpdate: Mondjuk egy trükk viszont van a BIOS-ban, hogy kevesebb fogyasztást hazudjak a gépnek és emiatt később érjen TDP limitbe, de azt nem használom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ilyen lesz a Gothic Remake
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest