- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubby1980
csendes tag
válasz
GReddy #11546 üzenetére
Az a baj, hogy nem vagyok egy fizikus zseni, úgyhogy nekem mindent be lehet adni a feszültséggel meg tüskékkel. Az viszont tuti hogy 300-as tápom van, régebbi alaplap, asus k8n, amd sempron 3000+ proci és ami miatt nagyon gyanús, hogy 3 ide vinyó, 1 dvd-rw, és 1 sata vinyó (300 gigás).
Én is arra gyanakszom, hogy a táp nem bírja, de ez a gépem már néhány éve van, a sata vinyó csak nemrég lett hozzátéve. De ha a sata vinyót lehúzom, akkor oké (mondjuk a sata jumperelve van, lehet hogy ez is közrejátszik).
Haladva a korral, szerintem valszeg megérett a fejlesztés. Új alaplapban talán jumper nélkül használhatom a sata vinyót, ott már mondjuk csak 1 sata hdd, 1 ide hdd és 1 dvd-rw lenne. -
chubby1980
csendes tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni nekem, aki érti a helyzetet.
Vettem egy satás vinyót (szerintem lényegtelen a márka, de amúgy samsung, beraktam a gépbe, ami egy asus k8n alaplap, tehát csak sima satát tud, sata2-t nem, ezért jumperelnem kellett a hdd-t.
A rendszer ide-s hdd-ről indul, a sata-t csak adattárra használom.
Ezután a következőt figyeltem meg:
Bekapcsolásnál semmi nem történik, csak felpörög a gép, ilyenkor kell várnom kb 5-6 másodpercet, aztán megnyomni a RESET gombot, és a gép ezután simán indul.
Én a sata vinyóra gyanakodom, de nem tudom, mi okozhatja ezt. BIOS látja, XP látja, semmi gond.
A bioson a legfrissebb firmware van (2006-os, tekintve hogy azóta nem adtak ki újabb változatot az asus.com szerint)
Nemsokára új gépem lesz, és arra gondoltam, ha vajon ott is úgy oldom meg, hogy az xp idés hdd-ről induljon és a sata ott is háttértár lesz csak, vajon ugyanez lenne-e a probléma?
Szerintetek meg lehet úgy oldani valahogy a dolgot, hogy ne kelljen kétszer bekapcsolni a gépet, mire egyszer feláll? A csak sata-s hdd sajnos egyelőre nem megoldható.
Bárminemű ötletet köszönettel fogadok.
Csabi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest