- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigsty
aktív tag
válasz
djculture #31766 üzenetére
Bár nem napi részem az adathordozók közötti áramlás, csak home szinten, és tudom is, ahogy nő a kapacitás, nő a sérülékenység a kisebb méretek miatt, és volt árvíz is, és nekem (már) természetes némi backup rutin; de azért ez gáz, hogy egy adattároló nem megbízható, ilyen szinten már, ahogy részletezed a statisztikát. Mert van ára, főleg itthon, még hardveraprósan is...
Amúgy este lement némi WD LifeGuard:
Test Option: QUICK TEST
...
SMART Status: PASS
Test Result: FAIL
Test Error Code: 06-Quick Test on drive 1 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 1!Extended testnél mintha a HDD "elején" lenne gebasz, mert pár perc után ugrott 1-2-t a gyenge szektor szám. Olyankor pár másodperce le is állt a rendszer, egyébként most is megy, nincs rendellenes zaj, károgás, kattogás. Nem vittem végig az extendedet, nem akartam, hogy nagyon nőjjön a hibaszám, pont közben szálljon el.
Kár, mert nem volt olyan, hogy defrag közben belerúgtam, dobáltam, táp is stabil, szellős házban volt, 25-35°C között mérte a saját hőt. Nem ment azért 24/7-t, inkább naponta 1-3-6 órát.Érdekes, a WD10EARS-00Y5B1, ami kb 2 éves, külső vinyóként kezdte, a firmware állításig sok parkoló állása volt (most 43 ezer van!), hibátlan. Igaz, be van építve a PCbe, de ritkán van áram alatt, nyári szünetre, filmnézős időkre raktam be.
-
pigsty
aktív tag
Hali, lehet, én is alá tudom támasztani Djculture-t a WD Green libafos zöld jellegéről...
egyik napról a másikra 0->37 hibás, 40 gyenge szektor lett egy WD15EARS-on, tavaly április magasságában vettem, üzem idő 136 nap, HDsentinel szerint. Bármelyik öntesztnél 2 perc után kiírja, olvasó egység hibája miatt sikertelen.
Vajon meddig bírhatja rendszerlemezként? Alkalmi használatra - filmnézéskor tápkábel be - kevésbé fontos adatok tárolására még sokáig jó lehet? -
pigsty
aktív tag
válasz
liksoft #23990 üzenetére
Viszont nem kéne biztonsági mentést is tartani? Ez így egy példányban nem "életbiztosítás"!
De. Csak átmeneti csóróság miatt rulettezek.moonguru: ez is jópofa szolgáltatás, jó, végül is csak töltögetéses (ritka, kiadatlan filmek) a tartalom, miért ír bele, ha nem használom ténylegesen? na majd este meglátjuk
-
pigsty
aktív tag
válasz
liksoft #23988 üzenetére
hehe, tudtam nem lesz ilyen egyszerű
Köszönöm a választ!
nem, szerintem nem írt, nem engedtem, .. ezt a titkosítást nem lehet valahogy kikerülni? Visszarakom, megnézem. Csak mert jelenleg nincs 1 TB szabad kapacitásom, átmenteni oda az adatokat. De akkor lehet, veszek egy SSD-t rendszerkötetnek, a WD meg egyelőre marad externalnak. -
pigsty
aktív tag
valaki javasolta, hogy a WD my bookból (tehát külső vinyó) vegyem ki a SATA-s HDD-t, mert most nagy drágulás volt, és új konfighoz épp passzolna, akár ideiglenesen is.
Beraktam a házba, nagyon érdekes, hogy az 1 TB-s HDDre a Win7 telepítője kiírja, 96x GB-ből ugyanennyi szabad. De előtte egy fél nappal használtam a vinyót, és majdnem tele volt adattal. Ha valami Win PE alól total commanderrel, mással megnézem az eszközöket, nem is látja ezt a korábbi HDD-t.
Természetesen nem írtam kiszerelés után rá semmivel, lehet, az adatok csak a vinyókeret (USB-s csatijú) chipjével olvashatóak csak?
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PayPal
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- További aktív témák...
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
- Samsung 213T 4:3 1600x1200 VA monitor eladó
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest