- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JonssoN
csendes tag
válasz
Gardaai #56027 üzenetére
11 ezerrel ugrott a Load/Unload Cycle azaz a parkolás, ennek a kattogását hallod. Mivel Seagate, openSeaChest-el kilehetne kapcsolni. Instrukció. A smart adatok folyamatosan frissülnek.
-
Xanderas
csendes tag
válasz
Gardaai #56016 üzenetére
Először is köszi a segítséget.
odáig már eljutottam, hogy a probléma (szerintem) szoftveres, mert total commander mindig látja őket és fájlokat másolhatok, kezelhetek stb, csak a fájlkezelő vacakol.
HD sentinel szerint kiváló 99% és 100% közötti állapotban vannak.
Azt hiszem frissítek win11re és az újratelepítés megoldja a gondot.
Köszönöm a hozzászólást és a segítséget.
Üdv -
válasz
Gardaai #56005 üzenetére
Gondolom Windowst használsz és HD Sentinel van telepítve a gépeden. Itt van egy jó leírás a SMART-ról: [link] Érdemes arra is ránézni, hogy milyen értékek szerepelnek ott, bár, ha van valami nem tetsző és problémás dolog (pl. áthelyezett szektorok, javíthatatlan szektorok, stb.) arról szólni fog.
-
válasz
Gardaai #56003 üzenetére
7200-as HDD-k melegednek, ezzel nem nagyon tudsz mit kezdeni, pláne úgy, hogy nem kapnak hűtést. Gondolom a dokkolónak is műanyag háza van, az se sokat segít rajta. Hűteni kell valamivel.
Van egy Delock mobil rackem. Abban 3 olyan lemezem van, ami nem melegszek. 2 darab WD Purple (5400 rpm) és egy WD Ultrastar He10 10TB (héliumos). Az utóbbi valószínűleg a héliumos dizájn miatt hűvösebb.
A 7200-as régebbi Hitachi lemezeim, illetve a WD Black mind melegednek. -
cocka
veterán
válasz
Gardaai #55998 üzenetére
A Google egy NASA cikket hoz fel arról, hogy mennyi is az ujjak tűréshatára, kb. 44 fokot ír. (43.8 pontosabban)
Nekem is égeti a kezem 2 terás 7200-as Toshiba. Magyarul amit már fájdalmas tartani, az tuti több, mint 44 fokos. De ezek még kb. 70 fokig azok a hőmérsékletek, amiket képes vagy így is néhány másodpercig tartani. Szerintem kb. afelett már 1 másodperc is túl sok ahhoz, hogy ne okozzon tartós fájdalmat.
ráküldtem egy 12 órán át tartó surface tesztet, ami kb. éjjel 2 körül végezhetett, reggel amikor géphez ültem, 48 fokos volt üresjáratban
Ha nem parkolós fajta és pláne 7200-as, akkor feltehetően egy ilyen hosszan tartó művelet után brutál nehezen hűl le.
Azt kéne megnézni, hogy simán szobahőmérsékletről felmelegedve üresjáratban meddig melegszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest