Új hozzászólás Aktív témák
-
Majom19
tag
válasz madagaszkar #2793 üzenetére
Ilyen mágnesem van igaz egy darab így mennem kell egy kört. Remélem lesz még.
Ha már reduktor tudtok olyan reduktort ajánlani, ami jó gáz palackhoz?
Igazából perzselőhöz kell meg bogrács alá zsámolyhoz. Teljesen vakon vagyok ebben.Igen
-
félisten
válasz madagaszkar #2774 üzenetére
Köszi az tanácsot , ma én is bevásároltam.
Ráadásul az állítható mágnes nálunk 999 Forint volt, fel volt bontva kettő darab. Nem tudom ér e valamit,de 2000 forintért elhoztam.
megjött az új reduktor is, tökéletes, G1/2 " . Végre .
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
H-Zol
senior tag
válasz madagaszkar #2784 üzenetére
Én ezt nállunk átszámolva ft-ba 1871 ft-ért tudnám megvenni , a Yato -t , már több mindent néztem a yatótól és nállunk sokkal olcsóbb , ami rá segít , hogy nállunk az áfa 19% , nállatok viszont 27% , de ezt átszámítva, még ennél is olcsóbbak , de viszont valamikor vettem egy Metabo lombfúvót , két aksival töltővel , az nállunk ha jol emlékszem 30000 Ft al volt drágább , és nállatok vettem meg ( a kombájnt azzal takarítom )
-
H-Zol
senior tag
válasz madagaszkar #2776 üzenetére
Anyiért nem is lett volna szabad ott hagyni
Nállunk egész más akciók vannak de szintén a Lidl -ben , tegnap voltam nállatok , de csak rögtön a határ szélén és ott nincs Lidl, de amúgyis csak mától kezdődött az akció !! -
Gyöször
senior tag
válasz madagaszkar #2776 üzenetére
Én is most jövök a lidibű' :-) én a fúrókészletekre repültem rá, 3000 volt egy doboz, azt se tudom milyet raktak bele csak hoztam amilyen fajta cak volt. Kb 16tól 28ig. Első dobozban 4 van, a közepes méretűben 3, a legnagyobban meg 2 fúró.
Láttam a mágneseket, fel akartam én is írni, valaki itt keresett. Te voltál?ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
H-Zol
senior tag
válasz madagaszkar #2774 üzenetére
Ezek most tényleg jó árban voltak , és jó nagyok is !! Az ott még a képen úgy látom , hogy ilyen teleszkópos mágnes , az nagyon jó dolog , nekem évek óta van , és sokat ki segített , javításnál amikor olyan helyekre be esik egy kulcs , anya alátét stb ahová nem tudsz be nyúlni kézzel
-
H-Zol
senior tag
válasz madagaszkar #2639 üzenetére
Tudod , hogy mondják, a jó Pap is holtig tanul Én már régóta hegesztek de előfordul olyan is , hogy szégyenlek rá nézni , hogy ezt mind én csináltam , vannak olyan anyagok , hogy nagyon szarul lehet hegeszteni , fröcsköl , fúj mint az öntöttvas de nem az
Üzletben megvett anyagokat jól lehet hegeszteni , szögvas , lapos vas , minden féle profil vas , azokkal nincs gond , sok mindent csináltunk belőlük csarnokot , kerítést , kapukat stb , de mező gépeknél sokszor van olyan anyag , hogy nagyon sz@rul hegesztődik !! -
makos0078
tag
válasz madagaszkar #2634 üzenetére
Tök jó ez így elsőre.
Nekem az a tanácsom, hogy először karcolj csíkokat, és próbálj rájuk egyenes és egyenletes hernyókat rakni.
A minél biztosabb mozdulatokhoz tehermentesítsd magad. Nagyon sokat számít, ha le tudsz ülni (csak ne pottyanjon az öledbe a cucc). Ha állsz, akkor már az is baromi sokat segít a stabilitásban, ha a könyöködet a testedhez szorítod. Ha új elektródát kezdesz, akkor nyugodtan támaszd meg félúton a másik kezed egyik ujjával, amit közben húzhatsz is felfelé, és/vagy menet közben el is veheted onnan. Ezeket nem én találtam ki, eszembe se jutottak volna. YT videókból lopott ötlet az összes. Hajrá! -
H-Zol
senior tag
válasz madagaszkar #2634 üzenetére
Így első próbának nem rossz , sőt nagyon is jó , jól megy a kis gép 👍 2,5 elektrodával hegesztettél
A bal oldali szépen el van terűlve, bele olvadva ,ott gondolom nagyobb volt az amper !!
Próbálj meg majd valamiket össze hegeszteni !! -
Majom19
tag
válasz madagaszkar #2571 üzenetére
Na gartulálok a géphez!
Majd kaparok kábelt, de még nem értem utol magam. Jelölése alapján réz. Kipróbálni se tudtam. Nameg a szél mindent lebont az udvaron ma mentés volt kb.Igen
-
H-Zol
senior tag
válasz madagaszkar #2571 üzenetére
Fasza kis gép 👍legyen hozzá szerencséd , és sok hegeszteni való !
Csinálhatunk képeket is , ha majd hegesztesz , hogy legyen min csámcsogjunk -
Majom19
tag
válasz madagaszkar #2546 üzenetére
Mindenképpen.
Első gép lesz és nincs hegesztési tapasztalatom csak taknyolós bevont elektródával.
3 méteres tolókapu, kiskapuk, kerti tároló váz lenne első sorban. Fater hegesztő de nem ér rá sose. Anyag van amin kipróbálom majd rakok fel képet.Igen
-
makos0078
tag
válasz madagaszkar #2543 üzenetére
Nézd meg esetleg ezt: IWELD Gorilla Microforce 120 VRD.
Az első gépem ez volt. Vagyis még meg is van. Ehhez legalább 2 méteres kábeleket adnak. Híresen jó kis gép, és a “segítségek” szabályozhatók/ kikapcsolhatók rajta. Nekem ez jól jött, mert amikor kicsit már belejöttem, akkor le is vettem minimumra a dolgokat (ívgyújtás könnyítő, stb.), mert akkor úgy már jobban boldogultam vele. A kábelekre visszatérve: rövid használat után az elektródafogóból egyszerűen kiesett a kábel, persze előtte fél napig szívatott, folyton kialudt az ív. Ott elég volt meghúznom a hernyócsavart, de bedobtam még egy plusz meggörbített alátétet alá, hogy ne trancsírozza a kábelt, aminek legalább volt valamiféle hüvely a végén. Aztán kb. 1 kg elektródával később megint jöttek a hülyeségek, arról utólag kiderült, hogy az érintkezési hibás T dugó okozta, amibe be volt dugva a masina. Akkor rutinból a testcsipesz kábelvéget néztem először, és a mozgástól el volt már törve a kábel szálainak kb. 1/4-e. Ennek a rögzítése gyárilag annyi volt, hogy a kábelt mindenféle külső hüvely nélkül belesajtolták a testcsipeszbe egy ponton. Lehet, hogy már akkor eltört a szálak egy része. Na mindegy, megbütyköltem. Sajnos a (vas) testcsipesz se nem nyílik nagyra se nem érintkezik jól, miután lejött róla a rézbevonat.
Maga a gép tényleg jó, én kb. 5 kiló pálcát füstöltem el vele.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz madagaszkar #2547 üzenetére
" A kedvező árú hegesztőket szinte kivétel nélkül rövid kábelekkel adják. Nyílván ezért kedvezőek az árak."
Az még nem baj , hogy rövid , de több ismerősöm is vett ocó Kína hegesztőt és nem volt rövid a kábel de viszont alumínium volt , ami nem jó , valahogy elveszett benne az áram , az erő, és azok tényleg többet fizettek a réz kábelért , mint amit a gépért , és az amper is a kijelzőn a dupláját mutatja mint amit valóban tud a gép, 2,5 elektródával el lehet kínozni
Nézzétek meg ez Román üzlet [link]
16000 Ft atszámolva , 200 A és két különböző elektroda van írva elől 1,6mm től 4mm , lejjebb meg az hogy 1,6mm től 5mm -es elektródával birkózik meg a kicsike , és holt biztos , hogy alu kábellel
Valami ilyesmit vett két éve az egyik szomszédom , évi kétszeri alkalomra neki jó !
Utóirat , tegyétek oda a googlet és le fordítja az oldalt !![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz madagaszkar #2546 üzenetére
Azt akartam írni , hogy drágább lessz a kábel mint maga a gép , ha meg arra is vesz az ember fogót , csipeszt , csatlakozókat akkor tényleg ott lessz , hülye árak vannak , minden megy felfelé, csak a fizetés nem igen követi , nem is beszélve az én munkámrol a mezőgazdaságrol
Kisseb munkákra elég lessz az a kábel , a garázs ajtóhoz , meg be teszed középre a gépet , én is úgy csináltam , pedig nekem 3-3 méter kábel van rajta és 4 szer 3 méteres kapukat csináltam , egy nagy hangárra !
De olyan eset is volt , hogy úgy kívánta és fel akasztottam egy kapocsal a kombájn oldalára -
Majom19
tag
Én nem írtam nekik e-mailt, de csekkoltam cégjegyzékben, neten, árukeresőn gyakorikérdeseken még youtube videóik is vannak.
Majd meglátjuk holnap hozza a sprinter. [kép] erre majd figyelek. Illetve videóra veszem a kicsomagolást.Igen
-
bozont
veterán
Nekem az iWeldhez 2,5m és 3m kábelek voltak, de ha helyben hegesztesz ez is kevés. Én vennék külön kábelt testre minimum 3m, de az se baj ha 5m és munkakábelre 5m. A gyári rövid kábelek meg jók lesznek arra az esetre ha vállon viszed a gépet, oda viszont a rövid kábelek jó.
Tudom plusz költség, de sokkal kényelmesebb lesz úgy a munka. -
madagaszkar
tag
válasz madagaszkar #2542 üzenetére
Most kértem még a gépről infót emailben, mert elég részletes a leírás, viszont a kábelek hosszáról nem esik szó benne. Mint kiderült 1m-es a testkábel és 1,5 m-es a munkakábel. Ezt egy kicsit rövidnek tartom, de ha lehet akkor a testkábelt kicserélem a munkakábelre, munkakábelnek pedig veszek egy 3 méteres kábelt. Legalább is remélem szétszedhető a csatlakozóknál és megoldható a dolog. Van esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatban valakinek? [link]
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz madagaszkar #2540 üzenetére
Nem ismerem , pár hozászolással fentebb " Majom19" koléga , most vásárolt egy porbeles Co gépet , a hozzá szólások alapján , teljesen rendben van a gép , és a csomag is nagyon jó ! Szerintem meg veheted , nyugodtan , de beszámolót kérünk rolla !!
Új hozzászólás Aktív témák
- nVidia tulajok OFF topikja
- Akvarisztika
- Háztartási gépek
- Villanyszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- OLED TV topic
- További aktív témák...