Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kicsi kecske

tag

Sziasztok!

A héten a havernál a vízakna fedelet akartuk kicsit stabilabbá tenni, mert a fedlap oldalainak a közepénél volt csak alátámasztás alulról.. így a sarkaira lépve beborult a fedlap és az ember is..
    Az akna felső élei egy 120 éves kb 2.5es Lvas van beleöntve, ehhez próbáltam meg a sarkokhoz hegeszteni ilyen 6os period vasakat hosszúban.
    Iweld Multiflux 153as porbelessel akartam hegeszteni, normál beállítással. Középállású wire feed és Volt beállítással. A problémám az volt, hogy hiába csiszoltam meg romig az L-vasat és a period vasat is, nem égett/olvadt össze a két anyag. Inkább csak ilyen gubacsok lettek a periodvas felszínén és erősebb ütésre letörött a vas. Ez azért lehet, mert nagyon rozsdás az L-vas vagy valamit én rontok el hegesztés közben? Próbáltam egyenletesen jó szögben tartani a pisztolyt és nem túl gyorsan oldalra mozgatni, hogy legyen ideje megolvadnia az anyagnak..
    Adjatok tanácsot pls, mert amikor sima 3as zártszelvényt hegesztettem nem volt ilyen problémám..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés