- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
a gondom a következő. Össze van kötve a szgépem a TV-vel (sony bravia) az meg egy erősítővel (yamaha). A TV-t ha nézem bárhonnan kap jelet van hang, legyen dvd, tv-adás stb. kivéve a gépről. Az a fura, hogy eddig ment, aztán egy ideje nem, mióta újra kellett húznom a gépet, szóval valszeg a probléma a gépen van. A kép átmegy, csak a hang nem.
SW:
catalyst 15.7.1
Realtek 6.0.1.7541A videókártya egy ati hd series 5770.
A realtek hangkezelőben nincs hdmi fül, csak hangszórók, digital in és out.
A lejátszóeszközöknél van amd hdmi output, hangszórók, realtek digital output.
Ha HDMI-t teszem alapértelmezettnek nem szól semmi. Ha rányomok, hogy teszt akkor azt írja ki, hogy használatban van és kapcsoljam ki ami használja, utána teszteljem de semmi nem megy... gondolom az ati driver fogja, de ez csak tipp.
Valami ötlet esetleg, hogy mit próbáljak? Mondom, előtte ez így már működött, tehát a HW tudja.
Sajna guglival sem jutottam semmire.Köszi!
-
mgaben
senior tag
válasz tonermagus #1598 üzenetére
Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni.
Adott egy régebbi LG tv, 32LG3000 típusú (elvileg 1.2-es hdmi csatival). Van rákötve egy upc direct set top box hdmi-vel. Működik rendesen. Ugyanezzel a kábellel (rövid, ~1,5 m) kipróbáltam gépre kötve (behoztam a tv-t a másik szobába), csattra működött kép és hang is (nem mellesleg hackintoshon is, dual boot-os gép).
Ezen felbuzdulva vettem egy 20m-es hdmi kábelt, hogy lehessen tv-n nézni a számgépről filmet.
Erre nincs kép a tv-n, az nvidia control panel látja a tv-t, beállítja a natív felbontást, egér átmozok a másik asztalra, stb, de a tv-n a nincs jel felirat villog. Ugyanez hackintohson is. Viszont ha a set top box-ot kötöm rá tv-re a 20m-es kábellel, az bezzeg működik...
A videókártya egy Gigabyte GeForce GT630 1GB, windows 8.1 os (meg egy yosemite 10.10.5)
Esetleg a videókártya nem ad olyan erős jelet mint a set top box és emiatt nincs kép? Egy jelerősítő megoldhatná a problémát?Előre is köszi a válaszokat!
Üdv, és BÚÉK Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 22'-es Samsung LCD monitorom van, egy elég régi darab, de akkoriban felső kategóriásnak számított. Nagyon szép képe van még most is, csak egy gond van vele: egyedül D-SUB bemenet van rajta. A kérdésem csak annyi lenne, hogy a HDMI bemenet miatt van-e értelme lecserélni a monitort egy újra? Nagyon sokat játszom, egy elég erős Gamer gépem van. Jelenleg pedig csak úgy tudom a videókarira csatlakoztatni, hogy a D-SUB kábel végére egy DVI átalkítót teszek, és úgy dugom rá a videókártyára. Nem villódzik a kép, nem homályos (legalábbis szerintem )
Éreznék-e valami különbséget D-SUB-ról HDMI-re váltás esetén?
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
Sziasztok,
Kérnék egy kis segítséget.
Adott egy Radeon HD6990-es vga kari és ehez szeretnék venni egy ilyen monitort, amit nyilván natív felbontáson szeretnék használni.Kérdésem az lenne, hogy ehez milyen kábelre lesz szükségem?
Segítségeteket előre köszönöm!
Üdv, Róbert
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy monitort a laptopom mellé és azt szeretném kérdezni,hogy hogyan lehetne megoldani,hogy játékot úgy futtassak,hogy mind a 2 kijelző aktív legyen, tehát olyan széles legyen a játék képe mint a 2 monitor. Próbáltam a videókártya beállításoknál,az nvidia vezérlőpultban, de nem találtam ilyen opciót. Ha csak simán kiterjesztett képernyővel indítom,a játék csak a laptopon jelenik meg , a moniton az asztalt látom.
Köszi előre is!"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Mika1227
őstag
Van egy GTX 760-as kártyám kinéztem egy monitort. HDMI kábellel kötném őket össze gond nélkül menni fog?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
demmer123
őstag
HDMI kábeleknél van olyan hiba hogy szemcsés lesz a kép?Közelről megnéztem a monitort és 10cm-ről kb szemcsésnek tűnik.
Pedig egy minőségi kábelről van szó hama high speed enthernet kb 4500ft volt 1.5m.
Arra gondoltam hogy párszor megtörtem és azért lett ilyen hibája lehetséges?Vagy én csak beképzelem az egészet?
-
deniro86
újonc
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy vettem egy Alcor joy mini pc-t és rá akartam kötni a Panasonic plazmám HDMI csatlakozójára, de nem működik, se kép, se hang. Elsőnek azt hittem rossz, de a boltban rákötötték egy Samsungra és simán ment. Aztán átvittem barátnőmhöz és neki sem ment a panasonic tv-jén a készülék. Szóval elkezdtem gyanakodni és felhívtam a Panasonic szervizt és ott azt mondta az illetékes, hogy valószínűleg nem felel meg a az alcor a HDCP (vagy CEC) tartalomvédelmi szabványnak, és ami nem felel meg azokkal a panasonic nem kompatibilis És pont. Ennyi,
Nektek van valami ötletetek, hogy mit lehetne még tenni? Én már kifogytam az ötleteimből.... -
Bandi821
tag
Szia!
Igen, sajnos belefutottam a problémába. Sikerült kipróbálnom a lapost egy ilyen monitorral és sajnos a HDMI csatlakozón keresztül csak a 1920×1080 60Hz-en vihető át akármilyen szuper Hdmi kábelt is használok. Mert ugyan 2014-es a laptop, de ezek a trógerek csak egy 1.4-es Hdmi csatit voltak képesek belerakni.
Köszi a válaszod.
üdv. Bandi
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék vásárolni egy WQHD (2560×1440) felbontású monitort, amit a laptomora kötnék. Viszont nem tudom, hogy van e értelme, mivel a Laposon csak egy HDMI csatlakozó van, amin már nem biztos, hogy ez a felbontás átmegy. Mekkora felbontás vihető át HDMI kábellel?
Válaszokat előre is köszönöm.
üdv.: Bandi
-
senior tag
Valaki?
"Az életben soha semmi nem lesz elég de élünk és harcolunk "
-
senior tag
Udv
A setopboxomhdmi kimenetere szeretnek kotni egy vga s 24" es tn paneles moncsit olyan atalakitoval amineknincs plusz usb tapcsatija se hangcsatija. Lehetseges?
En ugy hallottam, nem tuti h 5v ot ad a settopbox az meg eleg a moncsinak. De sajna nemmegbizhato a forras azert vagyok itt .
Elore thx a helpet[ Szerkesztve ]
"Az életben soha semmi nem lesz elég de élünk és harcolunk "
-
lsdn
csendes tag
Sziasztok,
Nemrégiben vásároltam:
Samsung UE43J5500
König KN-HDMIREP20 HDMI-UTP-HDMI aktív extenderHiba:
Nincs jelMár a harmadik hdmi extenderrel, második géppel és sokadik utp kábellel próbálkozom, és nem, vagy csak instabilan működik (ha ki be húzom egy bizonyos sorrendben az UTP kábeleket akkor néha sikerül képet varázsolni a gépről, ez újraindítás, újracsatlakozás, vagy csak úgy random megszakad és "nincs jel").
Próbáltam egy régebbi Samsung tévével, azzal hibátlanul működik.
-
bazsi0215
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi problémámra keresném a megoldást:
Adott egy PC, erősítő, TV. A PC-t HDMI-vel összedugva az erősítővel szépen szól a hang, innen az erősítő HDMI out portjából szeretném továbbítani a jelet a TV-be HDMI (1.4) kábellel.
A kép illetve a hang meg is jelenik, azonban "szaggat", de inkább úgy mondanám h időszakosan elmegy (kb 3-5 mp-ként). A kép is (elsötétül), illetve a hang is elmegy ilyenkor.
Próbáltam, hogy a két HDMI kábelt megcserélem, de külön-külön jól működnek, nem tudom mi lehet a probléma - esetleg az erősítő HDMI out portja ment tönkre? (nemrég vettem használtan, még sosem használtam ilyen célra).
A fenti probléma után abban maradtam, hogy PC -> TV HDMI-n keresztül, PC -> erősítő RCA-val, és így jó a kép is, illetve a hang is (bár a hang nem annyira pazar így..).Előre is köszönöm a válaszokat,
B.
-
SadexY
újonc
*BUMP*
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott egy Sharp tv és egy Geforce GTX770 kártya. HDMI porton összekötve huzamosabb ideig tökéletesen müködött minden formában, azonban egy napról a másikra már nem ismerte fel a gép a tv-t, kérdem én miért. Csak így gondolta és egy jó alvás alatt megszünt minden jel Az sem oldotta meg a problémát, hogy rendszerfrissítés lett, és azonos videó-kártya csere történt. A tv-n 1-es HDMI porton csatlakozott a gép, próbáltam mind a 3-an de semmi siker.
Ha valakinek van valami ésszerü magyarázata erre, elfogadnám a segítségét. Ha esetleg ez megvalósul, előre is köszönöm a fáradozást és a rám vesztegetett perceket.További szép napot!
-
csori23
aktív tag
Sziasztok. Egy kis segitség kellene vagy jó tanács.
Adott egy ilyen hdmi kábel, ami elég sok vezeték mellett halad el a plafonon a gipsz karton felett, és sajna nincs rajta ferrit gyűrű. Ez okozhatja azt hogy időnként eldobálja a jelet 720p-n? Azt megfigyeltem pl. ha felkapcsolom a szobába a világitást, akkor rögtön eldobja a jelet, de néha random módon is eldobja. Esetleg egy utólagos árnyékolás megoldható lenne rajta? Vagy esetleg új kábelt kell vegyek? Ha igen, akkor milyet?
Válaszokat előre is köszönöm.https://logout.hu/tema/re_qiku_360_n4s_a_biztonsagban_rejlo_energia/friss.html
-
hNp88
aktív tag
üdvöm,
az mitől van, hogy az eddig hibátlanul működő HDMI összeköttetés egy kihúzás-bedugás után megszűnt? TV volt összekötve a gépemmel, de akármit csinálok vele, nem hajlandó felismerni a TV a gépet, azt írja, nincs jel, akármilyen sorrendben húzom ki-kapcsolom be-dugom vissza bármelyiket is. lassan ott tartok, hogy a nagykalapácsot csatlakoztatom a TV közepébe...
ha valaki válaszol, előre is köszi
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
szucsben
újonc
Sziasztok!
Ha az egy darab 20 méteres kábel helyett (nem szállítják le nekem határidőre) 2 db 10 méteres+összekötőt használok abol lehet probléma minőségileg? Egyáltalán lesz képem?
Köszi a segítséget
-
ITjunior
tag
Milyen kábelt tudnátok ajánlani (ha lehet akkor linket is küldjetek, hogy hol lehet rendelni), amit ismeretek és megbízható jó minőség. Egyik vége HDMI másik DisplayPort. Átalakító nem játszik.
Köszi!XBOX ONE 1TB ELADÓ ÚJSZERŰ ÁLLAPOTBAN
-
zsoika
addikt
Sziasztok! Apósomnak van egy kis gondja. A laptopját összekötve a Samsung TV- vel HDMI kábellel és filmet akar nézni rajta akkor a film hangja van de a film képe nincs csak az asztal képe ikonok nélkül. Segítsetek
-
szucsben
újonc
Sziasztok!
Adott egy vatta új PC, Nvidia videókártyával (2 gb-os, de sajnos nem tudom pontosan milyen, mert nem itthonra van a gép). A gépet igazából multimédiás felhasználásra vettük. Több megjelenítőt használunk, van egy monitor ami sima vga kábellel megy. Van mellé egy projektorunk is, amit hdmi kábelen keresztül működtetnénk. Mivel a gép a terem hátulján van, a projektor pedig viszonylag elöl, a plafonon, ezért egy legalább 20 méter kábel kellene.
http://www.edigital.hu/HDMI-kabel-csatlakozo/Equip-HDMI-kabel-1.4-apa/apa-aranyozott-20m-p290785.html
Egy ilyen 20 méteres kábellel megoldható-e, hogy működőképes legyen a rendszer, vagy ekkora távnál már elveszik a jelerősség, kell-e venni erősítőt, vagy van-e lehetőség más megoldásra.
(A régebbi gép vga-val volt csatlakoztatva a projektorra, úgy működött)Előre is köszi a segítséget!
-
greggorius
tag
Tudna valaki segíteni? Épp most próbálunk működésre bírni egy új gépet egy tv-vel de se kép se hang.
Monitoron DVI-DVI és DVI-HDMI kábellel is tökéletesen működik, de egy Panasonic Viera TV-t HDMI kábellel nem hajlandó észlelni. Legújabb driver, legújabb bios, és túlvagyunk a "Szigorú" észlelésen is.
Amikor a monitort dugjuk a HDMI-re, szépen jön a PnP-hang, a TV-vel semmi...
Köszi!! -
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
Olyan kábelt keresek amivel kitudok hozni Acer Predator XB240Hbmjdpr 24" LED Monitorból HDMI-n keresztül 144Hz-t! Aki tudna linkelni sokat segíteni!
Üdv
" Just remember Manchester is RED! "
-
D5
aktív tag
Továbbra sem. Hiába veszel új TV-t, a notiból hdmi-n keresztül a hangot sosem fogod tudni megszólaltatni a jelenlegi házimozirendszered hangszóróin keresztül.
Mint írtam, a házimozi rendszer a hibás. Olyan házimozi rendszer kellene, amin van hdmi in port. Vagy szerezz be egy avr-t, hozzá hangfalakat. A notiból most a hdmi-n keresztül a jel csak kifelé megy. Ez a jel viszont nem tud bemenni a házimozi rendszerbe, mert azon csak hdmi out port van. Az avr azért jó, mert azon van hdmi in port is. A jel (kép és hang) így bemegy, a gép szétválasztja, és a hangot a hangszórók felé, a képet meg egy hdmi out porton viszi a TV felé. -
Pukkancs
aktív tag
sziasztok kellene egy kis segítség, össze akarom kötni a tv-t és a számítógépemet hdmi kábellel, de a kábel csatlakozója akkora bumkszli, nem tudom bedugni a videókártyába, mert a hdmi csatlakozója a legfelső nyílásban van hátul és fölötte egyszerűen nincs annyi hely, hogy beférjen oda a csatlakozó, egy toldattal próbáltam megoldani, de holnap viszem vissza mert ugyanakkora, mint a kábel csatlakozója, szerintetek hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?
-
D5
aktív tag
Tudom, milyen érzés, amikor a meglévőből akarja kihozni az ember a várt eredményt.
Viszont a te esetedben ez nem fog menni. Ha jól sejtem, akkor a házimozi rendszeren csak hdmi out van. Azaz a jel csak kifelé megyen. Egy kafa AVR (audio video receiver kellene neked). Viszont ehhez már külön hangfalak is kellenek...
Szóval, hogy értsd: a notiról vinnéd a képet és a hangot egyszerre. Erre a hdmi megoldás. Viszont a házimozi rendszeren csak hdmi out port van (nincs "in", átalakító nem létezik, mert ez hardveres eltérés). Amit most tudsz csinálni, az az, hogy a notit egyből a tv-vel kötöd össze, viszont így a hang is a tv hangszórójából jön majd.
-
Fido01
aktív tag
Hello!
Egy olyan technikai problémám akadt, hogy adott egy Philips hts8140 "házimozi" , egy Crt TV, egy laptop és egy béna akinek fogalma sincs, hogy ebből ki lehet-e hozni valamit.
Az alap elképzelésem az volt, hogy a házimozit a tv-vel összekötöm scart csatlakozóval (igy pen driverol, dvd-ről minden további nélkül lehet filmet nézni) majd a laptopot a házimozival kötném össze egy hdmi-vel. Ennél a pontnál akadtam meg, mert a várt csoda helyett nem történt semmi.Egyáltalán lehetséges ebben a felállásban elérni azt, hogy a laptop a házimozin keresztül legyen összekötve a TV-vel?
Amennyiben igen hol rontottam el a folyamatot?
Köszönöm szépen.
-
SadexY
újonc
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott egy Sharp tv és egy Geforce GTX770 kártya. HDMI porton összekötve huzamosabb ideig tökéletesen müködött minden formában, azonban egy napról a másikra már nem ismerte fel a gép a tv-t, kérdem én miért. Csak így gondolta és egy jó alvás alatt megszünt minden jel Az sem oldotta meg a problémát, hogy rendszerfrissítés lett, és azonos videó-kártya csere történt. A tv-n 1-es HDMI porton csatlakozott a gép, próbáltam mind a 3-an de semmi siker.
Ha valakinek van valami ésszerü magyarázata erre, elfogadnám a segítségét. Ha esetleg ez megvalósul, előre is köszönöm a fáradozást és a rám vesztegetett perceket.
További szép napot!
-
newc8229
tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket érdemes megvenni? Egy Phenom X4 955 procim van és egy AM3 as alaplapom! Válaszokat előre is köszönöm! (Kb 3000-5000 Ft értékben). És jó lenne ha valami kis halk lenne...
-
kige91
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy olyan, már másodszor is idegesítő problémával találkoztam, amire nem találok megoldás. Rendelkezem egy Teclast X80HD Win10-es kiváló kütyüvel. A rajta található MicroHDMI segítségével és egy Normál HDMI anyás-DVI apás átalakítóval és a MicroHDMI-HDMI kábel segítségével gond nélkül ki tudtam tenni a képet a 22"-os Philips FullHD monitoromra. Egy héttel ezelőtt bátyán esküvőjén akartunk szervezni egy kis vetítést, és gondoltam, most hős leszek, az étteremben lévő határnagy LG tévére majd az én tabom lesz rádugva. Na még jó, hogy előre össze akartam rakni, mert a művelet nem jött össze. Akármelyik HDMI-jébe dugtam, meg kerestettem a jelet vele, nem akart összejönni (Végül laptoppal elintéztem). Aztán jött a hidegzuhany, visszaértem a koliba és hiába próbáltam összerakni, rohadtul nem akar összejönni. Már teljes öntisztítós reinstallt is csináltattam a tabbal, de semmi változás. Ha valaki tud valamit, ne tartsa magában! Köszi
U.I.: Bocsánat, nem olvastam vissza az idő szorításában. Ha van már megoldás, csak irányítsatok oda! -
.LnB
titán
Sziasztok.
Nagyon idegesítő problémám van. HDMI-vel összekötve a tv-m. Évek óta. Eddig minden jó volt. De most a hang amit a HDMI visz a tv-re. Borzasztó halk. Teljesen mindegy a gépen mit állítok, akkor is. MPC-HC-val, böngészőből YT-on, mindenhol. Mi lehet a megoldás?
Win10
VGA: R7-260X[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Kinder
senior tag
Sziasztok!
Ez miért van?
Az egyik sorban éles a betű, máshol szőrös.
HDMI kábel új, aranyozott.
Monitor új, 28-as Asus.Direkt telefonos képet mutatok, azon látszik.
[ Szerkesztve ]
-
xnot85
csendes tag
Sziasztok,
Sztem erre egyszerű választ tudtok adni
Adott egy adapter nélküli! 1x2 splitter. A bemenetére a PC-m van rákötve DVI-HDMI kábellel, kimenetre pedig a TV-m, sima HDMI-HDMI kábellel.
Külön-külön minden kábel tökéletesen müxik, de ha összekötöm a splitterrel, akkor a TV-n már zajos kép jelenik meg (pixelek, karcok stb.)
Az a tippem, hogy mivel 2db 10m-es kábelről van szó, amit összeköt a splitter, valszeg a táp hiánya miatt nem bírja továbbítani 100%-osan azt a képet amit a PC-n látok.
Ha cserélem a splittert táppal rendelkező verzióval, az vajon el fogja bírni ezt a 2x10m távolságot minőségromlás nélkül?
-
gotti
csendes tag
A képernyőfelbontásnál állítsd át, hogy ne a monitorodon jelenjen meg a kép, hanem a tv-én. Utána több képernyő rész és ott is tv. Így jó lesz!
-
gotti
csendes tag
Van egy PC-s számítógépem, amihez adott egy sztereó hang szett. Van egy Panasonic Tv-ém amire rákötöttem egy sztereó hangszórót. Tehát két külön hangcuccról van szó. A számítógép össze van kötve egy HDMI kábellel. A kép tökéletes, de a hang a számítógépen szólal meg. Hogyan tudnám azt megoldani, hogy a tv-re rákötött hangszóró szóljon, ne ami a pc van?! Talán egy erősítőre van szükség vagy valahogyan nem lehet ezt meghekkelni?
-
newc8229
tag
Remélem tud valaki segíteni, legalábbis tanácsot adni. Egy Panasonic televízióval rendelkezem, amelynek a 2 HDMI csatlakozója van viszont amikor összekötöm a számítógéppel nem jelenít meg képet. A PC csatlakozó bedugásakor érzékeli, hogy van még egy képernyő, de csak fekete képernyőt ad. Esetleg van valakinek ötlete mi lehet a baj?
-
El Kebir
őstag
válasz barcasattila #1548 üzenetére
nincs még egy dvi kimenet a pc-n? (mert azt könnyen át lehetne alakítani hdmi-re a monitorhoz)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
barcasattila
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy jelenleg a monitorom hdmi kabellal csatlakozik a pc-hez, szeretném a full hd tv-met is összekötni a géppel de csak 1 hdmi kimenet van a vga-n , hogy lehet ezt megoldani úgy hogy mindkét megjelenítő hdmi kábellel csatlakozzon és ne kelljen cserélgetni őket? -
Kinder
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam sehol megoldást, ezért írok ide.
Adott egy új Asus VN289 monitor, 28 coll 1080p,
és egy öregecske Ati 7660 alaplapi vga, legutolsó friss driverrel.
VGA kábellel 1600x1200 a max, amit be tudok állítani, a kép olyan "nemistudom". De nem tudja az 1080p-t.
HDMI kábellel összekötve adja az 1920x1080-as felbontást, szép a kép, de nincs kihúzva a sarkokhoz, mindenhol van vagy másfél centi fekete sáv.
Na ezt a fekete sávot hogy tüntetem el? Hogy húzom ki a képet?
A user manuálban nincs erre a kérdésre válasz, az ugyan ott van, hogy beállítás, de hdmi-n nem aktív a menü a monitoron.... -
zazahoho
őstag
Sziasztok!
Asztali számítógép van összekötve LG 27-es monitorral dvi -hdmi kábellel. a gondom, hogy a gép bekapcsolásakor a monitor nem kapcsol be, csak kézzel tudom bekapcsolni. Abban az esetben ha dvi-dvi az összekötés akkor jól működik, csak hdmi kábellel nem jó.
Olyat olvastam, hogy nem kapcsol ki, de bekapcsolásra nem találtam még semmit.
Ebben kérném a segítségeteket, mert ez így elég zavaró, Win8.1 az op rendszer. asus gtx 760 a vga.[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
demmer123
őstag
Szeretnék tanácsot kérni ennél a kábelnél.
Pc-ről tv-re fogok megosztani BD50,3D STB formátumú filmeket.
Ez a kábel milyen hang minőségeket tud átvinni pc-ről tv-re?
[link]Dolby TrueHD, DTS HD Master 5.1 ilyen hangzásokat tud átvinni?Mivel ha jól tudom ez 1.3 high speedes?
[ Szerkesztve ]
-
Ultrazord
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy raspberri píre kötni két tv-t, az egyik egy lg hd tv, a másik egy samsung monitor-hdtv.
A gond az, hogy ami splittert, kapcsolóst kaptam, az nem ad rendes jelet neki, amint átmegy a splitteren.
Az lg gond nélkül kap és kapcsolgatható is.
Mi lehet a gond? Milyen splittert javasoltok? Olyan lenne jó aminél én döntöm el, hogy kapcsolgatni akarom, vagy mindkét helyre ugyan azt sugározza. -
total90
veterán
Adott egy TV megy szolgaltatos media box. HDMI kabellel van osszekotve, de valahogy havi szinten elromlanak a HDMI kabelek. Ez mi a franctol lehet? Ennyire erzekeny egy HDMI kabel, hogy a semmitol elkurodik?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
mope
tag
válasz El Kebir #1537 üzenetére
ez oké. de a jel digitális. véleményem szerint vagy működik vagy nem, vagy szemcsés.
de az, hogy minden éles és szép csak gondol egyet és elmegy a hang.... pl pont most is kitettem a tv-re csak a youtube-ot aztán a kép maradt de a hang eltűnt 1 másodpercreMondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
mope
tag
Belefutottam egy érdekes hibába és nem tudom miért van, nézek egy filmet és random vagy elmegy a hang, vagy elmegy a kép, vagy mindkettő egyszerre.
Az erősítőn látom, hogy DTS vagy Dolby hang van a film alatt, aztán jön az 1 másodperces sötétség, tehát elmegy a jel, aztán újra kiírja, hogy DTS. (ebből látom,hogy megszakad a jel)HDMI-vel van összekötve a laptop és az erősítő, majd onnan ismét hdmivel a TV. Eddig sosem volt problémám, most viszont a lakásfelújítás miatt vettem egy 10 méteres HDMI-t, rendes bolti nem kínai. (sajnos már be van húzva a csatornába a szekrény mögött)
Létezik, hogy kábel hiba? Tehát minden jó 10 percig, aztán elkezd szakadozni a jel? Próbáltam win10-en, win8-on mindenhol produkálja.
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
Sholom
tag
Sziasztok. Van egy régi gépem, amin nincs hdmi csatlakozó. Van rajta 1db pci port meg 6db usb 2.0. S-video nincs.
Van valami átalakító amivel meg tudnám így oldani a hdmi-t? Amúgy egy IBM miniATX-házas gép.
-
bandika753
csendes tag
Sziasztok.
Úgy néz ki tönkremehetett a Samsung lcd tv-m hdmi portja.
Mind a 3 helyre rádugva sehol sem veszi a ps3 jelét.
Már mindent kipróbáltam.
A tv 5 éves, lehet valahol, valahogy cserélni ezt a portot?
Ha igen, hol, hogy?Köszönöm,
Bandi. -
Oszlopontosz
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek...összeraktam a fiamnak egy gépet,core I5 ,8gb ram ,r9 270x videokártya,450w-os táp.
Minden rendben működik a Sony 82cm-es gépen és a 119-es plazmán is de a Ledes 50"-os technika tv-n
nem ad képet (a logo bejelentkezik ) és utána fekete a kép.Random kb 20-30.-ra bejön azon is a kép és utána működik is gond nélkül viszont a következő indításnál nincs kép újra.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
D5
aktív tag
Szia!
szvsz egy hosszú hdmi kábellel jobban jársz. Az adaptereket sosem részesítettem előnyben...
A korábbi hozzászólásokkal ellentétben nincs értelme über-szuper-csúcs "minőségi" kábel. A jel benne digitális lesz, eddig soha nem tapasztaltam semmilyen zavart, hibát és különbséget sem az egyes márkák között(10 méteres hdmi kábelt használok, 5 helyen derékszögben hajlítva - de nem törve! -, mellette kábelcsatornában hangszóró vezeték, LAN kábel, csatorna mellett hálózati kábel).3K-nál többet nincs értelme fizetni érte.
-
lsdn
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy nappali amely a héten lesz bekábelezve, majd hidegburkolva.
Egyik sarkába nagy TV másik sarkába nagy gép tervezve, 6-7 méterre egymástól.Egy hosszú HDMI kábellel vagy LAN -- HDMI adapteres verzióval járok jobban, hogy ne is legyen drága, de ne is akadjon.
Konkrét termék ajánlásért is hálás leszek!Előre is köszi!
-
csori23
aktív tag
Sziasztok. Bocsi mindenkitől hogy nem olvasom vvégig a fórumot, de leirnám a problémám, hátha valaki kapásból tudja rá a választ.
Nos. Vettem egy 10m HDMI/HDMI kábelt (VEGA márkájú).
Paraméterei:adatátvitel 10,2Gb/s, 4096x2160 felbontást tud, 3D formátum.
Egy android tv box-ról küldeném a képet és a hangot rajta egy FHD TV-re, de nincs jel 1080p-n. 720p-n viszont tökéletes. Mit kell tennem hogy FHD azaz 1080p-n is működjön?
előre is köszönöm a válaszokat.https://logout.hu/tema/re_qiku_360_n4s_a_biztonsagban_rejlo_energia/friss.html
-
D5
aktív tag
válasz Interceptor #1526 üzenetére
még mindig nem értem, miért akarod lecserélni. Nincs azokkal semmi baj. (nekem is ilyen van)
akkor cseréld, ha hibás, vagy hosszabb kell. -
Interceptor
addikt
-
D5
aktív tag
válasz sgabriella15 #1524 üzenetére
az az adapter zölden is világított valamikor? próbáltad?
-
sgabriella15
csendes tag
Sziasztok.
Lenne nekem egy problémám. Adott egy Lenovo IdeaCentre H30-00 Small Form Factor számítógép és egy Philips 4300 series - LED Tv. Össze szeretném kötni a számítógépet a TV-vel. Vettem hozzá egy HDMI to VGA adapter + HDMI kabelt. Az adapter jó, működik. (Kipróbáltuk, az adapter világít is pirosan (power).) A TV azt írja ki, hogy nincs jel. Az adapter csak pirosan világít (power), az activ jelzés összekötéskor felvillan. Nem viszi át a TV-re a képet a számítógépről
Mi lehet a gond?Köszönöm szépen.
Ui.: Remélem jó helyre írtam a kérdésemet.Az adapterről egy fotó:
http://www.bilder.delock.de/produkte/orig/5093e5ccbdf479.58298267.jpg -
D5
aktív tag
válasz Interceptor #1522 üzenetére
miért akarod lecserélni? mi bajod vele?
-
Interceptor
addikt
Hello,
A médiaboxhoz kapott vacak upc-s hdmi kábelt szeretném lecserélni, valami jobb minőségűre, milyen márkából érdemes válogatni(Delock Logilink Gembird Qoltec ), vagy esetleg valami más? Aranyozott csatlakozójú kábelnek van értelme? Milyen ársávban érdemes válogatni ha egy 0,5m-es kábel is elég? Köszi.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
szaki65
csendes tag
Játék gyakorlatilag nulla. Ez a digit dolog, csak olyan pszichés. Tartok tőle, hogy marad ez a rendszer.
Leginkább képszerkesztésre használom, de azt is csak úgy magamnak. A régi monitorra tök jól át lehet pakolni az eszközöket, az újon meg ott a jobb minőségben a kép.Köszi az ötletelést, további minden jót
-
törölt tag
válasz szaki65 #1519 üzenetére
Ha jó minőségű az analóg áramköre egy monitornak, ember legyen talpán aki megmondja, digitális, vagy analóg jelet lát. Lehet, h. a válaszidőnél van jelentősége, pl játéknál, de nem derült ki végül is mi a konkrét felhasználási terület. Szerintem azért működik így, mert helyes lehet a feltevésem, a D-Sub és a DVI valójában egy csatorna.
Azért Biosban nézz körül jobban, van-e a kimeneteknek prioritása, ill. lehet e őket váltogatni stb. (Alaphelyzetben egyébként, ha több kártya lenne a gépben, azokon több monitor, induláskor mindegyiken látható lenne a Bios, és még a windows is a driver betöltődéséig.)[ Szerkesztve ]
-
szaki65
csendes tag
válasz #19103744 #1518 üzenetére
Nálam egyelőre csak alaplapi a videokártya, sőt még próbára sem volt belerakva másik, hogy esetleg valami szemete bent maradta volna. De azt mondtam is, hogy szűz telepítésnél is ez a szitu.
Mire a válaszodat olvastam kínomban én is előszedtem a dsub kábelt a régi monitorhoz.
Így most működik, hogy az Asus megy DVI-ről, öreg Samu analóg kábelről. Csak valamilyen szinten vele szemben is szentségtörés 2015-ben D-Sub-ot használni.Azért még nem adtam fel, hogy úgy működjön, ahogy szeretném, csak egyelőre az ötlet fogyott el. Természetesen köszi az ötleteket, de még agyalni kell a teljes megoldáson.
-
törölt tag
válasz szaki65 #1517 üzenetére
Anno, (úgy 200 éve) volt egy ABit, vagy Asus PIII-as lapom, azon egy integrált VGA. Beleraktam egy dedikáltat, és hasonló gondjaim akadtak, ugyanis 2 különböző márkájú chipsetről beszéltünk, és a driverek összeakadtak. Végül az oldotta meg a problémát, h. 2 azonos típusú monitor (EIZO F78) lett rárakva. De persze a PIII-as korszak még egészen más volt, az sem volt mindegy melyik meghajtót hova rakod, vagy pl. a RAM-okat sem lehetett csak úgy behajigálni mint manapság, egészen különös hibajelenségeket voltak képesek produkálni akkoriban a gépek, no meg a windows... Szóval azt gondolom neki kell álni kísérletezgetni. Első körben próbáld meg mindkét monitort a DVI-ra tenni.
(Y kábel) Vagy ha van D-Sub kábeled akkor a régi monitort arra, az ujat a DVI-ra. Sőt, szerintem az a kimenet már gyárilag egy Y kimenet. Mintha egy ilyen kábellel te csináltad volna.[ Szerkesztve ]
-
szaki65
csendes tag
válasz #19103744 #1516 üzenetére
Én is csak driver gondra tippelnék, de már nincs ötletem.
Próbáltam szűz Windowst feltenni, régebbi driverrel, a helyzet ugyanaz.
Monitorokhoz nincs driver. A régi (Samsung) megy simán. Az újhoz (Asus) nem kaptam semmiféle lemezt, és weboldalukon sincs semmi driver fent.
A Windows az asztalon, ahol be lehet állítani a két monitort, miután tiltottam, engedélyeztem, szépen kiírja a típusát is.
Kíváncsiságképp rádugtam az ősöreg notebookra, azon hibátlanul megy elsőre.
Tudom, nagy eséllyel megoldás lenne, ha tennék külön videokártyát a gépbe, de ha egyszer van rajta kimenet, gondolom, illene működnie. -
törölt tag
válasz szaki65 #1514 üzenetére
Pedig nagy valószínűséggel a driverrel van probléma. Próbálj meg régebbi drivert felrakni. (Előtte uninstall. Javaslom az IObitUninstaller -t, ez a registry-ből is kitakarítja a maradványokat.) Egy kérdés: A monitornak, monitoroknak van gyári driverje, vagy csak a Windows illeszti őket?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Találtam egy ilyen kütyüt. Valaki el tudná magyarázni h voltaképp mit is tud? Konkrétan arra lennék kíváncsi, h. mindegyik kimenete ki/be menet, azaz HDMI-ről VGA-ra (D-SUB) és VGA-ról HDMI-re konvertál? (Nyilván nem egy időben.)
-
szaki65
csendes tag
Sziasztok!
Remélem, jó helyen teszem fel a kérdésemet, lassan teljesen megőszülök.
Adott egy gép.
Asrock b85m pro4
Intel 1840 CPU, alaplapi video. Intel HD graphic
8 gigal nem tudom, milyen ram,
Windows 7 ultimate, 64 bit.
directx 11Vettem egy normálisabb monitort, és az az elvetemült ötletem támadt, hogy két monitort fogok használni. Új monitoron van HDMI bemenet, régin DVI. Amíg bootol a Windows, szépen látszik mindegyik monitoron, Mikor eljut oda a folyamat, hogy betölti a vga drivert, akkor azt mondja hdmi no signal, és elsötétül. Úgy lehet bele életet lehelni, hogy másik monitoron eszközkezelőben letiltom, és utána engedélyesem a drivert. Onnantól kezdve szépen megy minden, ahogy kell, kiterjesztett módban. Csak elég macera minden egyes indításkor eljátszani ezt. Ha csak hibernálom a gépet, akkor is ez a helyzet.
Minden driver a legfrissebb, bios legfrissebb. Biosban alapértelmezettként az alaplapi kártya van beállítva.
Már túl vagyok egy újra telepítésen is.Bízva, hogy valakinek lesz ötlete, amit köszönök előre is.
üdv: Zoli
-
D5
aktív tag
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Technikai jellegű kérdésem lenne, prociban lévő VGA-val használok egy tv-t HDMI porton.
Ez mind szép és jó, de a hang nem jön át rajta. Van egy Asus xonar hangkarim, természetesen az szól, de az alaplapon lévő HDMi portra a hangkari által kreált hang nem megy át. Megoldható egyáltalán ez a probléma valahogy? Vagy ez csak beállítás kérdése?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
D5
aktív tag
válasz kalozhun100 #1508 üzenetére
Miért sokkal jobb a display port monitoron?
-
junpet
tag
válasz kalozhun100 #1506 üzenetére
FullHD-ban használod? Engem a forgatható érdekelne, mivel merőlegesen a csatlakozik a kábel.
-
junpet
tag
Úton van az új monitorom, egy LG 22MP65VQ-P.
1080p-ben fogom használni és elvileg nem jár hozzá HDMI kábel, csak D-Sub. A következő kábeleket néztem ki, ti melyeket ajánljátok?
Equip HDMI 1.4 apa/apa aranyozott kábel, 2m
Sencor SAV 166-025 HDMI kábel, 2,5m
[Equip HDMI apa - HDMI apa aranyozott kábel (1.4 HDMI, 3D-s), 2m
Valueline HDMI kábel Ethernet átvitellel, HDMI csatlakozó - HDMI csatlakozó, 3,00 m
Roline HDMI Ethernet M/M (3.0m)[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
A minap vettem egy ilyen kábelt: http://m.edigital.hu/hdmi-kabel-csatlakozo/valueline-hdmi-kabel-ethernet-atvitellel-hdmi-csatlakozo---hdmi-csatlakozo-300-m-fekete-p479659.html
(bocs a linkért)
Na ez milyen verziószámú? Illetve minőségre milyen? A monitor műkszik vele.Xiaomi Mi 11 Ultra
-
D5
aktív tag
Sajnos én win7-et használok, szóval nem nagyon ismerem a 8.1-et. Keresd a hangbeállításoknál, a lejátszás menüben. Ott tudod beállítani, hogy mi legyen az alapértelmezett lejátszó eszköz. Ha a monitort állítod be, akkor az lesz az alapértelmezett függetlenül attól, hogy milyen házimozi rendszert csatlakoztatsz. Nekem otpikai out van és fejhallgató, és mindig váltogatok, hogy melyik legyen az alapértelmezett.
-
TopGun
csendes tag
Bocsi, azt elfelejtettem leirni, hogy 64BIT-es magyar windows 8.1-et hasznalok, hol talalom a lejatszo eszkozok beallitasat? es ha beallitom, hogy a monitor legyen az alapertelmezett, attol meg mondjuk hazimozin keresztul hallom a hangot, ha bekapcsolom a hazimozit? nem fog egyszerre szolni mind a ketto ugye? A vezerlopultban a hardver es hang/eszkozok es nyomtatok ablakban ott van a monitor, mint AMD HDMI output, a tulajdonsagoknal azt irja ki, hogy az eszkoz megfeleloen mukodik.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- PlayStation 4
- Banggood
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell S2718D 2K 60 Hz IPS monitor - hihetetlenül vékony, HDMI & USB-C!
- Elég korrekt áron, Samsung Odyssey G7 240Hz/32'/2K ÍVELT Garanciális szinte új!
- LG UltraGear 24GN60R-B Monitor
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 27'' UltraGear 27GN750-B FHD IPS 1ms 240Hz G-Sync HDR10 Gaming Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest