Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
BigDarkJoy
üzenetére
Nincs mit, örülök a sikernek

-
djculture
félisten
válasz
BigDarkJoy
üzenetére
Az ide kábelt cseréld ki egy újra, biztos hogy megvan törve valahol .
-
djculture
félisten
válasz
DeFranco
üzenetére
A csere satás dvd iróra mókát ajánlom... Avval tuti nem lesz problémád többi megoldás működéséhez kell egy adag szerencse. Talán még egy ide kártya mai megoldás, de az nem minden gépbe működik sajnos. Konkrétan a múltkor AMD 880G-s csigabyte lapban nem tudtuk feléleszteni bármit csináltunk, nem látta a vinyót.
-
djculture
félisten
válasz
jobbacsabba
üzenetére
A sata drivert telepitéskor kell beadni floppy lemezről az f6-al. Mikor kiirja hogy más gyártótol való sata driverhez nyomja meg az f6 ot blabla... De a drivert bele is lehet integrálni a telepitőbe.
-
djculture
félisten
válasz
liksoft
üzenetére
Nemtudom nekem eddig 10 böl 10 en segített. Ezeknél meg már ugyis mindegy. Mondjuk nekem is mutatta az egyik idősebb koléga hogy kell, nem ütni kell mint a vak a poharat az biztos
Ez már csak olyankor alternatíva ha nincs más és nem kap valaki sirógörcsöt ha végképp elhallgat a vinyó.
-
djculture
félisten
válasz
eketomy
üzenetére
Ha már ekkora ütés érte hogy ilyen lett a hdd akkor szerintem annak nyoma is van, amit egyböl felfedeznek a kollégák. Fizikai behatásra meg ugrik az egész laptop garanciája.
Ha zörög akkor leszakadt a fej, game over. Adatokat nem fogod tudni megsemmisíteni ebben az állapotában, viszont lementeni is maximum tiszta térben a tányérokat átszerelve tudnák. Nem fognak vele foglalkozni. -
djculture
félisten
A fej pozicionálása az ütés következtében elmozdult, ilyenkor azt se tudja hol van épp igy csak kattog. Vamikor egy ellenkező erőhatás visszatudja billenteni a helyére, persze csak akkor ha nem deformálódott el az egész. Nem nagyon hallani amúgy hogy a motor indul e benne. Ha nem indul akkor viszont letapadt a fej, azon is segít néha egy kis tasli.

-
djculture
félisten
válasz
Dinter
üzenetére
Az ilyen anyaghibák használat után szoktak előjönni. Mondjuk biztos hogy smartba is van róla bejegyzés a spin up time atributumnál.
Bad sector témában:
Áthelyezett szektornak van egy db száma ami felett garanciális hiba addig nem. Minden gyártó és típusnál más és más a határ. -
djculture
félisten
Szerintem meg érintkezési hiba, jó esetben a tápcsati vonalán. De volt már olyan is hogy a vinyó panelja és a szerelvények közötti érintkezések égtek be.
-
djculture
félisten
válasz
djrecheeee18
üzenetére
Attól függ milyen lap, pl egyes újabb gigabyte alaplapokon lévő ide vezérlő csak optikai meghajtót kezel.
-
djculture
félisten
Elég gyakori a dolog. Annyit húzgálja ki be valaki a csatit, hogy az érintkező lemez elkopik deformálódik. Néha jön még hozzá a pöcök eltörése is és kész a finom égetett vinyó /stahl konyhájának ajánlásával/.
-
djculture
félisten
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ha normálisan van becsomagolva simán. Én rendszeresen szoktam venni pesti cégtöl 6 hónap garival postán keresztül.
-
djculture
félisten
válasz
klambi
üzenetére
1.Important: Please ensure that any important data is backed up from the hard drive and that the drive is removed from the RAID array (the array is offline) before updating the firmware.
2.Download the wdidle3_1_05 file containing the firmware for the update.
3.Extract wdidle3.exe onto a bootable medium (floppy, CD-RW, network drive, etc.).
4.Boot the system with the hard drive to be updated to the medium where the update file was extracted to.
5.Run the file by typing wdidle3.exe at the command prompt and press enter.
6.The software will scan the Serial ATA bus and automatically update the hard drive that is connected and recognized. It may take up to two minutes to update the firmware of the hard drive.
Critical: Please make sure that the computer system is not turned off during the firmware upgrade. Doing so may damage the hard drive beyond repair and your data may be lost.7.Once completed, a message will be displayed that the firmware has been updated. Once this message is displayed, remove your boot media and reboot your system.
Igy van letöltöd és kiírod bootolható médiumnak/dvd cd-rw../
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten

Gondolom ilyesmiről van szó. -
djculture
félisten
válasz
Tacsika
üzenetére
Mivel gondolom a szosásos pöcöktörés van igy mondom ez a két lehetőséged van . A jobbik ha kicserélteted a csatit, a kókányabb megoldás hogy veszel egy ilyen átalakítót rádugod és két pöty pillanatragasztóval odaragasztod a műanyagot a műanyaghoz. Így nem fog lejönni viszont kikötni is már csak a 4 pines molex kihúzásával lehet. Nem tudom mit lehet ezen nem érteni

-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
Tibor_560sec
üzenetére
Igen. Azért menteni nemárt róla a fontosabb dolgokat, de ez minden hdd és ssd re érvényes.
-
djculture
félisten
válasz
Tibor_560sec
üzenetére
Ön teszt az a teljes verziós hd sentinelen működik csak azért írja ezt. Amúgy meg le kell takarítani és végig engedni rajt a hdd regenerator progit, ezek csak logikai hibának tűnnek az 1 áthelyezetten kívül.
-
djculture
félisten
válasz
Vegitaa
üzenetére
Értem már javítottam. A piros vezeték ami a molexbe megy arra mérj rá multiméterrel/óvatosan úgy hogy nehogy összeérintsd a feketével/ , úgy hogy legyen rajta a 2,5 vinyó Szerintem jóval kevesebb lesz mint 5v olyankor, ergó a táp terhelhetősége 5volton gyenge. Mivel 3,5 vinyó esetén 12volton eszik többet a vinyó, 2,5 vinyónál meg 5volton.
-
djculture
félisten
Magyarán az 5voltot megkapja be tápként az átalakító és átadja a vinyónak.
-
djculture
félisten
Amúgy meg nem tünik advanced formatosnak ez a disk egyáltalán:

-
djculture
félisten
Ez lemaradt. A régi és az új formázás:

-
djculture
félisten
válasz
peti_s
üzenetére
Maradjunk annyiban hogy ez csak egy trükk amelynek következtében 512 bytes szektor méretből 4k lesz. Egy minimális méret növekedéssel járhat igen de nem annyival egy WD10EADS 931GB lesz pl. Egyébként a wd alight szoftverrel kell megoldani de csak xp alatt a win7 alapból jól formázza.
-
djculture
félisten
500GB az csak elméleti formázatlan kapacitás...A gyártók ugyanis 1GB = 1000 MB.- al számolnak nem a szabványos 1024 el. Plusz a tartalék szektorcsoportok és van még egy file rendszer adminisztrálásra használt szektorcsoport is ezek mind levonódnak, mivel nem lehet őket hasznos adat tárolására használni. Tehát gyakorlatilag a 467 Gb az korrekt .
-
djculture
félisten
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Hát a fagyás az már bőven elég ok a cserére.
-
djculture
félisten
válasz
kk831228
üzenetére
Aha wd skorpió a cucc?
Ha igen akkor a megoldás:
vállalat a probléma elhárítására javasolt egy procedúrát, mely valamilyen szinten megváltoztatja az Intellipark működését. Konkrétan a 8 másodperces várakozási időt 5 percre módosul, azaz a merevlemeznek sokkal tovább kell kihasználatlanul működnie, hogy Idle 3 mód bekapcsoljon. A hiba egyszerű javításához az NGOHQ elkészítette az képfájlt, amit CD-re, vagy más optikai hordozóra kell kiírni./[link] /Ezután az alaplap BIOS-ában a SATA vezérlő működését IDE módba kell kapcsolni. A PC újraindítása után a kiírt médiáról kell bootolni. Lényegében egy DOS operációs rendszer fog futni, ahol ki kell adni a „wdidle3 /S300” parancsot. Ez módosítja a várakozási időt 5 percre. Ezután a „wdidle3 /R” paranccsal kell elfogadni a változtatást, és a merevlemez a következő újraindításnál már 300 másodpercig vár az Idle 3 mód aktiválásával. -
djculture
félisten
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Másik gépbe kéne kipróbálni, mert esetleg az is lehet hogy valamivel nem kompatibilis. Amúgy a hibanaplón kívül van valami más gondod is vele?
-
djculture
félisten
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Sajnos a pendrive ilyen technika, sanszos a pendrive vezérlőjének hibázása. Másik portban is próbáltad?
-
djculture
félisten
válasz
Spirit
üzenetére
Én tegnap nyomattam végig kb 1.5 óra alatt egy 120 gigás samut ami a fiókban figyelt egy ideje. Ezen is van 18 áthelyezett szektor de nem nagyon zavar mert tökéletes a vinyó. Az újabb verzió 1.8 as windows alatt futtatható teljes verziója van meg szerencsére, ez már elég gyors. Ezt használjuk a szervízben .
-
djculture
félisten
válasz
Spirit
üzenetére
Áthelyezett szektorok száma nem sokat számít ha berakta helyettük a tartalék szektorokat. Nekem is van olyan vinyóm amit 6 éve használok és a sentinel 6 éve írja azt rá hogy jaj csap meg pap mert 2 nap múlva tönkremegy a vinyó. A hozzáértő szakiként kiolvastam a smart adatokból az okokat és kiderült hogy egy rossz táp volt alatta amiatt került bele egy csomó felpörgési hibás bejegyzés.
-
djculture
félisten
válasz
bENZENGA
üzenetére
Bemész az eszközkezelőbe és megnézed az ide vezérlőnél a vinyónál aktiválva van e a dma illetve udma hányas az aktív üzemmód, gondolom pió lesz. Egyébként én ilyen viszonylag új technikához már nem használnák xp-t, eleve az alaplapi gpu normális kihasználásához minimum vista kell..
-
djculture
félisten
válasz
lacika2003
üzenetére
Leírtakból azt látom hogy mindenre gondoltál csak a ide kábel cseréjére nem.. Dvd meghajtónak elég a vastag ata 66 os kábel is de a vinyóknak kötelező a vékonyabb 80 eres ata100/133 as kábel.
-
djculture
félisten
Szerintem csak ki kell róla írni/menteni mindent és újraparticionálni/formatálni. Ezt néha meg kell tenni mert lelassul a vinyó. Ilyenkor tele van láthatatlan szeméttel/bejegyzésekkel amit egyik csodaprogram se tud teljesen eltüntetni.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
zalman90
üzenetére
Alap hogy minden vinyót hűteni kell, másik az hogy nem szabad gány elöregedett tápot rakni alá. Ezt ha betartja valaki jó eséllyel sokáig kiszolgálja a vinyója. A régi vinyók viszont nem voltak abszolúte igényesek még a tápra se mint a maiak.
Bandee2 Ja benne de tudod mért? Mert a költségcsökkentés cimén az atás meg a satás vinyókhoz is ugyanazon leirást mellékelik! Kicsit olvass már utána az ata soros adatátvitel, pont ezért is kell azon a buszon a fő eszközt beállitani. A sata meg párhuzamos, nem létezik rajta eszköz prioritás.
-
djculture
félisten
válasz
Badman 4ever
üzenetére
p7 p8 eleve nem lehet a pozíció száma, az a serial ata pineket jelöli... Amúgy meg szerintem azok diódák voltak látni kéne pontosan melyik szált el.

Új hozzászólás Aktív témák
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kuponkunyeráló
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- E-roller topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- EAFC 26
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- CORSAIR K100 AIR
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest