- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya25
őstag
Az okés, hogy a Vista újabb OS, az már nem is boot.ini-vel működik.
Szerintem az mindegy, hogy ki milyen betöltési trükköt ismer, mert csak az első lépést kell eldönteni. Teszem azt ha egy Linux van az XP mellett, akkor is menni kellene.
Nekem nem egy vinyón van a két rendszer, tehát ha mindkettő külön-külön C-nek látja saját magát, akkor a saját C:\Documents and Settings, stb könyvtárjaikat is helyesen látják, mivel azok egymástól fizikailag teljesen független helyen vannak. A másik rendszer ezen könyvtárai, persze hátrébb sorolva F meghajtón látszanak, és onnan se program, se user nem néz át a futó rendszerbe.
Ha lesz egyszer türelmem hozzá, újrateszem a Vista-t.
Köszi. -
Petya25
őstag
A boot ini-be én írtam be kézzel a Vista-s sort, nem a rendszer, ezért gondolom, hogy az XP is elkezelné a boot sorrendet.
Először úgy tettem ahogy írtad, a Vista-t a második vinyó ''F'' meghajtójára tettem, aminek az lett a következménye, hogy az egész XP-s C-t hazavágta, ismeretlen partíció lett belőle. Mikor újraindítottam a gépet és megpróbáltam az eredeti XP-re bemenni, folyamatosan az XP színes futó csikja közben újraindult a gép. Mindenem eltűnt róla, lehetett újratenni mindent.
Ezért inkább, az első dive-ot lehúzva, mint C drive tettem fel a Vista-t, most mindkét rendszer C-nek látja saját magát és cvsak kézzel Biosból tudom eldönteni melyik induljon, nem boot menüből. -
Petya25
őstag
Valakinek van megoldása arra, hogy hogy állítsam be az XP-m boot menüjét?
Telepítettem egy másik vinyóra egy Vista-t, de csak biosból tudom állítani, hogy melyik induljon el alapból.
Az XP első sata első partíció, Vista IDE master egy partició, a kivastagított részt kellene valahogy megvariálni hozzá gondolom:
[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional - magyar'' /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=''Microsoft Vista Beta - EN'' /noexecute=optin /fastdetect
Stylewars_kp: szerintem azért felejti el a biosod a beállítást, mert az alaplapi elemnek kampó, cseréld ki és tartani fogja a beállításaidat.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Analóg fényképezés
- Óvodások homokozója
- Jövedelem
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Google Pixel topik
- Felhasználóbarát módosítást kaphat az EU-ban a Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- WD Red 3TB NAS HDD (WD30EFRX, CMR) 98% kondíció
- 2db WD Purple 3TB HDD (WD30PURX) - 100/100% Kondíció, Hibátlan!
- AKCIÓ! 1TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 250GB Sata SSD-k / Samsung 840 Evo / 850 Evo / CM871a / Kingmax /
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- DELL Latitude 7300 - 13"Full HD IPS - i5 8365U - 8GB - 256GB SSD - Win11 PRO
- 27% - Samsung Essential S3 S27D366GAU Ívelt VA Monitor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest